- دقیقه 3
- 945
- 0
به قلم رونیکس
10 اسفند 1399
از زمانیکه سازمان جهانی بهداشت (WHO) به طور رسمی ویروس کرونا (COVID-19) را به عنوان یک بیماری همهگیر در سراسر جهان شناسایی کرد، کشورهای مختلف وارد مرحلهای جدید و البته ناشناخته شدند.
شیوع ویروس کرونا علاوه بر ایجاد خطرها و مشکلات جدی برای سلامتی مردم، تاثیرات و پیامدهای قابل توجه و گاهی جبرانناپذیر را برای تجارت و اقتصاد جهانی به همراه آورد.
در ادامه برخی از پیامدهای ناشی از همهگیری کرونا را مرور خواهیم کرد.
پیامدهای کرونا بر اقتصاد جهانی
همهگیری کرونا تاثیری مستقیم و چشمگیر در فرآیند تولید، کاهش تقاضا، افزایش سطح بیکاری و کاهش سطح درآمد در همه جهان داشته است. این بیماری همچنین باعث شده موسسات و بنگاههای اقتصادی با چالش نقدینگی مواجه شده و از آنجا که بازارهای جهانی وضعیتی بیثبات و غیرقابل پیشبینی به خود گرفتهاند بیشتر سرمایهگذاران ترجیح میدهند تا روشن شدن شرایط سرمایهگذاری خود را متوقف کنند.
در این میان ایالات متحده آمریکا به عنوان یکی از بزرگترین و موثرترین اقتصادهای جهانی و کشوری که بیشترین تعداد مبتلا و مرگومیر ناشی از ویروس کرونا را شاهد بوده با بحران گسترده بیکاری کارگران و میلیونها تقاضا برای دریافت بیمه بیکاری روبهرو بوده است.
از سویی مشاغل کوچک که غالب شرکتهای آمریکایی را تشکیل می دهند و حدود نیمی از نیروی کار ایالات متحده را در استخدام خود دارند پس از همهگیری کرونا با بحران نقدینگی روبهرو شدند و بیش از 2 میلیون کارگر تنها یک هفته پس از همهگیری کرونا شغل خود را در این کشور از دست دادند.
بیشتر بخوانید: استارتاپها و چالش اوج گرفتن دوباره در همهگیری کرونا
مشاغلی که بیشترین تاثیر را از کرونا گرفتند
اکثر کشورهای توریستی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا به ناچار مجبور شدند محدودیتهای گستردهای را برای سفرهای بینالمللی و حتی داخلی اعمال کنند. این محدودیتها کاهش چشمگیر درآمد کشورهای توریستی و تعدیل نیرو در صنایع مرتبط با حوزه گردشگری ازجمله شرکتهای هواپیمایی، هتلها را به همراه داشت. از این رو مشاغل مرتبط با صنعت توریسم یکی از بیشترین تاثیرات را از همهگیری کرونا پذیرفتهاند.
از سویی شیوع و همهگیری کرونا با تاثیرگذاری بر تمامی مناسبات، منجر به تغییرات چشمگیر در نحوه عملکرد مشاغل مختلف شد و بسیاری از شرکتهای تجاری و صاحبان مشاغل را به تکاپو انداخت که چطور میتوان تاثیرات و پیامدهای ناشی از این بیماری را کنترل کرد.
در این میان تعدادی از شرکتهای تجاری از جمله برند ابزارآلات رونیکس توانستهاند با برنامهریزی دقیق بر عواقب همهگیری کرونا غلبه کرده و تجارت خود را از این گرداب سهمگین نجات دهند.
اقدامات رونیکس در کنترل و مدیریت پیامدهای کرونا
رونیکس به عنوان برندی پیشرو در حوزه ابزارآلات با برنامهریزی دقیق توانست علاوه بر مهار تاثیرات ویروس کرونا با اقدامات پیشگیرانه از کارکنان خود در برابر این بیماری محافظت کند.
از جمله اقدامات و راهبردهای رونیکس پس از همهگیری ویروس کرونا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تلاش برای ایجاد محیط ایمن جهت بازگشت کارکنان به محل کار خود پس از همهگیری کرونا
- اجرای دقیق پروتکلهای بهداشتی و پیشگیرانه در شرکت ازجمله استفاده اجباری از ماسک، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در همه بخشها
- ارائه آموزشهای ویژه به کارکنان برای مراقبتهای بهداشتی و پیشگیرانه
- نظارت دقیق بر اجرای پروتکلهای بهداشتی
- فراهم آوردن امکان کار از راه دور و تعیین معیارهای بررسی عملکرد کارکنان در طول دورکاری
- کاهش ساعت کار
- پرداخت به موقع و کامل حقوق و مزایای کارکنان برای مقابله با پیامدهای اقتصادی پس از همهگیری کرونا
- برگزاری جلسات به صورت ویدئو کنفرانس
- مشارکت کارمندان برای ارائه پیشنهادهای نوآورانه و کاربردی در مورد مدیریت بحران
بیشتر بخوانید: مشاغل پر درآمد مرتبط با برق – الکترونیک، برق ساختمان، برق صنعتی و برق خودرو
رونیکس از ابتدای بحران کرونا تلاش کرده با استفاده از راهبردهای برنامهریزی شده، ضمن حفظ تجارت خود از سلامت کارکنان خود نیز به عنوان اصلیترین سرمایه این برند نهایت مراقبت را انجام دهد.
به نقل از سایت پژوهشکده مطالعات کاربردی درباره تاثیرات کرونا بر اقتصاد جهانی و تلاش برای مقابله با پیامدهای آن میتوان گفت:
“رفتار برخی از اعضای اتحادیه اروپایی در قبال شرکای خود مثل ایتالیا در مبارزه با بحران کرونا، گویای این حقیقت است که همچنان دولتها مهمترین بازیگران نظام بینالملل هستند و بهعنوان مهمترین چتر حمایتی افراد جوامع در قبال تهدیدات امنیتی عمل خواهند کرد. در چنین شرایطی میتوان گفت کرونا بیش از هر چیز موجب تثبیت و نهادینگی گرایش به سمت ناسیونالیسم اقتصادی خواهد شد که یادآور نظم اقتصادی شکلگرفته پس از بحران رکود بزرگ ۱۹۲۹ است که در آن کشورها بهمنظور کنترل بحران به سمت سیاستهای حمایت گرایانه روی آوردند.”