- دقیقه 6
- 311
- 0
به قلم لیلا بابا احمدی
1 آبان 1403
این روزها دستگاههای جدیدی به عرصه بازار ورود پیدا کردهاند که با کاربردهای گوناگونشان، بسیاری از نیازهای انسان را برطرف میکنند. دستگاه پولیشر از مهمترین ابزارآلات صنعتی است که در بیشتر صنایع کشور به کار میرود؛ بنابراین، روزانه انسانها با جایگاه شغلی متفاوت از این ابزار استفاده میکنند. همانطور که ممکن است دستگاه پولیشر در ابعاد بزرگ و کوچک در کارگاههای صافکاری و نقاشی ببینید، این احتمال وجود دارد همان دستگاه را در ابعاد دیگر در صنایع چوب و ساختمان مشاهده کنید؛ چراکه وظیفه اصلی این ابزار تخصصی برقانداختن و پرداخت سطحی اشیا است.
پولیشر کاربردهای متفاوتی دارد و برای جلادادن به سطوح مختلف قابلاستفاده است. در این مطلب به بررسی و پاسخ به سوال پولیشر چیست پرداختهایم.
رونیکس را بخوانید.
پولیشر چیست و کاربرد دستگاه پولیشر چیست؟
بهصورت کلی انواع دستگاه پولیشر بر اساس توان و قدرت به دو نوع تکدیسک و برنشیر (Burnisher) تقسیم میشوند. در تکدیسکها ساختار سادهتری وجود دارد و سرعت چرخش برش در حدود ۴۰۰ دور بر دقیقه است. تکدیسکها دوسرعته هستند و برای هر دو عملیات برسزنی و جلادهی کارایی بالایی دارند. در این نوع دستگاه پولیش سرعت چرخش بالا زبانزد بوده و صیقلیکردن سطوح و جلادهی فوقالعادهای دارند. البته سرعت چرخش تکدیسکها برای برسزنی سطح با آب و محلول شوینده پایین است.
برنشیرها شامل ساختار پیچیدهتر میشوند و ابعاد و قطر برس بزرگتری دارند. سرعت چرخش برس در این دستگاه بیشتر بوده و حدود ۱۵۰۰ دور بر دقیقه است. از این پولیشر جهت ایجاد سطح بالای درخشندگی استفاده میشود و اگر نیاز به ترمیم عمقی سطح ماشین وجود داشته باشد، این نوع پولیشر مناسب است. برنشیرها دو نوع متفاوت دارند. یک نوع از این پولیشر دارای کابل برق و مناسب برای فضاهای با مساحت کم است. نوع دیگر دارای باتری است و برای فضاهایی با مساحت زیاد به کار میرود.
همانطور که گفتیم دستگاه پولیشر انواع متفاوتی دارد و برایناساس کاربردهای آن گسترده است و در صنایع مختلف استفاده میشود. بهصورت کلی هدف اصلی استفاده از انواع دستگاه پولیشر جلادهی و درخشندگی سطوح متفاوت است. امروزه برای صیقلکردن سطوح حساس و خشن از پولیشهای متفاوت استفاده میشود. در صنایع و کارخانهها مختلف سطوحی مانند کفپوش و پارکت، بتن روکشدار، کفپوش سرامیک، سنگهای ساختمان و نما، بدنه خودرو و غیره را بعد از بررسی بهترین دستگاههای پولیش در ایران صیقلی و صاف میکنند.
در حال حاضر انواع دستگاه پولیشر در نمایشگاه خودرو، صافکاری و نقاشی، ساختمانسازی، صنایع چوبی و نجاری، کارخانهها فلزی و سنگبری، صنایع شیشه و حتی کارگاههای شستوشوی مبل برای صافکردن سطح چوبها وجود دارد.
کاربرد دستگاه پولیشر در صنعت خودرو
شاید هنگامی که نام دستگاه پولیش را بشنوید، ناخودآگاه در ذهنتان خودروهای زنگزده یا لکهدار را متصور شوید که قرار است با کمک دستگاهی، مانند روز اول، بدنه آن صاف و صیقلی شود. بیشترین کاربرد پولیشرها در صنعت خودروسازی است؛ چراکه رنگ خودروها بعد از گذشت سالها در اثر آلودگی هوا و تابش اشعه خورشید کدر و پوسیده میشود و حتی ممکن است در اثر بارانهای اسیدی یا فضله حیوانات از بین برود. هنگامی که پولیش بر روی خودرو انجام میشود، رنگ آن همانند روز اول خواهد شد و سطح خودرو دیگر دارای برجستگی نخواهد بود.
نحوه کار با دستگاه پولیشر صنعتی
با توجه به انواع دستگاه پولیشر، کار با آن نیز متفاوت است. با اینوجود برای استفاده از پولیشر، اگر برای کف ساختمان به کار رود، ابتدای کار تمام وسایل اضافی را از محیط خارج میکنیم تا قدرت مانور دستگاه افزایش یابد. اگر برای جلادادن به بدنه ماشین باشد، باید با استفاده از دستمالی، سطح ماشین را تمیز کرد.
در مرحلۀ بعد باید به انتخاب برس مناسب پرداخته شود که نوع برس با توجه به میزان خطوخش موجود در کف یا سطح خودرو انتخاب میشود. در انتخاب برس باید دقت شود؛ چراکه اگر برس از سختی بالایی برخوردار باشد میتواند به کفپوشها یا سطح خودرو آسیب زیادی وارد کند و دیگر از صیقلیشدن زمین یا ماشین خبری نیست. نکتهای که در این قسمت حائز اهمیت است، در استفاده از پولیشر باید از مواد جلادهنده مناسب استفاده کرد، مواد بدون کیفیت سطوح رو در ابتدا صاف و صیقلی میکند؛ اما با گذشت زمان کارایی خود را از دست میدهد. بعد از آن میتوان از دستگاه پولیشر استفاده کرد و اگر دفترچه راهنمایی دارید طبق آن پولیش را انجام دهید.
چگونه دستگاه پولیشر را انتخاب کنیم؟
دستگاه پولیشر توانهای متنوع و مختلفی دارد که در انواع برندهای گوناگون در بازار عرضه شده و برای عموم قابل استفاده است. نکاتی که باید قبل از خرید دستگاه پولیشر در نظر گرفت موارد زیر است:
۱) در ابتدا باید به نوع عملیات پولیشکاری و توان دستگاه دقت کرد. در این زمان باید دستگاهی خریداری شود که کاربردی و متناسب با نوع پولیشکاری که مدنظر شما است، داشته باشد. همچنین باید دارای قابلیت دریافت انواع صفحه پولیش را داشته باشد.
۲) کیفیت دستگاه بسیار مهم است. برای همین بهتر است، پولیشری را خریداری کنید که برند معتبری داشته و مشخصات فنی دستگاه مشخص باشد. دستگاههای پولیشر باتوجهبه ابعادی که دارند، زمان زیادی برای جلادادن به سطوح روشن میمانند، اگر دستگاه کیفیت لازم را نداشته باشد، کاربردی نخواهد بود و ممکن است در طولانیمدت آسیب ببیند دید و دیگر کارایی لازم را نداشته باشد.
مزایای انواع پولیشر
پولیشر که این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده است، آسانترین روش براقکردن سطوح مختلف است که نسبت به سایز روشهای سنتی مزایای بیشتری دارد. در ادامه مهمترین مزایای دستگاه پولیشر را معرفی کردیم.
- سطح هر جسم یا مکانی را که دارای خط یا خش باشد، صیقلی میکند.
- سرعت در صافکاری سطوح بسیار بالا است.
- زمان کمتری نسبت به سایر روشهای سنتی خواهد برد.
- انرژی کمتری نسبت به روشهای دیگر صرف میشود.
- رضایت افراد بعد از استفاده از این دستگاه بسیار بالا است و به نتیجه مطلوب خود رسیدهاند.
- به علت اینکه پولیشر انواع متفاوتی دارد در تمامی حوزهها قابلاستفاده است. شما میتوانید از این دستگاه در خانه برای رفع لکهای خودرو استفاده کنید و شخص دیگر میتواند از نوع پولیشر دیگر در صنعت نجاری استفاده کند.
- اکثر دستگاههای پولیشر قابلیت تعویض صفحه در صورت فرسایش و خرابی را دارند.
در ادامه به سراغ آشنایی با دستگاه پولیشر میرویم.
دستگاه پولیشر و اجزای آن
هر دستگاه پولیشر از انواع و اجزای مختلفی تشکیل شده است که کارکرد هر کدام میتواند در کیفیت و کاربرد دستگاه مؤثر باشد. بهصورت کلی دستگاه پولیشر شامل دسته پولیش قابلتنظیم، موتور، بلبرینگ، دیمر، دکمه یا اهرم چرخش دسته، کلید استارت، موتور، واکس، صفحه نمدی و اسفنجی و بدنه دستگاه پولیش میشود.
باتوجهبه نظرات دستگاه پولیشر با فرز شباهتهای زیادی دارند؛ اما کاربرد دستگاه پولیشر تنها برای رفع عیوب ظاهری و صیقلیکردن سطوح استفاده میشود. توان و دور موتور این دستگاه نسبت به دستگاههای فرز کمتر است. در برندها و انواع پولیشر حدود 600 تا ۴۵۰۰ بوده و قطر صفحه دستگاه 150 تا 180 میلیمتر است. دستگاه پولیشر از طریق قدرت برق ۲۲۰ ولت، باتریهای شارژی یا کمپرسور باد انرژی لازم خود را برای فعالیت به دست میآورد. وزن انواع پولیشر متفاوت است و از ۲ کیلوگرم شروع میشود.
آشنایی با دستگاه پولیشر رونیکس
در این مطلب به معرفی پولیشر پرداختیم. دستگاه پولیشر ابزاری است که بهصورت تخصصی برای ترمیم و صیقلکردن سطوح مختلف استفاده میشود. کاربرد دستگاه پولیشر این روزها بیشتر برای خودرو است. دستگاههای پولیش رونیکس ظاهر و عملکردی مانند دستگاه فرز دارند. تفاوتهای اندکی میان این دستگاهها با فرز وجود دارد پولیشرها در قسمت صفحه، معمولاً دارای پد پشمی هستند. همچنین توان و دور موتورشان با هم متفاوت است. کیفیت و قدرت دستگاههای پولیش رونیکس، آنها را از دیگر پولیشرها متمایز کرده است. از انواع پولیشرهای رونیکس میتوان به پولیش برقی دیمردار ۱۸۰ میلیمتر ۱۲۰۰ وات مدل 6110، دستگاه پولیش برقی ۱۰۵۰ وات مدل 6115 و دستگاه پولیش برقی اوربیتال ۱۲۰۰ وات مدل 6122 اشاره کرد. شما تا به امروز از کدامیک از دستگاههای پولیشر استفاده کردید؟ مهمترین مزایای دستگاه پولیشر از نظر شما چیست؟
سؤالات متداول:
دستگاه پولیشر رونیکس را از کجا میتوان تهیه کرد؟
رونیکس دستگاههای پولیش متفاوت در توانهای مختلف روانه بازار کرده است که میتوانند از ابزارفروشیهای سطح کشور همراه با گارانتی دریافت کنید.
دستگاه پولیشر شامل چه قسمتهایی است؟
دستگاه پولیشر شامل دسته پولیش قابلتنظیم، موتور، بلبرینگ، دیمر ، دکمه یا اهرم چرخش دسته، کلید استارت، موتور، واکس، صفحه نمدی و اسفنجی و بدنه دستگاه پولیش است.
آیا دستگاه فرز و پولیشر کاربرد یکسانی دارند؟
دستگاه فرز موتور قویتری دارد و پولیشر تنها برای ازبینبردن لک و زنگزدگیهای عمیق خودرو و صیقلی کردن سطوح مختلف استفاده میشود.