محاسبه ظرفیت موتور برق خانگی؛ چه ژنراتوری بخریم؟

محاسبه ظرفیت موتور برق خانگی؛ چه ژنراتوری بخریم؟
  • دقیقه 12
  • 804
  • 0

به قلم سعید داوودی

6 فروردین 1404

از موتور برق‌های خانگی می‌توانید برای روشن‌کردن وسایل منزل در مواقع قطعی برق استفاده کنید؛ البته به شرطی که سراغ موتور برق مناسبی رفته باشید. مهم‌ترین فاکتور در خرید موتور برق یا همان ژنراتور خانگی ظرفیت اسمی دستگاه است. ظرفیت موتور برق خانگی بر پایه‌ کیلووات گزارش می‌شود؛ این عدد مشخص می‌کند که ژنراتور قادر به تامین چه میزان برق است و از آن برای چه کارهایی می‌توانید استفاده کنید. اما نحوه محاسبه ظرفیت ژنراتور خانگی چگونه است؟

مثلا اگر ظرفیت ژنراتور خانگی بین 4 تا 6 کیلووات باشد، می‌توانید همزمان یخچال، پمپ آب، تلویزیون و چند وسیله برقی دیگر را راه‌اندازی کنید؛ اما همین مدل‌ها برای روشن‌کردن همزمان کولر گازی با چند وسیله‌ برقی پرمصرف مناسب نیستند. در این مقاله می‌خواهیم درباره‌ اهمیت ظرفیت موتور برق‌های خانگی صحبت کنیم و ببینیم چه مدلی برای استفاده خانگی مناسب‌تر است.

چرا انتخاب ظرفیت موتور برق خانگی مناسب مهم است؟

وقتی سراغ خرید موتور برق می‌روید، یکی از فاکتورهای مهمی که باید در نظر بگیرید، ظرفیت ژنراتور خانگی است. منظور از ظرفیت برای ژنراتور خانگی همان میزان توان موتور برق است که آن را برحسب وات یا کیلووات بیان می‌کنند. ظرفیت موتور برق خانگی مشخص می‌کند که این دستگاه قادر به تامین چه میزان برق است. نکته‌ای که برای همه خریداران اهمیت ویژه‌ای دارد.

موتور برق رونیکس مدل  RH-4790

برای درک بهتر موضوع بهتر است با یک مثال پیش برویم. فرض کنید برق رفته و حالا با استفاده از ژنراتور خانگی می‌خواهید برق مورد نیاز برای راه‌اندازی یک یخچال، یک تلویزیون، سه عدد لامپ LED و یک کولر آبی را به طور همزمان تامین کنید. برای این کار لازم است برق مصرفی هر وسیله را بدانید. به‌عنوان مثال اعداد زیر را برای هر وسیله فرض کنید:

  • برق مصرفی یخچال: ‌ 300 وات در حالت روشن و 1200 وات برای راه‌اندازی اولیه.
  • برق مصرفی تلویزیون: 150 وات.
  • برق مصرفی 3 عدد لامپ LED: 60 وات (3 عدد لامپ 20 وات).
  • برق مصرفی کولر آبی: 700 وات در حالت روشن و 2100 وات برای راه‌اندازی اولیه.

خب اگر میزان برق مصرفی این دستگاه‌ها را در حالت عادی جمع بزنیم به عدد 1210 وات می‌رسیم؛ اما نکته اینجاست که کولر آبی برای راه‌اندازی اولیه نیاز به 2100 وات انرژی دارد؛ این عدد برای یخچال هم 1200 وات است. پس ظرفیت موتور برق ما علاوه‌ بر تامین برق همه این وسایل (1210 وات)، باید توان اولیه برای روشن‌کردن کولر آبی را نیز داشته باشد. (2100 وات). در نتیجه ظرفیت آن حداقل باید بین 3300 تا 3500 کیلووات باشد.

در صورت استفاده از یک موتور برق ضعیف‌تر دستگاه‌های شما به‌درستی راه‌اندازی نمی‌شوند و احتمال آسیب دیدن آنها بالا می‌رود. در ادامه درباره‌ محاسبه ظرفیت موتور برق خانگی صحبت می‌کنیم.

بهترین موتور برق بی‌صدا ۲۰۲۵: معرفی ۵ مدل سایلنت بی‌نظیر

انواع ظرفیت موتور برق خانگی چه تفاوتی دارند و چگونه انتخاب کنیم؟

موتور برق‌های خانگی در مدل‌های مختلفی تولید می‌شوند. یکی از دسته‌بندی‌های معمول برای این دستگاه‌ها، دسته‌بندی آن‌ها براساس ظرفیتشان است. هرچقدر ظرفیت یک موتور برق بالاتر باشد، قیمت خرید آن هم بیشتر است. نکته دیگر اینکه افزایش ظرفیت ژنراتورها به معنای استفاده از موتور قوی‌تر، مصرف سوخت بیشتر، وزن بالاتر و سروصدای بیشتر دستگاه نیز خواهد بود.
چون این فاکتورها هم در هنگام خرید موتور برقی اهمیت دارند، برای مقایسه دقیق‌تر باید این معیارها را نیز در تصمیم‌گیری خود لحاظ کنید. در مقاله «بهترین موتور برق خانگی» به طور مفصل‌تری درباره این معیارها صحبت کرده‌ایم.

ظرفیت موتور برق خانگی

در ادامه انواع ژنراتورهای خانگی را بر اساس ظرفیت آن‌ها دسته‌بندی کرده‌ایم:

1.ژنراتورهای کوچک (1 تا 3 کیلووات) (مناسب برای روشنایی، تلویزیون، شارژر گوشی و چند وسیله سبک دیگر)

دسته اول ژنراتورهای خانگی مدل‌هایی هستند که ظرفیت آنها بین 1 تا 3 کیلووات است. خیلی از موتور برق‌های سایلنت در همین دسته قرار می‌گیرند. برای مثال می‌توان به ژنراتور اینورتر رونیکس مدل RH-4791 اشاره کرد که ظرفیت آن 1200 وات است.

از این مدل دستگاه‌ها می‌توانید برای روشن کردن وسایل برقی ضروری سبک مثل وسایل روشنایی و شارژر گوشی استفاده کنید؛ اما انتظار نداشته باشید چنین ژنراتوری برق مورد نیاز کولر یا یخچالتان را تامین کند. ژنراتورهای اینورتر برای کمپینگ هم گزینه‌های مناسبی هستند؛ زیرا وزن پایینی دارند و به‌راحتی می‌توان آن‌ها را جابه‌جا کرد.

2.ژنراتورهای متوسط (4 تا 6 کیلووات) (مناسب برای یخچال، تلویزیون، پمپ آب و چند وسیله دیگر به طور همزمان)

اگر در جستجوی یک مدل متوسط هستید که لااقل بتوانید وسایل برقی ضروری خانه مثل یخچال، پمپ آب و کولر آبی را راه بیندازید، می‌توانید از ژنراتورهای 4 تا 6 کیلوواتی استفاده کنید. برای مثال مدل رونیکس RH-4760 با ظرفیت 6 کیلوواتی بهترین گزینه برای این کار است. اگر با نصف ظرفیت این موتور برق کار کنید، می‌تواند تا 12,7 ساعت برق موردنیاز خانه‌تان را تکمیل کند. اگر از کل ظرفیت دستگاه هم استفاده کنید، بازهم با یک مخزن سوخت کامل توان تامین برق خانه تا 7 ساعت را دارد.

3.ژنراتورهای بزرگ (7 تا 10 کیلووات) (مناسب برای کولر گازی، مایکروویو و سایر وسایل برقی پرمصرف)

در خانه‌هایی که فضای باز مناسبی برای نصب کردن ژنراتورهای برق دارند، می‌توانید سراغ موتور برق‌های 7 تا 10 کیلوواتی هم بروید. این مدل‌ها برای استفاده در آپارتمان‌ها و واحدهای کوچک مناسب نیستند؛ زیرا میزان آلایندگی آنها بالا است و سروصدای زیادی هم ایجاد می‌کنند.
مزیت استفاده از ژنراتورهای بزرگ این است که می‌توانید از آن‌ها با خیال راحت‌تری استفاده کنید؛ زیرا هیچ محدودیتی برای روشن‌کردن وسایل خانگی ندارند؛ حتی اگر این دستگاه‌ها در دسته وسایل پرمصرف قرار بگیرند. برای مثال موتور برق رونیکس مدل RH-4784 با ظرفیت 7500 واتی از مدل‌های برتر این دسته است.

بهترین موتور برای وسایل خانه

4.ژنراتورهای 10 کیلووات به بالا (مناسب برای خانه‌های بزرگ، ویلاها یا محیط‌های صنعتی کوچک)

از ژنراتورهای 10 کیلووات به بالا کمتر در محیط‌های شهری استفاده می‌شود؛ زیرا سروصدای آن‌ها خیلی بالا است. این موتور برق‌ها برای ویلاها، باغ‌ها و حتی محیط‌های صنعتی کوچک پیشنهاد می‌شوند. نکته مهم اینکه مصرف سوخت ژنراتورهای 10 کیلوات به بالا خیلی زیاد است. به همین دلیل بهتر است سراغ موتور برق‌های دیزلی بروید که در هزینه‌های تامین انرژی نیز صرفه‌جویی کرده باشید.

انواع موتور برق‌های رونیکس در یک نگاه

حداکثر از چه توانی در ژنراتور خانگی می‌توان استفاده کرد؟

در خرید موتور برق‌های خانگی اگرچه ظرفیت دستگاه اهمیت زیادی دارد؛ اما این فاکتور نباید تنها معیار برای تصمیم‌گیری باشد. فراموش نکنید که موتور برق‌های بنزینی (بهترین انتخاب برای مصارف خانگی) سروصدای زیادی تولید می‌کنند. همچنین سوختن بنزین باعث تولید گاز CO2 و CO می‌شود که استشمام آن‌ها مسمومیت‌زا است و حتی ممکن است موجب خفگی موجودات زنده شود.

هنگام خرید ژنراتور خانگی باید به چه فاکتورهایی دقت شود؟

هنگام خرید ژنراتور خانگی، توجه به چندین فاکتور مهم برای انتخاب دستگاه مناسب و کارآمد ضروری است. این عوامل عبارتند از: توان خروجی ژنراتور، نوع سوختی که استفاده می‌کند، سطح سر و صدایی که تولید می‌کند، قابل حمل بودن آن و مدت زمانی که می‌تواند بدون نیاز به سوخت‌گیری کار کند. هر یک از این عوامل تاثیر بسزایی در کارایی و راحتی استفاده از ژنراتور در شرایط مختلف دارد، بنابراین بررسی دقیق این ویژگی ها به شما در انتخاب بهتر کمک می کند.

به همین دلیل در هنگام خرید ژنراتور خانگی باید فاکتورهای زیر را نیز در نظر بگیرید.

1) فضای نصب ژنراتور

در کنار ظرفیت موتور برق خانگی، فضای مورد نیاز برای نصب مهم‌ترین فاکتوری است که هنگام خرید باید در نظر بگیرید. موتور برق‌های بنزینی باید در فضای آزاد نصب شوند. همچنین میزان سروصدای تولیدی آن‌ها نیز مسئله‌ساز است. به همین دلیل در محیط‌های آپارتمانی بهتر است از ژنراتورهای کوچک و اینورتر استفاده شود؛ این دستگاه‌ها سروصدای پایینی دارند و به دلیل وزن پایین خیلی راحت می‌توان آن‌ها را جابه‌جا کرد. در خانه‌های ویلایی نیز ژنراتورهای متوسط انتخاب‌های خوبی هستند.

2) میزان مصرف برق خانه

نکته دیگر اینکه قبل از خرید موتور برق لازم است میزان برق مصرفی وسایل ضروری خانه را محاسبه کنید. برای این کار توان مصرفی وسایل را جمع بزنید. معمولاً توان مصرفی هر دستگاه روی بدنه یا دفترچه‌ راهنمای آن نوشته شده است. برای مثال برق مصرفی یخچال‌ها به طور متوسط 300 تا 500 وات است. البته موتور یخچال در هنگام راه‌اندازی به 1200 وات انرژی نیاز دارد. وقتی میزان برق مصرفی مورد نیازتان را بدانید، می‌توانید راحت‌تر برای خرید ژنراتور خانگی تصمیم بگیرید. جلوتر درباره‌ محاسبات ظرفیت ژنراتورهای خانگی صحبت می‌کنیم.

3) میزان قطعی برق در منطقه شما

یکی از دلایلی که فروش موتور برق‌های خانگی افزایش یافته، مسئله‌ی ناترازی انرژی و قطعی‌های برق پیاپی است. به نظر می‌رسد این مشکل قرار نیست به این زودی‌ها حل شود. اگر قصد خرید یک ژنراتور خانگی را دارید، در هنگام انتخاب باید میزان قطعی برق در محل زندگی‌تان را نیز ملاک قرار دهید. اگر ساعت‌های بی برقی بالا است، بهتر است سراغ مدلی بروید که حداقل بین 6 تا 12 ساعت بتواند برق محل زندگی‌تان را تامین کند.

ویژگی‌های موتور برق خانگی

4) نوع کاربرد ژنراتور

یکی دیگر از دسته‌بندی‌های معمول برای موتور برق‌ها، براساس کاربردشان است. در هنگام خرید ژنراتورها می‌توانید از فروشنده مشورت بگیرید؛ یا با کمی تحقیق در اینترنت با کاربردهای هر ژنراتور آشنا شوید. در مقاله «ژنراتور برق چیست؟» به معرفی و بررسی انواع موتور برق‌ها و کاربرد آن‌ها پرداخته‌ایم. خواندن این مقاله نیز می‌تواند برایتان راهگشا باشد.

محاسبه توان و انتخاب ژنراتور خانگی

تا اینجا درباره‌‌ دسته‌بندی انواع موتور برقی‌ها براساس ظرفیتشان صحبت کردیم؛ همچنین گفتیم که برای خرید موتور برقی باید فاکتورهای زیادی را در نظر بگیرید و ظرفیت ژنراتور خانگی فقط یکی از ملاک‌های مهم است. در این بخش اما می‌خواهیم به طور جزئی‌تر درباره‌ی نحوه محاسبه توان موردنیاز ژنراتورهای خانگی صحبت کنیم.
برای اینکه در خرید ژنراتور با دقت بیشتری عمل کنید، باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید و ببینید چه مدلی مناسبتان است.

مرحله 1: لیست وسایل ضروری و توان مصرفی آن‌ها را تهیه کنید

در قدم اول باید لیستی از وسایل برقی ضروری خانه تهیه کنید و ببینید در مواقعی که برق نیست، نیاز دارید چه وسایلی حتما روشن بوده و دردسترس باشند. مثلا یخچال، وسایل روشنایی، شارژر گوشی و وسایل تهویه هوای مطبوع معمولا در اولویت هستند. پس از تهیه لیست باید توان مصرفی هر دستگاه را یادداشت کنید. معمولا این اعداد روی بسته‌بندی وسایل یا دفترچه‌ی راهنمای آن‌ها نوشته شده است. اگر به این موارد دسترسی ندارید، می‌توانید با جدول زیر به طور حدودی محاسبات خود را پیش ببرید.

توان راه‌اندازی یا استارت (وات)توان مصرفی (وات)نام وسایل برقی
800 – 1200150 – 400یخچال فریزر
3000 – 40001000 تا 1500کولر گازی 12 هزار
1500 – 2000500 – 900کولر آبی
1000 – 3000 1000 – 1500ماشین لباسشویی
1500 – 20001200 – 1500ماشین ظرفشویی
80 – 250LED تلویزیون
800 – 1500مایکروویو
20لامپ 20 وات
10 – 65شارژر گوشی
10 – 30مودم و روتر
2000 – 4000آبگرمکن برقی

مرحله 2: توان مصرفی همه وسایل موردنیازتان را جمع کنید

پس از اینکه میزان توان مصرفی هر دستگاه را یادداشت کردید، باید اعداد به‌دست آمده را باهم جمع کنید. مثلا فرض کنید جمع این اعداد 1500 وات باشد. این عدد را به‌‌عنوان معیار اولیه‌ خرید ژنراتورهای خانگی در نظر بگیرید.

مرحله 3: توان راه‌اندازی دستگاه‌های برقی موتوردار را در نظر بگیرید

در این مرحله باید توان استارت یا همان توان راه‌اندازی وسایل برقی موتوری را مدنظر قرار دهید. قاعدتا همه‌ این وسایل را قرار نیست به‌ طور همزمان روشن کنید؛ پس نیاز ندارید که این اعداد را باهم جمع بزنید؛ اما باید ببینید بزرگ‌ترین توان راه‌اندازی وسایل برقی مربوط به چه دستگاهی است؟
مثلا اگر این مورد مربوط به توان راه‌اندازی کولر آبی با 1700 وات باشد، باید این عدد را به‌عنوان معیار محاسبات بعدی در نظر بگیرید. حالا بالاترین توان استارت وسایل برقی را با مجموع توان مصرفی دستگاه‌ها جمع کنید.
1700 + 1500 = 3200
فعلا به عدد 3200 وات رسیده‌ایم؛ اما برای اطمینان بیشتر لازم است تا سراغ ژنراتوری بروید که ظرفیت اسمی آن حداقل 15 تا 20 درصد بیشتر از این عدد باشد. برای رسیدن به ظرفیت مطلوب کافی است عدد 3200 را در 1,2 ضرب کنید. در نتیجه حداقل توان ژنراتور باید 3840 وات باشد؛ که اگر آن را به بالا گرد کنیم، به 4000 وات یا 4 کیلووات می‌رسیم. در نتیجه ژنراتورهایی با ظرفیت کمتر از این عدد گزینه مناسبی برای مثال ما نیستند.
شما هم براساس محاسبات خودتان می‌توانید مدل دلخواهتان را پیدا کنید و سپس سراغ خرید آن بروید.

انتخاب ژنراتور مناسب براساس نیاز

ظرفیت موتور برق خانگی فقط یکی از معیارهایی است که باید در هنگام خرید ملاک قرار دهید. از دیگر فاکتورهای تاثیرگذار در خرید می‌توان به نوع سوخت مصرفی، میزان سروصدای موتور برق، امکان یا عدم امکان جابه‌جایی ژنراتور، میزان آلایندگی و کاربرد مدنظر هم اشاره کرد.
به‌عنوان مثال اغلب خریداران برای مصارف خانگی سراغ موتور برق‌های بنزینی می‌روند؛ زیرا دسترسی به سوخت بنزین ساده‌تر است و سروصدای کمی هم تولید می‌کنند. در ضمن این دستگاه‌ها به‌راحتی راه‌اندازی می‌شوند و امکان جابه‌جایی را نیز دارند. در مقاله «راهنمای خرید موتور برق بنزینی» به طور مفصل‌تری درباره‌ی نکات خرید این دستگاه‌ها صحبت کرده‌ایم.

اشتباهات رایج در انتخاب ژنراتور خانگی و راه‌های جلوگیری از آن

خیلی وقت‌ها خریداران در انتخاب موتور برق‌های خانگی اشتباهاتی انجام می‌دهند که منجر به یک خرید ناموفق می‌شود. در ادامه به بخشی از این اشتباهات رایج اشاره می‌کنیم. همچنین درباره‌ راه‌های جلوگیری از این اشتباهات نیز حرف می‌زنیم.

1) انتخاب ژنراتور برق با ظرفیت نامناسب

بزرگ‌ترین اشتباه رایج در خرید ژنراتورهای خانگی انتخاب موتور برق با ظرفیت نامناسب است. اگر ژنراتوری با ظرفیت کمتر انتخاب کنید، این مسئله باعث داغ کردن موتور ژنراتور می‌شود؛ همچنین مشکلاتی مثل خاموشی ناگهانی یا آسیب‌ دیدن وسایل برقی هم در چنین مواقعی زیاد پیش می‌آید.
برای جلوگیری از این مشکل باید مطابق آموزش‌های بالا پیش بروید و سپس مدل مناسبتان را انتخاب کنید.

2) بی‌توجهی به توان راه‌اندازی یا استارت دستگاه‌های برقی

خیلی وقت‌ها خریداران در هنگام محاسبه ظرفیت ژنراتور توان راه‌اندازی وسایل برقی موتوری را در نظر نمی‌گیرند. برخی از وسایل برقی مثل یخچال فریزر و کولر در هنگام راه‌اندازی مصرف برقشان چندبرابر می‌شود. در هنگام خرید ژنراتور خانگی باید این نکته را در نظر بگیرید و دستگاهی بخرید که بتواند این افزایش ناگهانی برق مصرفی را تاب بیاورد.

3) انتخاب سوخت نامناسب

موتورهای برق با سوخت‌های بنزینی، دیزلی، گازی و… تولید می‌شوند. ژنراتورهای گازسوز به‌صرفه‌تر هستند؛ اما برای راه‌اندازی آنها باید به گاز شهری دسترسی داشته باشید. ژنراتورهای دیزلی هم بیشتر برای کارگاه‌های صنعتی پیشنهاد می‌شوند و ژنراتورهای بنزینی برای مصارف مختلفی مثل استفاده در خانه‌ها و کمپینگ‌ها گزینه‌های مناسبی هستند.

4) فضای نصب و راه‌اندازی موتور برق

خرید موتور برق‌هایی با ظرفیت بالا درست است که تمام برق مورد نیازتان را تامین می‌کند؛ اما باید حواستان به فضای نصب دستگاه هم باشد. موتور برق‌های بنزینی آلودگی زیادی تولید می‌کنند و باید آن‌ها را در فضای آزاد نصب کرد. همچنین سروصدای آن‌ها نیز مشکل‌ساز است. به همین دلیل از موتور برق‌های با ظرفیت بالا کمتر در محیط‌های آپارتمانی و خانگی استفاده می‌شود.

5) میزان مصرف سوخت

در هنگام خرید ژنراتورهای خانگی باید میزان سوخت مصرفی و حجم مخزنشان را نیز در نظر بگیرید. برای مثال مهم است بدانید که این ژنراتور با یک باک بنزین چند ساعت می‌تواند برق منزل را تامین کند. معمولاً در دفترچه‌ راهنمای ژنراتورها این عدد ذکر می‌شود.


سخن آخر؛ نکات مهم در خرید ژنراتور خانگی

در هنگام خرید ژنراتور یا همان موتور برق‌های خانگی لازم است یک سری نکات را لحاظ کنید. برای مثال میزان سروصدای تولیدی، فضای نصب ژنراتور، نوع سوخت مصرفی و ظرفیت تولیدی آن‌ها از جمله همین نکات است. در این بین فاکتور ظرفیت تولیدی ژنراتور نسبت به دیگر نکات اهمیت بیشتری دارد. در این مقاله درباره‌ نحوه محاسبه ظرفیت ژنراتورهای خانگی صحبت کردیم و انواع ژنراتورها را براساس ظرفیتشان دسته‌بندی کردیم. اگر سوال دیگری درباره‌ی این موضوع دارید، در کامنت‌ها پاسخگوی شما هستیم.

سوالات متداول

آیا ژنراتورهای کم ظرفیت می‌توانند یخچال را روشن کنند؟
یخچال دارای یک موتور الکتریکی داخلی است. برای روشن‌کردن یخچال‌ها باید برق مورد نیاز آن‌ها در لحظه‌ استارت موتور را تامین کنید. عدد توان راه‌اندازی یخچال در دفترچه‌ راهنمای آن نوشته شده است. این عدد چندبرابر توان مصرفی یخچال در حالت عادی است. اگر ظرفیت ژنراتورتان کمتر از توان راه‌اندازی یخچال باشد، نمی‌تواند یخچال را روشن کند. برای مثال اگر توان راه‌اندازی یخچال 1500 وات باشد، با یک ژنراتور 800 واتی نمی‌توانید آن را روشن کنید.
ژنراتور چند ساعت می‌تواند بدون توقف کار کند؟
این عدد برای هر ژنراتور متفاوت است. در مشخصات هر ژنراتور میزان کارکرد آن با حداکثر توان ذکر می‌شود. اگر می‌خواهید ساعات بیشتری از دستگاه استفاده کنید، بهتر است از ژنراتور با 50 تا 70 درصد ظرفیتش استفاده کنید. نکته دیگر اینکه بهتر است هر 6 تا 8 ساعت به موتور برق کمی استراحت دهید تا خنک شود. این کار عمر دستگاه را افزایش می‌دهد.
کدام نوع ژنراتور برای استفاده خانگی مناسب‌تر است؟
ژنراتورهای بنزینی برای استفاده‌های خانگی انتخاب‌های بهتری هستند؛ زیرا بنزین سوخت ارزانی است و راحت‌تر می‌توانید به آن دسترسی داشته باشید. در ضمن موتور برق‌های بنزینی در ظرفیت‌های مختلفی تولید می‌شوند که برای مصارف خانگی گزینه‌های مناسبی هستند.
آیا می‌توان با یک موتور برق کولر گازی را روشن کرد؟
کولرهای گازی برق زیادی مصرف می‌کنند؛ همچنین توان راه‌اندازی آنها نیز عدد بالایی است. به همین دلیل موتورهای برقی ضعیف نمی‌توانند این دستگاه‌ها را روشن کنند؛ اما اگر از یک موتور برقی با توان 6 کیلووات به بالا استفاده کنید، می‌توانید با آن کولر گازی‌تان را نیز راه بیندازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.