- دقیقه 7
- 3565
- 2 نظر
به قلم طیبه محمودی
24 اسفند 1396
کاشت گل های پیازی به خصوص در فصل بهار و آغاز سال جدید کاری است که هیچ باغبانی از آن غافل نمیشود. معمولا پیازهای بهاره در تابستان گل میدهند و رنگ و زیبایی را به باغچه و حیاط خانه میاورند. هر چند مراحل کاشت پیاز گل بسیار ساده است، اما رعایت برخی نکات شما را مطمئن میکند که باغچه پر گل و زیبایی خواهید داشت. همچنین انتخاب و استفاده از ابزارالات باغبانی مناسب در انجام درست این کار به شما کمک بسیاری می کند. در ادامه این مقاله در رونیکس مگ به مراحل کاشت پیاز گل و مهمترین ابزارآلات باغبانی در انجام این کار می پردازیم.
انتخاب پیاز گل
هر پیازی برای کاشت در باغچه مناسب نیست؛ باید پیازهای گل با کیفیت را برای کاشت انتخاب کنید، پیازهایی که هم گوشتی باشند و هم سفت و سنگین برای کاشت بهترین انتخاب هستند؛ از پیاز گل نرم و له شده دوری کنید. در انتخاب پیاز گل این نکته را به خاطر داشته باشید که هر چه بزرگتر باشد، بهتر است. هر چه پیاز گل درشت تر و قوی تر باشد گلی که سبز خواهد شد بلندتر و نیرومند تر خواهد بود. اگر دوست دارید باغچه ای زیبا داشته باشید پیازهای گل را هوشمندانه انتخاب کنید.
انتخاب محل کاشت
کاشت گل های پیازی به انتخاب های هوشمندانه زیادی نیاز دارد. انتخاب محل مناسب برای کاشت پیازها یکی از انتخاب هایی است که آینده باغچه شما به آن بستگی خواهد داشت. پیش از توجه به زیبایی و چیدمان گل ها بهتر است میزان تابش نور را در نظر بگیرید. بیشتر گل های پیازی به فضایی نیاز دارند که حداقل 6 ساعت در طول روز تابش مستقیم آفتاب داشته باشد و البته کیفیت خاک هم از اهمیت زیادی برخوردار است.
ابزار باغبانی رونیکس
انتخاب عمق کاشت
پیدا کردن عمق درست برای کاشت پیاز گل گمراه کننده است، به خصوص اگر تجربه زیادی در کاشت گل پیازی نداشته باشید. لازم نیست زیاد سخت بگیرید، گودالی که برای کاشت پیازها در نظر میگیرید باید بین دو تا سه برابر طول پیاز عمق داشته باشد. به عنوان مثال اگر قد پیاز شما حدود هفت سانتیمتر است باید گودالی با عمق پانزده تا بیست سانتیمتر حفر کنید. این راهکار ساده کمک زیادی به موفقیت باغچه گل پیازی شما خواهد کرد.
روش کاشت صحیح
در حقیقت روش صحیح کاشت پیاز گل کاملا واضح است. پیاز را طوری در گودال قرار دهید که سمت جوانه ها رو به بالا قرار بگیرد. بیشتر پیازهای گل یک سر وته مشخص دارند، و این قانون ساده کاشت گل ها را آسان میکند. اگر پیاز گل شما قسمت بالایی را ندارد، آنها را طوری در خاک قرار دهید که سمت ریشه رو به پایین قرار بگیرد.
خاک مناسب
بیشتر پیازها به خاک سبک با مواد طبیعی بالا نیاز دارند؛ خاکی که به خوبی با کمپوست مخلوط شده باشد. بنابراین هیچوقت پیاز گل را در خاک سنگین و شخم نزده و خیس باغچه نکارید.
آبیاری صحیح
به خصوص برای کسانی که در کاشت گیاهان پیازی کم تجربه هستند؛ میزان آبیاری صحیح پیازها پیچیده و سخت به نظر میرسد. پیاز گل ها پس از کاشت باید به خوبی آبیاری شوند تا در خاک ریشه بدواند و مستحکم شود. سعی کنید در اولین آبیاری پس از کاشت، گیاه را پر فشار آبیاری کنید تا هوای محبوس بین خاک از بین برود؛ این هوا میتواند باعث خشک شدن گل پیاز شود.
کاشت گروهی
برای اینکه گل های پیازی جلوه زیباتری داشته باشند بهتر است آنها را به صورت گروهی و نامنظم در قسمت وسیعی از باغچه بکارید و از کاشت آنها در خطوط منظم اجتناب کنید. یک روش ساده برای پیدا کردن جای مناسب کاشت این است که پیازها را روی زمین پخش کنید و هر جا که افتادند، همانجا بکارید. با این روش آنها نامنظم پخش میشوند و ظاهر طبیعی تر و زیباتری پیدا میکنند که به باغچه جلوه بیشتری خواهد داد.
بیشتر بخوانید: بهترین بیل و بیلچه باغبانی و کارکردهای آن
کاشت در گلدان
اگرچه گل های پیازی در حیاط و باغچه ظاهر بسیار زیبایی دارند، یک ایده جالب دیگر کاشت آنها در گلدان و قرار دادن در اطراف حیاط است. لاله، نرگس و سنبل از جمله گل های پیازی زیبایی هستند که اگر در گلدان مناسب کاشته شوند، ظاهری بسیار زیبا خواهند داشت. اگر پیاز گل ها را در گلدان بکارید میتوانید آنها را جابجا کنید و از هوای سرد و سایه دور نگه دارید تا مدت بیشتری از دیدن آنها لذت ببرید.
استفاده از ابزارالات باغبانی در کاشت و نگهداری
- بیلچه: از این ابزار باغبانی برای زیر و رو کردن و نرم کردن خاک استفاده می شود.
- آبپاش: از آبپاش برای یک باغچه کوچک و گلدان استفاده می شود. اما در صورتی که باغچه ای بزرگ دارید بهتر است از یک شلنگ جهت آبیاری استفاده نمایید.
- قیچی هرس: از این وسیله برای کوتاه و مرتب کردن برگ ها و همچنین گاهی اوقات جهت توقف رشد در انتهای فصل استفاده می شود.
- داس: جهت از بین بردن ریشه علف های هرز و کندن خاک زیر این علف ها از داس استفاده می شود.
- چاقوی باغبانی: از چاقو برای ایجاد و حفر چاله و گودال های کوچک استفاده می شود. از کاربرد دیگر این ابزار می توان به ار بین بردن و قطه ساقه علف های هرز اشاره کرد.
- دستکش: حفاظت از دستان خود را در کاشت گل و گیاه فراموش نکنید. چراکه در صورت عدم توجه ممکن است پوست دست شما در برخورد به شاخ و برگ ها و نیز تماس با خاک آسیب ببیند. بنابراین از دستکش باغبانی استفاده نمایید.
دو نمونه از ابزارالات باغبانی رونیکس
- آبپاش رونیکس مدل RH-4011 از ابزارالات باغبانی مناسب در کاشت و پرورش گل و گیاهان بوده که از 7 حالت پاشش برخوردار است. این ابزار سایز استانداری داشته و برای تمام شلنگ های باغبانی قابلیت استفاده دارد.
- قیچی باغبانی رونیکس مدل RH-3105 دیگر ابزاری است که دارای تیغه ای تیز و سخت کاری شده می باشد و به شما در کوتاه کردن شاخ و برگ گیاهان کمک می کند.
مراقبتهای پس از کاشت پیازهای گل
مراقبت و روش نگهداری از پیاز های گل نیازمند توجه دقیق به جزئیات مختلف است تا بتوان از رشد و شکوفایی آنها اطمینان حاصل کرد. در ادامه به بررسی مراحل مختلف نگهداری از پیازهای گل میپردازیم.
- آبیاری مناسب
بلافاصله پس از کاشت، پیازها را به طور کامل آبیاری کنید تا خاک بهخوبی مرطوب شود و پیازها بتوانند بهراحتی ریشه بزنند.
همچنین در طول دوره رشد، پیازها به آبیاری منظم نیاز دارند. بهتر است خاک همیشه مرطوب باشد. آبیاری بیش از حد باعث پوسیدگی پیازها میشود.
آبیاری بهتر است در صبح زود یا عصر انجام شود تا از تبخیر سریع آب جلوگیری شود و گیاهان فرصت داشته باشند تا آب را جذب کنند.
- مکان مناسب
پیازها را در محلی بکارید که نور آفتاب کامل یا نیمه آفتاب دریافت کند. نور خورشید کافی برای رشد و گلدهی سالم پیاز گلها ضروری است؛ اما باید توجه داشته باشید که نور زیاد ممکن است باعث سوختگی برگهای گیاه شود.
- خاک مناسب
قبل از کاشت پیازها، خاک را بهخوبی شخم بزنید و از زهکشی مناسب آن اطمینان حاصل کنید. خاک با زهکشی خوب از پوسیدگی پیازها جلوگیری میکند. برای بهبود کیفیت خاک، میتوانید مقداری شن یا پرلیت به آن اضافه کنید.
- دمای مناسب
پیازها نیاز به دمای معتدل دارند. دمای ایدهآل برای رشد آنها بین 10 تا 20 درجه سانتیگراد است.
- مالچ پاشی
استفاده از مواد آلی مانند کاه، برگهای خشک، یا کمپوست بهعنوان مالچ میتواند به حفظ رطوبت خاک کمک کند. لایه مالچ باید حدود 5 تا 7 سانتیمتر ضخامت داشته باشد. این کار علاوه بر حفظ رطوبت، از رشد علفهای هرز نیز جلوگیری میکند.
بهتر است مالچ پاشی بلافاصله پس از کاشت و آبیاری اولیه انجام شود تا خاک از خشکشدن زودرس محافظت شود.
- کوددهی
استفاده از کودهای حاوی فسفر و پتاسیم در اوایل بهار میتواند به تقویت رشد پیازها کمک کند. فسفر باعث تقویت ریشهها و پتاسیم باعث افزایش مقاومت گیاه در برابر بیماریها میشود.
بهترین زمان برای کوددهی در اوایل بهار و پس از جوانهزنی است. در صورت نیاز، کوددهی مجدد را در اواسط فصل رشد انجام دهید.
- بازرسی منظم
پیازهای گل را به طور منظم بررسی کنید و در صورت مشاهده هرگونه نشانهای از آفات یا بیماریها، فوراً اقدام به درمان کنید.
برای آشنایی بیشتر با انواع ابزارآلات باغبانی می توانید اینجا را کلیک نمایید.
به نقل از سایت سارینالند در مورد روش کاشت پیاز گل با استفاده از ابزار آلات باغبانی میتوان گفت:
“پیاز گلها بهطور کلی گیاهانی مقاوم به آفات و بیماریها هستند. با این حال، ممکن است در معرض برخی از آفات یا بیماریها قرار گیرند. در صورت مشاهده آفات یا بیماریها، از سموم آفتکش یا قارچکشهای مناسب استفاده کنید. همچنین حذف گلهای پژمرده نیز، به گیاه کمک میکند تا انرژی خود را صرف تولید گلهای جدید کند.”
سخن آخر
با استفاده از این روشها و ابزارها، میتوانید بهراحتی پیاز گلهای خود را کاشته و از زیبایی و طراوت آنها در باغ یا فضای سبز خود لذت ببرید. به یاد داشته باشید که مراقبتهای منظم و استفاده از ابزار مناسب نقش مهمی در موفقیت کاشت و نگهداری گیاهان شما دارد.
ممنون از مطالب مفيدتون لطفا در مورد نوع خاك مناسب براي كاشت پياز گل و نحوه آماده سازي اون بيشتر توضيح بديد ممنون ميشم
همراه گرامی سلام. مخلوط خاک سبک با کمپوست بهترین انتخاب برای این کار است. هیچوقت پیاز گل را در خاک سنگین و شخم نزده و خیس باغچه نکارید. همچنین زمان مناسب برای انجام این کار، از اواسط اسفند تا اواسط فروردین است.