اهمیت نظافت محیط های نجاری

جاروبرقی صنعتی رونیکس
  • دقیقه 2
  • 1412
  • 0

به قلم حمیدرضا رامخو

20 مهر 1396

نجاری و صنایع چوب با توجه به گستردگی کار و محصولات تولیدی خود نیاز بیشتری به رعایت نظافت و ایمنی دارند. به هنگام تولید محصولات چوبی زباله‌های ریزودرشت فراوانی ایجاد می‌شود که نیاز به تمیز کردن دارند. جاروی صنعتی به عنوانی وسیله‌ای کارا و مجهز به برس های پیچانی برای بلند کردن اجرام سنگین و انتقال آن‌ها به سطل آشغال مورداستفاده قرار می‌گیرد.

جاروبرقی صنعتی چیست؟

جاروبرقی صنعتی با دارا بودن یک مخزن که درونش به‌وسیله یک پمپ خلأ نسبی ایجادشده مواد را داخل مخزن مکنده می‌کشد. از جاروبرقی صنعتی می‌توان در محیط‌های نجاری و سایر صنایع به‌عنوان وسیله‌ای برای نظافت، جمع‌کردن انواع آلودگی‌های توده‌ای و سخت، غبارگیری و انتقال مواد استفاده کرد. رعایت نظافت در محیط‌های نجاری و تمامی صنایع باعث بالا بردن کیفیت کار و بهبود محیط کار می‌شود. کلیه جاروبرقی‌ها در انواع خانگی، صنعتی، نیمه‌صنعتی، تجاری و صنعتی سنگین دارای دو ویژگی اصلی به اسم قدرت مکش و سرعت مکش هستند که با زیاد بودن قدرت مکش امکان مکش مواد سنگین با چگالی بالا زیاد است. سرعت مکش نیز به جمع‌آوری بهتر ذرات گردوغبار در فضا کمک کرده و سرعت کار را افزایش می‌دهد. نوع پمپ و موتور بر اساس جاروبرقی و کاربرد آن انتخاب می‌شود.

دلیل اهمیت نظافت محیط‌های نجاری

با توجه به مقررات اروپا آلودگی‌های صنعتی دارای طبقه‌بندی‌های M,L,H هستند که سطح خطر آن‌ها مشخص می‌شود. آلودگی‌هایی نظیر برش چوب و انواع گردوغبار به دسته M مربوط می‌شود. با افزایش غلظت آلاینده‌ها و فرا رفتن سطحی خاص سلامت کارکنان به خطر می‌افتد. به همین خاطر نظافت محیط‌های نجاری مهم بوده و اولین قدم برای حل این مشکل بهره‌گیری از جاروبرقی صنعتی است. آلودگی‌های ایجادشده علاوه بر خطرات انسانی موجب بروز خسارات مالی و فنی نیز می‌شوند. در صنعت چوب نیز که دربرگیرنده طیف وسیعی از کارگاه‌های چوب‌بری، نجاری، کارگاه ساخت مبلمان، سرویس ناهارخوری، کتابخانه و… با مراحل مختلف کاری مواجه می‌شویم. در تمامی این فعالیت‌ها عملیات برش، اره کردن، سابیدن، پوشش کردن صورت می‌گیرد که موجب تولید ذرات ریز گردوغبار در فضای کار می‌شوند.

چرا جاروبرقی صنعتی برای محیط‌های صنعتی بهتر است؟

با کمک این دستگاه می‌توان تمامی کارهای نظافتی و انتقال مواد را که درگذشته با سختی انجام می‌گرفت به‌آسانی انجام داد. جاروبرقی صنعتی باکیفیت و سرعتی بهتر با رعایت ضریب ایمنی کار نظافت محیط‌های شلوغ هم چون نجاری را انجام می‌دهد. امکان مکش مواد مایع و جامد در این نوع جاروها وجود داشته و حتی می‌توان آن‌ها را از هم جدا کرد. با کمک جاروبرقی صنعتی شما به ابزارآلات نجاری و ابزارآلات صنعتی خود آسیبی نمی‌رسانید و ایمنی کارکنان را تأمین می‌کنید.

اجزای مهم جاروبرقی صنعتی

جزئیات به‌کاررفته در ساخت دستگاه‌های جاروبرقی کیفیت و کارایی آن را تعیین می‌کند. جنس جاروبرقی صنعتی باید به‌قدری مناسب و خوب باشد که به ابزارآلات نجاری در محیط آسیب وارد نکند. مکنده صنعتی از قسمت‌های مهمی هم چون موتور، پمپ، جنس بدنه و تجهیزات جانبی اشاره کرد. موتور مکنده صنعتی می‌تواند توربینی، کلکتوری و یا هوا کار باشد. در فیلتر نیز سطح مقطع، ظرافت بافت و جنس و شکل ظاهری برای بدنه و لوازم جانبی، مقاومت حائز اهمیت است.

نظافت محیط‌های نجاری با جاروهای صنعتی

جاروهای صنعتی می‌توانند به‌صورت دستی یا سرنشین دار طراحی گردند. استفاده از جاروهای صنعتی در محیط‌های نجاری مزیت‌های زیادی را در پی دارد که عبارت‌اند از:

۱_سرعت عملکرد بالا

۲_جلوگیری از اتلاف زمان

۳_صرفه‌جویی در هزینه نیروی کار

۴_کنترل بهتر و آسان

۵_کاربرد راحت

۶_استفاده آسان بدون نیاز به آموزش‌های خاص

۷_طراحی مناسب و اصولی جاروهای صنعتی برای استفاده در محیط‌های باریک و میان دستگاه‌ها

۸_به کار بردن باطری بسیاری قوی یا بهره‌گیری از سوخت بنزین یا دیزل

۹_استفاده از سیستم فیلتراسیون بسیار قوی برای جلوگیری از پخش گردوغبار در هوا در زمان نظافت

۱۰_تعبیه دو سیستم مجزا برای پاشیدن ِآب

۱۱_قسمت دمش هوا برای جذب آلودگی‌ها به داخل دستگاه

۱۲_استفاده از برس های جانبی

۱۳_دارای کابین

۱۴_دریچه مکنده هوا با طراحی کار پسند

۱۵_ساختاری ساده

۱۶_دارای استحکام و طول عمر زیاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.