- دقیقه 3
- 14781
- يك نظر
به قلم نینا خزدوز
25 آبان 1396
چرا باید داخل کیس کامپیوتر خود را تمیز کنیم؟
هر وسیلهای در خانه با گذشت زمان دچار خاک گرفتگی میگیرد. سیستمهای کامپیوتری به دلیل بار الکتریکی گرد و غبار بیشتری را به خود جذب میکنند. به مرور زمان این گرد و خاک از انتقال گرمای قطعات به بیرون جلوگیری میکنند و این موضوع میتواند باعث افت عملکرد سیستم کامپیوتر شما شود.
سیستم پردازش مرکزی و مغز کامپیوتر قطعه ای به نام CPU است. این قسمت خیلی مهم با کمک فن قدرتمندی که بر روی آن نصب شده دائما خنک میشود. دمای CPU در زمان انجام فرایند پردازش بالاتر میرود. به همین دلیل لازم است با توجه به شرایط محیطی در بازه های زمانی منظم و حداقل هر 6 ماه یکبار فن CPU را از گرد و غبار پاک کنید تا اختلالی در سرعت و یا عملکرد سیستم پیش نیاید.
نحوه تمیز کردن داخل کیس
برای اطمینان از اینکه بعد از تمیز کردن داخل کیس مشکلی برای سیستم شما پیش نیاید بهتر است ابتدا سیستم را خاموش کنید و کمی صبر کنید تا دستگاه خنک شود.
در مرحله اول تمامی اتصالات مربوط به پرینتر، ماوس، کیبورد و همچنین اتصال برق را از کیس جدا کنید. سپس دو پیچ مربوط به درب کیس را باز کنید.
توجه داشته باشد تنها لازم است یک درب کیس باز شود تا به داخل کیس دسترسی پیدا کنید و احتیاجی نیست نسبت به باز کردن طرف دیگر اقدام نمایید.
بیشتر بخوانید:ویرایش نوشته “بهترین شیوه پاك كردن برچسب شيشه ماشین”
اگر کاربر خانگی هستید، برای باز کردن پیچ ها می توانید از پیچ گوشتی معمولی استفاده کنید ولی در مجموعه های بزرگتر که عملیات سرویس دوره ای سیستم ها زمان گیر خواهد شد پیشنهاد میشود از پیچ گوشتی های شارژی استفاده نمایید تا زمان باز و بست کردن پیچ کیس ها را در عملیات کوتاه نمایید.
کیس کامپیوتر را به فضایی آزاد مانند حیاط یا کنار پنجره انتقال دهید.
اگر فردی متخصص نیستید به هیچ عنوان قطعات را از جای خود جدا نکنید. جدا کردن قطعات ممکن است به قطعات کامپیوتر یا مادربرد آسیب جدی وارد کند. در واقع برای بادگیری و نظافت گرد و خاک کیس کامپیوتر نیازی به جدا کردن قطعات نیست.
بیشتر بخوانید: آموزش تعمیر مودم به زبان ساده | راهنمایی قدم به قدم عیب یابی مودم
هنگامی که فن سیستم با انرژی خارجی مانند باد به چرخش در میاید ممکن است بار الکتریکی در خود ذخیره کند. جهت جلوگیری از ایجاد ولتاژ با حرکت فن توسط باد، بهتر است اتصالات فن ها به مادربورد کاملا قطع شود. برای اینکار کابل دو رشته ای متصل را از جای خود در بیاورید. معمولا در کنار این فیش کلمه CPU FAN نوشته شده است.
حال میتوان گرد و خاک داخل کیس را به راحتی تمیز کرد. بهترین ابزار برای این کار استفاده از دستگاه های دمنده هوا یا همان بلوور است. با توجه به نیروی زیاد این دستگاه ها و میزان بادی که تولید می کنند بهتر است فن ها را به کمک وسیله ای مانند پیچ گوشتی از حرکت بازدارید و مانع چرخش آن ها شوید تا داخل فن ها هم تمیز شوند.
در حین گردگیری و تمیزکاری کیس کامپیوتر، استفاده از ماسک را فراموش نکنید. با توجه به گرد و خاک زیادی که معمولا درون کیس جمع میشود و شدت باد دستگاه های دمنده هوا، گرد و غباری که در هوا پخش میشود میتواند به سیستم تنفسی آسیب برساند. اگر دسترسی به ماسک نداشتید به کمک تکهای پارچه دهان و بینی خود را بپوشانید.
بعد از گردگیری کامل و اتمام کار اتصالات را مجدد چک کنید. برق فن CPU را مجدد وصل نمایید در غیر اینصورت سیستم شما کار نخواهد کرد. درب کیس را به خوبی ببندید و کار تمام است.
بیشتر بخوانید: آموزش قدم به قدم تعمیر کیبورد لپ تاپ به زبان ساده
لازم است به این نکته توجه داشته باشید که برای تمیز کردن داخل کیس استفاده از دستگاههای مکنده هوا مناسب نیست. این دستگاه ها میتوانند قطعات ریز موجود روی مادربورد را از جای خود حرکت دهند. روی هر مادربورد قطعات بسیار ریز به وسیله سیم لحیم متصل شده اند. در صورتی که دمای مادربورد بالا باشد و شما از دستگاه مکنده هوا استفاده کنید امکان دارد اتصالات از جای خود حرکت کنند.
به نقل از سایت هوم پلاس میتوان گفت:
کیس کامپیوتر، که حاوی اکثر قطعات مهم کامپیوتر است، را با یک پارچه بدون پرز و آغشته به آب تمیز کنید. برای پاک کردن لکههای سرسخت میتوانید از مقدار کمی شوینده خانگی نیز استفاده کنید، اما به هیچ عنوان از پاک کنندههای حلال بر روی پلاستیک استفاده نکنید. با مالش پارچه بر روی سوراخها و منافذ، اطمینان حاصل کنید که تمام مسیرهای هوا بدون مو و پرز هستند. استفاده از جاروبرقی دستی برای تمیز کردن این منافذ بسیار مفید است. هنگام تمیز کردن منافذ خارجی کیس، میتوانید از جاروبرقی معمولی نیز استفاده کنید.
برای تمیز کردن قطعات ریز داخل کیس که دسترسی سختی دارن، چه ابزارهایی رو پیشنهاد میکنید؟