- دقیقه 8
- 166
- 0
به قلم فرناز اصلاح
22 دی 1403
ممکن است برق خانه برود؛ در سفر و کمپینگ باشید؛ یا در محیط کار، دسترسی به نور کافی برایتان امکانپذیر نباشد. چراغ سیار، وسیلهای ضروری برای روشنکردن محیطهای تاریک است. مهمترین ویژگیهای چراغ سیار، وزن سبک و قابلیت حمل آسان، حالتهای مختلف تنظیم روشنایی و طراحی متنوع این ابزار روشنایی است. اگر میخواهید بهترین چراغ سیار را انتخاب کنید، در ادامه همراه ما باشید.
رونیکس را بخوانید.
چراغ سیار چیست و چرا در مواقع قطعی برق ضروری است؟
چراغ سیار، نوعی چراغ اضطراری و قابل حمل برای تامین نور مورد نیاز شما است. پس در مواقع قطع برق یا زمانی که برای انجام کارهایتان به نور کافی دسترسی ندارید، چراغ سیار به کارتان میآید. منبع تغذیه این ابزار روشنایی، میتواند باتری قابل شارژ، باتری قلمی، نیمقلمی یا فندکی خودرو باشد. این چراغ انواع مختلفی دارد. از مدلهای مختلف چراغ سیار میتوانید موقع قطعی برق خانه، زمان مطالعه، در مشاغلی مانند مکانیکی، کمپینگ شبانه، شرایط اضطراری مثل تعمیر خودرو در شب، روشنکردن فضای کارگاه و … استفاده کنید.
منبع تغذیه چراغ سیار مسافرتی میتواند باتری (داخلی یا لیتیومی) و فندکی ماشین باشد. فارغ از منبع تغذیه و برند تولیدکننده، چراغ سیار در انواع و کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد که مهمترین انواع آنها شامل موارد زیر میشوند:
- چراغ سیار خودرو (فندکی)
- چراغ سیار شارژی
- چراغ سیار مکانیکی
- چراغ سیار مطالعه
- چراغ سیار اضطراری
- چراغ سیار LED
- چراغ فانوسی سیار
- چراغ سیار با باتری قلمی یا لیتیومی
- چراغ سیار مگنتی یا قلابدار
ویژگیهای مهم چراغ سیار: روشنایی برای خودرو، سفر و خانه
هر کدام از چراغ های سیار ویژگی هایی دارند که متناسب با کاربرد و نیاز باید به آن توجه کنید. برای مثال، چراغ سیار شارژی با نوردهی طولانیمدت، بهترین انتخاب برای سفر و کمپینگ است. در مورد چراغ اضطراری برای تعمیر خودرو، بهتر است مدلی پایهدار و مگنتی را انتخاب کنید. هنگام انتخاب چراغ سیار خودرو و به طور کلی ابزارآلات روشنایی، به ویژگیهای زیر توجه کنید:
- بدنه سبک و مقاوم: بدنه سبکوزن و در عین حال مقاوم، در کنار امکاناتی مانند پایه نگهدارنده مگنتی باعث میشود تا بتوانید از ابزارهای روشنایی بیشترین استفاده را از آنها هنگام سفر یا در خانه داشته باشید. چراغ سیار سبک، قابلیت حمل و نقل آسانی دارد.
- شدت روشنایی: شدت روشنایی یا شار روشنایی چراغ سیار بر حسب واحدی به نام لومن (Lm) بیان میشود. متناسب با کاربرد مورد نظرتان، چراغ سیار با شدت روشنایی مناسب را انتخاب کنید. برای مثال، چراغهایی با شار روشنایی 1000 لومن و بیشتر، بهترین انتخاب برای روشنکردن فضای باز و کمپینگ هستند. برای تعمیرات و کارهای مکانیکی نیز چراغ سیار 500 لومنی مناسبتر است.
- قابلیت تنظیم حالتهای روشنایی: چراغ سیار شارژی و در مجموع، چراغهای روشنایی که قابل تنظیم در حالات مختلف نور ضعیف، قوی، چشمکزن و … باشند، دامنه کاربرد و محبوبیت بیشتری دارند. همچنین، در بعضی از انواع چراغ سیار میتوانید نورهای مختلف، سفید، زرد، قرمز و … را تنظیم کنید.
- قابلیت خاموششدن خودکار: بعضی از چراغهای سیار خودرو قابلیت خاموششدن خودکار دارند و بعد از چند دقیقه استفاده، اگر فراموش کنید که آن را خاموش کنید، خود به خود خاموش میشوند. به این ترتیب، در بلندمدت دوام و طول عمر بیشتری دارند.
- منبع تغذیه: باتریهای لیتیوم پلیمری قدرتمند، منبع تغذیه خوبی برای چراغهای سیار خودرو هستند. بعضی از انواع چراغهای سیار نیز با کمک فندکی خودرو روشن میشوند.
- کاربرد چندمنظوره: بعضی از مدلهای بهترین چراغ سیار، قابلیت استفاده به عنوان پاوربانک را دارند.
- کاربری در شرایط متنوع آب و هوایی: چراغهای سیار براساس استاندارد IP و درجه حفاظت تقسیمبندی میشوند. بعضی از انواع این ابزارهای روشنایی در شرایط بارانی، مرطوب و پر از گردوغبار هم قابل استفاده هستند.
کاربردهای چراغ سیار برای خودرو، سفر و شرایط قطعی برق
چراغ سیار، در موقعیتهای مختلف کاربرد دارد. برای مثال، وجود یک چراغ بادوام و با نوردهی بالا در هر خانهای هنگام قطع برق ضروری است. از طرفی، بهترین چراغ سیار خودرو در شرایط اضطراری مانند تعویض لاستیک پنچر یا تعمیرات شبانه در جاده به کمک شما میآید. در مجموع، چراغ سیار، ابزار چندمنظورهای است که در خانه، محل کار، کمپینگ، جاده و … میتوانید برای روشنکردن محیط اطرافتان روی آن حساب کنید.
کاربرد چراغ سیار در خودرو
چراغ سیار خودرو، چراغ هشدار یا چراغ اضطراری در جادهها بیشتر زمانی به کار میآید که لازم باشد در تاریکی شب یا شرایط کمنور، برای تعمیر خودرو، پنچرگیری، عوضکردن لاستیک یا روشنکردن فضای اطراف خودرو از آن استفاده کنید. این چراغها یا به فندکی خودرو وصل میشوند و یا مجهز به باتریهای قدرتمندی هستند تا بتوانند چندین ساعت روشن بمانند.
هنگام کمپینگ و سفر نیز میتوانید از انواع چراغ قوه شارژی، چراغ سیار ال ای دی، چراغ چادر، چراغ فانوسی کمپی، هدلامپ و نورافکن برای روشنشدن فضای اطرافتان استفاده کنید. چراغهای سیار جاده و سفر دارای امکاناتی مانند قابلیت تنظیم شدت روشنایی در حالتهای مختلف و چشمکزن هستند.
۲۰ ابزار مورد نیاز قطعی برق: وسایل ضروری برای هر خانه
کاربرد چراغ سیار در خانه هنگام قطعی برق
انواع چراغقوه و نورافکن در واقع چراغهای سیار پرتابل و قابل حملی هستند که هنگام قطعی برق یا برای روشکردن فضاهای کمنور مثل زیر کابینت یا پشت یخچال برای تمیزکاری یا روشنکردن گاراژ، زیرزمین و … مورد استفاده قرار میگیرند.
هرچقدر مدتزمان شارژدهی چراغهای سیار بیشتر باشد، به ابزارهای ایدهآلتری برای روشنکردن فضای اطراف شما تبدیل میشوند. پس هنگام خرید چراغ سیار شارژی به نوع باتری و مدتزمان کارکرد آن توجه کنید.
کاربرد چراغ سیار در مکانیکی و مشاغل دیگر
چراغ سیار در مکانیکی نوعی ابزار روشنایی قابل حمل است که برای روشنکردن فضای اطراف شما در تعمیرگاههای مکانیکی و سایر کارگاهها تولید میشود. بدنه مقاوم، چراغ LED با درخشندگی بالا، وجود مگنت و آهنربا برای نصب روی سطوح فلزی و قلاب، از مهمترین مشخصات این چراغهای سیار هستند.
بعضی از مدلهای این ابزار روشنایی دارای سیم بلندی هستند و به پریز برق وصل میشوند. بعضی از مدلهای دیگر، دارای باتری قلمی، نیمقلمی یا لیتیومی هستند. بعضی از مدلها هم به فندکی خودرو وصل میشوند. موقع قطع برق میتوانید از چراغ سیار خودرو شارژی یا فندکی استفاده کنید.
کاربرد چراغ سیار هنگام مطالعه
همه ما در طول دوره زندگی خود یا دست کم موقع مدرسه و دانشگاه، تجربه استفاده از چراغ مطالعه را داشتهایم. چراغ سیار مطالعه وسیلهای بسیار کاربردی است که موقع مطالعه در شب به کار میآید.
چراغ مطالعه سیار در مدلهای مختلف تولید میشود. بعضی از انواع این چراغ سیار، قابل اتصال به برق شهری هستند. بعضی دیگر نیز دارای باتری داخلی، قلمی و نیمقلمی یا لیتیومی هستند. مدلهای این چراغ سیار با دیمر تنظیم شدت روشنایی یا پایه و گیره نگهدارنده ساخته میشوند.
مزایای استفاده از چراغ سیار در شرایط اضطراری و قطعی برق
چراغ سیار نوعی چراغ اضطراری شارژی است که نسبت به چراغ قوههای خانگی یا چراغهای اضطراری معمولی مزایا و کارایی بیشتری دارد؛ چراکه معمولا چراغ سیار شدت روشنایی بیشتری را نسبت به چراغ قوههای خانگی ارائه میدهد. در مسافرت و هنگام رانندگی یا استراحت در جاده هم میتوانید از آن استفاده کنید.
چراغه ای سیار خودرو در شرایط اضطراری مزایای زیادی را به شما ارائه میدهند. سایر چراغهای سیار هم به خصوص موقع قطعی برق مزایای بیشماری دارند. زمان بروز حوادث رانندگی یا شبهنگام و در جادههای تاریک، یک چراغ اضطراری خودروی باکیفیت به کمک شما میآید.
انواع چراغ سیار خانگی نیز موقع قطعی برق، به کمک شما میآیند و محیط اطرافتان را روشن میکنند. برای کمپینگ شبانه در دل طبیعت و کوه دشت هم میتوانید روی انواع چراغ سیار شارژی حساب کنید تا دید بیشتری به محیط اطرافتان داشته باشید.
بهترین مدلهای چراغ سیار خودرو برای سفر
بهترین مدل چراغ سیار خودرو باید از مشخصاتی مثل نوردهی بالا، شارژدهی عالی و بدنه ضد آب و ضد ضربه برخوردار باشد تا در طول سفر بتوانید با خیال راحت از آنها استفاده کنید. در این بخش، چند مدل از بهترین چراغ سیار خودرو را معرفی میکنیم.
1.چراغ سیار خودرو کای کای با برق 12 ولتی کار میکند و برای خودروهای مختلف میتوانید از آن استفاده کنید.
2.چراغ روشنایی خودرویی فندکی 1000 لومن رونیکس مدل RH-4236 بهترین چراغ سیار خودرو برای شما است. این محصول دارای درخشندگی 1000 لومن است و میتوانید از آن برای تعمیر خودرو، روشنکردن داخل خودرو، کمپینگ و غیره استفاده کنید.
3.چراغ سیار خودرو سایکای برای تمام خودروها قابل استفاده است و با گیره سوسماری تعبیه شده در آن میتوانید این چراغ را به باتری خودرو وصل کنید.
4.چراغ هشدار ششضلعی RH-4225 رونیکس مدل Dome مجهز به دو دکمه برای تنظیم نور است. دکمه اول به ال ای دیهای سفید مربوط است و دکمه دوم بین حالتهای مختلف نور زرد جلو و جانبی سوئیچ میکند. LED SMDهای زرد نیز قابلیت چشمکزن دارند.
5.چراغ سیار خودرو 12 ولت 360 Light دارای 99 عدد ال ای دی صفحهای، بدنه آلومینیومی محکم، توان 80 وات و ولتاژ 12 ولت است. شار روشنایی این چراغ، 8000 لومن و برد روشنایی آن 20 متر است. با وجود پایه آهنربایی میتوانید این چراغ سیار به سطوح فلزی متصل کنید.
چرا چراغ سیار خودرو LED بهترین انتخاب است؟
وجود لامپهای LED در چراغ سیار خودرو باعث میشود تا این ابزار روشنایی، طول عمر بالا و عملکرد بینظیری داشته باشد؛ چراکه لامپهای LED از طول عمر بالایی برخوردار هستند و دیر به دیر میسوزند. همچنین، به راحتی میتوانید آنها را تعویض کنید.
چراغ سیار شارژی، راه حلی همهکاره برای کاربردهای متعدد
در این مقاله از مجله رونیکس، ضمن بررسی ویژگیها و کاربردهای انواع چراغ سیار برای قطعی برق، بهترین چراغ سیار را برای کاربردهای مختلف معرفی کردیم. چراغ سیار شارژی و فندکی همراهی مطمئن هنگام رانندگی و سفر است که در شرایط اضطراری یا کمبود نور شبانه، فضای اطرافتان را روشن میکند.سایر انواع چراغ سیار شارژی و چراغ اضطراری نیز در مواقعی که دسترسی به نور ندارید، به کمک شما میآیند. امیدواریم این مطلب برایتان مفید باشد و اگر قصد خرید چراغ سیار را دارید، بتوانید بهترین گزینه را با توجه به کاربرد مورد نظرتان انتخاب کنید.
در انتها، اگر سوال یا کامنتی دارید، با ما در همین صفحه در ارتباط باشید.
سوالات متداول
چه نوع از چراغ سیار خودرو برای استفاده در محیطهای کاری و شرایط اضطراری مناسب است؟
در محیطهای کاری و شرایط اضطراری باید از چراغ سیاری استفاده کنید که نوردهی بالا، منبع تغذیه مطمئن و بدنه سبک و مقاومی داشته باشد. وجود آویز یا پایه مگنتی هم باعث میشود تا دامنه کاربرد این ابزار بیشتر شود.
چه نوع چراغ سیاری برای سفر مناسب است؟
بسته به نوع سفر میتوانید از چراغهای سیار مختلف استفاده کنید. برای مثال، موقع پیادهروی، طبیعتگردی و کوهپیمایی، یک هدلامپ حرفهای میتواند کمکحال شما در روشنشدن مسیر پیش رویتان باشد. چراغ چادر و چراغ فانوسی کمپی هم بهترین انتخاب برای روشنکردن فضای چادر هستند.
چگونه میتوان از چراغ سیار خودرو برای کار در شب استفاده کرد؟
باید از چراغ سیار آویزدار یا با قابلیت مگنتی (آهنربایی) استفاده کنید.
چه مدت زمان میتوان از چراغ سیار شارژی استفاده کرد؟
بسته به نوع باتری لیتیومی چراغ سیار شارژی میتوانید در مدتزمانهای متفاوتی از این چراغها استفاده کنید.