- دقیقه 6
- 3342
- 0
به قلم مجید نوری
29 بهمن 1396
بتن کن و چکش تخریب ابزارهایی حرفه ای و کاملا متفاوت هستند که هر یک برای کاربرد خاصی طراحی و ساخته شدهاند، با این حال گاهی در میان فروشندگان و حتی استادکاران مشاهده میشود که این دو ابزار به اشتباه به جای یکدیگر استفاده و پیشنهاد میشوند. برای حل این مشکل در ادامه به معرفی این دو ابزار و تفاوت بتن کن با چکش تخریب می پردازیم و به نکاتی در انتخاب آن ها اشاره می کنیم.
معرفی بتن کن و چکش تخریب
چکش تخریب از بزرگترین اعضای خانواده ابزارهای برقی است که به منظور انجام عملیات تخریب طراحی شده است. از ویژگی های بارز چکشهای تخریب میتوان به وزن زیاد و قدرت بسیار بالای آنها اشاره نمود؛ این وزن و قدرت در تخریب انواع سطوح غیر فلزی کاربرد دارد و برای تخریب دیوارها، سازه ها و … مورد استفاده قرار میگیرد. چکش تخریب جزو ابزارهای تخصصی مورد استفاده در مشاغل مرتبط با عملیات ساخت و ساز است.
شرکتها و برندهای مختلف ابزار، تاکنون چکش تخریبهای گوناگون و متفاوتی طراحی و تولید کردهاند که هر یک از آنها برای کاری خاص ساخته شدهاند. بسیاری از چکش تخریبهای موجود تنها قابلیت استفاده برای انجام کارهای سبک را دارند؛ با این حال چکش تخریبهای سنگینی هم وجود دارند که برای تخریبهای سنگین و عملیات صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند و دارای وزن، قدرت و البته قیمت بالاتری هم هستند.
از طرف دیگر بتن کن ها در ظرفیت های گوناگون و برای سوراخکاری یا کنده کاری بتن و دیوار کاربرد دارند و برای تخریب ابزار مناسبی به حساب نمیآیند؛ هر چند که تا حدودی قدرت تخریب را هم دارند.
اصلی ترین تفاوت بتن کن با چکش تخریب در این است که بتن کن ها بیشتر جهت انجام امور نصب و تاسیسات مورد استفاده قرار می گیرند؛ در حالی که دستگاه های چکش تخریب صرفاً برای تخریب اجسام سخت از قبیل سنگهای سخت و آسفالت استفاده میشوند.
انواع بتن کن
دریل های بتن کن به دو گروه اصلی تقسیم بندی می شوند؛ بتن کن چهار شیار و پنج شیار که هر یک ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارند. دریل بتن کن پنج شیار دارای مته گیر است و به سیستم SDS MAX مجهز شده است. این سیستم که قدرت خیلی زیادی دارد، مکمل سیستم اتصال چهارشیار SDS Plus است. دستگاههای بتن کن پنج شیار این توانایی را دارند که در حین تخریب و حفاری ضربههای بسیار قدرتمند و قوی وارد کنند. لازم است بدانید که اغلب این ابزارآلات دارای سیستم میرایی لرزش (AVS) هستند، ساز و کار این سیستم باعث دفع لرزش میشود و از انتقال لرزش ابزار (در حین انجام عملیات) به کاربر جلوگیری میکند. این قابلیت امکان استفاده مداوم از ابزار بدون ایجاد خستگی را تضمین میکند. سیستم ابزارگیر این دستگاهها عموماً از نوع شش گوش بوده و به (HEX) معروفاند.
سیستم مته گیر SDS MAX تکنولوژی پیشرفتهای است که برای سختترین و سنگینترین عملیات سوراخکاری و کنده کاری طراحی و ساخته شده است. اگر کار شما در زمینه عملیات تخریب و کندن بتنهای سنگین است، قطعا SDS MAX بهترین گزینه پیش روی شماست چرا که نسبت به سیستم SDS Plus قدرت بیشتری دارد.
بیشتر بخوانید: معرفی 6 عدد از بهترین مارک چکش موجود در بازار
تفاوت بتن کن با چکش تخریب چیست؟
این دو دستگاه ویژگیهای زیادی دارند که دقیقاً شبیه به هم است و به همین دلیل بسیاری آنها را با همدیگر اشتباه میگیرند؛ اما در واقعیت بین دریل چکشی تخریب و دریل بتن کن تفاوت زیادی وجود دارد. برای بررسی تفاوتهای بین این دو محصول باید به نحوه چرخش مته، قدرت دستگاه، قیمت و نحوه عملکرد آنها اشاره کنیم.
تفاوت بتن کن و چکش تخریب
دستگاه بتن کن یک دستگاه همهکاره است که میتوانید از آن به عنوان یک دریل پرقدرت استفاده کنید. در عین حال چرخش مته در این دستگاه به نحوی است که میتوانید برای کارهای ظریف نیز از آن استفاده کنید؛ اما چکش تخریب حرکت چرخشی ندارد و به همین دلیل فقط برای ایجاد ضربه روی سطح کاربرد دارد. به طوری که به جای سوراخکاری، فقط برای خردکردن بر روی سطح استفاده میشود.
تفاوت دو دستگاه در میزان قدرت
میزان قدرت این دو دستگاه نیز با همدیگر فرق میکند؛ به طوری که قدرت چکش تخریب نسبت به بتن کن بیشتر است و به همین دلیل است که از آن برای تخریب استفاده میشود. در چکش تخریب از موتورهای قدرتمندی استفاده میشود که بتوانید با آن سطوح سخت را نیز به راحتی تخریب کنید. اما بتنکن قدرت کمتری دارد و برای تخریب سطوح ظریف مناسبتر است.
قیمت بتنکن و چکش تخریب
هزینه خرید این دو دستگاه با هم تفاوت دارد؛ زیرا قطعاتی که در آنها به کار رفته است، با همدیگر تفاوت دارند. میزان قدرت موتور، نوع بدنه، آرمیچر، بالشتکها و تکتک اجزای داخلی باعث تفاوت در قیمت این دو دستگاه میشود. همچنین امکانات هر دو دستگاه نیز با هم فرق دارد که باعث میشود قیمت پیکورها (چکش تخریب) نسبت به بتنکن بیشتر باشد.
سهولت استفاده از بتنکن و چکش تخریب
استفاده از این دو دستگاه نیز با هم تفاوت دارد که این به دلیل تفاوت در وزن، ساختار و سیستم ضد لرزش است؛ به طوری که دستگاه بتنکن در مقایسه با چکش تخریب وزن کمتری دارد و برای مدت زمان بیشتری میتوانید با آن کار کنید. همچنین با وجود سیستم ضدلرزش در حین کار راحتتر خواهید بود.
نکات مهم در انتخاب بتن کن و چکش تخریب
در انتخاب محصولات تخصصی مانند بتن کن و چکش تخریب به دنبال ابزارهایی باشید که در کنار توان بالا و امکانات به روز از کیفیت بالا برخوردار بوده و استانداردهای کیفی را هم داشته باشند. همچنین خدمات پس از فروش و سیاستهای حمایت از مصرف کننده نکاتی هستند که میتوانند موجب افزایش رضایت شما از خرید ابزار بشوند.
در نهایت خرید ابزار به قیمت آن و میزان هزینه لازم هم بستگی دارد. یکی دیگر از پارامترهای موثر در انتخاب و خرید ابزار، قیمت آن است. از این رو باید همواره توجه داشته باشید که تناسب بین کیفیت و قیمت ابزار مختلف به شکل مناسبی برقرار باشد. اگر از میان بتن کن ها و چکش تخریبهای موجود در بازار، ابزار مورد نیاز خود را نیافتهاید و برای انتخاب دستگاه مناسب به راهنمایی بیشتر نیاز دارید با شماره تلفن 61904 تماس بگیرید؛ کارشناسان ما در شرکت رونیکس آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.
نکات ایمنی در هنگام استفاده از چکش تخریب
- توجه به نکات ایمنی در حین استفاده از چکش تخریب ضروری است. باتوجه به اینکه این ابزار از وزن بالایی برخوردار بوده، می بایست فرد استفاده کننده توانایی کنترل و نگهداری آن را داشته باشد.
- در هنگام تخریب استفاده از تجهیزات ایمنی مانند عینک، دستکش، ماسک، محافظ گوش و لباس مناسب ضروری است.
- مراقب باشید که در هنگام تخریب فرد دیگری در آن محیط حضور نداشته باشد.
- جهت تخریب نقطه مورد نظر سعی کنید کمی زاویه دار باستید تا عملیات تخریب به خوبی انجام شود.
- در هنگام کار با چکش تخریب می بایست به صورت مداوم و ثابت فشار وارد شود تا این عملیات بدون نقص انجام شود.
بیشتر بخوانید: ویژگی بهترین چکش تخریب + معرفی 7 مدل از بهترین چکش تخریبهای سال 1403
به نقل از سایت هایپر صنعت فامکو درباره تفاوت بتن کن با چکش تخریب میتوان گفت:
در انتخاب بتن کن و چکش تخریب باید به نکاتی همچون توان بالا، کیفیت مناسب، استاندارد کیفی دستگاه، قیمت و سایر فاکتورهای مورد نیاز توجه کرد.
نکات ایمنی در هنگام کار با بتن کن
- با توجه به اینکه کابل دریل بتن کن بلند است، می بایسا در هنگام انجام کار مراقب باشید تا با گیر کردن به دست و پا باعث بروز حوادث نشود.
- در هنگام کار با بتن کن از عینک مخصوص استفاده نمایید.
- در زمان استفاده هر دو دسته ابزار را برای تمرکز و کنترل بیشتر نگهدارید.
- قبل از شروع به کار فیوز برق مورد استفاده را به محافظ برق مجهز کنید. با این کار در هنگام بروز مشکل به سرعتت برق دستگاه قطع خواهد شد و آسیبی به آن وارد نمی شود.
سخن آخر
برای انتخاب دریل بتن کن یا چکش تخریب باید ابتدا تفاوت بین این دو دستگاه را بدانید. با توجه به اینکه قدرت و نحوه عملکرد این دو دستگاه با همدیگر متفاوت است، زمان تخریب ساختمان یا ایجاد سوراخ در بتن باید محصول مناسب را خریداری کنید. به همین دلیل در اینجا به تفاوت بتن کن با چکش تخریب پرداختهایم.