راهنمای خرید موتور برق کوچک کمپینگ؛ منبع انرژی بی‌صدا در دل طبیعت

راهنمای خرید موتور برق کوچک کمپینگ؛ منبع انرژی بی‌صدا در دل طبیعت
  • دقیقه 10
  • 193
  • 0

به قلم سعید داودی

28 فروردین 1404

اگر اهل کمپینگ و سفر به دل طبیعت هستید، بهتر است یک موتور برق کمپینگ هم برای خودتان خریداری کنید. با کمک موتور برق می‌توانید روشنایی مورد نیازتان را فراهم کنید؛ در مواقع ضروری به برق دسترسی داشته باشید و اگر اغلب وسایلتان شارژی است، آن‌ها را شارژ کنید.

اگر در جستجوی یک موتور برق کوچک کمپینگ هستید، پیشنهاد می‌کنیم به سراغ موتور برق‌ بی‌صدا (موتور برق سایلنت) بروید. این مدل‌ها در ظرفیت‌هایی بین 800 وات تا 6000 وات تولید می‌شوند. البته در نظر داشته باشید که هرچقدر توان موتور بالاتر می‌رود، وزن موتور برق سنگین‌‌تر شده و میزان سروصدای آن هم افزایش می‌یابد. در ادامه بیشتر درباره نکات خرید موتور برق‌های کمپینگ صحبت می‌کنیم.

رونیکس را بخوانید.

چرا به موتور برق کوچک در کمپینگ نیاز داریم؟

به همراه داشتن یک موتور برق کوچک در سفرهای طبیعت‌گردی و کمپینگ خیال شما را از بابت تأمین برق راحت می‌کند. از جمله مزیت‌های استفاده از موتور برق کوچک در کمپینگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تأمین برق برای راه‌اندازی تجهیزات ضروری کمپینگ، مثل چراغ‌های روشنایی، راه‌اندازی یخچال کمپینگ و تجهیزات گرمایش یا سرمایش محیط.
  • امکان استفاده از اجاق برقی برای پخت‌وپز در طبیعت.• شارژکردن وسایل الکتریکی، مثل گوشی‌های موبایل، لپ‌تاپ، دوربین و…
  • تأمین راحتی و آسایش بیشتر برای راه‌اندازی یک کمپینگ لوکس‌تر و با راحتی بیشتر (مثلاً راه‌اندازی اسپیکر، امکان استفاده از وسایل سرمایشی و گرمایشی، تماشای فیلم با ویدئو پروژکتور و…).
  • مفید بودن در شرایط اضطراری (مخصوصاً اگر در مکان‌های دورافتاده کمپ می‌کنید، به همراه داشتن یک موتور برق کوچک خیلی وقت‌ها حتی می‌تواند جانتان را نجات دهد.)

به دلیل همین مواردی که لیست کردیم، داشتن یک موتور برق در سفرهای طبیعت‌گردی چندروزه ضروری است. در ادامه توضیح می‌دهیم که اگر قصد خرید ژنراتور کمپینگ را دارید، چه نکاتی را در نظر بگیرید.

ژنراتور کمپینگ

ویژگی‌های کلیدی موتور برق مناسب برای کمپینگ

هنگام خرید موتور برق مناسب برای کمپینگ باید به مجموعه‌ای از ویژگی‌های کلیدی توجه کنید. در ادامه، نکاتی را به‌عنوان راهنمای خرید موتور برق کمپینگ برایتان آورده‌ایم:

  1. سوخت موتور برق
    یکی از معیارها در دسته‌بندی انواع موتور برق براساس سوخت مصرفی آن‌ها است. موتور برق‌ها در انواع بنزینی، گازی و گازوئیلی تولید می‌شوند. برای سفرهای کمپینگ چون دسترسی به سوخت بنزین راحت‌تر است، پیشنهاد می‌کنیم از موتور برق‌های بنزینی استفاده کنید. در مقاله انواع موتور برق‌ها به بررسی و معرفی این مدل‌ها پرداخته‌ایم. می‌توانید این مقاله را نیز بخوانید.
  2. ظرفیت ژنراتور
    موتور برق‌ها با توان‌های مختلفی تولید می‌شوند. برای سفرهای طبیعت‌گردی می‌توانید به سراغ خرید موتور برق‌هایی با 800 وات توان تا موتور برق‌هایی با 6 هزار وات توان بروید. مسلماً وقتی ظرفیت موتور برق افزایش می‌یابد، به‌وسیله آن می‌توانید برق تجهیزات متعددی را تأمین کنید؛ اما باید ملاک‌های دیگری را نیز در هنگام خرید در نظر بگیرید. در ادامه توضیح می‌دهیم که چطور ظرفیت مناسب برای یک موتور برق کمپینگ را محاسبه کنید.
  3. مقدار برق مصرفی
    هنگام خرید موتور برق باید میزان نیاز خودتان به تأمین برق را نیز مشخص کنید. برای این کار باید برق مصرفی دستگاه‌های مختلف را یادداشت کنید. سپس توان مصرفی آن‌ها را جمع بزنید تا به یک ظرفیت حدودی برسید. سپس همین عدد را ملاک خرید و انتخاب خود قرار دهید.
  4. میزان سروصدای موتور برق
    برای کمپینگ‌ها معمولاً از موتور برق‌های سایلنت یا بی‌صدا استفاده می‌شود؛ این مدل‌ها دارای موتور احتراق داخلی و ژنراتور کوچک‌تری هستند و در طراحی بدنه آن‌ها نیز از عایق صدا استفاده شده است. به همین دلیل سروصدای کمتری دارند. در مقاله «موتور برق بی‌صدا چیست؟» به طور کامل این مدل‌ها را بررسی کرده‌ایم.
  5. حمل و جابه‌جایی موتور برق
    هرچقدر توان یک موتور برق بیشتر شود، وزن آن هم افزایش می‌یابد؛ چراکه به موتور و ژنراتور قدرتمندتری نیاز دارد. این مسئله باعث شده تا در کمپینگ‌ها، استفاده از ژنراتورهایی با ظرفیت بالا خیلی منطقی نباشد؛ زیرا جابه‌جایی ژنراتورهای بزرگ سخت و دردسرساز است.
  6. در نظر گرفتن نکات ایمنی
    اگر می‌خواهید از موتور برق در فضای کمپینگ استفاده کنید، باید به سراغ مدل‌هایی بروید که نکات ایمنی در آن‌ها لحاظ شده باشد. برای مثال، داشتن سنسورهایی مثل قطع‌کن خودکار، حسگر کربن دی‌اکسید، خطر مسمومیت با دود ایجادشده از موتور برق را کاهش می‌دهد.

محاسبه ظرفیت موتور برق خانگی؛ چه ژنراتوری بخریم؟

راهنمای خرید موتور برق کوچک کمپینگ؛ منبع انرژی بی‌صدا در دل طبیعت

چه نوع موتور برقی برای کمپینگ مناسب‌تر است؟

براساس نکاتی که در بخش‌های بالا بیان کردیم، می‌توان گفت موتور برق‌های بنزینی گزینه‌های ایده‌آل‌تری برای کمپینگ هستند؛ زیرا دسترسی به سوخت بنزین خیلی راحت‌تر است. در ضمن، بنزین سوخت ارزانی هم محسوب می‌شود که استفاده از موتور برق را مقرون‌به‌صرفه می‌کند.
نکته بعدی اینکه باید حواستان به میزان سروصدای تولیدی و قابلیت حمل موتور برق‌ها هم باشد. از این رو انتخاب ژنراتور کمپینگ بی‌صدا (یا ژنراتورهای اینورتر) انتخاب خوبی به نظر می‌رسد. میزان نویز مدل‌های بی‌صدا معمولاً بین 50 تا 80 دسی‌بل است. در ضمن این موتور برق‌ها وزن کمی دارند و جابه‌جایی آن‌ها چندان مشکل‌ساز نیست. در مقاله «بهترین موتور برق بی‌صدا» به معرفی 5 مدل برتر در سال 2025 پرداخته‌ایم که خرید آنها انتخاب‌های خوبی برای شما است.

بهترین موتور برق‌های کوچک برای کمپینگ؛ چقدر توان لازم داریم؟

محاسبه توان و ژنراتورها یکی از ملاک‌های اصلی در هنگام خرید موتور برق کمپینگ است. برای محاسبه توان موردنیاز برای خرید موتور برق باید به شکل زیر عمل کنید:

  • برای شروع لیستی از وسایلی که می‌خواهید برق آن‌ها را تأمین کنید، بنویسید. برای مثال وسایل روشنایی، استفاده از 3 تا 4 شارژر موبایل یا لپ‌تاپ به طور هم‌زمان، اجاق پخت‌وپز برقی، یخچال کمپینگ و…
  • سپس از روی دفترچه راهنما یا با جستجو در اینترنت، میزان برق مصرفی هر دستگاه را پیدا کرده و جلوی آن بنویسید. برای مثال اگر قرار است 3 لامپ 20 وات داشته باشید، عدد 60 را جلوی عبارت وسایل روشنایی بنویسید؛ یا در نظر داشته باشید که حداکثر برق مصرفی شارژرهای موبایل بین 50 تا 60 وات است.
  • در نظر داشته باشید که برخی از وسایل کمپینگ، مثل یخچال دارای یک موتور داخلی است. چنین دستگاه‌هایی برای روشن شدن و راه‌اندازی اولیه نیازمند تأمین برق با توان بالاتری هستند. برای مثال یک یخچال خانگی در حالت عادی 300 وات انرژی مصرف می‌کند؛ اما در هنگام راه‌اندازی به 1200 وات انرژی نیاز دارد.
  • در قدم بعدی باید میزان برق مصرفی همه وسایل را باهم جمع بزنید. در نظر داشته باشید که باید برق مصرفی برخی از وسایل در هنگام راه‌اندازی اولیه را نیز در نظر بگیرید. پس از جمع زدن این ارقام به یک عدد نسبی می‌رسید. مثلاً فرض کنیم این عدد 1600 وات است. همچنین یک یخچال داریم که برای راه‌اندازی اولیه 900 وات انرژی نیاز دارد.
  • در نهایت نوبت به محاسبه توان لازم برای موتور برق می‌رسد. در محاسبه نهایی باید هر دو عدد «مجموع توان مصرفی دستگاه‌ها» و «توان مورد نیاز برای راه‌اندازی اولیه دستگاه‌ها» را لحاظ کنید. سپس 20-10 درصد هم خطا برای محاسبات در نظر بگیرید و توان محاسبه‌ شده نهایی را مثلاً در عدد 1,2 ضرب کنید. در همین مثال بالا، به نظر یک موتور برق با توان 2500 واتی (2500=900+1600) گزینه مناسبی باشد؛ اما اگر ضریب خطا را نیز در نظر بگیریم، بهتر است به سراغ موتور برقی با توان 3000 وات برویم.
ژنراتور اینورتر رونیکس مدل RH-4792

برای روشنایی و شارژ موبایل و لپ‌تاپ چقدر برق لازم داریم؟

برای محاسبه میزان برق مصرفی شارژرهای موبایل و لپ‌تاپ باید اطلاعات درج‌شده روی شارژرهای آن‌ها را بخوانید. معمولاً توان مصرفی شارژرهایی که قابلیت شارژ سریع دارند، بین 50 تا 65 وات است. شارژرهای معمولی هم اغلب توانی بین 20 تا 35 وات دارند. در کمپینگ‌های معمولی ممکن است 3 تا 4 شارژر به طور هم‌زمان مورد استفاده قرار بگیرند. اگر 2 شارژر با توان 65 واتی و 2 شارژر هم با حداکثر توان 35 واتی داشته باشیم، در نهایت میزان برق مصرفی ما 200 وات خواهد بود.

برای پخت‌وپز با اجاق برقی یا چای‌ساز چقدر برق نیاز داریم؟

اجاق‌های برقی و چای‌سازها جزء وسایل برقی پرمصرف دسته‌بندی می‌شوند. به همین دلیل، معمولاً در کمپینگ‌ها کمتر از این وسایل استفاده می‌کنند؛ اما اگر قصد استفاده از اجاق برقی یا چای‌ساز را دارید، باید دفترچه راهنمای آن را مرور کنید و ببینید میزان برق مصرفی آن چقدر است. برای مثال، اجاق‌های برقی تک‌شعله اغلب به 1000 تا 1500 وات برق نیاز دارند. توان مصرفی مدل‌های دوشعله هم بین 1500 تا 2500 وات خواهد بود.
چای‌سازهای سفری هم در مدل‌های مختلفی تولید می‌شوند. برای مثال مدل‌های کم مصرف که با شارژر 12 واتی خودرو راه‌اندازی می‌شوند، نیاز به 100 تا 250 وات انرژی دارند؛ اما در نظر داشته باشید که جوش‌آوردن آب با این دستگاه‌ها زمان زیادی می‌گیرد.
چای‌سازهایی که با برق 220 ولتی ژنراتورها راه‌اندازی می‌شوند هم معمولاً حداقل 1200 وات برق مصرف می‌کنند.

موتور برق‌های بنزینی رونیکس در یک نگاه

برای استفاده از یخچال در کمپینگ یا پنکه چقدر برق باید تولید کنیم؟

یخچال‌های کمپینگ هم در مدل‌های مختلفی تولید می‌شوند. برخی از آن‌ها با برق 12 یا 24 ولتی امکان راه‌اندازی دارند و برای روشن‌کردن برخی دیگر از مدل‌ها نیز باید از همان برق 220 ولت استفاده کنید. ظرفیت برق مصرفی این یخچال‌ها اغلب روی بسته‌بندی یا دفترچه راهنمای آن‌ها نوشته شده است.
در مورد پنکه‌ها نیز همین مسئله برقرار است. اگر می‌خواهید یک پنکه را در کمپینگ روشن کنید، باید میزان برق مصرفی آن‌ را از دفترچه راهنما چک کنید. سپس در محاسبه ظرفیت مورد نیاز برای خرید موتور برق این عدد را لحاظ کنید.

برای نورپردازی کامل کمپ و چندین مصرف‌کننده هم‌زمان

تأمین روشنایی محل کمپ انرژی زیادی مصرف نمی‌کند؛ مخصوصاً اگر از لامپ‌های LED و کم‌مصرف استفاده کنید. با این حال، بهتر است از قبل درباره این مسئله حساسیت بیشتری داشته باشید و ببینید در هر کمپینگ می‌خواهید از چه تعداد لامپ و وسایل روشنایی استفاده کنید. سپس ظرفیت برق مصرفی آن‌ها را یادداشت کرده و باهم جمع بزنید. به این شکل، خیالتان جمع است که هنگام خرید موتور برق کمپینگ همه نکات ضروری را لحاظ کرده‌اید.

آشنایی با مشخصات موتور برق بی‌صدا RH-4792

چطور موتور برق کم مصرف و بی‌صدا انتخاب کنیم؟ نکات طلایی خرید

تا این‌جا درباره ویژگی‌های کلیدی موتور برق‌های کمپینگ صحبت کردیم. همچنین، توضیح دادیم که هنگام خرید باید چطور ظرفیت مورد نیاز ژنراتور را محاسبه کنید. از دیگر نکات طلایی برای خرید موتور برق مناسب باید به موارد زیر هم توجه کنید:

  1. هنگام خرید به میزان مصرف بنزین موتور برق‌ها‌ توجه کنید. در نظر داشته باشید که موتور برق‌های بزرگ بنزین بیشتری مصرف می‌کنند.
  2. به سروصدای تولیدی موتور برق سایلنت توجه کنید. مدل‌هایی که سروصدای کمتری دارند، گزینه‌های بهتری برای خرید هستند.
  3. اگر معمولاً به سفرهای کمپینگ سبک می‌روید، نیازی نیست به دنبال خرید موتور برق‌ با ظرفیت بالا باشید؛ خرید موتور برق بی‌صدا با ظرفیت 1000 تا 1500 وات هم کارتان را راه می‌اندازد. ولی اگر اهل سفرهای چند روزه هستید، بهتر است مدلی با ظرفیت بالاتر را انتخاب کنید.
  4. هنگام خرید ژنراتور کمپینگ، وزن آن را نیز در نظر داشته باشید. مخصوصاً اگر قرار است زیاد آن را جابه‌جا کنید.
  5. بهتر است موتور برق‌های کمپینگ را در فضای باز قرار دهید. اگر امکان این کار را ندارید، به سراغ مدل‌هایی بروید که سنسور قطع‌کن خودکار و حسگر تشخیص CO2 داشته باشد.
  6. مدت‌زمان کارکرد موتور برق را نیز در نظر بگیرید. قبل از خرید تحقیق کنید که موتور برق انتخابی‌تان چند ساعت بدون خاموش‌شدن می‌تواند کار کند. همچنین، بررسی کنید که با یک باک بنزین چند ساعت می‌تواند برق مورد نیازتان را تأمین کند. این دو مورد فاکتورهای مهمی برای خرید هستند.
موتور برق کمپینگ

نکات کاربردی برای استفاده از موتور برق در سفر و طبیعت‌گردی

اگر یک موتور برق کمپینگ مناسب انتخاب کرده‌اید، با رعایت نکات زیر می‌توانید سال‌های سال از این ژنراتور اینورتر استفاده کنید و طول عمر آن را افزایش دهید.

  1. در نظر گرفتن مکان راه‌اندازی: بهترین مکان برای راه‌اندازی موتور برق‌های بنزینی فضای باز است؛ به نحوی که دود و آلایندگی‌های موتور برق باعث مسمومیت افراد نشود. همچنین، مکان نصب باید به نحوی انتخاب شود که دستگاه در معرض باران یا رطوبت قرار نگیرد.
  2. خنک‌سازی ژنراتور برق: موتور برق‌ها دارای یک فن خنک‌کننده هستند. مکان نصب موتور برق باید به نحوی انتخاب شود که فن‌ها به جریان هوای آزاد دسترسی داشته باشند و خنک‌سازی دستگاه را به‌درستی انجام دهند. این کار عمر موتور برق را افزایش می‌دهد.
  3. کاهش سروصدا و لرزش: با نصب‌کردن موتور برق بی‌صدا روی یک سطح صاف و نرم می‌توانید میزان لرزش و سروصدای آن را کم کنید. همچنین، می‌توانید از یک عایق صدا و رطوبت هم استفاده کنید.
  4. بار موتور برق را در هنگام استفاده مدیریت کنید. روشن کردن همه دستگاه‌های برقی در کمپینگ ضروری نیست و به ژنراتور شما فشار می‌آورد.
  5. هنگام خرید ژنراتور کمپینگ، ظرفیت آن را 10 تا 20 درصد بیشتر از میزان محاسبه شده در نظر بگیرید تا فشار کمتری در هنگام استفاده به آن وارد شود.
  6. هنگام سوخت‌گیری موتور برق، آن را خاموش کنید. همچنین، بهتر است در طول روز هر 6 تا 8 ساعت یک‌بار، دستگاه را خاموش کنید و به آن اجازه دهید تا خنک شود.
  7. پس از هر کمپینگ لازم است موتور برق را تمیز کنید. روغن آن را بررسی کنید و اگر روغن یا فیلتر هوای آن نیاز به تعویض دارد، آن را تعویض کنید.
  8. مکان مناسبی را برای نگهداری از موتور برق در نظر بگیرید. جایی که دارای سطحی صاف بوده و در معرض رطوبت و باران نباشد.
موتور برق مسافرتی

سخن آخر

استفاده از موتور برق بی‌صدا در سفرهای طبیعت‌گردی می‌تواند راحتی و آسایش بیشتری برایتان فراهم کند. همچنین در مواقع اضطراری نیز به کارتان می‌آید. در این مقاله درباره نکات خرید موتور برق کمپینگ صحبت کردیم. همچنین، نکاتی را برای استفاده صحیح از ژنراتورهای کمپینگ را نیز آوردیم. اگر سوال دیگری درباره کاربرد موتور برق در کمپینگ و طبیعت‌گردی دارید، در کامنت‌ها پاسخگوی شما هستیم.

سوالات متداول

آیا موتور برق کوچک توان روشن کردن چند وسیله به‌صورت هم‌زمان را دارد؟
برای اینکه متوجه شوید موتور برق می‌تواند چه وسایلی را هم‌زمان روشن کند، باید میزان برق مصرفی وسایل مدنظرتان را باهم جمع کرده و سپس عدد آن را با ظرفیت اسمی موتور برق مقایسه کنید. اگر این عدد کمتر از ظرفیت موتور برق باشد، توان روشن کردن آن‌ها را دارد.
چه نوع موتوری برای کمپ با خانواده مناسب‌تر است؟
برای کمپ‌های خانوادگی بهتر است از موتور برق‌های اینورتر (بی‌صدا) استفاده کنید. بهترین سوخت برای موتور برق‌های سفری نیز بنزین است.
آیا ژنراتور شارژی برای سفرهای چندروزه کافی است؟
برای سفرهای چندروزه بهتر است از یک ژنراتور بنزینی استفاده کنید. همچنین لازم است سوخت مورد نیاز برای راه‌اندازی دستگاه را به همراه داشته باشید.
البته از ژنراتورهای شارژی هم می‌توانید در سفرهای چندروزه استفاده کنید؛ اما باید میزان برق مصرفی خودتان را مدیریت کنید.
استفاده از موتور برق در طول شب ایمن است؟
بله. اگر موتور برق را در مکان مناسبی نصب کرده باشید، می‌توانید در طول شب هم از آن استفاده کنید. مکان مناسب جایی است که در معرض آب و باران نباشد و خنک‌سازی دستگاه هم به‌درستی انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.