معرفی ۰ تا ۱۰۰ انواع شوفاژ در سال ۲۰۲۴

انواع شوفاژ
  • دقیقه 8
  • 326
  • 0

به قلم سمانه محمدزاده

3 آبان 1403

بخاری‌ها و شومینه‌های سنتی جذابیت خاص خود را دارند اما در دنیای مدرن امروزی که مصرف انرژی بسیار مهم است، شوفاژ‌ها کارآمدتر و ایمن‌تر هستند و حتی به فضای خانه شما مدرنیته اضافه می‌کنند. شوفاژ‌ها با تکیه بر زیبایی، عملکرد و کارایی برای گرما بخشیدن به یک محیط طراحی شده‌اند. در واقع امروزه شوفاژ‌ها جز اصلی سیستم‌های گرمایشی هر ساختمانی است. در این مقاله از مجله رونیکس انواع شوفاژ، ویژگی و کاربرد‌های آن‌ها را بررسی می‌کنیم تا انتخاب بهتری هنگام خرید شوفاژ داشته باشید.

رونیکس را بخوانید.

معرفی انواع شوفاژ‌های امروزی

شوفاژ‌ها نیز مانند دیگر وسایل راه درازی را پیموده‌اند و از سایر محصولات گرمایشی قدیم مانند بخاری و شومینه از نظر عملکرد و طراحی پیشی گرفته‌اند. شوفاژ‌های قدیمی معمولا حجیم بودند و نوع مدرن این وسایل گرمایشی از مواد سبک‌تری ساخته شده‌اند. کاور برخی از انواع شوفاژ‌ها کارایی بهتری دارند، ایمنی بیشتر را در برابر خطر سوختگی ارائه می‌دهند و در عین حال بسیار ظریف و زیبا هستند.

شوفاژ‌های جدید از مواد و قطعات پیشرفته‌تری ساخته می‌شوند و محیط را سریع‌تر گرم می‌کنند و این به معنای کاهش مصرف انرژی و هزینه است. این وسایل گرمایشی از نظر ویژگی و متریال ساخت انواع مختلفی دارند. ویژگی‌ها و قطعات جدید، کاربرد انواع شوفاژ را دستخوش تغییر قرار داده است که در ادامه مقاله بیشتر توضیح می‌دهیم.

معرفی انواع شوفاژ

بیشتر بخوانید: آموزش سرویس پکیج در منزل  

آشنایی با انواع شوفاژ از نظر ویژگی

یکی از محبوب‌ترین و پراستفاده‌ترین سیستم‌های گرمایشی، شوفاژ است که در انواع مختلفی عرضه می‌شود. هر نوع شوفاژ دارای ویژگی‌های خاص خود است که آن را برای محیط‌ها و شرایط متفاوت مناسب می‌کند. در ادامه به بررسی انواع شوفاژ از نظر ویژگی‌ها و کاربردهای آن‌ها می‌پردازیم:

شوفاژ با سیستم حرارت مرکزی

این نوع شوفاژ‌ها به یک سیستم مرکزی که آب را گرم می‌کند متصل‌اند و با استفاده از آب گرم، گرما را به فضا‌های مختلف منتقل می‌کنند. بدنه یا پره شوفاژ که عمدتا از فلز (مانند فولاد یا آلومینیوم) ساخته شده‌اند، مسئول انتقال گرما به محیط هستند. این نوع شوفاژ ایمن و کارآمد است و معمولا انتخاب بیشتر افراد است.

شوفاژ برقی
شوفاژ برقی

شوفاژ‌ برقی

از دیگر انواع شوفاژ، شوفاژ‌های برقی است که از برق برای تولید گرما استفاده و مستقل از سیستم گرمایش مرکزی کار می‌کنند. این نوع شوفاژ‌ها برای فضا‌هایی که به سیستم گرمایش مرکزی متصل نیستند یا مواقعی که به یک وسیله گرمایشی مکمل نیاز است، مناسب هستند.

سیستم حرارت مرکزی
شوفاژ برقی

شوفاژ‌ روغنی

شوفاژ‌های روغنی دارای روغنی هستند که توسط یک المنت الکتریکی گرم می‌شود. روغن گرما را به خوبی حفظ می‌کند و یک منبع گرمایی پایدار است. این نوع شوفاژ کم‌مصرف و بی‌صدا است و برای اتاق خواب و نشیمن مناسب است.

شوفاژ روغنی
شوفاژ روغنی

شوفاژ‌ همرفتی

از دیگر انواع شوفاژ‌ها، شوفاژ‌های کانوکشن (Convection) یا کانوکتور (Convector) یا به فارسی همرفتی است که برای انتقال گرما از جریان هوا استفاده می‌کند. این نوع شوفاژ از یک عنصر یا المنت الکتریکی یا گرمایشی برای گرم‌کردن هوا استفاده می‌کند که باعث می‌شود هوای گرم به سمت بالا حرکت کند و در سراسر اتاق به گردش درآید. شوفاژ‌های همرفتی در گرم‌کردن سریع محیط بسیار کارآمد هستند و در انواع مختلف برای هر فضایی موجود هستند.

شوفاژ همرفتی
شوفاژ همرفتی

شوفاژ پنلی

شوفاژ پنلی جز شوفاژ‌های محبوب برای هر خانه مدرنی است. این شوفاژ‌ها در بازار به دلیل طراحی مدرن، کارایی و مقرون‌به‌صرفه‌بودن شناخته شده‌اند و از پنل‌های فلزی تخت تشکیل شده‌اند که با آب گرمی که در این پنل‌ها جریان دارد، گرم می‌شوند. شوفاژ‌های پنلی در اندازه و طراح‌های مختلفی از جمله شوفاژ‌های نوع ۱۱، نوع ۲۱، نوع ۲۲ و نوع ۳۳ در بازار عرضه می‌شوند. شما می‌توانید بر اساس نیاز و فضای خانه خود شوفاژ مورد نظر را انتخاب کنید.

شوفاژ پنلی
شوفاژ پنلی

شوفاژ‌ شیشه‌ای

شوفاژهای شیشه‌ای از فناوری مادون قرمز برای تولید گرما استفاده می‌کنند و بسیار کم‌مصرف هستند. گرمای مادون قرمز تولیدشده توسط شوفاژ‌های شیشه‌ای جذب سطوح و ‌اشیا داخل یک اتاق می‌شود؛ بنابراین گرما حفظ می‌شود و اتاق را برای مدت طولانی‌تری گرم نگه می‌دارد. گرمایش مادون قرمز شوفاژ شیشه‌ای علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف انرژی، گرد و غبار و باکتری‌ها را به حداقل می‌رساند و با طراحی مدرنی که دارد، فضا را زیبا می‌کند. بنابراین این نوع شوفاژ راه حلی ‌ایده‌آل برای محیط‌های پزشکی و مبتلایان به آلرژی است.

شوفاژ شیشه‌ای
شوفاژ شیشه‌ای

شوفاژ عمودی

شوفاژ عمودی برای فضا‌هایی مناسب است که دیوار محدود یا دیواری با ارتفاع زیاد دارند. این نوع شوفاژ ظاهری شیک و مدرن دارد و می‌تواند در طراحی داخلی خانه یا دفتر کار استفاده شود. البته این نوع شوفاژ گرما را به صورت افقی کمتر پخش می‌کند. در واقع شوفاژ‌های عمودی برای توزیع گرما به سمت بالا طراحی شده‌اند. 

شوفاژ عمودی
شوفاژ عمودی

شوفاژ افقی

شوفاژ‌های افقی به دلیل این که عرض کمتری دارند، برای قراردادن زیر پنجره و محیط‌های محدود مناسب است. شوفاژ‌های افقی در انواع طرح‌ها و رنگ‌ها در بازار تولید شده‌اند و به راحتی می‌توانید با توجه به طراحی خانه خود یکی را انتخاب کنید. شوفاژ افقی نسبت به مدل عمودی گرما را یکنواخت‌تر و وسیع‌تر توزیع می‌کند.

شوفاژ افقی
شوفاژ افقی

بیشتر بخوانید: بهترین راه گرم کردن خانه در فصل سرما  

آشنایی با انواع شوفاژ از نظر متریال ساخت

شوفاژها بر اساس جنس مواد سازنده به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که از نظر کارایی، دوام و هزینه با هم متفاوت هستند. در ادامه انواع شوفاژ از نظر متریال ساخت را بررسی می‌کنیم:

شوفاژ فولادی

فولاد رایج‌ترین فلز در ساخت شوفاژ است و می‌توان گفت مقرون‌به‌صرفه‌ترین است. فولاد بادوام و در انتشار گرما عالی است. به همین دلیل برای ساخت شوفاژ بیشتر از فولاد استفاده می‌شود.

شوفاژ فولادی
شوفاژ فولادی

شوفاژ آلومینیومی

از دیگر انواع شوفاژ، شوفاژ آلومینیومی سبک وزن است که‌ رسانایی گرمایی بسیار خوبی دارد. این نوع شوفاژ به سرعت گرم می‌شود و از نظر مصرف انرژی بسیار کارآمد است، اما قیمت این نوع شوفاژ‌ از شوفاژ فولادی معمولا بالاتر است.

شوفاژ آلومینیومی
شوفاژ آلومینیومی

 شوفاژ چدنی

محکم‌ترین متریال ساخت شوفاژ چدن است. چدن بسیار سنگین است و مدتی طول می‌کشد تا به دمای بالا برسد، اما گرما را بسیار بیشتر از فولاد و آلومینیوم حفظ می‌کند.

شوفاژ چدنی
شوفاژ چدنی

جدیدترین ویژگی‌ها و کاربرد انواع شوفاژ

برای معرفی انواع شوفاژ ابتدا ویژگی‌های جدید آن‌ها را بررسی می‌کنیم. در شوفاژ‌های مدرن ویژگی‌های مختلفی به صورت نوآورانه ادغام شده‌اند تا عملکرد و راحتی را افزایش دهند. در ادامه برخی از این ویژگی‌های خاص را توضیح می‌دهیم:

  • طراحی شیک و مدرن: شوفاژ‌ها در انواع طرح‌ها مانند مدل‌های باریک، عمودی و افقی، انواع رنگ و مواد اولیه ساخته شده‌اند.
  • ترموستات‌های هوشمند داخلی: با ترموستات‌های هوشمند داخلی می‌توانید شوفاژ‌ها را از راه دور با استفاده از موبایل یا تبلت کنترل کنید. بنابراین می‌توانید حتی زمانی که در خانه نیستید دمای خانه یا محل کار خود را تنظیم کنید.
  • تایمر: با تایمر‌هایی که قابلیت برنامه‌ریزی دارند، می‌توانید که زمان‌های خاصی را برای روشن و خاموش‌شدن شوفاژ تنظیم کنید. با این قابلیت می‌توانید محیط خانه را فقط در صورت نیاز گرم کنید و این باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه‌ها می‌شود.
  • کنترل‌های هوشمند: شوفاژ‌های جدید دارای قابلیت کنترل هوشمند مانند اتصال به وای فای هستند که امکان ادغام با سیستم‌های خانه هوشمند را فراهم می‌کند. شما می‌توانید با استفاده از دستورات صوتی از طریق برنامه خانه هوشمند، سیستم گرمایش خانه را کنترل کنید.
  • مدل‌های دو کاره: برخی از انواع شوفاژ‌ها گرمایش را با عملکرد‌های دیگر ترکیب می‌کنند و قابلیت جدیدی را ارائه می‌دهند؛ مانند حوله‌گرم‌کن در حمام یا شوفاژ‌هایی که علاوه بر گرمایش، آینه هم دارند.
کاربرد انواع شوفاژ
پنل کنترل خانه هوشمند

چه شوفاژی برای خانه من مناسب است؟

با توجه به وجود انواع شوفاژ‌ها در بازار، قبل از این که یک شوفاژ بخرید، باید نکاتی را در نظر بگیرید. اندازه، شکل و میزان حرارت تولیدشده در انتخاب یک شوفاژ مناسب مهم است. همچنین باید به طراحی و متریال ساخت دستگاه توجه کنید. در ادامه نکاتی که باید قبل از خرید یک شوفاژ در نظر بگیرید را بررسی می‌کنیم:

1.اندازه شوفاژی که می‌خواهید را با توجه به فضا تعیین کنید

اولین نکته قبل از خرید شوفاژ تعیین اندازه شوفاژ است. اندازه شوفاژ به اندازه و نوع اتاق بستگی دارد. به بیان ساده یک اتاق بزرگتر به یک شوفاژ بزرگتر نیاز دارد و اتاق کوچکتر به یک شوفاژ کوچکتر. برای اندازه‌گیری شوفاژ باید ارتفاع، عرض و طول اتاق و دیوار را تعیین کنید. اگر شوفاژ بزرگی برای اتاق کوچکی بخرید، علاوه بر مصرف انرژی بالاتر، باید هزینه بیشتری پرداخت کنید.

2.نوع شوفاژ را انتخاب کنید

شوفاژ‌ها در انواع مختلفی تولید شده‌اند و انتخاب نوع شوفاژ به نیاز‌های گرمایشی و سلیقه شما بستگی دارد. برای انتخاب نوع شوفاژ، انواع مختلف شوفاژ را در بخش‌های قبلی مقاله بررسی کنید.

3.به متریال ساخت شوفاژ توجه کنید

شوفاژ‌ها از فلزات مختلفی ساخته می‌شوند که هر کدام مزایا و معایب متفاوتی دارند که در بخش‌های قبلی مقاله به توضیح آن‌ها پرداختیم.

4. طراحی شوفاژ را در نظر بگیرید

شوفاژ‌ها در سبک‌های مختلفی از مدرن گرفته تا سنتی تولید می‌شوند. انتخاب شوفاژ متناسب با سبک خانه شما می‌تواند زیبایی محیط را چند برابر کند. شوفاژ‌های مدرن معمولا بسیار ساده و تک‌رنگ هستند و فضا را بزرگتر نشان می‌‌دهند.

5.به مصرف انرژی توجه کنید

هنگام انتخاب شوفاژ به دنبال ویژگی‌هایی مانند دریچه‌های رادیاتور ترموستاتیک و کنترل‌های خروجی گرما باشید که باعث کاهش مصرف انرژی می‌شوند. این ویژگی‌ها همچنین به افزایش راندمان شوفاژ کمک می‌کنند.

آشنایی با انواع شوفاژ

بیشتر بخوانید: گام به گام با مراحل راه اندازی شوفاژ در زمستان

سخن آخر

انتخاب یک شوفاژ مناسب باعث مطبوع‌شدن هوای خانه و همچنین کاهش مصرف انرژی و هزینه می‌شود. با اطلاع از کاربرد انواع شوفاژ انتخاب هوشمندانه‌تری خواهید داشت. شوفاژهای مختلفی مانند شوفاژ شیشه‌ای، عمودی، افقی، پنلی و روغنی در بازار وجود دارد. برای انتخاب شوفاژ به اندازه اتاق و متریال ساخت آن توجه کنید. همچنین بهتر است شوفاژ در بخش ورود سرما به محیط نصب شود.

سوالات متداول

چگونه می‌توانم مناسب‌ترین شوفاژ را برای فضای خانه‌ام انتخاب کنم؟
برای انتخاب مناسب‌ترین شوفاژ ، باید به نوع اتاق، اندازه، نیازهای گرمایشی، کاربرد انواع شوفاژ و متریال ساخت آن توجه کنید.

آیا مصرف انرژی شوفاژهای قدیمی و جدید با هم تفاوت دارد؟
بله، شوفاژهای مدرن قابلیت‌ها و تکنولوژی پیشرفته‌تر و مصرف انرژی کمتری دارند. ویژگی‌هایی مانند ترموستات‌های هوشمند، تایمر و کنترل‌های هوشمند می‌توانند به کاهش مصرف انرژی و هزینه‌های گرمایشی کمک کنند. قبل از خرید وسیله گرمایشی با آشنایی با انواع شوفاژ می‌توانید هزینه‌ها را کاهش دهید.

تفاوت‌ بین شوفاژهای برقی و روغنی چیست؟
شوفاژهای برقی برای تولید گرما به‌طور مستقیم از برق استفاده می‌کنند و برای محیط‌هایی که به سیستم گرمایش مرکزی متصل نیستند، مناسب‌اند. شوفاژهای روغنی با استفاده از المنت الکتریکی، روغن را گرم کرده و حرارت را به‌طور یکنواخت در فضا پخش می‌کنند. شوفاژهای روغنی بی‌صدا و کم‌مصرف‌تر هستند و برای اتاق‌های خواب و نشیمن مناسب‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.