ابزارآلات ساختمانی برای تخریب دستی

ابزارآلات ساختمانی برای تخریب دستی
  • دقیقه 4
  • 2345
  • 0

به قلم سمیرا عسگری

25 اردیبهشت 1400

از مراحل اولیه در هنگام نوسازی ساختمان، تخریب آن است. تخریب ساختمان به 4 روش متفاوت انجام می شود. انتخاب روش مناسب و نوع ابزارآلات ساختمانی برای تخریب دستی با توجه به ابعاد ساختمان، موقعیت مکانی و میزان خطر برای ساختمان های اطراف صورت می گیرد. چهار روش اصلی شامل تخریب دستی، تخریب مکانیکی، تخریب انفجاری و استفاده از گوی تخریب می باشند. در ادامه این مقاله قصد داریم به معرفی تخریب ساختمان به روش دستی و آشنایی با  انواع ابزار آلات ساختمانی برای تخریب دستی ساختمان و توضیحی مختصر از سایر روش ها بپردازیم.

معرفی ابزار آلات ساختمانی برای تخریب دستی

معرفی ابزارآلات ساختمانی برای تخریب دستی
معرفی ابزار آلات ساختمانی برای تخریب دستی

بیشتر بخوانید: آشنایی با ابزارآلات ساختمانی پرکاربرد

به هرگونه اقدامی که در جهت نوسازی، بازسازی و تعمیر ساختمان صورت گیرد و باعث جداسازی مصالح از ساختمان شود،  تخریب دستی ساختمان یا تخریب به روش بالا به پایین می گویند. این روش یکی از قدیمی ترین روش های تخریب است. همان گونه که از نام این روش مشخص است، عمل تخریب از سقف شروع می شود و تا کف زمین ادامه پیدا می کند. در این روش نیز همانند سایر متدها نیازمند بررسی بادقت ساختار ساختمان، توجه به مواد خطراناک و حذف آن ها و تعیین و میزان ارزش مواد قابل بازیافت خواهد بود.

checked در تخریب دستی به ابزارهایی مناسب با توجه به حجم عملیات احتیاج است. انتخاب درست این ابزارالات در سرعت و روند پروژه تأثیر بسزایی خواهند گذاشت.

در ادامه به معرفی ابزارهای پرکاربرد برای تخریب دستی خواهیم پرداخت:

  1. شیارزن: از این ابزار برای ایجاد شیار بر روی دیوارها با سرعتی بالا استفاده می شود. شیارزن ها از موتورهای الکتریکی برخوردار بوده و معمولا دارای دو تیغه می باشند. برای انتخاب این ابزار می بایست وزن، کنترل پذیری، قدرت مانورپذیری دستگاه و پهنای برش را در نظر گرفت. برخی از شیارزن ها برای جمع کردن گرد وخاک و غبار ناشی از ایجاد شیار به یک خروجی برای اتصال به دستگاه دمنده هستند. نشانگر لیرزی نیز برای تعیین کردن خط برش در برخی از این دستگاه ها وجود دارد.
  2. چکش تخریب: نام دیگر این ابزار پیکور است که در انواع مختلف برقی، بادی، بنزینی و هیدرولیکی در بازار موجود است. از این دستگاه برای تخریب دیوارها، بلوک، کاشی و سطوح غیر فلزی استفاده می شود. چکش تخریب از وزن زیاد، دقت و قدرت بالایی برخوردار است و یکی از کاربردی ترین ابزارهای تخصصی در ساخت و ساز محسوب می شود. باتوجه به انواع گوناگون پیکور، برخی از این ابزار قابلیت استفاده در تخریب های سبک را دارند و همچنین برخی دیگر برای تخریب های صنعتی و سنگین طراحی و تولید شده اند.
  3. دریل بتن کن: کاربرد این ابزار بیشتر در حفاری بتن، سوراخ کاری و کنده کاری دیوارهای مقاوم و بتنی است. بنابراین در اکثر مواقع برای تاسیسات و کارهای مربوط به نصب از این ابزار استفاده می شود اما از قابلیت هایی جهت تخریب نیز بهره مند است. در این نوع دریل برای افزایش قدرت تخریب از پیستون استفاده است. بتن کن ها در انواع مختلفی در بازار موجود می باشند و بر اساس سیستم مته گیر به دو دسته چهار شیار و پنج شیار تقسیم بندی شده اند.
  4. پتک: به چکش هایی با ابعاد بزرگتر پتک می گویند. از این ابزار برای کوبیدن پایه های چوبی و نیز خرد کردن آجرهای مقاوم استفاده می شود.
  5. چکش: از این ابزار برای کارهای تخریب در مقیاس کوچک می توان بهره برد. از کاربردهای دیگر چکش می توان به بیرون کشیدن میخ اشاره کرد.
  6. دیلم: این ابزار را می توان در یک جای مناسب اهرم کرد و به وسیله آن قطعات چوبی که توسط میخ به یکدیگر متصل شده اند را جدا کرد.
  7. پیچ گوشتی: از فعالیت های دیگری که در عملیات تخریب انجام می شود، باز کردن کلید و پریزهای برق است که برای این کار می توان از پیچ گوشتی استفاده نمود.

ابزار آلات ساختمانی برای تخریب مکانیکی

این نوع تخریب با استفاده از ماشین آلات بزرگ و عظیم همانند بیل مکانیکی، گوی تخریب، لودر، قیچی، پیکور و… انجام می شود. روش مکانیکی شامل بازوی فشاری و و طناب سیمی است که این روش ها را می بایست در مورد ساختمان ها و بناهای منفرد و واقع در زمین های مسطح استفاده کرد.

استفاده از گوی تخریب

این روش از قدیمی ترین متدها برای تخریب ساختمان های بلند است. این مدل تخریب به دو صورت حرکت افقی و حرکت قائم گوی انجام می گیرد. استفاده از این روش زمانی ممکن است که فضای کافی در اطراف ساختمان وجود داشته باشد.

ابزار آلات ساختمانی برای تخریب انفجاری

عملیات تخریب ساختمان با استفاده از مواد منفجره مانند دینامیت یکی از سریع ترین روش ها برای تخریب ساختمان های بلند است. در این روش با استفاده از مواد منفجره بر روی بخش های حساس ساختمان انجام می شود که در نتیجه باعث تخریب کلی ساختمان بر اثر نیروی گرانش زمین می شود.

در نهایت ابزار آلات ساختمانی برای تخریب نیز مانند هر ابزار دیگر فرسوده و خراب خواهند شد. بنابراین بهتر است برای داشتن ابزاری باکیفیت در انتخاب برند مناسب این ابزار توجه نمایید. در حال حاضر برندهای متفاوت، ابزارهای تخریب را با قیمت های گوناگون در کشور ارائه می کنند. در نتیجه لازم است تا شما همراهان گرامی در انتخاب برند به سابقه شرکت تولید کننده، کیفیت و شهرت محصولات، قیمت و گارانتی این ابزار توجه نمایید.

بیشتر بخوانید: معرفی انواع ابزارآلات ساختمانی

ابزار آلات ساختمانی رونیکس

رونیکس یک برند باکیفیت درزمینه تولید ابزارآلات است که در بیش از 50 کشور دنیا ثبت شده و در 15 کشور ازجمله ایران توسط حدود 500 تولیدکننده در حال تولید است. بنابراین تمامی ابزارآلات رونیکس ساخت کشورهای مختلف بوده اما تحت نظارت کیفی تیم متخصص رونیکس در ایران است. این شرکت با شناخت نیاز مشتریان و بررسی بازر هدف خود توانسته ابزارهای مختلف برقی، شارژی، بادی و… را تولید کند.

به نقل از سایت آرتا پارسیان درباره ابزارآلات ساختمانی برای تخریب دستی می‌توان گفت:

“در فرایند تخریب ساختمان علاوه بر رعایت تمام نکات ایمنی و بررسی شرایط محیطی و ساختاری ساختمان، باید از روش صحیح تخریب استفاده کنید. بسته به بزرگی سازه می توانید از ابزارآلات دستی یا ماشین های مکانیکی جهت تخریب سازه استفاده کنید.”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.