0 تا 100 آموزش کار با دریل چکشی + 5 نکته آموزشی

0 تا 100 آموزش کار با دریل چکشی + 5 نکته آموزشی
  • دقیقه 6
  • 1821
  • 0

به قلم محمدجواد تاج الدین

21 اردیبهشت 1403

اگر به دنبال یک ابزار برای سوراخ کردن مصالح ساختمانی مانند سنگ، بتن و سیمان هستید یا ابزاری برای سوراخ کردن فلز می‌خواهید، دریل چکشی انتخابی مناسب است. در این مقاله قرار است نحوه کار با دریل چکشی را توضیح داده و به اینکه کار کردن با دریل چکشی چگونه است بپردازیم.

رونیکس را بخوانید.

دریل چکشی چیست و چه کاربردی دارد؟

دریل چکشی ابزاری با دو کارایی است. این محصولات با دارا بودن یک موتور پرقدرت، علاوه بر عملیات سوراخکاری از طریق گشتاور مته، عملیات ضربه‌زنی را هم انجام می‌دهد.

با استفاده از دریل چکشی، نیاز نیست کاربر فشار زیادی برای سوراخ کردن قطعه کار به دریل وارد کند. دریل‌های چکشی باید علاوه بر موتور پرقدرت، سه نظام مستحکم و همچنین بدنه‌ای مقاوم داشته باشند.

به عنوان مثال دریل برقی رونیکس مدل 2250، یکی از قدرتمندترین دریل‌های چکشی رونیکس، دارای موتور مقاوم و صنعتی 850 وات، طراحی ارگونومیک و پوشش خوش‌دست در بدنه بوده و در ساخت آن، دقت و کیفیت فوق‎‌العاده بالایی به کار رفته است.

قابلیت استفاده از این محصول در دو حالت سوراخ‌کاری معمولی و چکشی، سرعت 3000 دور در دقیقه، نفوذ آسان در مصالح ساختمانی بسیار متراکم چوبی، فلزی و بتنی از مهم‌ترین ویژگی‌های این دریل چکشی منحصربه‌فرد هستند.

سه نظام تمام فلزی 13 میلی‌متریِ آچاری از دیگر ویژگی‌های این ابزار کاربردی است.

0 تا 100 آموزش کار با دریل چکشی + 5 نکته آموزشی

نحوه کار با دریل چکشی

همانطور که توضیح دادیم، دریل چکشی یک ابزار صنعتی و خانگی است. آموزش کار با دریل چکشی در گام اول و مانند هر ابزار دیگری از خوانش دفترچه راهنمای محصول آغاز می‌شود.

نباید خیال کرد که دفترچه راهنمای ابزارآلات یک دفترچه تزئینی است! بلکه قبل از روشن کردن هر ابزاری باید دفترچه راهنما و شرایط استفاده از محصول را به دقت بخوانید تا هنگام استفاده دچار مشکل نشوید. از طرف دیگر خواندن کارت گارانتی محصول و آشنایی با شرایط آن نیز ضروری است.

آموزش کار با دریل چکشی و انتخاب منبع تغذیه

دریل‌های چکشی در سه دسته برقی، بادی و شارژی در بازار عرضه می‌شوند. اولین گام در نحوه کار با دریل چکشی انتخاب منبع تغذیه است.

نحوه کار با دریل چکشی برقی که مشخص است. تنها کافی است ابزار خود را به پریز برق متصل کنید. قبل از اتصال اطمینان حاصل کنید دوشاخه و پریز سلامت باشند. اگر در محلی هستید که نوسانات برق زیاد است، بهتر است از محافظ الکتریکی استفاده کنید.

استفاده از دریل چکشی بادی نیز به یک کمپرسور باد نیاز دارد. معمولا از ابزار بادی در کارگاه‌های صنعتی و نیمه صنعتی استفاده می‌کنند.

اگر صاحب یک دریل چکشی شارژی هستید، حتما از شارژ کامل دستگاه قبل از استفاده اطمینان حاصل کنید.

آموزش نحوه کار با دریل چکشی و استفاده از تجهیزات ایمنی

استفاده از تجهیزات ایمنی در حین انجام کار، امری ضروری است. این اتفاق در صورت فعالیت در کارگاه‌های صنعتی و ساختمانی دوچندان می‌شود.

کاربران دریل چکشی و دیگر ابزار باید قبل از آغاز به کار، تجهیزات ایمنی مورد نیاز را تهیه کنند. از جمله تجهیزات ایمنی هنگام کار با دریل چکشی عبارت است از:

  • عینک
  • دستکش
  • شیلد صورت
  • لباس کار

نحوه کار با دریل چکشی و انتخاب مته درست

همانطور که توضیح دادیم از دریل چکشی برای سوراخکاری در انواع مصالح ساختمانی مانند سنگ، بتن و سیمان  و همچنین فلزات استفاده می‌کنند.

نحوه کار با دریل چکشی

اما نکته مهم در نحوه کار با دریل چکشی انتخاب مته مناسب است. مته باید متناسب با قدرت موتور دریل، جنس قطعه کار و همچنین توان کاربر انتخاب شود.

بعد از انتخاب مته مناسب باید آن را به درستی در سه نظام دستگاه جا بزنید. استحکام و کیفیت سه نظام بعد از موتور، مهمترین ویژگی یک دریل چکشی مقاوم است.

به عنوان مثال سه نظام 13 میلی‌متری، تمام فلزی و مستحکم دریل چکشی 2210 رونیکس، آچاری بوده و آچار تعویض مته در بسته‌بندی آن ارائه می‌شود.

وجود میله‌ی عمق‌سنج همراه این ابزار، تعیین و اندازه‌گیری عمق سوراخ‌کاری بر روی سطوح مختلف را برای کاربران ایجاد می‌کند. این دریل قدرتمند رونیکس، عملکرد فوق‌العاده‌ای را در سوراخ‌کاری سطوح مختلف و مصالح بتن، فلز و چوب نشان می‌دهد.

از دیگر ویژگی‌های این محصول رونیکس می‌توان به طراحی ارگونومیک، وزن کم جهت استفاده‌ آسان‌تر از ابزار، استفاده ار دسته‌ جانبی ارگونومیک 360 درجه به منظور سهولت سوراخ‌کاری و کنترل بهتر دستگاه و مخزن نگهدارنده‌ مته تعبیه‌شده در دسته‌ جانبی اشاره کرد.

تنظیم سرعت دریل چکشی

مطمئنا برای پاسخ به این سوال که چگونه با دریل چکشی کار کنیم، حتما باید سراغ تنظیم سرعت دستگاه برویم. هر دریل حالات و سرعت‌های مختلفی دارد و تنظیم سرعت و حالت دستگاه باید متناسب با انجام کاربری و همچنین نوع مته انتخاب شود. اگر دریل شما دارای حالت چکشی است، برای سوراخکاری چکشی ابتدا باید از طریق کلید تنظیم حالت، دریل را روی حالت چکشی قرار دهید. سپس به کمک دیمر سرعت دریل را تنظیم کنید. دقت کنید که در ابتدا باید دریل کاری را با سرعت کم شروع کنید. در صورت عدم تنظیم سرعت دستگاه، احتمال شکستن مته بسیار بالا است.

طرز صحیح گرفتن دریل چکشی

طرز صحیح گرفتن ابزار نشانه حرفه‌ای بودن کاربر است! از جمله نکاتی که باید هنگام در دست گرفتن دریل چکشی رعایت کنیم عبارت است از:

  1. بدن خود را در فاصله مناسب از دریل قرار دهید. این فاصله باید به گونه‌ای باشد که کاربر بتواند به راحتی دریل را کنترل کند.
  2. دسته دریل را با قدرت کافی بگیرید.
  3. در حین استفاده از دریل، بدن خود را در حالت تعادل قرار دهید.
  4. اگر برای سوراخکاری از دریل استفاده می‌کنید، حتما با دو دست ابزار را کنترل کنید.
  5. در صورت وجود دکمه‌های قفل کن، تنظیم سرعت یا سایر کنترل‌ها مطمئن شوید که می‌توانید آنها را با انگشتانتان به راحتی تغییر دهید.
نحوه کار با دریل چکشی

در نحوه کار با دریل چکشی، نقطه کار را مشخص کنید

یکی دیگر از مواردی که قبل از روشن کردن دریل چکشی باید در نظر داشته باشید، مشخص کردن نقطه مورد نظر برای سوراخکاری است.

مشخص کردن این نقطه می‌تواند هم دقت کاربر را افزایش دهد و هم باعث بالا رفتن ایمنی کار شود.

به دریل چکشی استراحت دهید

یکی دیگر از نکات مهم در هنگام کار با دریل چکشی عدم استفاده مستمر از دستگاه است. نباید بگذارید دریل داغ شود. زیرا این اتفاق هم عمر دستگاه را کاهش می‌دهد و هم کیفیت کار را پایین می‌آورد.

کار کردن با دریل چکشی چگونه است

هنگام استفاده از دریل چکشی مانند هر ابزار دیگری باید به نکات متفاوتی دقت کنید. میزان تجربه کاربر با استفاده درست از هر دستگاه، رابطه‌ای مستقیم دارد. از دیگر نکاتی که باید هنگام استفاده از دریل چکشی به آن توجه کرد، عبارت است از:

  1. برای اصطکاک کمتر و همچنین عملکرد بهتر مته، می‌توانید درون نقطه سوراخکاری را به وسیله آب مرطوب کنید.
  2. از دسته جانبی دریل برای کنترل بهتر دستگاه استفاده کنید.
  3. از تماس انگشتان دست با مته دستگاه جلوگیری کنید.
  4. پس از هربار استفاده، ابزار را تمیز کنید. گرد و خاک به دریل شما آسیب می‌زند.

سوالات متداول

دریل‌های چکشی چه تفاوتی با دریل‌های معمولی دارند؟

دریل چکشی ابزاری با دو کارایی است. این محصولات با دارا بودن یک موتور پرقدرت، علاوه بر عملیات سوراخکاری از طریق گشتاور مته، عملیات ضربه‌زنی را هم انجام می‌دهد. با استفاده از دریل چکشی، نیاز نیست کاربر فشار زیادی برای سوراخ کردن قطعه کار به دریل وارد کند. دریل‌های چکشی باید علاوه بر موتور پرقدرت، سه نظام مستحکم و همچنین بدنه‌ای مقاوم داشته باشند. همچنین از دریل‌های چکشی برای سوراخکاری مواد پرتراکم‌ و سخت مانند بتن و همچنین سیمان استفاده می‌کنند.

مته دریل‌های چکشی را باید بر چه اساسی انتخاب کنیم؟

مته باید متناسب با قدرت موتور دریل، جنس قطعه کار و همچنین توان کاربر انتخاب شود. بعد از انتخاب مته مناسب، باید آن را به درستی در سه نظام دستگاه جا بزنید. استحکام و کیفیت سه نظام بعد از موتور، مهمترین ویژگی یک دریل چکشی مقاوم است.

دریل های چکشی رونیکس را چطور خریداری کنیم؟

برای خرید دریل چکشی رونیکس و دیگر ابزار ساخت این برند می‌توانید به ابزارفروشان سراسر کشور مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.