- دقیقه 6
- 3368
- 3 نظر
به قلم امید دبیری نژاد
21 آبان 1396
کارواشهای خانگی وظیفه شستوشو و نظافت مکانهای مختلف را برعهده دارند. البته در ایران این نوع کارواش بیشتر برای پاکیزه کردن خودرو به کار میرود و جایگزین فوقالعاده کارواشهای سنتی هستند. دستگاههای کارواش خانگی کاربردهای مختلفی دارند؛ در مدل های مختلف عرضه می شوند و هر کدام کاربردی خاص دارند. قبل از انتخاب و خرید کارواش این مطلب را که راهنمای جامع خرید کارواش خانگی است مطالعه نمایید.
کارواش یک دستگاه کاربردی است و البته کار با آن ساده و لذت بخش است. با کمک کارواش علاوه بر شستن خودرو کارهای نظافتی دیگر مثل شستشوی دیوار و فنس، آبپاشی پیاده راه ها و … را نیز می توان انجام داد. این روزها از کارواش خانگی در مکانهای مختلف از جمله هتلها برای شستن دیوار و کف زمین، کارخانهها به علت خاصیت لکهبری و ضدعفونیکنندگی قوی، شستشوی نمای ساختمان، از بین بردن آلودگیهای استخر و غیره استفاده میشود.
بیشتر دستگاه های کارواش تقریباً از شیوه یکسانی استفاده می کنند. آب با فشار کم وارد دستگاه می شود، سپس دستگاه با کمک یک موتور الکتریکی یا بنزینی، آب را با فشار بیشتر و به صورت تحت کنترل می پاشد.
راهنمای خرید کارواش خانگی
کارواشهای خانگی یا واترجتها انواع متفاوتی دارند که هر کدام در قسمتهای مختلف قابل استفاده هستند. این کارواشها از نظر ابعاد به سه دسته تقسیم میشوند. شناخت نوع این دستگاه از نکات مهم قبل از خرید کارواش خانگی است. اگر به دنبال کارواشی هستید که برای شستوشوی ماشین، حیاط و دوچرخه مناسب باشد، کارواش خانگی کوچک کهحداقل میزان فشار آب برابر 100 بار است، بهترین گزینه است. همچنین برای شستوشوی دیوار، نرده و نمای ساختمان، کارواش خانگی متوسط با حداقل میزان فشار آب برابر 130 بار، پیشنهاد مناسبی است.
کارواش خانگی بزرگ نیز با حداقل میزان فشار آب برابر 160 بار بیشتر برای مصارف صنعتی و خانگی، عملیات رنگبرداری و جرمگیری از سطوح به کار میروند.
واترجتها به دو دسته بنزینی و برقی تقسیم میشوند. به طور کلی برای مصارف خانگی و نیمه صنعتی کارواش های برقی از کارواش های بنزینی مناسب تر هستند؛ تمیز تر و کم سر و صدا تر هستند، خیلی ساده و تنها با فشردن یک دکمه روشن می شوند، سبک تر هستند و به راحتی از پس انجام وظایف مورد نیاز یک کارواش خانگی و نیمه صنعتی بر می آیند. برخی از کارواشهای خانگی برقی، شارژی نیز هستند که حملونقل آن بسیار آسان است.
بیشتر بخوانید: آموزش شستن ماشین در خانه؛ نکات مهمی که باید بدانید
کارواش های بنزینی برای کاربردهای سنگین ساخته می شوند. معمولا قدرت بیشتری از کارواش برقی دارند و برای انجام کار پیوسته و طولانی مدت و یا پروژه های بزرگ مناسب هستند. کارواش بنزینی از آن جا که به برق نیاز ندارد قابلیت جابه جایی بیشتر دارد و در جاهایی که دسترسی به برق آسان نیست هم کاربرد دارد. اما باید توجه داشت که به علت مصارف کاملا صنعتی و قیمت بسیار بالاتر نسبت به کارواش های برقی ،این دسته از کارواشها زیاد مرسوم نیستند. این کارواشها عموماً در کارخانهها یا برای شستوشوی ماشینهای سنگین استفاده میشوند.
کاربردهای کارواش خانگی برقی
کارواش های برقی براساس نوع موتور الکتریکی به دو مدل موتور یونیورسال (ذغالی) و موتور القایی (دینامی) دسته بندی میشوند. که نوع موتورذغالی برای کاربرد خانگی و مدل موتور دینامی برای کاربرد صنعتی و نیمه صنعتی مناسب هستند. با شناخت انواع کارواش خانگی برقی میتوان انتخاب مناسبی داشت و از خرید این دستگاه پشیمان نشد.
در دستگاه کارواش فشار آب خروجی بر ابعاد فیزیکی و اندازه دستگاه مقدم تر است. معمولا فشار خروجی دستگاه که با بار(BAR) یا پوند بر اینچ مربع (PSI) نشان داده می شود بیانگر قدرت دستگاه است. این کارواشها از نظر فشار به سه دسته تقسیم میشوند:
- دستگاه های با فشار کمتر از 100 بار (>1500 PSI)برای کاربردهای سبک مناسب هستند. شستشوی خودروی شخصی، مبلمان حیاط، دوچرخه و موتور سیکلت، ابزار باغبانی، وسایل بازی بیرون از خانه و … برخی از کاربردهای این مدل ها هستند.
- کارواش با توان خروجی بین 100 تا 170 بار (1500~2550 PSI)مدل نیمه صنعتی محسوب می شوند و از آنها می توان علاوه بر کاربردهای قبلی برای شستن فنس، دیوار، پاسیو، پیاده راه ،جرم برداری از کف و… هم استفاده نمود.
- دستگاههایی با مدل های بالای 170 بار (<2550 PSI) که برای کاربردهای سنگین صنعتی مناسب هستند.
علاوه بر فشار آب دستگاه باید به حداکثر جریان آب خروجی دستگاه که معمولا بر حسب لیتر بر دقیقه بیان می شود هم توجه نمود. اگر دستگاه فشار آب بالایی داشته باشد و حداکثر جریان آب خروجی آن مناسب باشد برای شستشو و تمیز کاری کاملا مناسب است.
در کارواش برقی توان دستگاه که با وات مشخص می شود نیز حائز اهمیت است. در مدل بنزینی توان دستگاه معمولا با اسب بخار بیان می گردد. هر چه این عدد بزرگ تر باشد بیانگر قدرت بیشتر موتور دستگاه است.
تجهیزات و متعلقاتی که می توان به دستگاه اضافه نمود و آب ورودی دستگاه به وسیله کوپلینگ به دستگاه متصل می شوند. مدل های پیشرفته تر کوپلرهای اتصال سریع دارند و انتخاب بهتری هستند.
علاوه بر موارد بالا، بهتر است هنگام خرید کارواش؛ با توجه به کاربرد آن؛ به وزن دستگاه، چرخ دار بودن، طول کابل و شلنگ آن توجه نمایید.
بیشتر بخوانید: کارواش نانو چیست و چه مزایایی نسبت به کارواش های دیگر دارد؟
بیشتر دستگاه ها به همراه متعلقات ارائه می شوند و اگر محصولی از برند معتبر انتخاب کنید احتمالا؛ با توجه به کاربرد دستگاه؛ اقلامی مثل تفنگ آب پاش، لانس و نازل آب، مخزن مواد شوینده و … همراه آن ارائه می شوند.
بهتر است هنگام استفاده از کارواش مراقب پنجره های شیشه ای باشید. فشار زیاد آب خروجی دستگاه ممکن است باعث ترک خوردن یا شکستن شیشه شود. پیش از شروع کار با دستگاه شلنگ و نازل و سایر تجهیزات را امتحان کنید و از کارکرد صحیح آن ها اطمینان حاصل نمایید. به توصیه های درج شده روی دستگاه و کاتالوگ محصول توجه کنید.
به نقل از سایت بیک نیک در مورد راهنمای خرید کارواش خانگی میتوان گفت:
“یکی از بهترین مزایا استفاده از کارواش های خانگی که در بخش اول این راهنمای خرید به آن اشاره میکنیم صرفه جویی آب نسبت به روش های سنتی برای شستشویی خودرو است .
هنگام استفاده از شلنگ برای شستشوی فضا و سطح ، میزان مصرف آب بسیار زیاد خواهد بود ، در حالی که استفاده از کارواش خانگی به میزان قابل توجهی مصرف آب را کاهش می دهد.”
نحوه کار با کارواش خانگی
آشنایی با نحوه کار این دستگاه از نکات مهم قبل از خرید کارواش خانگی است. این دستگاه با توجه به اینکه مدل محصول، ویژگیهای فنی و امکانات به خصوصی را شامل میشود، نحوه کار متفاوتی دارد. برخی از کارواشها مخزن مخصوص مواد شوینده دارند و به این وسیله تمام سطوح را میتوان به آسانی تمیز کرد. این مخزن شلنگ مخصوصی دارد که با وجود آب و ایجاد خلا در انتهای شلنگ، مواد شوینده را وارد خود میکند و بعد همراه آب به روی سطوح کثیف، بدنه خودرو، کف ساختمان، ابزارآلات کارخانهها پاشیده میشود و بعد از آن فرایند شستوشو شکل میگیرد.
مزایای استفاده از کارواش خانگی
- صرفه جویی در مصرف آب: استفاده از کارواش های خانگی به جای شلنگ آب در کاهش مصرف آب تاثیر بسیار زیادی دارد. هنگامی که برای شستشوی سطوح مختلف از شلنگ استفاده می کنید مقدار قابل توجهی آب هدر خواهد رفت اما با خرید یک کارواش خانگی این نشکل کاملا برطرف خواهد شد.
- صرفه جویی در وقت: با تهیه یک کارواش خانگی علاوه بر مصرف آب می توانید در زمان انجام کار هم صرفه جویی کنید. با این کار در مدت زمان کمتری امکان شستشوی سطوح بیشتری نسبت به سایر روش ها برای شما فراهم می شود. در واقع کارواش های خانگی سرعت انجام کار را بالا می برند و همچنین باعث می شوند زمان زیادی را در صف های طولانی کارواش هدر ندهید.
- صرفه جویی در هزینه: کارواش های خانگی برای افرادی که به تمیزی و نظافت خودرو اهمیت می دهند بسیار مناسب است. این دستگاه از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه بوده و می توانند خودروی خود را در هر زمان و مکانی با کمترین هزینه شستشو دهند.
صرفه جویی در میزان شست و شو: کارواشهای خانگی به صورت عمیق لکهها را از روی ماشین یا سطوح آلوده پاک میکنند. برای همین تا مدتها نیاز نیست خودرو یا سایر مکانهای مدنظرتان را بشویید.
حفظ محیطزیست: در روشهای سنتی شستشو، از میزان آب زیادی استفاده میشود که این آب به همراه آلودگیها زیاد و شوینده وارد محیط زیست میشوند. با توجه به اینکه در کارواش خانگی آب و مواد شوینده خیلی کمی استفاده میشود، پس خطر آلودگی محیط زیست بسیار کمتر است.
سهولت در استفاده: در کارواشهای بزرگ و سنتی نفرات زیادی باید برای شستوشوی ماشین آموزش ببینند و از نیروی جسمی زیادی استفاده کنند؛ اما در راهنمای جامع خرید کارواش خانگی، آموزشهایی وجود دارد که هر شخصی میتواند پس از آن با واترجت کار کند. این دستگاه در ابعاد مختلفی در بازار وجود دارد و استفاده از انواع بسیار آسان است.
در مطالب فوق نکات مهم قبل خرید کارواش را مورد بررسی قرار دادیم و به چند مورد از مزیت های استفاده از کارواش اشاره کردیم. شما عزیزان می توانید برای آشنایی و اطلاعات بیشتر از انواع کارواش رونیکس به صفحه اصلی وبسایت رونیکس مراجعه نمایید.
میشه بگید برای استفاده تو خونه، کارواش برقی بهتره یا بنزینی؟ کدوم بیشتر به درد میخوره؟
میشه بگید چطوری باید کارواش رو نگهداری کنیم که عمرش بیشتر بشه؟
میشه بیشتر در مورد تفاوتهای کارواشهای دینامی و ذغالی توضیح بدی؟ میخوام بدونم کدومشون برای استفاده خانگی بهتره؟