0 تا ۱۰۰ معرفی اینورتر جوشکاری تفنگی + مزایا و معایب

معرفی اینورتر جوشکاری تفنگی
  • دقیقه 5
  • 848
  • 0

به قلم صادق وحیدی

1 مهر 1403

جوشکاری، همواره به عنوان یکی از راه‌های مهم و اصلی در اتصال فلزات مطرح بوده است. امروزه شرکت‌های مختلف، با ارائه انواع دستگاه‌های جوش، با تکنولوژی‌های متفاوت و پیشرفته، تغییراتی در این حوزه به وجود آورده‌اند. معرفی اینورتر جوشکاری تفنگی نیز از جمله مواردی است که در سال‌های اخیر، تغییراتی را در حوزه جوشکاری ایجاد کرده‌ است.

ما در این مطلب به معرفی اینورتر جوشکاری تفنگی خواهیم پرداخت و مزایا و معایب آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد. اگر به دنبال اطلاعاتی جامع و در عین حال مختصر، در مورد این نوع اینورتر جوشکاری یا مواردی از این دست هستید، رونیکس را بخوانید.

اینورتر جوشکاری تفنگی چیست؟

پیش از معرفی اینورتر جوشکاری تفنگی، بد نیست تا نحوه جوشکاری را به صورت کلی بررسی کنیم و بعد به تفاوت اصلی این نوع اینورتر جوشکاری اشاره کنیم.

می‌دانیم که در جوشکاری، از قوس الکتریکی برای ایجاد حرارت مورد نیاز استفاده می‌شود و شیوه این کار هم به این صورت است که اینورتر به جریان برق مستقیم یا متناوب متصل می‌شود و سپس به علت اتصال جریان برق به الکترود، یک قوس الکتریکی ایجاد می‌شود. معمولا در این میان، از انبر برای انتقال الکتریسیته به الکترود استفاده می‌شود.

اولین و شاید مهم‌ترین نکته در معرفی اینورتر جوشکاری تفنگی این است که در این نوع اینورتر، انبر حذف شده و الکترود به صورت مستقیم روی خروجی بسته می‌شود. دیگر تفاوت مهم این نوع اینورتر جوشکاری، با انواع قدیمی‌تر، در طراحی جذاب آن است که شبیه به سشوار یا دریل است و حمل آن را بسیار ساده می‌کند.

در مورد نحوه استفاده از اینورتر جوشکاری تفنگی هم باید که در این نوع اینورتر، قطب منفی، زیر دسته اصلی اینورتر قرار گرفته و قطب مثبت هم همان خروجی گان یا تفنگ است که الکترود روی آن قرار می‌گیرد. وقتی اینورتر تفنگی را به برق متصل کردیم، می‌توانیم به وسیله کلید دیمر می‌توانیم جریان خروجی را انتخاب کنیم و با متصل‌کردن انبر منفی به قطعه، عمل جوشکاری را انجام دهیم.

بیشتر بخوانید: جوشکاری اصطکاکی چیست؟

اینورتر جوشکاری تفنگی

مشخصات فنی اینورتر جوشکاری تفنگی چیست؟

اگرچه این نوع اینورتر در انواع مختلفی به بازار عرضه شده است، اما می‌توان خصوصیات و ویژگی‌های کلی آن را به شکل لیستی کوتاه نشان داد.

  • معمولاً وزن دستگاه، بیش از سه کیلوگرم نیست و این موضوع باعث می‌شود تا حمل آن ساده باشد.
  • از تکنولوژی سوئیچینگ IGBT در آن استفاده می‌شود.
  • نوع الکترود مورد استفاده برای اینورتر جوشکاری تفنگی، قلیایی_اسیدی است.
  • قطر الکترود بین ۱.۶ تا ۳.۲ میلی‌متر است.
  • جریان خروجی بازه‌ای بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ آمپر دارد.
  • مجهز به کابل و انبر اتصال است.
  • فاقد کابل و انبر جوش است. (اگرچه ممکن است در کنار دستگاه ارائه شود؛ اما به صورت آپشن است و برای استفاده از اینورتر تفنگی به آن نیاز نداریم.)

البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که در هنگام انتخاب ابزار آلات صنعتی، علاوه‌بر مشخصات فنی، باید به برند‌های تولیدکننده نیز توجه کرد و سراغ بهترین برندهای تولیدکننده ابزارآلات ایران و جهان رفت.

انواع اینورتر جوشکاری تفنگی

اینورتر جوشکاری تفنگی در انواع مختلفی به بازار ارائه می‌شود که در ادامه به معرفی معروف‌ترین و مهم‌ترین انواع آن خواهیم پرداخت.

اینورتر جوشکاری تفنگی معمولی

معمولا از این نوع اینورتر تفنگی،‌ می‌توان برای جوشکاری فولادهایی که درصد کربن آنها پایین است استفاده کرد. اصلی‌ترین تفاوت این نوع اینورتر تفنگی با سایر اینورترها، نداشتن انبر جوش است. این دستگاه برای جوشکاری‌های کوچک و خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اینورتر جوشکاری تفنگی چند منظوره

از این نوع اینورتر جوشکاری تفنگی می‌توان برای جوشکاری استیل و فلزات گالوانیزه بهره برد و دارای حرارت بیش از ۴۰۰ درجه است. این نوع اینورتر نمی‌تواند الکترودهای دارای پوشش را ذوب کند.

اینورتر جوشکاری تفنگی لیزری

در این دستگاه از اشعه لیزر برای ایجاد حرارت و ذوب کردن فلز و ایجاد اتصالات استفاده می‌شود. یکی از نکات مهم در مورد این دستگاه، امکان متمرکزکردن اشعه روی یک نقطه و ایجاد حرارت بالا است.

بیشتر بخوانید:تاریخچه دستگاه اینورتر: از پیدایش تا تأثیر دستگاه اینورتر بر صنعت

اینورتر جوشکاری تفنگی گازی

در این نوع اینورتر، منبع تغذیه به جای برق، کپسول گاز است. در حقیقت ما برای ایجاد حرارت به جای استفاده از جرقه و جریان برق، از شعله استفاده می‌کنیم و کاربرد این نوع اینورتر بیشتر در طلاسازی است و از آن برای اتصال فلزات ظریف استفاده می‌کنند.

کار با اینورتر جوشکاری تفنگی

مزایا و معایب اینورتر جوشکاری تفنگی

طبیعتاً در ادامه معرفی اینورتر جوشکاری تفنگی، باید به این موضوع بپردازیم که استفاده از این قطعه برای عمل جوشکاری، چه مزایا و معایبی دارد. از جمله مزایای اینورتر جوشکاری تفنگی، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • جابه‌جایی راحت و سریع: به دلیل طراحی مناسب و وزن پایین که امکان جوشکاری در ارتفاع و یا شرایط سخت را ایجاد می‌کند.
  • سرعت بالا در انجام کار: چون راه‌اندازی مجدد این نوع اینورتر بسیار ساده است، می‌تواند سرعت انجام کار را افزایش دهد.
  • نگهداری ساده‌تر: با توجه به ابعاد دستگاه، طبیعتا نگهداری و مراقبت از این نوع اینورتر، نسبت به مدل‌های قدیمی ساده‌تر است.
  • داغ‌نشدن انبر جوش: یکی از مشکلات کسانی که در حوزه جوشکاری فعالیت می‌کنند؛ داغ شدن انبر جوش در هنگام جوشکاری است و از آنجا که این نوع اینورتر با توجه به ساختار خود، انبر جوش را حذف کرده است چنین مشکلی در مورد آن وجود ندارد.
  • صرفه‌جویی در مصرف برق: این نوع اینورتر جوشکاری، با توجه به محدوده آمپری مشخص، می‌تواند میزان مصرف برق را در سطح کاری سبک، کاهش دهد.
  • کاربری ساده‌تر: با توجه به طراحی کاربردی، درک شیوه کار با این ابزار و تسلط کامل بر آن مدت‌زمان کمتری طول می‌کشد.

رونمایی از ۴ اینورتر جوشکاری تاپ لاین رونیکس در بازار ابزار ایران

اینورترهای جوشکاری تاپ لاین رونیکس

در آخرین بخش از معرفی اینورتر جوشکاری تفنگی، سراغ معایب این دستگاه می‌رویم تا دید کاملی در مورد آن داشته باشیم. از جمله معایب این دستگاه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • محدود‌شدن دید در هنگام کار: اگرچه طراحی این نوع اینورتر بسیار جذاب است، اما از سوی دیگر باعث ایجاد محدودیت دید برای اپراتور در هنگام جوشکاری می‌شود.
  • خستگی: به علت اینکه در طول جوشکاری، اپراتور باید اینورتر را مانند دریل در دست بگیرد، وزن این دستگاه می‌تواند باعث ایجاد خستگی در فرآیندهای طولانی باشد.
  • محدودیت کاربری: منظور از محدودیت کاربری این است که این نوع اینورتر برای اتصال فلزات ضخیم و سنگین مناسب نیستند و از سوی دیگر نمی‌توان از الکترودهایی با سایز بزرگ در هنگام کار با آنها استفاده کرد. برای این‌گونه موارد باید سراغ اینورترهای جوشکاری قوی‌ رفت.

سخن آخر

ما در این مطلب به معرفی اینورتر جوشکاری تفنگی، به عنوان دستگاهی جدید و کاربردی در حوزه جوشکاری اشاره کردیم و به بررسی ساختار، مزایا و معایب آن پرداختیم. به طور خلاصه باید گفت که حمل، جابه‌جایی و کاربری این نوع اینورتر راحت‌تر است و انبر جوش در آن حذف شده؛ اما از سوی دیگر، نمی‌توان برای انجام کارهای سنگین از این نوع اینورتر استفاده کرد. در نهایت اگر به دنبال خرید این محصول هستید، بهتر است ابتدا نیاز خود را به طور کامل مشخص کنید و از مطابقت قابلیت‌های این نوع اینورتر با نیاز خود مطمئن شوید و همچنین برای آشنایی با انواع اینورتر و مشخصات آنها، رونیکس کنار شماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.