
- دقیقه 10
- 191
- 0

به قلم کوثر شاهوردی
26 فروردین 1404
از گذشته تا به امروز، افراد زیادی به نگهداری از گل و گیاهان و باغبانی، بهویژه در آپارتمانها علاقهمند هستند. این کار، یک سرگرمی برای اوقات فراغت بوده و برای سلامت ذهن و بدن نیز مفید است. اما برای باغبانی در آپارتمان به چه ابزاری نیاز داریم؟ در این مقاله با ابزار باغبانی گیاهان آپارتمانی آشنا میشوید.
رونیکس را بخوانید.
چرا ابزار مناسب برای کاشت و مراقبت گیاهان آپارتمانی مهم است؟
برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی، نیاز به دانش کافی و استفاده از وسایل مناسب دارید. اگرچه ابزارهای باغبانی ساده هستند؛ اما نقش بسیار مهمی در سلامت و رشد گیاه دارند. با استفاده از ابزار مناسب، انجام فعالیتهایی مانند کاشت، تعویض گلدان، آبیاری و بررسی وضعیت خاک و ریشهها با کیفیت بالاتری انجام خواهد شد.
ابزارهای باغبانی ضروری برای کاشت و نگهداری گیاهان آپارتمانی
در این بخش، با مهمترین ابزار باغبانی برای کاشت و نگهداری گیاهان آپارتمانی آشنا میشوید. همچنین، اگر میخواهید بهترین برندهای ابزار باغبانی را بهتر بشناسید، پیشنهاد میکنیم مقاله معرفی صفر تا ۱۰۰ بهترین برند های ابزار باغبانی را در رونیکس مگ بخوانید.
1.دستکش باغبانی
بسیاری از گیاهان، خار دارند و ممکن است پوست دست را خراش دهند. در این مواقع، استفاده از دستکش باغبانی به کار شما خواهد آمد. برای تهیه دستکش باغبانی، باید محصولاتی را انتخاب کنید که بادوام بوده و خیلی ضخیم و کلفت نیز نباشند. بهعلاوه، باید کاملاً اندازه دست شما بوده و در برابر آب نیز مقاوم باشند.
برای سالمماندن دستکشهای خود، آن را از نور خورشید و رطوبت دور نگهدارید. در کنار دستکش، میتوانید از عینکهای محافظ نیز استفاده کنید.
2.قیچی باغبانی
برای هرس گل و گیاهان، به قیچی باغبانی نیاز پیدا میکنید. استفاده از قیچی باغبانی، رشد گیاه را کنترل کرده و به شما در جداکردن شاخه و برگ اضافه کمک میکند.
قیچیهای باغبانی دارای دو نوع سندانی و بایپس هستند. نوع سندانی دارای یک تیغه تیز و یک تیغه تخت است. قیچیهای بایپس شبیه قیچی معمولی بوده و یک تیغه تیز دارد. این تیغه یک سطح صاف با لبههای تیز داشته و گیاهان را میبرد.
قیچی سندانی برای چوبهای خشک و مرده استفاده میشود، اما برای بریدن گیاهان زنده و تازه، باید از قیچی بایپس استفاده کنید.
بهترین قیچی باغبانی شارژی بازار؛ معرفی ۸ مدل از بهترین برندها

3.هرسکن
این ابزار نسبت به قیچی باغبانی، دسته بلندتری داشته و برای کوتاهکردن شاخههای بلند و ضخیمی که دست شما به آنها نمیرسد، گزینه مناسبی است. هرسکنها بین 30 تا 90 سانتیمتر طول داشته و برخی از آنها دارای دسته تلسکوپی هم هستند که میتواند طول آن را تا دو متر افزایش دهد.
قیچیهای هرس نیز دارای دو نوع سندانی و بایپس هستند. در اغلب مواقع برش بایپس دقیقتر است. بهطور کلی شما باید از این وسیله به خوبی مراقبت کرده و همواره تیغه آن را تیز کنید تا بهتر کار کند.
4.چنگک باغبانی
برای زیرورو کردن و شخم زدن خاک، چنگک باغبانی گزینه مناسبی است. این وسیله در مقایسه با بیل، خاک متراکم و سفت را راحتتر جابجا میکند. شما میتوانید از این وسیله برای جمعکردن علف هرز نیز استفاده کنید.
چنگکهایی که شاخ منحنی دارند، برای کار با کودها مناسب بوده و چنگکهایی که شاخ صاف دارند، برای حفاری و کندن خاک مناسب هستند.
5.بیلچه
بیلچه یکی از انواع ابزار کاشت گیاهان آپارتمانی است. اگر قصد بیرونکشیدن گیاه، جابهجاکردن آن و کاشت گل در گلدان را دارید، از بیلچه باغبانی استفاده کنید. معمولاً بیلچههایی که دارای تیغه پهن هستند، خاک بیشتری جابهجا کرده و گزینه مناسبتری هستند.

دسته بیلچه باید برای دست شما مناسب بوده و به راحتی در دست قرار بگیرد. جنس بیلچه هم اگر از فولاد ضد زنگ باشد دوام بیشتری خواهد داشت.
6.بیل
یکی از کاربردیترین ابزارهای باغبانی، بیل است. مسلماً میدانید که از بیل برای کندن زمین و کاشت گیاه، کندن چمن و جابهجا کردن سنگ و خاک استفاده میشود. بیلها با دستههای کوتاه و بلند تولید شده و بهتر است که که محکم، فولادی و ضد زنگ باشند.
7.سمپاش دستی
انواع سمپاش دستی برای مراقبت از گیاهان آپارتمانی و با کاربردهایی مثل سمپاشی و آبپاشی گل و گیاه، شستشوی خودرو و نظافت منزل در بازار موجود هستند.

استفاده صحیح از قیچی هرس برای گیاهان آپارتمانی
در اولین مرحله باید از یک قیچی تیز استفاده کرده و قبل از استفاده نیز آن را به خوبی شستشو و ضدعفونی کنید تا از انتقال بیماری پیشگیری شود. گیاه را در ابتدای فصل رشد خود هرس کرده و اگر گل نمیدهد، در اواخر زمستان آن را هرس کنید.
برگهای پژمرده و زرد یا قهوهای را با استفاده از قیچی، با زاویه 45 درجه برش داده و از گیاه مورد نظر جدا کنید. گیاهچه را بررسی کرده و گلهای پژمرده آن را نیز جدا کنید.
آبیاری گیاهان آپارتمانی: راهکارهایی برای جلوگیری از آفات و پوسیدگی ریشه
با رعایت نکاتی ساده در آبیاری گیاهان آپارتمانی، میتوانید همیشه گیاهان خود را سرزنده و شاداب نگهدارید؛ اما برای آبیاری درست و اصولی، چه اقداماتی باید انجام داد؟ در ادامه با ما همراه باشید.
- زهکشی مناسب: با زهکشی مناسب، میتوانید به راحتی از شر پوسیدگی راحت شوید. به این منظور اطمینان حاصل کنید که در گلدان مربوطه، سوراخهای زهکشی کافی وجود داشته باشد. بهعلاوه، از گلدانهایی با جنس مناسب استفاده کنید تا هوا بین خاک و محیط رد و بدل شود.
- آبیاری کافی: مسلماً میدانید که آبیاری زیاد، به گیاه شما آسیب خواهد زد. به همین دلیل، حتماً یک برنامه ثابت و منظم داشته و طبق آن، گیاهان را آبیاری کنید. نیاز آبی گیاهان با توجه به نوع آن متفاوت است. بهعلاوه، بهترین زمان آبیاری، زمانی است که سطح خاک تا حدودی خشک باشد.

آبپاش مناسب باغبانی چه ویژگی هایی دارد؟
چگونه گیاهان آپارتمانی خود را از آفات و بیماریها محافظت کنیم؟
راههای بسیاری برای حفاظت از گیاهان در برابر بیماری و آفات مختلف وجود دارد که در ادامه به شرح آن میپردازیم.
1.تمیز نگهداشتن محل گیاهان: یکی از موارد مهم در حفاظت از گیاه در برابر آفات، تمیزی محل گیاهان است. بعبارتی فرایند تجزیه مواد آلی، فرصت مناسبی برای ورود باکتری، حشرات و قارچها است. به این منظور باید گلدان و ابزارهای کشاورزی را همیشه تمیز نگهدارید.
2.آبیاری نادرست: در صورتی که آبیاری گیاهان به درستی انجام نشود، ممکن است احتمال عفونت قارچی در آن بالا برود. در نتیجه، باید با روشهای اصولی، آبیاری را انجام داده و به تقویت گیاه کمک کنید.
3.استفاده از حشرهکش: در صورتی که گیاه شما به بیماری یا آفت دچار شد، میتوانید از حشرهکش و آفتکشهای مختلف برای از بین بردن آن استفاده کنید.
4.استفاده از مالچ: از راههای دیگر برای کاهش نیاز به آبیاری و محافظت از ریشه، استفاده از مالچ است. مالچها به گیاهان در حفظ رطوبت مورد نیاز کمک میکنند.
5.انتخاب گیاهان مقاوم برای پرورش: برای اینکه گیاهان شما کمتر دچار مشکلات مختلف شوند، بهتر است تا گیاهان مقاوم به بیماریهای گیاهی و حملات قارچی را انتخاب کنید.
درختکاری لذتبخش با ابزارهای حرفهای باغبانی!
ابزار باغبانی مناسب برای جابهجایی گیاهان آپارتمانی
ابزار باغبانی گیاهان آپارتمانی، در مدلها و با کاربردهای مختلفی تولید میشوند. برای جابهجایی گیاهان آپارتمانی نیز ابزار مختلفی وجود دارد که در ادامه به معرفی مهمترین ابزار برای جابهجایی گیاهان آپارتمانی میپردازیم.
- بیلچه باغبانی: برای درآوردن گیاهان از گلدان بدون آسیب به ریشه.
- چنگک دستی: برای شلکردن خاک و جداکردن ریشهها.
- دستکش باغبانی: محافظت از دست در برابر خاک، تیغ گیاهان و حشرات.
- اسپری آب: برای مرطوب نگهداشتن برگها و کاهش تنش گیاه.
- زیرگلدانی: برای حمل راحت گلدان و جلوگیری از ریختن خاک.
- گلدان جایگزین با زهکشی خوب: برای انتقال سالم گیاه به گلدان جدید.

نکات کلیدی برای انتخاب خاک و گلدان مناسب گیاهان آپارتمانی
از مهمترین عوامل رشد بهتر گیاهان، انتخاب خاک مناسب برای آن است. شما میتوانید خاک سبک یا سنگین را انتخاب کنید که این موضوع به نوع گل و گیاه بستگی دارد. میتوان گفت که بهترین خاک برای گلدان، خاکی است که توانایی عبور آب را داشته باشد.
بهترین خاک برای گلدانهای آپارتمانی چه ویژگیهایی دارد؟
خاکهای مخصوص گلدان برای استفاده خانگی گزینه بسیار مناسبی هستند؛ زیرا میتوانند آب را به خوبی درون خود نگهدارند. شما باید با توجه به هدف خود، خاک مورد نیاز را انتخاب کنید. در ادامه به شرح دیگر ویژگیهای خاک مناسب برای گلدانی میپردازیم.
- خاک مناسب گلدان باید سبک باشد.
- درون خاک گلدان باید مواد ارگانیک مختلف مانند خاک اره وجود داشته باشد.
- خاک گلدان شباهت زیادی به خاک طبیعی دارد.
- درون خاک گلدان نباید هیچ میکروارگانیسمی وجود داشته باشد.
مراقبت از گیاهان آپارتمانی در فصلهای مختف؛ چه زمانی به چه مراقبتی نیاز دارند؟
برای داشتن گیاهان سرزنده و شاداب در آپارتمان، باید نکات سادهای را رعایت کنید که در ادامه به شرح این نکات میپردازیم.
- برای نگهداری گیاهان در آپارتمان، پنجرهها را باز کرده و اجازه دهید تا اکسیژن وارد منزل شما شود. در صورت رسیدن اکسیژن کافی به گیاه، ساقه آن محکم شده و رنگ برگهای آن نیز شاداب خواهد شد.
- مسلماً میدانید که گیاهان برای رشد به نور خورشید نیاز دارند. در نتیجه، حتما گیاه را در مکانی بگذارید که نور کافی به آن برسد. البته همه گیاهان به نور یکسان احتیاج ندارند. بهعبارتی، شما باید با توجه به نوع گیاه به آن نور برسانید.
- همانطور که ذکر شد، گیاهان برای رشد، نیاز به آب کافی دارند؛ اما این آبیاری باید بهصورت منظم و اصولی و با توجه به نوع گیاه باشد تا آسیبی نبیند.
- برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی، باید خاک مناسبی انتخاب کرده و از فشردهکردن خاک بپرهیزید؛ زیرا وجود منافذ برای رسیدن اکسیژن در خاک ضروری است.
- در فصلهای تابستان و زمستان، دمای نگهداری گیاهان آپارتمانی باید بین 22 تا 25 درجه باشد، بالاتر یا پایینتر بودن این دما، به گیاه شما آسیب میزند.
- اطمینان حاصل کنید تا در محیطی که گیاه در آن وجود دارد، رطوبت کافی وجود داشته باشد. کمبود رطوبت، موجب قهوهایشدن نوک برگها خواهد شد.

رازهای رشد سالم گیاهان آپارتمانی: از نور تا دما
برای اینکه گیاهان آپارتمانی خوب رشد کنند و سالم بمانند، باید به چند فاکتور توجه کنید. در این بخش، رازهای رشد سالم گیاهان آپارتمانی را بررسی میکنیم.
- نور: هر گیاهی به میزان خاصی از نور احتیاج دارد. در نتیجه، شما باید گیاه خود را به خوبی بشناسید تا نیازهای آن را به خوبی رفع کنید.
- آب: آبیاری گیاهان باید منظم و با دقت انجام شود. بهعلاوه، خاک گیاه قبل از آبیاری نیز باید بررسی شود.
- دما: اغلب گیاهان آپارتمانی دمای معتدل را ترجیح داده و نباید در معرض باد یا گرمای مستقیم قرار بگیرند.
- رطوبت: باید در محیطی که گیاه نگهداشته میشود، رطوبت کافی وجود داشته باشد و هوا خشک نباشد.
- خاک و تغذیه: خاک مناسب با زهکشی خوب و کوددهی دورهای، در رشد بهتر گیاه شما تاثیر بهسزایی خواهد داشت.
- رسیدگی منظم: باید همیشه گیاه خود را بررسی کرده و در صورت نیاز گلدان آن را تعویض کنید.
نکات مهم در نگهداری ابزار باغبانی گیاهان آپارتمانی
ابزار باغبانی باید همیشه تمیز و سالم باشند تا برای مدتزمان طولانیتری قابل استفاده باشند. چند نکته ساده در نگهداری ابزار باغبانی گیاهان آپارتمانی شامل موارد زیر است.:
- پس از هر بار استفاده، خاک باقیمانده را از روی ابزار مربوطه پاک کنید تا زنگ نزند.
- بیلچه و قیچی را هر از گاهی تیز کنید تا کارایی آن بالا برود.
- ابزار مورد استفاده را هر چند وقت یکبار با الکل یا محلولهای ضد عفونی کننده تمیز کنید تا بیماری و آلودگی به گیاه منتقل نشود.
- ابزار باغبانی گیاهان آپارتمانی را در محیطی خشک و دور از رطوبت نگهدارید تا پوسیده نشود.

سخن آخر
در این مقاله از مجله رونیکس درباره ابزار باغبانی ضروری برای مراقبت از گیاهان آپارتمانی صحبت کردیم و به نکات و توصیههای لازم در این زمینه پرداختیم. مدلهای متنوع و باکیفیت ابزار باغبانی رونیکس همراه مطمئن شما برای مراقبت از گیاهان آپارتمانی، باغ و باغچه هستند. امیدواریم این مطلب برایتان مفید باشد.
حالا شما برایمان بنویسید که تجربه باغبانی در آپارتمان را دارید؟ به نظر شما جای کدام ابزار باغبانی در این لیست خالی است؟
سوالات متداول
آیا برای هرس کردن گیاهان آپارتمانی باید از قیچی خاصی استفاده کنیم؟
بله، برای هرس گیاهان آپارتمانی باید از قیچیهای مخصوص باغبانی استفاده نمایید.
چه نوع خاککش یا میانهکار برای گیاهان آپارتمانی توصیه میشود؟
خاککش یا میانهکار دستی کوچک و چنگک سهشاخه سبک بهترین انتخاب برای استفاده هستند.