راهنمای خرید چراغ شارژی اضطراری: 6 گزینه کاربردی برای هر موقعیت

راهنمای خرید چراغ اضطراری: 6 گزینۀ کاربردی برای هر موقعیت
  • دقیقه 9
  • 182
  • 0

به قلم رونیکس

1 بهمن 1403

در موقعیت‌های پیش‌بینی‌نشده‌ای مثل قطعی برق، سفرهای شبانه یا کمپینگ در طبیعت، چراغ اضطراری به یکی از ضروری‌ترین وسایلی تبدیل می‌شود که محیط اطرافتان را روشن می‌کند و آرامش و امنیت را هم برایتان به ارمغان می‌آورد.
در این مقاله از مجله‌ رونیکس که به راهنمای خرید چراغ شارژی اختصاص دارد، کمک می‌کنیم بهترین چراغ‌ها را با توجه به نیازهای خود انتخاب کنید و از پس هر موقعیتِ پیش‌بینی‌نشده‌ای بربیایید.
رونیکس را بخوانید.

چرا باید چراغ اضطراری داشته باشیم؟ اهمیت آن در شرایط بحرانی

چراغ اضطراری یکی از ضروری‌ترین ابزارهایی است که در مواقع بحرانی می‌تواند نجات‌بخش باشد و باعث شود در کارتان وقفه ایجاد نشود. از قطعی ناگهانی برق تا وقوع حوادث طبیعی مثل زلزله و سیل، چراغ اضطراری کمک می‌کند در تاریکی مطلق، احساس امنیت کنید و بتوانید شرایط را بسنجید.
این نوع چراغ‌ها از طراحی ویژه‌ای برخوردارند تا روشنایی پایدار و طولانی‌مدت را برای کاربر تأمین کنند. داشتن چراغ اضطراری در منزل، خودرو یا در سفرهای طبیعت‌گردی به این معنی است که برای هر گونه وضعیت پیش‌بینی‌نشده‌ای آمادگی دارید. راهنمای خرید چراغ شارژی در انتخاب درست و راحت به شما کمک می کند.

باید به دنبال چه ویژگی‌هایی در چراغ شارژی باشیم؟

برای انتخاب یک چراغ شارژی مناسب باید ویژگی‌های کلیدی آن را بررسی کنید. ویژگی‌هایی را در ادامه‌ مقاله‌ راهنمای خرید کامل چراغ شارژی بیان می‌کنیم که باید در هنگام خرید چراغ اضطراری به آن توجه کنیم:

  • عمر باتری: ظرفیت باتری چراغ اضطراری باید بالا باشد تا در موقعیت‌های بحرانی روشنایی مداوم را برایتان تأمین کند.
  • قدرت روشنایی: شار روشنایی چراغ که براساس لومن اندازه‌گیری می‌شود، باید با نیاز شما متناسب باشد.
  • نوع و کیفیت لامپ: چراغ‌هایی که به لامپ LED مجهز هستند، انرژی کمتری مصرف می‌کنند و دوام بیشتری دارند؛ در نتیجه، گزینه‌ بهترین به شمار می‌روند.
  • طراحی و وزن: چراغ اضطراری باید سبک، قابل حمل و مقاوم در برابر ضربه یا سازگار با شرایط محیطی مختلف باشد.
  • سرعت شارژ: قابلیت شارژ شدن سریع با استفاده از پورت‌های استاندارد مثل USB-C یک مزیت بی‌نظیر به شمار می‌آید.
  • سایر ویژگی‌ها: امکاناتی مثل حالت‌های مختلف نوردهی (کم، متوسط، قوی، چشمک‌زن) و قابلیت نصب یا آویزان کردن، کارآیی چراغ شارژی را افزایش می‌دهد.

در راهنمای خرید چراغ اضطراری، این ویژگی‌ها کمک می‌کنند چراغی کاربردی و مناسب برای برآورده کردن نیازتان در موقعیت‌های مختلف انتخاب کنید.

چگونه از چراغ اضطراری به‌طور بهینه استفاده کنیم؟ نکات کاربردی

برای استفاده‌ بهتر و افزایش طول عمر چراغ اضطراری، توصیه می‌کنیم نکات زیر را رعایت کنید:

  • قبل از هر گونه استفاده، دستگاه را کاملاً شارژ کنید تا در مواقع اضطراری و بحرانی به مشکل برنخورید.
  • در مواقعی که به حداکثر روشنایی نیاز ندارید، از حالت‌های کم‌نور استفاده کنید تا باتری دیرتر خالی شود.
  • چراغ را در جای خشک و خنک و دور از رطوبت و گرما نگهداری کنید.
  • حتی اگر از چراغ استفاده نمی‌کنید، باتری آن را هر چند وقت یک بار شارژ کنید تا از خرابی یا کاهش ظرفیت آن جلوگیری کنید.
  • چراغ اضطراری را به طور آزمایشی روشن کنید تا مطمئن باشد در شرایط اضطراری عملکرد مناسبی دارد.

با رعایت این نکات می‌توانید بیشترین بهره را از چراغ اضطراری خود ببرید.

چراغ‌های اضطراری شارژی یا باتری‌خور کدام بهتر است؟

برای انتخاب بین چراغ اضطراری شارژی و چراغ اضطراری باتری‌خور باید نیازها و شرایط استفاده‌ خود را بررسی کنید و در نظر بگیرید. اگر می‌خواهید از چراغ اضطراری طولانی‌مدت و مکرر استفاده کنید، توصیه می‌کنیم نوع شارژی آن را تهیه کنید. این نوع چراغ‌ها را می‌توانید از طریق برق شهری یا حتی پورت USB شارژ کنید. مدل‌ شارژی چراغ اضطراری برای کسانی که دسترسی دائمی به برق دارند یا در خانه از چراغ اضطراری استفاده می‌کنند، مناسب است.
چراغ اضطراری باتری‌خور برای مواقعی که به برق دسترسی ندارید، مثل کمپینگ یا سفرهای طولانی، گزینه‌ی ایده‌آلی هستند. اگر باتری یدکی همراهتان باشد، می‌توانید بدون وقفه از روشنایی چراغ بهره‌مند شوید.
نتیجه اینکه اگر می‌خواهید از چراغ اضطراری در خانه یا جایی که به برق دسترسی دارید، استفاده کنید، نوع شارژی را انتخاب کنید؛ اما اگر چراغ اضطراری را برای شرایط پیش‌بینی‌نشده و دور از امکانات می‌خواهید، چراغ باتری‌خور گزینه‌ مطمئن‌تری است.

6 چراغ اضطراری مناسب برای استفاده در شرایط مختلف

چراغ‌های شارژی برای تأمین نور در شرایط قطعی برق یا موقعیت‌های بحرانی طراحی شده‌اند. چراغ‌های اضطراری در مدل‌ها و انواع مختلف مانند شارژی، دیواری، قابل حمل و چندکاره تولید می‌شوند و کاربردهای متنوعی از جمله استفاده در خانه، کمپینگ، کارگاه‌ها و حتی سفرهای طولانی دارند.

انتخاب چراغ اضطراری مناسب تفاوت چشمگیری در تأمین روشنایی در شرایط بحرانی یا روزمره ایجاد می‌کند. در ادامه‌ مقاله‌ راهنمای خرید چراغ شارژی، 10 مدل را که برای موقعیت‌های مختلف طراحی شده‌اند، معرفی می‌کنیم:

1.چراغ اضطراری شارژی خانگی: این نوع چراغ برای استفاده در هنگام قطعی برق در خانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. قابلیت شارژ سریع و عمر باتری طولانی از ویژگی‌هایی است که باید در هنگام خرید این نوع چراغ در نظر داشته باشید.
چراغ ایستاده‌ شارژی رونیکس مدل RH-4251 با باتری لیتیوم یونی، 7,4 ولتی 4400 میلی آمپرساعتی می‌تواند تا 10 ساعت روشنایی محیط شما را به صورت 360 درجه تأمین کند. این چراغ شارژی با دو نوع لامپ LED SMD و LED COB قابلیت تنظیم روی حالت‌های شدت نور بالا، شدت نور متوسط و ضعیف را دارد.

2.چراغ فانوسی کمپینگ: برای خرید این نوع چراغ‌های اضطراری باید به وزن، دوام و طراحی مناسب بدنه‌ آن برای آویزان کردن در چادر، قرار دادن روی سطح ناهموار و مقاومت در برابر آب و گردوغبار توجه کرد.
چراغ روشنایی فانوسی شارژی مدل RH-4299 رونیکس با وزن 0,34 کیلوگرم و طراحی سنتی برای استفاده در محیط باز و کمپینگ مناسب است. این چراغ فانوسی با 280 لومن شار روشنایی، تا فاصله‌ 10 متری را روشن می‌کند.

3.چراغ اضطراری با باتری خورشیدی: این نوع چراغ اضطراری برای سفرهای طولانی یا مناطقی که دسترسی به برق وجود ندارد، بهترین گزینه است. چراغ خورشیدی از برند گول زیرو مدل Goal Zero Crush light lantern با شدت روشنایی 60 لومن و قابلیت تنظیم روی سه حالت، برای مسافرت‌های طولانی و کمپینگ‌هایی که به منبع برق دسترسی ندارید بهترین گزینه است.
تنظیم روشنایی چراغ روی حالت ضعیف می‌تواند تا 35 ساعت به شما روشنایی بدهد. این چراغ اضطراری را علاوه بر اینکه مجهز به پنل خورشیدی است و با نور خورشید شارژ می‌شود، می‌توان به وسیله‌ یک پورت USB نیز شارژ کرد.

4.چراغ اضطراری دیواری: این نوع چراغ اضطراری بهترین گزینه برای نصب در راهرو یا نقاط پرتردد منزل است که در هنگام قطعی برق به صورت خودکار روشن می‌شود.
چراغ اضطراری دیواری Cooper Lighting مدل Sure-lites LED به محض قطع شدن برق، به صورت خودکار روشن می‌شود. این ابزار روشنایی به ال‌ای‌دی قدرتمندی مجهز است و باتری داخلی قابل شارژ آن تا 90 دقیقه روشنایی را فراهم می‌کند. طراحی چراغ اضطراری کوپر لایتینگ به گونه‌ای است که به راحتی روی دیوار راهرو یا پله‌ها نصب شود.

5.چراغ اضطراری LEDخودرویی: این ابزار روشنایی به دلیل طراحی کوچک و جمع‌وجورش برای استفاده در خودرو بسیار کاربردی است و می‌توان از آن برای تعمیر خودرو در مواقع اضطراری استفاده کرد.
چراغ روشنایی خودرویی فندکی رونیکس مدل RH-4236 با شار روشنایی 1000 لومن با استفاده از فندکی خودرو تغذیه می‌شود تا روشنایی مورد نیاز داخل یا اطراف خودرو را تأمین کند. طول عمر کارکرد این چراغ اضطراری 100 هزار ساعت است. همچنین این چراغ اضطراری قابلیت عملکرد به عنوان پاور بانک را هم دارد.

6.چراغ اضطراری چندکاره: این نوع چراغ‌ها علاوه بر روشنایی، قابلیت‌هایی مانند پاور بانک یا رادیو را هم دارند.
نورافکن کتابی شارژی رونیکس مدل RH-4273 مجهز به پورت USB است که قابلیت پاور بانک را برای کاربر فراهم کرده و می‌توان گوشی‌های هوشمند، تبلت، ابزارهای اندازه‌گیری یا دستگاه‌هایی را که دارای پورت USB هستند با این چراغ اضطراری شارژ کرد.
دسته‌ قابل چرخش 180 درجه‌ای و نور متمرکز این چراغ، آن را برای استفاده در کارگاه‌ها و پروژه‌های فنی مناسب کرده است. سه حالت مختلف روشنایی بر حسب نیاز کاربر، LED COB با توان روشنایی 900 لومن از دیگر ویژگی‌های این ابزار روشنایی رونیکس است.

مدل‌هایی که معرفی کردیم برای شرایط و نیازهای مختلف طراحی شده‌اند. انتخاب چراغ مناسب با توجه به شرایط و امکانات در دسترس، تضمین‌کننده‌ وجود روشنایی در لحظات حساس است.

نکات کلیدی که هنگام خرید چراغ شارژی اضطراری نباید فراموش کنید

اگر یک چراغ شارژی اضطراری مناسب داشته باشید، در شرایط پیش‌بینی‌نشده خیالتان راحت است که منبع نوری مطمئن در اختیار دارید. از آنجا که مدل و برندهای متنوعی در بازار موجود است، احتمالاً انتخاب بهترین گزینه برایتان سخت است.
در ادامه‌ مقاله‌ راهنمای خرید چراغ شارژی، برخی نکات کلیدی را توضیح می‌دهیم تا بتوانید چراغی را پیدا کنید که نیازهایتان را برآورده کند:

  • قدرت نوردهی: میزان روشنایی چراغ شارژی یکی از مهم‌ترین فاکتورها به شمار می‌رود. باید بدانید به چه میزان روشنایی نیاز دارید. چراغی با حداقل 500 لومن برای روشنایی معمولی مناسب است؛ اما برای فضای برزگ به مدل‌های چراغ شارژی با 1000 لومن یا بیشتر نیاز دارید.
  • شارژدهی باتری: عمر باتری باید با نیاز شما متناسب باشد. چراغ‌هایی که می‌توانند در حالت کم‌نور حداقل 6 تا 12 ساعت روشنایی تأمین کنند، برای شرایط اضطراری ایده‌آل هستند.
  • قابلیت تنظیم شدت نور (دیمر): چراغ‌هایی را که می‌توان حالت نوردهی‌شان را تنظیم کرد، برای استفاده در شرایط مختلف انعطاف بیشتری دارند.
  • منبع تغدیه و قابلیت شارژ: قابلیت شارژ با USB یا برق شهری یکی دیگر از نکاتی است که باید به آن توجه کنید. همچنین مدل‌هایی که امکان شارژ با نور خورشید را دارند یا می‌توان باتری‌شان را تعویض کرد، برای استفاده در فضای باز مناسب‌تر هستند.
  • طراحی بدنه و وزن: چراغ‌های سبک و قابل حمل که به راحتی می‌توان جابجا کرد یا قابلیت نصب روی دیوار و آویزان کردن از سقف را دارند برای کاربردهای متنوع مناسب‌ترند.
  • زاویه و گستره‌ پخش نور: چراغ‌هایی که دارای چند لامپ ‌ال‌ای‌دی هستند محیط وسیع‌تری را روشن می‌کنند و برای روشن کردن فضاهای بزرگ‌تر کارآمدتر هستند. چراغ‌های فانوسی به دلیل اینکه گستره‌ پخش نور 360 درجه دارند به راحتی نور را در محیط پخش می‌کنند.
  • کیفیت ساخت و مقاومت: چراغ اضطراری باید بدنه‌ای مقاوم در برابر آب، ضربه و گرد و غبار داشته باشد، مخصوصاً اگر می‌خواهید در فضای باز یا شرایط سخت از چراغ استفاده کنید.
  • سایر ویژگی‌ها: قابلیت‌های جانبی مثل چراغ هشدار قرمز، پاور بانک، قلاب یا آهنربا، چراغ اضطراری را چندمنظوره و کارآمدتر می‌کند.
  • برند معتبر: خرید از برندهای معتبر و خوشنامی که به کیفیت محصولاتشان معروف هستند، دوام و عملکرد بهینه‌ چراغ را تضمین می‌کنند.

در راهنمای خرید شارژی باید ویژگی‌هایی را که معرفی کردیم در نظر بگیرید تا مجبور نباشید دوباره هزینه کنید و چراغ دیگری بخرید.

نحوه ارزیابی مدت زمان شارژ و دوام روشنایی چراغ اضطراری

برای اینکه همه چیز را در مورد خرید چراغ شارژی گفته باشیم، در این بخش معیارهای مهم مدت زمان شارژ شدن و مدت نوردهی چراغ اضطراری را بررسی می‌کنیم. مدت زمان شارژ شدن کامل و مدت زمان نوردهی یک چراغ اضطراری، از مهم‌ترین معیارهایی است که باید در انتخاب این ابزار در نظر بگیرید.
چراغ‌های اضطراری که باتری پرظرفیتی دارند، معمولاً شارژ شدنشان زمان بیشتری نیاز دارد، اما در عوض مدت زمان شارژدهی‌شان هم طولانی‌تر است. توجه کردن به مشخصات و ویژگی‌های فنی محصول، مثل ظرفیت باتری (بر حسب میلی‌آمپر ساعت) و میزان مصرف انرژی لامپ‌ (بر حسب وات) کمک می‌کند طول عمر باتری و مدت زمان روشنایی چراغ را پیش‌بینی کنید.
علاوه بر این‌ها، چراغ‌هایی که روی آنها فناوری LED پیاده شده است، بهره‌وری بیشتری دارند و با مصرف انرژی کمتر، مدت زمان بیشتری روشنایی محیط شما را فراهم می‌کنند.

سؤالات متداول

چراغ شارژی قابل حمل بهتر است یا مدل‌های دیواری؟
انتخاب بین چراغ شارژی قابل حمل یا چراغ شارژی دیواری به نوع نیاز شما بستگی دارد. اگر به دنبال چراغی چندمنظوره و انعطاف‌پذیر هستید، مدل‌های شارژی قابل حمل مناسب‌ترند. اگر می‌خواهید از چراغ اضطراری برای مکان‌های مشخصی مانند راهرو، پله یا ورودی استفاده کنید، مدل دیواری انتخاب بهتری است.
کدام نوع چراغ اضطراری برای استفاده در زمان قطعی برق خانه بهترین انتخاب است؟
برای استفاده از چراغ اضطراری در زمان قطعی برق خانه باید نکاتی مانند نیازهای خاص شما، اندازه‌ فضای مورد نظر و مدت زمان مورد استفاده برای روشنایی را در نظر بگیرید. اگر روشنایی ثابت و خودکار نیاز دارید، چراغ دیواری اضطراری را انتخاب کنید. برای انعطاف بیشتر و استفاده در بخش‌های مختلف خانه و حتی خارج از خانه، توصیه می‌کنیم چراغ شارژی قابل حمل را انتخاب کنید. اگر برق به مدتی طولانی قطع می‌شود، مدل‌های خورشیدی یا چندکاره بهترین گزینه برای شما است.
چه نوع چراغ اضطراری برای خودرو یا سفرهای جاده‌ای مناسب‌تر است؟

برای خودرو یا سفرهای جاده‌ای چراغ اضطراری باید قابل حمل، بادوام و چندکاره باشد. بهترین نمونه‌ چراغ اضطراری خودرویی فندکی است که با فندکی خودرو شارژ می‌شود. برخی از این مدل‌ چراغ‌ها نیز دارای قابلیت پاور بانک هم هستند.
چه نوع چراغ شارژی مناسب برای نوردهی به یک اتاق بزرگ است؟
برای نوردهی به یک اتاق بزرگ می‌توانید از چراغ شارژی فانوسی با لومن بالا، چراغ شارژی دیواری یا ایستاده، نورافکن شارژی LED و چراغ رومیزی شارژی چندحالته استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.