معرفی ۰ تا ۱۰۰ انواع چسب صنعتی | لیست انواع چسب صنعتی + مشخصات

معرفی ۰ تا ۱۰۰ انواع چسب صنعتی | لیست انواع چسب صنعتی + مشخصات
  • دقیقه 7
  • 790
  • 0

به قلم محمدجواد تاج الدین

27 اسفند 1402

برای اتصال اجسام مختلف در فعالیت‌های صنعتی راه‌های گوناگونی وجود دارد؛ از جوشکاری تا استفاده از پیچ و مهره. اما یک راه ساده‌تر نیز وجود دارد. استفاده از چسب! در این مقاله قرار است انواع چسب صنعتی را معرفی کرده و راهنمای کامل انواع چسب های صنعتی را مرور کنیم. رونیکس را بخوانید.

چسب صنعتی چیست و چه کاربردی دارد؟

در هر جعبه ابزاری چسب وجود دارد؛ ابزاری کاربردی برای اتصال قطعات مختلف. چسب‌ها با توجه به نوع کارایی، ساختار و همچنین مواد تشکیل‌دهنده به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. برخی از انواع چسب پرکاربرد در صنعت در شرایط سخت، مانند دمای بالا و فشار زیاد، مقاومت مناسبی از خود نشان می‌دهند.

ممکن است در ذهن برخی هنوز دسته‌بندی چسب نواری و چسب مایع، پر رنگ باشد، ولی ده‌ها نوع چسب برای انواع کاربری‌ها وجود دارد. انواع چسب صنعتی و ساختمانی کاربردهای گسترده‌ای در صنعت خودروسازی، هوافضا، ساختمان‌سازی و لوازم الکتریکی دارند و توسط برندهای مختلفی در بازار تولید می‌شوند که در این مقاله برای آشنایی با انواع چسب صنعتی به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: چسب صنعتی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

چسب 123

چسب 123 یا چسب فوری، نوعی چسب سیانوآکریلات است که برای چسباندن طیف وسیعی از مواد مانند چوب، فلز، پلاستیک، شیشه و سرامیک استفاده می‌شود. این چسب در مدت زمان بسیار کوتاهی (حدود 30 ثانیه) خشک شده و دارای قدرت چسبندگی بسیار بالایی است.

چسب 123 در صنایع مختلف و به‌ویژه در مصارف خانگی کاربرد داشته و مواد و اتصالات را بدون نیاز به ایجاد فشار و به آسانی پیوند می‌دهد. رعایت نکات ایمنی در هنگام کار با این چسب مثل جلوگیری از تماس آن با پوست و چشم شما، تجربه‌ای ایمن برای شما رقم خواهد زد.

چسب 123 از دو جزء تشکیل شده است:

  • مایع چسب: این جزء حاوی ترکیبات سیانوآکریلات است که پس از تماس با رطوبت هوا خشک می‌شود.
  • اسپری فعال کننده: این جزء حاوی ترکیبات حلال است که باعث افزایش سرعت خشک شدن چسب می‌شود.
چسب 123 رونیکس
چسب 123 رونیکس

رونیکس بر اساس نیاز بازار و مشتری، انواع ابزار را ساخته و در اختیار کاربران قرار داده‌است. چسب فوری یا همان چسب 123 رونیکس، از جمله تولیدات پرفروش این برند است.

چسب‌های فوری رونیکس با خاصیت چسبندگی بالاو خشک‌شدن در کوتاه‌ترین زمان، قابل استفاده در صنایع پلاستیک، صنایع چوب وMDF، شیشه، کاغذ، مقوا، چرم، سنگ، فلز و … است.

چسب دوقلو

همان‌طور که از نام این محصول پیدا است، چسب دو قلو از دو ماده چسبنده قوی شامل رزین و کاتالیزور تشکیل شده که پس از مخلوط شدن با هم در نسبت‌هایی معین، خواص یکدیگر را تقویت می‌کنند. استفاده از مقدار کاتالیزور بیشتر باعث خشک‌شدن چسب در زمانی کوتاه‌تر می‌شود.

از این چسب برای اتصال قطعات مختلف چوب، فلز، شیشه و… می‌توان استفاده کرد. قدرت چسبندگی زیاد این چسب و مقاومت مناسب در برابر حرارت، آن را برای استفاده در صنایع سنگین و فلزات نیز مناسب می‌سازد.

چسب چوب

چسب چوب ماده‌ای تشکیل شده بر پایه رزین و مواد آلی و شیمیایی دیگر است. از این ماده برای چسباندن قطعات چوبی در نجاری، تعمیرات و ساخت مبلمان و سایر وسایل چوبی استفاده می‌کنند.

کاربری آسان، قیمت پایین و دسترسی راحت از جمله مزایای استفاده از چسب چوب است. این ماده در لیست انواع چسب صنعتی قرار می‌گیرد. یکی از مزایای استفاده از چسب چوب این است که در صورت بروز اشتباه می‌توانید آن را پیش از خشک‌شدن به کمک آب پاک کرده و مجدداً اقدام کنید.

به نقل از سایت دکتر کمیکال درباره انواع چسب صنعتی و ساختمانی می‌توان گفت:

“چسب ماده‌ای است که دو سطح مختلف را به هم نگه می‌دارد یا می‌چسباند. چسب‌ های صنعتی انواع مختلفی دارند و معمولاً بر اساس خواص چسبندگی، ترکیب یا مکانیسم پخت و تولید طبقه‌بندی می‌شوند.

مکانیسم پخت چسب به فرایند سخت‌شدن چسب با استفاده از مواد شیمیایی، حرارت یا اشعه ماورای بنفش اشاره دارد.”

چسب قطره‌ای

در ادامه معرفی کامل انواع چسب صنعتی باید از چسب قطره‌ای صحبت کنیم. این نوع چسب در بسته‌بندی‌های کوچک به بازار عرضه می‌شود. از چسب قطره‌ای برای چسباندن قطعات کم حجم و تعمیرات فوری استفاده می‌کنند.

کاربرد آسان و دقت بالا، از نقاط قوت این چسب به شمار می‌روند، هرچند که کاربر هنگام استفاده از این محصول باید مراقب دستان خود باشد. زیرا آغشته شدن دستان به این محلول، ممکن است با آسیب‌های پوستی همراه باشد.

چسب اپوکسی

چسب اپوکسی نوعی چسب است که از دو جزء تشکیل شده است؛ رزین و هاردنر. رزین حاوی مواد چسبنده است که باعث چسبندگی سطوح به هم می‌شود. هاردنر باعث فعال شدن رزین و شروع فرآیند چسبندگی می‌شود.

چسب اپوکسی دارای قدرت چسبندگی بسیار بالایی است و برای چسباندن طیف وسیعی از مواد از جمله چوب، فلز، پلاستیک، شیشه و سرامیک استفاده می‌شود. این چسب در برابر آب، رطوبت، مواد شیمیایی و سایش مقاوم است.

چسب پلی اورتان

چسب پلی اورتان که به چسب همه‌کاره نیز معروف است، در لیست انواع چسب صنعتی قرار می‌‌گیرد. چسب پلی اورتان دارای قدرت چسبندگی بسیار بالایی است و برای چسباندن طیف وسیعی از مواد از جمله چوب، فلز، پلاستیک، شیشه و سرامیک استفاده می‌شود. این چسب در برابر آب، رطوبت، مواد شیمیایی و سایش مقاوم است.

سرعت گیرایی این چسب به نحوی است که کاربر در طول مدت فعالیت، بتواند تغییرات را روی سطح قطعه کار انجام دهد.

چسب آکواریوم

در ادامه مقاله راهنمای کامل انواع چسب‌های صنعتی نوبت به معرفی چسب آکواریوم می‌رسد. چسب آکواریوم از جنس سیلیکون است و مقاومت بالایی در برابر رطوبت نشان می‌دهد و به همین دلیل است که از این چسب کاربردی بیشتر برای چسباندن قطعات شیشه و همچنین درزگیری سینک و روشویی و اتصالات تاسیسات آب استفاده می‌شود.

چسب آکواریوم رونیکس محصولی ایده‌آل برای چسباندن انواع آلومینیوم، استیل، کاشی، سرامیک و PVC است؛ محصولی با مقاومت شیمیایی بالا نسبت به اغلب مواد شیمیایی، حلال‌ها و سوخت‌ها که مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت و عوامل محیطی دارد. همچنین برای استفاده از این چسب صنعتی، نیاز به یک دستگاه دارید که در بازار به دستگاه چسب آکواریوم معروف است.

دستگاه چسب آکواریوم رونیکس
دستگاه چسب آکواریوم رونیکس

رونیکس همچنین سازنده دستگاه چسب آکواریوم است. به عنوان مثال دستگاه چسب آکواریوم رونیکس مدل RH-4004، گزینه‌ای ایده‌آل برای چسباندن شیشه، سرامیک، لوازم حمام و… است. این دستگاه می‌تواند چسب قرار گرفته در داخل را بسیار صاف و یکنواخت فشار دهد. از ویژگی‌های مدل RH-4004 رونیکس برخورداری از درپوشی در قسمت جلو است که نسبت به درپوش‌های معمولی، قرارگیری کارتریج را ساده‌تر می‌کند.

تفنگ چسب آکواریوم RH-4004 به اندازه 9 اینچ و مجهز به دستگیره‌ای از جنس پلی پروپیلن است. وزن این دستگاه 260 گرم است و برای مشاغلی که در طولانی‌مدت با آن کار دارند، کمترین میزان خستگی را به وجود می‌آورد.

چسب سنگ

چسب سنگ نوعی چسب است که برای چسباندن قطعات سنگی به یکدیگر یا به سایر مصالح ساختمانی استفاده می‌شود. این چسب دارای قدرت چسبندگی بسیار بالایی است و در برابر عوامل محیطی مانند رطوبت، حرارت و فشار مقاومت مناسبی از خود نشان می‌دهد و به ‌همین ‌دلیل از انواع چسب پرکاربرد در صنعت ساختمان‌سازی به شمار می‌رود.

چسب سنگ از مواد مختلفی مانند سیمان، رزین، پلیمر و مواد افزودنی تشکیل شده است. نوع مواد تشکیل‌دهنده چسب سنگ به عوامل مختلفی مانند نوع سنگ، شرایط محیطی و میزان نیروی چسبندگی مورد نیاز بستگی دارد.

چسب کاشی

چسب کاشی نیز از انواع چسب صنعتی و ساختمانی است. این ماده از سیمان پرتلند، مواد آلی و دیگر افزودنی‌های شیمیایی تشکیل شده است.

از این چسب برای اتصال سرامیک و کاشی در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود. انتخاب نوع چسب کاشی مناسب برای یک کاربرد خاص به عوامل مختلفی مانند نوع کاشی، شرایط محیطی و میزان نیروی چسبندگی مورد نیاز بستگی دارد.

چسب آهن

از چسب آهن برای چسباندن فلزات به یکدیگر یا به سایر سطوح استفاده می‌شود. چسب آهن از مواد مختلفی مانند سیانواکریلات، اپوکسی، پلی اورتان و مواد افزودنی تشکیل شده است.

از مزایای چسب آهن می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • قدرت چسبندگی بسیار بالا
  • مقاومت در برابر آب، رطوبت و سایش
  • انعطاف‌پذیری
  • دوام بالا

چسب دو طرفه

این چسب‌ها از دو لایه تشکیل شده‌اند که هر طرف یک چسب قوی دارد. از چسب‌های دوطرفه برای چسباندن قطعات بدون نیاز به سوراخ کردن یا پیچاندن استفاده می‌شود. چسب‌ دو طرفه به صورت نواری در بازار موجود است و در صنایع خودرویی کاربرد بسیاری دارد.

چسب دو طرفه

چسب ترموپلاستیک

چسب‌های ترموپلاستیک دسته‌ای خاص از چسب‌ها هستند که به صورت جامد در دماهای کمتر از دمای ذوب شدن مواد ترموپلاستیک (مانند پلی‌پروپیلن، پلی‌اتیلن، پلی‌وینیل کلراید و… ) قرار دارند و می‌توانند در دماهای بالاتر مثل دماهای عادی محیط، ذوب شده و شکل‌پذیر شوند.

زمانی که چسب ترموپلاستیک خنک شود، به صورت جامد تبدیل شده و اتصالی محکم را بین سطوح فلزی یا پلاستیکی ایجاد می‌کند.

چسب‌های ترموپلاست می‌توانند در صنایع مختلفی از جمله بسته‌بندی، خودروسازی، پزشکی و ساخت‌وساز استفاده شوند.

بیشتر بخوانید: چسب ۱۲۳ چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

چسب پی وی سی

چسب اپوکسی

از انواع چسب صنعتی می‌توان به چسب پی وی سی اشاره کرد. پی وی سی چند سالی است که در ساختمان‌سازی به جای لوله‌های قدیمی جای خود را باز کرده ‌است. انتخاب نوع چسب پی وی سی مناسب برای یک کاربرد خاص به عوامل مختلفی مانند نوع قطعات پی وی سی که باید به هم چسبانده شوند، شرایط محیطی و میزان نیروی چسبندگی مورد نیاز بستگی دارد.

سخن آخر

پس از آشنایی با انواع چسب صنعتی انتخاب از میان آن‌ها کار دشواری نخواهد بود. با توجه به جنس موادی که قصد چسباندن آن‌ها را دارید و مقیاس کار، می‌توانید بهترین انتخاب را از بین انواع چسب پرکاربرد در صنعت داشته باشید. در پیش‌گرفتن روش استفاده مناسب از هر چسب نیز عامل مهم دیگری برای حصول بهترین نتیجه است.

برای ما بگویید که پرکابردترین چسب برای شما کدام است؟

سوالات متداول

آیا رونیکس چسب هم تولید می‌کند؟

بله. رونیکس در سبد محصولات خود انواع چسب فوری 123، چسب آکواریوم و دستگاه چسب آکواریوم را تولید و به بازار عرضه می‌کند. چسب‌های ساخت رونیکس مانند دیگر محصولات این برند، باکیفیت، مقاوم و کاربردی است.

چسب‌های رونیکس را چطور خریداری کنیم؟

برای خرید چسب‌های صنعتی ساخت رونیکس و دیگر تولیدات این برند می‌توانید به ابزارفروشان سراسر کشور مراجعه کنید.

تفاوت چسب‌های صنعتی و خانگی در چیست؟

چسب‌ها بر اساس نوع کاربری و همچنین مواد سازنده به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. چسب‌های صنعتی به لحاظ قدرت چسبندگی و دوام، بهتر از چسب‌های خانگی عمل می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.