راهنمای خرید دریل؛ هرآنچه که باید قبل از خرید بدانید

راهنمای خرید دریل؛ هرآنچه که باید قبل از خرید بدانید
  • دقیقه 10
  • 4659
  • 0

به قلم سمانه محمدزاده

13 آذر 1403

راهنمای خرید دریل کمکی برای انتخابی راحت؛ امروزه در هر جعبه ابزاری یک دریل به چشم می خورد. دریل ها کاربرد گسترده ای در انجام کارهای مختلف خانگی دارند؛ بنابراین علاوه بر مصارف صنعتی در هر خانه ای وجود دریل لازم است. دریل ها انواع مختلفی دارند و فاکتورهای گوناگونی در انتخاب دریل به شما کمک می کند. در واقع شما می بایست با توجه به نیاز خود بهترین دریل برقی یا نوع های دیگر را بین گزینه‌های موجود انتخاب نمایید. در این مطلب قصد داریم شما را با امکانات و خصوصیات این ابزار مفید بیشتر آشنا کنیم و یک راهنمای خرید دریل را در اختیار شما قرار دهیم تا با توجه به نیازتان، مناسب ترین مدل را خریداری نمایید.

همه چیز در مورد دریل؛ چگونه مدل مناسب خود را پیدا کنیم؟

دریل یکی از ابزارهای ضروری برای انجام پروژه‌های فنی است. با توجه به تنوع این ابزار در بازار، آشنایی با ویژگی‌های هر نوع دریل می‌تواند به انتخاب درست کمک کند. برای مثال، دریل‌های با توان بالاتر معمولا قدرت بیشتری دارند و برای کارهای سنگین مناسب هستند. دریل‌های شارژی با باتری کار می‌کنند و برای اطمینان از عملکرد طولانی‌مدت، باید نوع باتری (Ni-Cad یا Li-Ion) و ظرفیت آن آمپرساعت (Ah) را در نظر بگیرید. همچنین، بسته به کاری که قصد انجام آن را دارید، انتخاب سایز مناسب سه‌نظام نیز اهمیت دارد. در ادامه این مقاله، همه ‌چیز در مورد خرید دریل و ویژگی‌های اصلی این ابزار را بررسی خواهیم کرد.

دریل رونیکس در حال سوراخ کردن در کارگاه ساختمانی

warningدر انتخاب مدل مناسب یک دریل؛ قدرت،ظرقیت مته گیری، قابلیت جا به جایی و وزن عامل های تاثیرگذار هستند.

آشنایی با قسمت‌های مختلف دریل

برخی توانایی ها برای انجام وظایف ضروری هستند، در حالی که برخی دیگر تنها به ساده تر انجام شدن کار کمک می نمایند.

در شروع راهنمای خرید دریل باید بگوییم که این محصول در سایزهای مختلف تولید می شوند. این سایزبندی ها به اندازه سه نظام دریل (قسمت نگهدارنده مته) اشاره دارند و بزرگترین سایز مته دستگاه را نشان می دهند. سه نظام 5/6 میلی متری برای کارهای سبک کاملا مناسب است. سایز 10میلی متری  برای کارهای خانه و محیط کار مناسب هستند و رنج وسیعی از مته ها را می پذیرند. مدل های 13 میلی متری برای کارهای سنگین طراحی شده اند. یک دریل چند سرعته با کلاچ قابل تنظیم؛ امکان سوراخکاری مواد گوناگون با مته های مختلف را فراهم می آورد.

سوراخکاری چوب نرم، چوب سخت، فلز و کاشی نیازمند سرعت و گشتاور و حتی نیروی گردش متفاوت  است. مواد سخت تر و مته های بزرگ تر به سرعت کمتر و گشتاور بیشتری نیاز دارند در حالی که مواد نرم تر و مته های نازکتر سرعت بیشتر و گشتاور کم تری را طلب می کند. معمولا کلید دریل، سرعت دستگاه را کنترل می کند و کاربر تنها باید کلاچ را در گشتاور مناسب تنظیم نماید. تنظیم مناسب کلاچ در دریل پیچ گوشتی ها، از خراب شدن سر پیچ یا بریده شدن آن در هنگام باز و بسته کردن پیچ ها جلوگیری می کند. برخی دریل ها اجازه تنظیم چرخ دنده را به کاربر می دهند و میتوان بسته به مورد از دریل با سرعت کم و گشتاور بالا و یا سرعت زیاد و گشتاور کم استفاده نمود.

برخی دریل ها سه نظام آچارخور دارند که به وسیله آچار سه نظام مربوطه  شل و سفت می شوند ولی در بعضی  مدل ها سه نظام اتوماتیک است وبا کمک دست شل و سفت می شود. اگر نیاز دارید مرتبا از مته های با سایز متفاوت استفاده کنید یک سه نظام اتوماتیک کار را سریعتر و ساده تر می کند به خصوص اگر بتوان آن را با یک دست شل و سفت نمود.

شناخت سه‌نظام برای راهنمای خرید دریل مناسب

همان‌طور که اشاره شد، سه‌نظام‌ها دارای دو نوع اتوماتیک و آچاری هستند. سه‌نظام‌های اتوماتیک برای باز و بسته‌شدن نیازی به آچار نداشته و تنها با دست می‌توان اقدام به باز و یا بسته کردن آن کرد. بنابراین اگر در هنگام کار به تعویض مته‌های مختلف نیاز دارید، بهتر است برای سرعت انجام کار از دریل‌هایی با سه‌نظام اتوماتیک استفاده کنید. اما لازم است بدانید سه‌نظام‌های آچاری گیرایی محکم‌تری برای نگه‌داشتن مته دارند.

شناخت مته دریل های مختلف

انتخاب مته مناسب در هنگام خرید دریل از موارد مهمی است که باید به آن توجه شود، چراکه در سطوح مختلف مانند بتن، آهن، چوب و … مته‌های متفاوتی استفاده می‌شود. در صورت خرید و انتخاب اشتباه ممکن است مته شکسته و سطح کار آسیب ببیند.

دریل رونیکس در حال سوراخ کردن چوب  در کارگاه نجاری

شناخت موتور های مختلف برای راهنمای خرید دریل خوب

موتور هر ابزار، مهم‌ترین بخش آن است. در واقع این قسمت قدرت و سرعت دریل را تعیین می‌کند. دریل‌های با موتور ساده برای انجام کارهای سبک و دریل‌هایی با موتور گیربکسی مناسب کارهای سنگین و صنعتی هستند. پس لازم است قبل از خرید دریل، ماهیت کاری را که می‌خواهید انجام دهید مدنظر قرار دهید.

پارامترهای مهم در انتخاب و راهنمای خرید دریل مناسب

اصلی ترین نکته در راهنمای خرید دریل که باید بدانید این است که هر دریل پارامترهای خاص خود را دارد که در عملکرد آن تاثیر می‌گذارد. در انتخاب یک دریل باید پارامترهای زیر را در نظر بگیرید.

نکاتی برای انتخاب دریل شارژی، برقی و بادی

اول از همه، باید بین دریل برقی، شارژی و بادی یکی را انتخاب کنید. دریل‌های برقی از باتری استفاده نمی‌کنند و منبع تغذیه آن‌ها مستقیماً از برق است. این نوع دریل‌ها معمولا قدرت بیشتری دارند و برای کارهای سنگین مانند سوراخ‌کاری بتن مناسب هستند. البته برخی از انواع دریل‌های شارژی نیز فوق صنعتی هستند و قدرت بالایی دارند. از طرف دیگر، دریل‌های شارژی به شما آزادی عمل می‌دهند و خطرات ناشی از آتش‌سوزی سیم برق و پیچ‌خوردگی سیم‌ها را ندارند. دریل بادی نیز از هوای فشرده با استفاده از کمپرسور باد کار می‌کند. بنابراین اگر کمپرسور دارید، می‌توانید از دریل بادی نیز استفاده کنید.

نکاتی در مورد ظرفیت سه‌نظام دریل

در راهنمای خرید دریل، اندازه سه‌نظام از اهمیت بالایی برخوردار است. رایج‌ترین ظرفیت سه‌نظام دریل 10 میلی‌متر و 13 میلی‌متر هستند. سه‌نظام 10 میلی‌متری برای اکثر پروژه‌ها مناسب است و قدرت کافی برای دریل‌کاری در چوب، پلاستیک و فلز سبک را دارد. سه‌نظام 13 میلی‌متری برای سوراخ‌کاری مواد سخت‌تر گزینه ایده‌آل‌تری است.

نکاتی برای انتخاب ظرفیت سه‌نظام راهنمای خرید مناسب

در راهنمای خرید دریل، اندازه سه‌نظام از اهمیت بالایی برخوردار است. رایج‌ترین ظرفیت سه‌نظام دریل 10 میلی‌متر و 13 میلی‌متر هستند. سه‌نظام 10 میلی‌متری برای اکثر پروژه‌ها مناسب است و قدرت کافی برای دریل‌کاری در چوب، پلاستیک و فلز سبک را دارد. سه‌نظام 13 میلی‌متری برای سوراخ‌کاری مواد سخت‌تر گزینه ایده‌آل‌تری است.

بیشتر بخوانید: انواع سه نظام دریل

نکاتی در مورد کنترل سرعت در دریل ها

قابلیت کنترل سرعت دریل به شما امکان می‌دهد سرعت را بر اساس نوع کار و قطعه کار تنظیم کنید. سرعت آهسته و ثابت برای کارهای حساس و سرعت بالا برای دریل‌کاری مواد سخت مناسب است. دیمر تنظیم سرعت یکی از اجزای دریل است که با استفاده از آن می‌توان سرعت را تنظیم کرد.

فردی درحال یسوراخ کردن دیوار بتونی با دریل رونیکس در کارگاه ساختمانی

طراحی و راحتی در حین کار با دریل

یکی از اصولی که باید در راهنمای خرید دریل حتما به آن اشاره کنیم این است که هنگام استفاده از هر ابزاری باید با آن راحت باشید. ممکن است در ابتدای کار که دریل را در دست می گیرید احساس خوبی داشته باشید، ولی اگر قرار باشد چند ساعت با آن به سوراخکاری بپردازید چه اتفاقی خواهد افتاد.نوع فعالیتی که انجام می دهید را در نظر بگیرید و با مقایسه قدرت لازم در کنار وزن و سایز، بهترین مدل را انتخاب کنید.

طراحی ابزار همچنین بر حسی که درحین کار خواهید داشت تاثیرگذار است. دو مدل دسته دریل رایج هستند. مدل تی شکل دسته ای نزدیک وسط بدنه دریل طراحی شده است، این طراحی وزن را به صورت متناسب تقسیم می نماید و باعث تعادل بیشتر و لرزش کمتر در حین کار می شود. باقی دریل ها طراحی تفنگی دارند که در آن دسته دریل در انتهای آن قرار دارد.

جالب است بدانید علاوه بر دریل های استاندارد و رایج، دریل هایی برای کاربردهای خاص نیز طراحی شده اند. دریل های راستگرد، دریل های دور پایین،  دریل های چکشی خاص، دریل های بادی و چکش های تخریب و بتن کن ها از این دسته اند.

اهمیت بدنه ارگونومیک در دریل

دریلی انتخاب کنید که وقتی آن را در دست می‌گیرید، احساس راحتی کنید. طراحی‌ ارگونومیک ابزارآلات، فشار و خستگی را کاهش داده و انجام کارهای فنی را آسان می‌کنند. همچنین دریل‌های سبک انعطاف‌پذیرتر هستند و می‌توانید به مدت طولانی از آن‌ها استفاده کنید.

مقایسه دریل‌های برقی و شارژی؛ کدام گزینه بهتر است؟

در این بخش از راهنمای خرید دریل، به سراغ ویژگی‌های دریل شارژی و برقی و بیان تفاوت های آنها می پردازیم.

ویژگی‌های دریل شارژی
دریل شارژی به جای استفاده از کابل برق، از باتری‌های قابل شارژی استفاده می‌کنند. ویژگی‌های اصلی این نوع دریل شامل موارد زیر است:
• باتری: منبع انرژی دریل‌های شارژی، باتری‌های قابل شارژ، معمولا لیتیوم‌یون یا نیکل-کادمیم هستند. باتری‌های لیتیوم‌یونی به دلیل زمان کار طولانی‌تر، وزن سبک‌تر و دوره‌های شارژ کوتاه‌تر ترجیح داده می‌شوند.
• قابلیت حمل: عدم وجود سیم برق در دریل‌های شارژی، باعث تحرک و انعطاف‌پذیری بیشتر می‌شود. بنابراین، دریل‌های شارژی برای کار در فضاهای کوچک یا محیط‌های بیرونی که دسترسی به پریزهای برق محدود است، ایده‌آل هستند.
• کنترل سرعت متغیر: اکثر دریل‌های شارژی دارای قابلیت تنظیم سرعت هستند که به کاربران امکان می‌دهد سرعت و گشتاور را کنترل کنند.
• جمع‌وجور و سبک: دریل‌های شارژی مدرن به گونه‌ای طراحی شده‌اند که جمع‌وجور و سبک‌وزن باشند و باعث کاهش خستگی کاربران شوند.

بیشتر بخوانید: انواع دریل شارژی رونیکس

ویژگی‌های دریل برقی
دریل‌های برقی برای کارکردن از برق مستقیم استفاده می‌کنند. از مهم‌ترین ویژگی‌های دریل برقی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
• منبع تغذیه: دریل‌های برقی مستقیم از برق تغذیه می‌شوند.
• قدرت و گشتاور بالاتر: دریل‌های برقی قدرت و گشتاور بیشتری نسبت به دریل‌های شارژی دارند و برای کاربردهای سنگین مناسب هستند.
• کنترل سرعت: دریل‌های برقی نیز، مانند دریل‌های شارژی، دارای قابلیت تنظیم سرعت هستند.
• سبک‌تر: دریل‌های برقی به دلیل عدم وجود باتری، معمولا سبک‌تر هستند.

استفاده از دریل رونیکس برای سوراخ کردن دیوار در کارگاه صنعتی

دریل خانگی یا صنعتی؟ تفاوت‌ها و کاربردها

برای انتخاب بهتر در این بخش از راهنمای خرید دریل باید بگوییم که دریل‌ها کاربردهای مختلف خانگی و صنعتی دارند و در این راهنمای تخصصی خرید دریل، نوع خانگی و صنعتی آن را بررسی می‌کنیم. برای انتخاب بهترین دریل خانگی باید به وزن و توان دریل، سه‌نظام و دیمر کنترل سرعت دقت کنید.
برای مثال، دریل‌های برقی با وزن سبک و توان کمتر برای کاربردهای خانگی مناسب هستند و کار را راه می‌اندازند. همچنین اگر از دریل برای سوراخ‌کاری چوب یا سوراخ کاری شیشه با دریل یا فلز استفاده می‌کنید، از دریل‌هایی با سه‌نظام اتوماتیک و ظرفیت ۶,۵ یا ۱۰ میلی‌متر استفاده کنید.
اما به‌طور کلی، دریل‌های خانگی سبک‌تر و کوچک‌تر هستند و توان پایین‌تری دارند. بالعکس، دریل‌های صنعتی سنگین‌تر و مقاوم‌تر هستند و توان بالاتری برای سوراخ‌کاری انواع مصالح دارند. بنابراین انتخاب بین دریل خانگی و صنعتی بستگی به نیاز شما دارد.

دریل‌های مختلفی با قیمت‌های متفاوت در بازار موجود هستند که برای انتخاب دریل موردنظر باید بودجه و کاربرد آن را در نظر بگیرید. شرکت‌هایی چون بوش، دیوالت، ماکیتا و میلواکی از بهترین برندهای تولیدکننده انواع دریل هستند؛ اما در ایران خرید ابزارآلات این برندها هزینه بالایی دارند و تشخیص اصل‌بودن ابزار، چالش‌هایی به همراه دارد.
برندهای ایرانی نیز تولیدکننده انواع دریل‌های خانگی و صنعتی هستند. رونیکس، برندی با تفکر جهانی، انواع دریل‌های برقی، شارژی، چکشی، گیربکسی، همزن، ستونی و کیت دریل را به بازار ابزار ایران عرضه کرده است. این شرکت با تکیه بر استانداردهای جهانی، محصولات خود را با بالاترین کیفیت و تنوع روانه بازارهای داخلی و جهانی کرده است.

کاربردهای متنوع دریل؛ راهنمای انتخاب برای حرفه‌ای‌ها و مبتدی‌ها

دریل‌های مختلفی با توجه به کاربردهای موردنیاز در صنعت و حتی کاربردهای خانگی تولید شده‌اند. همان‌طور که گفتیم، از دریل برای باز و بستن پیچ و مهره‌ها، سوراخ‌کاری مصالح مختلف و مخلوط کردن انواع مواد استفاده می‌شود. در این بخش از راهنمای خرید دریل، کاربرد این ابزار در صنایع مختلف را بررسی می‌کنیم.

کاربرد در نجاری راهنمای خرید دریل مناسب

دریل یکی از مهم‌ترین ابزارهای نجاری است. از این ابزار برای سوراخ‌کاری و اتصال انواع چوب‌ها استفاده می‌شود. برای مثال، دریل پیچ‌گوشتی می‌تواند هم‌زمان برای سوراخ‌کاری و باز و بستن پیچ‌ها کاربرد داشته باشد. از دریل چکشی برای ایجاد سوراخ‌هایی بر روی چوب‌های سخت و ضخیم استفاده می‌شود. همچنین، با نصب سری‌های سنباده می‌توان از دریل برای صاف کردن گوشه‌های قطعه کار استفاده کرد. برای نجاری معمولا از دریل‌هایی با وزن سبک و طراحی ارگونومیک استفاده می‌شود تا آزادی عمل بیشتری حین کار فراهم شود.

دریل رونیکس در حال سوراخ کردن زمین بتنی در کارگاه صنعتی و ساختمانی

کاربرد دریل در ساختمان‌سازی

از دریل برای سوراخ‌کاری، نصب پیچ‌ها و اتصالات قالب‌های بتنی در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود. دریل چکشی به علت قدرت بالایی که دارد، برای دریل‌کاری دیوار، سوراخ‌کاری بتن و سرامیک مناسب است. همچنین برای تخریب‌های کوچک و ایجاد مسیر عبور لوله‌ها و کابل‌ها می‌توان از دریل‌های معمولی استفاده کرد. در ساختمان برای مخلوط کردن ملات و سیمان از دریل همزن نیز استفاده می‌شود.

نکات مهم برای خرید دریل؛ راهنمایی برای انتخاب درست

در این راهنمای خرید جامع دریل، انواع دریل‌ها شامل چکشی، بادی، برقی، مگنتی، گیربکسی و … و کاربردهای هر یک در صنایع مختلف مورد بررسی قرار گرفت. به طور خلاصه، برای راحتی بیشتر حین کار باید ابزاری انتخاب کنید که طراحی ارگونومیک داشته باشد.

همچنین، توجه به این نکته ضروری است که برای کاربردهای خانگی یک دریل صنعتی انتخاب نکنید یا بالعکس. استفاده از یک دریل خانگی برای کاربرد صنعتی فقط باعث خراب شدن دستگاه و صرف هزینه زیاد برای تعمیرات می‌شود.
رونیکس با هدف پاسخگویی به نیازهای کاربران حرفه‌ای و خانگی، طیف گسترده‌ای از ابزارآلات باکیفیت و متنوع را به بازار عرضه می‌کند.

سوالات متداول

آیا انتخاب دریل با قدرت موتور بالا همیشه بهتر است؟
دریل با قدرت موتور بالا برای کارهای سنگین مثلا سوراخکاری در بتن مناسب است. بنابراین برای کاربردهای خانگی نیاز به دریل قدرتمند نیست.
چگونه می‌توانم بهترین دریل را برای پیچ‌کاری انتخاب کنم؟
برای انتخاب بهترین دریل برای پیچ‌کاری به توان موتور، وزن و بدنه دریل، سه نظامو سایر مشخصات دریل توجه کنید.
چگونه بهترین دریل را براساس نوع منبع تغذیه انتخاب کنم؟
انتخاب دریل بر اساس نوع منبع تغذیه شامل دریل شارژی و برقی می‌شود. دریل‌های شارژی از باتری و دریل‌های برقی از برق مستقیم استفاده می‌کنند و هر کدام مزایایی دارند.
آیا دریل‌های چندکاره، کارایی بهتری دارند؟
دریل‌های چندکاره برای افرادی که فضا و بودجه محدود دارند، انتخابی مناسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.