مراحل اصلی ساخت صندلی

ساخت صندلی

به قلم زهرا لاله

20 خرداد 1397

تعمیر وسایل قدیمی و ساختن وسایل جدید از لذت‌بخش‌ترین سرگرمی‌هایی است که منجر به ایجاد یک دکور زیبا و خلاقانه در خانه یا محل کارمان می‌شود. از ساخت صندلی و کمد تا میز و قفسه و پرده و مبلمان و … همه و همه کارهایی هستند که خیلی راحت‌تر از آن چیزی که فکرش را بکنید قابل انجام‌اند. فقط باید کارتان را با شور و شوق فراوان انجام دهید.

در این نوشتار رونیکس به سراغ آموزش ساخت صندلی می‌رویم.

رونیکس را بخوانید.

مرحله اول؛ انتخاب مدل و جنس

در ابتدا برای آموزش ساخت صندلی باید مراحل کار را بدانید: برای اینکه صندلی جدیدی بسازید و آن را به دکور خانه‌تان اضافه کنید باید اول مدل صندلی و جنس آن را انتخاب کنید. این انتخاب می‌تواند با ایده گرفتن از تجربه دیگران (با جست‌و‌جو در اینترنت و …) یا بر اساس ایده و خلاقیت خودتان باشد. پس تمام کاری که در مرحله اول باید انجام دهید این است که مدل و جنس صندلی دلخواه‌تان را پیدا کنید. در ادامه برای‌تان تصاویری از چند مدل صندلی دست‌ساز آورده‌ایم که به ایده‌پردازی شما در ساخت صندلی جدید کمک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: صفر تا صد ساخت میز چوبی ساده در خانه

انواع مدل‌های صندلی دست‌ساز

مرحله دوم؛ تهیه ابزار و وسایل مورد نیاز

در مرحله دوم آموزش ساخت صندلی نوبت به تهیه مواد اولیه و ابزار و لوازم لازم می‌رسد که به نوع جنس و مدل صندلی که قصد ساختنش را دارید بستگی دارد. مثلاً اگر می‌خواهید با استفاده از یک صندلی یا میز قدیمی، یک صندوقچه کهنه، لاستیک ماشین یا … صندلی‌تان را بسازید بخش بزرگی از لوازم مورد نیازتان برای تغییر شکل این وسیله استفاده خواهد شد، اما اگر می‌خواهید صندلی‌تان را از نو و با چوبی که از نجاری می‌خرید بسازید، داستان کمی متفاوت است. در این صورت باید با دقت بیشتری پیش بروید، چرا که ساخت چارچوب کلی صندلی هم بر عهده خودتان است.

تهیه ابزار و وسایل مورد نیاز برای ساخت صندلی

بیشتر بخوانید: پیکور چیست؟ کاربرد پیکور و انواع آن

آموزش شستن ماشین در خانه؛ نکات مهمی که باید بدانید

مرحله سوم؛ آغاز به کار ساخت صندلی

در این مرحله هم دوباره باید از خلاقیت‌تان استفاده کنید و با دقت فراوان اجزای مختلف را با هم ترکیب کنید. برای شرح مراحل ساخت صندلی به سراغ یکی از ساده‌ترین موارد بالا می‌رویم:

ساخت صندلی

اگر قصد ساخت صندلی مانند این را دارید باید از ساخت چارچوب شروع کنید، بنابراین چوب، میخ، چسب چوب و اره اولین چیزهایی هستند که نیاز دارید. برای تهیه چوب مرغوب و مناسب این کار، حتماً با یک نجار یا کسی که در این زمینه اطلاعات دارد مشورت کنید. طرح قسمت‌های مختلف را با اندازه‌های دقیق بکشید، الگو را روی چوب منتقل کرده و با اره چوب بری آن را ببرید. باید دقت کنید که تمام اندازه‌ها دقیق باشند وگرنه صندلی‌تان قابل استفاده نخواهد بود. قطعات را با میخ و چسب چوب به هم متصل کنید و منتظر بمانید که چسب‌ها خشک شوند.

بله واقعاً انجام دادن این کار به راحتی همین متنی است که در حال خواندنش هستید. در مرحله بعد باید چارچوب ساخته شده را سمباده کشی و رنگ آمیزی کنید، برای قسمت‌های بالایی بدنه که زیر روکش می‌روند وسواس به خرج ندهید، همین که پایه‌ها کاملاً صاف و صیقل باشند کفایت می‌کند.

وقتی که رنگ کاملاً خشک بشود نوبت به دوخت روکش می‌رسد، درباره این نوع صندلی مهم‌ترین بخش همین مرحله است؛ البته این از اهمیت ساخت چارچوب کم نمی‌کند، چرا که اگر چارچوب محکم و به قول معروف میزان نباشد، این صندلی برایتان صندلی نمی‌شود!

مرحله چهارم؛ دوخت روکش

برای دوختن روکش باید به سراغ استعداد و هوش خیاطی‌تان بروید، قبل از اندازه‌گیری چارچوب برای دوختن روکش باید اسفنج‌های داخلی صندلی را تهیه و نصب کنید و قطر آن‌ها را هم به اندازه‌های صندلی اضافه کنید. برای اینکه کار دوخت و دوزتان آسان‌تر بشود اول روکش کفی صندلی و پشتی آن را ببرید و به هم وصل کنید، بعد به سراغ دسته‌ها بروید. دوختن دو درز پشتی را به آخر پروژه ساخت صندلی موکول کنید. الگو را برای یکی از دسته‌ها اندازه گرفته و بکشید و برای دسته دیگر هم از همان الگو استفاده کنید. در آخر یک نوار به عرض 20 سانتی‌متر ببرید و به دور تا دور پایین کار متصل کنید. برای اینکه صندلی قشنگ‌تری داشته باشید می‌توانید به سراغ هنری مثل تکه دوزی، روبان دوزی یا … بروید و روی صندلی را تزئین کنید. در مرحله آخر طبق برنامه نوبت به دو درز پشتی روکش می‌رسد. برای وصل کردن این دو درز کافی است که دو زیپ با طول درزها تهیه کنید و به آن‌ها بدوزید، با این کار می‌توانید روکش صندلی را خیلی راحت روی آن بکشید. اگر تمام مراحل را با دقت و حوصله کافی طی کنید، می‌توانید به همین راحتی صندلی دلخواه‌تان را بسازید.

به نقل از بیتوته بهترین چوب برای ساخت صندلی چوب راش و گردو هستند که در ادامه توضیحات آنها اماده است:

“چوب راش و گردو دارای بافت متراکم و محکم هستند و تراکم بالای درون چوب راش و گردو آن را از نفوذ آفات و حشرات در امان نگه داشته و مقاومت بیشتری در برابر استفاده و تحمل وزن و … فراهم می آورد. به لطف پیشرفت در صنعت ، مبلمان مدرن و انواع صندلی چوبی ساده و فانتزی در رنگ های مختلف در بازا عرضه می شوند و شما می توانید از طیف رنگی تیره تا روشن محصول مد نظر خود را انتخاب نمایید.”

بیشتر بخوانید: ارتفاع استاندارد ساخت میز تحریر برای مطالعه، کامپیوتر، کودک و زمینی

سخن آخر

در این نوشتار رونیکس، به آموزش ساخت صندلی پرداختیم. اگر از افراد فنی هستید و علاقه دارید که وسایل خود را با دستان خودتان بسازید، لذت ساخت صندلی را از خود دریغ نکنید.

شاید تصور کنید که برای ساخت صندلی به چوب‌های نو نیاز داشته باشید؛ با این وجود می‌توانید حتی با وسایل کهنه‌ای که در منزل یا محل‌ کارتان دارید، صندلی بسیازید. ویدیوی زیر نحوه تبدیل پالت چوبی به صندلی تاشو را به شما آموزش می‌دهد.

10 پاسخ به “مراحل اصلی ساخت صندلی”

  1. محبوبه حبیبی گفت:

    سلام اگه میشه لطفا اموزش ساخت میز مطالعه هم بذارین ممنون

  2. علی وطنی گفت:

    برای ساخت صندلی چوبی صفر تا صد چه ابزار آلاتی لازم داریم؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی، دریل، پیچ گوشتی، میخکوب و منگنه کوب، گردبر یا فارسی‌بر، سنباده لرزان نجاری و پیستوله رنگ‌پاش از مهم‌ترین ابزارهای ساخت صندلی و به طور کلی، کار با چوب هستند.

  3. امیری گفت:

    چه نوع چوبی برای ساخت صندلی توصیه می‌شود؟ و برای رنگ آمیزی چه نوع رنگی بهتره

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. می‌توانید از چوب‌های مستحکم و بادوام مانند راش، گردو، افرا و … برای ساخت صندلی استفاده کنید. همچنین، برای رنگ‌آمیزی صندلی نیز می‌توانید از رنگ روغنی، رنگ پلی‌اورتان، رنگ اکریلیک و … استفاده کنید.

  4. ناهید گفت:

    اولش فکر می‌کردم شاید این کار خیلی سخت باشه ولی خب راستش رو بخواین، انقدرا هم که فکر می‌کردم سخت نبود. مراحل کار خیلی خوب توضیح داده شده بود و من همه چیزو دقیق اندازه گرفتم. یکمی زمان برد تا چسب‌ ها خشک شن، ولی وقتی وقتی کامل تموم شد، احساس می‌کردم یه کار هنری انجام دادم. مرسی از آموزشتون

  5. Saeid گفت:

    سلام. برای انتخاب پارچه صندلی چه نکاتی را باید در نظر بگیرم؟ میخوام صندلی ای که می سازم از هر نظر بی نقص باشه

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. شما می‌توانید با توجه به بودجه مورد نظر و هزینه‌ای که می‌خواهید برای این کار صرف کنید، از پارچه با الیاف طبیعی مانند کتان، ویسکوز، استات، ریون، چرم، ابریشم و پشم یا پارچه با الیاف مصنوعی مانند نایلون، آکریلیک، پلی استر، ابریشم مصنوعی و … استفاده کنید.

  6. حمید گفت:

    من دیدم صندلی های چوبی ای که رو دستگیره هاش همون جاهایی که بیشتر از بقیه بهش دست می مالیدن و دستشون رو می ذاشتن بعد یه مدت به صورت کامل رنگش رفته و با بقیه قسمت ها فرق می کنه برای این که این بلا سر صندلی ای که خودمون ساختیم نیاد باید چیکار کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.