دلایل گاز نخوردن ماشین چیست؟ | معرفی راه حل و پیشگیری

دلیل گاز نخوردن ماشین چیست
  • دقیقه 7
  • 153
  • 0

به قلم عرفانه مردانی

20 آذر 1403

به نظر شما دلایل گاز نخوردن ماشین چیست؟ | معرفی راه حل و پیشگیری آیا تا به حال در حین رانندگی با این مشکل ناگهانی و آزاردهنده مواجه شده‌اید که ناگهان ماشینتان گاز نخورد و دود از اگزوز آن خارج شود؟ آن لحظه است که اگر ندانید مشکل از کجا است و چگونه باید آن را برطرف کنید استرس می‌گیرید. اما  نگران نباشید!

این اتفاق برای بسیاری از رانندگان رخ می‌دهد و خبر خوب این است که در اغلب موارد این مشکل با تعمیرات جزئی قابل حل است.

در این مقاله قصد داریم به بررسی 7 دلیل رایج گاز نخوردن ماشین بپردازیم و با زبانی ساده و قابل فهم به شما کمک کنیم تا علت این مشکل را در خودروی خود تشخیص دهید و راه حلی برای رفع آن پیدا کنید. همراه ما باشید تا سفری به دنیای مشکلات خودرو داشته باشیم و رازهای نهفته در ورای گاز نخوردن ماشین را کشف کنیم!

رونیکس را بخوانید.

دلایل گاز نخوردن ماشین در شرایط مختلف چیست؟

در ابتدا بیایید اصطلاح گاز نخوردن ماشین را کمی برای شما شفاف کنیم. گاز نخوردن ماشین به وضعیتی گفته می‌شود که در آن، با وجود فشار دادن پدال گاز، خودرو شتاب نمی‌گیرد یا به طور کامل از حرکت باز می‌ایستد. این اتفاق می‌تواند در شرایط مختلفی مانند رانندگی در سربالایی، حرکت در ترافیک، یا حتی در حالت عادی رخ دهد.

علت گاز نخوردن ماشین در حال حرکت

علت گاز نخوردن ماشین در سربالایی

مواردی مانند کارکرد نامناسب استپر موتور، از کار افتادن فیلتر هوا، کاهش روغن موتور، خرابی دیسک و صفحه کلاچ، می‌توانند علت گاز نخوردن ماشین در سربالایی باشند.

علت گاز نخوردن ماشین در حالت درجا

علت گاز نخوردن ماشین در حالت درجا، با مواردی مانند مشکلات دریچه گاز یا سنسور دریچه گاز، خرابی سنسور مپ، کثیفی استپر موتور یا گرفتگی فیلتر سوخت مرتبط است.

علت گاز نخوردن ماشین در دور موتور بالا

نقص فنی در پمپ بنزین ماشین، یکی از دلایل گاز نخوردن ماشین در دور بالا است. خرابی سنسور جریان هوا، خرابی تسمه تایم ماشین و کثیفی فیلتر هوا نیز می‌توانند علت گاز نخوردن ماشین در دور موتور بالا باشند.

علت گاز نخوردن ماشین در حرکت اولیه

مواردی مانند مشکلات پمپ بنزین، سوخت بی‌کیفیت، خرابی دیسک و صفحه، خرابی کوئل و شمع، خرابی سنسور دریچه گاز، از مهم‌ترین دلایل گاز نخوردن ماشین در حرکت اولیه هستند.

علت گاز نخوردن ماشین در حال حرکت

رانندگی درحالیکه ناگهان خودرویتان شتاب کم می‌کند یا از حرکت باز می‌ایستد، تجربه‌ای ناخوشایند و نگران‌کننده است. عوامل متعددی می‌توانند در بروز این مشکل نقش داشته باشند. در این بخش، مهم‌ترین عوامل بروز این مشکل بررسی می‌شود.حالا بیایید با جزئیات بیشتری موضوع را بررسی کنیم.

  • کثیف‌شدن شمع‌‌ها: وظیفه این شمع‌ها ایجاد جرقه‌ای است که برای احتراق مخلوط هوا و سوخت لازم است. اگر این قطعات کثیف یا فرسوده شوند، احتراق به درستی انجام نمی‌شود و در نتیجه شاهد کاهش شتاب و یا حتی خاموش‌شدن خودرو خواهیم بود.
  • خراب‌شدن مبدل کاتالیزوری: این قطعه وظیفه دارد تا آلاینده‌های موجود در دود اگزوز را به گازهای کم‌ضررتر تبدیل کند. اگر این مبدل‌ها، مسدود یا خراب شود، جریان گاز در سیستم اگزوز مختل می‌شود و در نتیجه شتاب خودرو کاهش می‌یابد و یا حتی ممکن است موتور از کار بیفتد.
  • خراب‌شدن کلاچ ماشین: وظیفه اصلی این قطعه انتقال قدرت موتور به گیربکس است. اگر دیسک و صفحه کلاچ فرسوده شده باشند، در هنگام رها کردن پدال کلاچ ممکن است ماشین دچار لرزش شود و در نتیجه شتاب خودرو کاهش یابد.
  • خراب‌شدن سنسورهای ماشین: سنسورهای مختلفی در خودرو وظایف مختلفی را بر عهده دارند. نقص در هر کدام از این سنسورها می‌تواند اطلاعات نادرستی را به کامپیوتر خودرو ارسال کند و در نتیجه منجر به اختلال در عملکرد موتور و کاهش شتاب شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر آچار جغجغه ای چیست و چه کاربردی دارد؟ را از مجله رونیکس بخوانید.

دلایل اصلی همراه با راه حل گاز نخوردن ماشین

همانطور که در مقدمه مقاله اشاره کردیم، عوامل متعددی می‌توانند در بروز مشکل گاز نخوردن ماشین نقش داشته باشند. اگر می‌خواهید بدانید راه حل گاز نخوردن ماشین چیست، ادامه مقاله را از دست ندهید.

1.گرفتگی یا کثیفی فیلتر هوا:

فیلتر هوا وظیفه دارد تا هوای ورودی به موتور را از گرد و غبار، آلاینده‌ها و ذرات معلق تصفیه کند. اگر این فیلتر کثیف یا مسدود شده باشد، هوای کافی به موتور نمی‌رسد و در نتیجه شاهد افت شتاب و یا گاز نخوردن ماشین خواهیم بود.

راه‌حل:

  • به طور مرتب فیلتر هوا را چک کنید و در صورت نیاز آن را تعویض نمایید.
  • از رانندگی در محیط های پر گرد و غبار تا حد امکان خودداری کنید.
پمپ بنزین ماشین

2.نقص در پمپ بنزین:

پمپ بنزین وظیفه دارد تا سوخت را از باک به موتور پمپ کند. اگر این پمپ معیوب باشد، سوخت کافی به موتور نمی‌رسد و در نتیجه شاهد مشکلاتی مانند گاز نخوردن، مخصوصاً در دور بالا و یا شتاب‌گیری ناگهانی خواهیم بود.

راه‌حل:

  • در صورت مشاهده علائم نقص پمپ بنزین، باید به یک مکانیک مجرب مراجعه نمایید.

3.گرفتگی انژکتورها:

انژکتورها وظیفه دارند تا سوخت را به صورت پودری داخل محفظه احتراق اسپری کنند. اگر این انژکتورها به دلیل رسوبات و آلودگی دچار گرفتگی شده باشند، پاشش سوخت به درستی انجام نمی‌شود و در نتیجه شاهد مشکلات احتراق و در نهایت گاز نخوردن ماشین خواهیم بود.

راه حل:

  • می‌توانید از محلول‌های شوینده مخصوص برای تمیز کردن انژکتورها استفاده کنید.
  • در صورت لزوم، باید برای تعویض یا بازسازی انژکتورها به یک مکانیک مجرب مراجعه نمایید.

4.وجود مشکل در رگولاتور فشار بنزین:

رگولاتور فشار بنزین وظیفه دارد تا فشار سوخت را در سیستم ثابت نگه دارد. اگر این قطعه معیوب باشد، ممکن است شاهد نوسانات فشار سوخت و در نتیجه مشکلاتی مانند گاز نخوردن، مخصوصاً در هنگام شتاب گیری باشیم.

5.نقص در شمع‌ها یا وایرها:

شمع‌ها وظیفه دارند تا جرقه مورد نیاز برای احتراق مخلوط هوا و سوخت را ایجاد کنند. اگر شمع‌ها یا وایرها معیوب باشند، جرقه به درستی ایجاد نمی‌شود و در نتیجه شاهد مشکلات احتراق و در نهایت گاز نخوردن ماشین خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: آموزش 0 تا 100 سرویس کولر ماشین + نکاتی که باید برای تعمیر کولر ماشین بدانید!

باز کردن پیچ‌های کوئل

راه‌حل:

  • به طور مرتب شمع‌ها و وایرها را چک کنید و در صورت نیاز آن‌ها را تعویض نمایید.

6.خرابی کویل احتراق:

کویل احتراق وظیفه دارد تا ولتاژ مورد نیاز برای ایجاد جرقه در شمع‌ها را تامین کند. اگر این قطعه معیوب باشد، جرقه به درستی ایجاد نمی‌شود و در نتیجه شاهد مشکلات احتراق و در نهایت گاز نخوردن ماشین خواهیم بود. در این مورد، راه حل گاز نخوردن ماشین این است که با مراجعه به مکانیکی، خرابی کویل احتراق را برطرف کنید.

7.نقص در سنسور اکسیژن:

سنسور اکسیژن وظیفه دارد تا میزان اکسیژن موجود در گازهای خروجی از اگزوز را اندازه‌گیری کند. این اطلاعات توسط کامپیوتر خودرو برای تنظیم میزان مخلوط هوا و سوخت مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر این سنسور معیوب باشد، اطلاعات نادرستی به کامپیوتر ارسال می‌شود و در نتیجه شاهد مشکلات احتراق و در نهایت گاز نخوردن ماشین خواهیم بود.

بازکردن شمع‌ها

علاوه بر 7 مورد ذکر شده در بالا، عوامل دیگری نیز می‌توانند در بروز مشکل گاز نخوردن ماشین نقش داشته باشند. به همین دلیل، اگر با این مشکل مواجه شدید، بهترین کار این است که برای تشخیص دقیق علت و رفع آن به یک مکانیک مجرب مراجعه نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر چگونه دریچه گاز و مپ سنسور خودرو را تمیز کنیم؟ را از مجله رونیکس بخوانید.

نکات کلیدی جلوگیری از گاز نخوردن ماشین

در خودروهای انژکتوری، به دلیل سیستم مدیریت الکترونیکی موتور، علائم و دلایل کمبود شتاب و گاز نخوردن خودرو می‌تواند با خودروهای کاربراتوری متفاوت باشد.

در صورت مشاهده علائم کمبود شتاب و یا گاز نخوردن خودرو، بهترین اقدام مراجعه به یک مکانیک مجرب برای تشخیص دقیق علت و رفع آن است.

با انجام تعمیرات و نگهداری منظم خودرو، می‌توانید از بروز بسیاری از این مشکلات پیشگیری کنید.

به نقل از سایت هافنر در مورد دلیل گاز نخوردن ماشین می‌توان گفت:

“قطعا یکی از راه‌های مفید و موثر در جلوگیری از گاز نخوردن ماشین، بررسی و معاینه دوره‌ای اجزایی است که در بالا اشاره شد. کوچک‌ترین مشکل در روند فعالیت یکی از این ملزومات، اختلال در عملکرد مطلوب خودرو را به همراه خواهد داشت.

 ضمن اینکه استفاده از خودروهای بنزینی و همینطور بنزین سوپر، از بروز مشکل گاز نخوردن خودرو تا حدود زیادی جلوگیری خواهد کرد. لازم به ذکر است که تشخیص ایرادات قطعات ذکر شده، باید توسط یک مکانیک حرفه‌ای شناسایی و برطرف شود.”

سخن آخر

در این مقاله به بررسی دلایل گاز نخوردن ماشین پرداختیم و علائم و راه‌حل‌های مربوط به هر یک را شرح دادیم. به طور خلاصه، عواملی مانند گرفتگی فیلتر هوا، نقص در پمپ بنزین، گرفتگی انژکتورها، مشکل در رگولاتور فشار بنزین، نقص در شمع‌ها یا وایرها، خرابی کویل احتراق و نقص در سنسور اکسیژن می‌توانند باعث بروز این مشکل شوند. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده‌باشد و بتوانید پاسخ این پرسش را دریافت کرده باشید که چرا ماشین گاز نمی خورد؟

در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر یا داشتن سوال خاص، می‌توانید در قسمت نظرات مطرح کنید.

سوالات متداول

ماشین در چه شرایطی گاز نمی خورد؟
ماشین عموما در شرایطی همچون در حالت سکون، سربالایی، هوای سرد، حین شتاب گیری و در سرعت های بالا ممکن است گاز نخورد.

علائم دیگری که باعث گاز نخوردن ماشین می‌شود چیست؟
علائمی همچون روشن شدن چراغ هشدار، دودکردن و صدای غیر معمول می‌تواند نشانه‌هایی بر گاز نخوردن ماشین باشد.

آیا می توانم خودم مشکل گاز نخوردن ماشین را حل کنم یا باید به تعمیرکار مراجعه کنم؟
اگر مشکل جزئی به نظر می‌رسد و از عهده انجام کارهای فنی برمی‌آیید، می‌توانید سعی کنید خودتان آن را حل کنید اما اگر مشکل جدی‌تر به نظر می‌رسد، یا اگر تجربه یا دانش فنی ندارید، بهتر است به یک تعمیرکار مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.