- دقیقه 9
- 213
- 0
به قلم فرناز اصلاح
7 بهمن 1403
وجود یک چراغ شارژی خوب در هر خانهای برای قطعی برق ضروری است. انواع چراغ شارژی با مشخصات متفاوت در بازار موجود هستند. شاید برایتان این سوال پیش بیاید که با وجود این تنوع، چطور باید بهترین گزینه را انتخاب کرد؟ در این مقاله از مجله رونیکس، انواع چراغ شارژی ضروری برای قطعی برق در شرایط مختلف را بررسی میکنیم.
رونیکس را بخوانید.
انواع چراغ شارژی و ویژگیهای آنها
چراغ شارژی انواع مختلفی دارد. مدلهای متنوع چراغ شارژی از لحاظ شکل ظاهری، مدتزمان عملکرد، فاصله پرتاب نور، نوع و ظرفیت باتری، توان و شدت روشنایی متفاوت هستند. در این بخش، انواع چراغ اضطراری شارژی و ویژگیهای آنها را با جزئیات بیشتری بررسی میکنیم.
1.چراغ قوه
چراغ قوه، نوعی لامپ اضطراری در شرایط قطعی برق یا در مواقعی است که دسترسی مستقیم به برق شهری ندارید. چراغ قوه شارژی دارایباتری قابل شارژ است. هرچقدر درخشندگی یا شار روشنایی چراغ قوه شارژی بیشتر باشد، فضای اطراف شما را بیشتر روشن میکند. همچنین، قابلیت تنظیم زاویه نور یا شدت و رنگ نور در حالتهای مختلف، یک چراغ قوه حرفهای را از سایر مدلها متمایز میکند.
بهترین چراغ قوه جهان؛ معرفی ۶ مدل برتر با نوردهی عالی
2.چراغ پیشانی
چراغ پیشانی، وسیلهای ضروری برای ماجراجوییهایی مانند صخرهنوردی، کوهپیمایی و کمپینگ است. از هدلامپ میتوانید برای کارهایی مانند مکانیکی، تاسیسات، تعمیرات و … استفاده کنید. این چراغ دارای باتری لیتیوم پلیمری بوده، همچنین، وزن سبک و مدتزمان کارکرد بالایی دارد تا بتوانید ساعتها از روشنایی آن استفاده کنید. یک چراغ پیشانی خوب باید درجه حفاظت یا IP قابل قبولی هم داشته باشد تا بتواند در محیطهای مرطوب، پر گردوغبار یا مهآلود هم روشنایی مورد نیاز شما را تامین کند.
3.لامپ اضطراری
لامپ اضطراری یا چراغ اضطراری، انتخابی کارآمد موقع قطعی برق خانه است. میتوانید از این محصول مانند لامپهای معمولی برای روشنکردن فضای اطرافتان استفاده کنید. یک چراغ اضطراری قابل حمل و سبکوزن، در سفر و کمپینگ یا در شرایط اضطراری مانند تعمیر ماشین یا پنچرگیری لاستیک در کنار جاده هم کاربرد دارد.
4.لامپ شارژی
منبع تغذیه لامپ شارژی، باتری لیتیومی است. میتوانید لامپهای قابل شارژ را با کمک کابل USB و اتصال به پریز برق شارژ کنید. ولتاژ و ظرفیت باتری لیتیومی لامپهای شارژی متناسب با نوع و مدل هر محصول، متفاوت است.
5.چراغهای LED قابل حمل
لامپها یا چراغهای LED (Light emitting diode) ، دارای یک یا چند ال ای دی با فناوریهای COB، SMD، GREE و … هستند. الایدیها درواقع دیودهای ساطعکننده نور هستند و طول عمر بالایی دارند.
6.چراغ فانوسی
چراغ فانوسی، یکی از مدلهای ابزار روشنایی با طراحی کلاسیک و شبیه فانوسهای قدیمی است. این چراغ روشنایی قابل حمل، با نوردهی 360 درجه همراه شما در زمان قطعی برق، کمپینگ، مسافرت و شرایط اضطراری است. قابلیت تنظیم میزان نوردهی در حالتهای مختلف، باتری قدرتمند،، وزن سبک و طراحی ارگونومیک، از مهمترین مشخصات یک چراغ فانوسی حرفهای هستند.
7.نور افکن
نورافکنها یکی از ابزارهای روشنایی پرکاربرد برای روشنکردن فضای اطراف شما هنگام قطعی برق، سفر و کمپینگ یا در حین کار هستند. بهترین نورافکن موجود در بازار، فاصله پرتاب نور بالا، شار روشنایی مناسب و مدتزمان عملکرد فوقالعادهای دارد.
8.دستگاههای پشتیبان برق (UPS)
دستگاههای پشتیبان برق یا UPS با ولتاژ 240-220 ولت کار میکنند. یو پی اسها موقع قطعی برق و خاموشی، در صنایع مختلف، سازمانها، ادارات، مناطق مسکونی و … کاربردهای زیادی دارند. یو پی اس، نوعی تجهیز برقی است که باتری داخلی با قابلیت شارژ دارد. موقع قطعی برق، یو پی اس با سوئیچ خودکار به باتری داخلی خود، برق مورد نیاز لوازم الکترونیکی را تامین میکند.
اگر میخواهید تجهیزات الکترونیکی شما موقع قطع برق دچار خرابی و اختلال نشوند و در عین حال روشن بمانند، حتماً از یو پی اس استفاده کنید.
9.چراغ سیار
یکی از انواع چراغ اضطراری که موقع قطع برق یا هنگام سفر و کار میتوانید از آن استفاده کنید، چراغ سیار است. منبع تغذیه چراغ سیار، باتری لیتیومی، باتری قلمی، باتری نیمقلمی یا فندکی خودرو است.
بهترین چراغ سیار برای خودرو، سفر و قطعی برق
10.چراغهای رومیزی USB
چراغ رومیزی USB، یکی از چراغهای شارژی مدرن و کاربردی برای روشنکردن فضای اطراف شما است. میتوانید با استفاده از پورت USB همراه این ابزار روشنایی، آن را شارژ کنید. شار روشنایی انواع چراغ رومیزی با همدیگر متفاوت است. همچنین، معمولاً این چراغها قابلیت تنظیم شدت نور را با کمک دیمر دارند.
11.چراغ مگنتی
چراغ مگنتی نوعی چراغ شارژی است که لامپهای مورد استفاده در آن LED هستند. این چراغ دارای مگنت یا آهنربا در بدنه، دسته یا پایه است تا بتوانید آن را روی سطوح فلزی نصب کنید. معمولاً چراغهای کار حرفهای، آهنرباهای قوی دارند تا بتوانید آنها را بهراحتی روی سطوح فلزی قرار دهید و کارتان را پیش ببرید.
12.چراغ کار
چراغ کار، نوعی چراغ شارژی ضروری است که از آن میتوانید علاوهبر روشنکردن محیط کار خود یا مواقع خاموشی، در سفر و کمپینگ هم استفاده کنید.
چراغ کار مگنت دار 350 لومن رونیکس مدل RH-4275، نور کافی را برای فعالیتهای شما هنگام کار یا در شرایط قطعی برق تامین میکند. شدت روشنایی این چراغ قابل تنظیم است. همچنین، میتوانید از آن علاوهبر تعمیر تجهیزات الکترونیکی یا زمان خاموشی، برای کمپینگ و سفر استفاده کنید.
13.چراغ هشدار
چراغ هشدار، ابزاری ضروری به خصوص در خودرو است. معمولا این چراغ برای اعلام هشدار و روشنکردن محیط اطراف برای تعمیر خودرو کاربرد دارد. از چراغ هشدار شارژی میتوانید زمان قطعی برق در شرایط مختلف نیز استفاده کنید. قابلیت تنظیم نور در حالتهای شدید، قوی، SOS و … کاربرد این چراغها را بیشتر میکند.
تفاوت بین چراغ قوه LED و چراغ قوه معمولی چیست؟
چراغ قوه LED دارای لامپهای LED مختلف با فناوری SMD، COB و … است. لامپهای LED در مقایسه با لامپهای فلورسنت، هالوژنی و … در چراغقوههای معمولی، کیفیت نور بالاتر، دوام و طول عمر بیشتری دارند. همچنین، با وجودی که چراغهای LED گرانقیمتتر از چراغقوههای هستند، اما به دلیل مصرف انرژی پایین و طول عمر بالا، در استفاده بلندمدت، مقرون به صرفهتر هستند.
تفاوت بین چراغ اضطراری و لامپ شارژی چیست؟
چراغ اضطراری، نور مورد نیاز شما را در شرایط مختلف تامین میکند. منبع تغذیه چراغ اضطراری میتواند انوع باتری (قلمی، نیمقلمی، لیتیومی و …)، فندکی ماشین و حتی برق شهری باشد؛ اما لامپ شارژی همانطور که از نام آن هم مشخص است، فقط با باتری قابل شارژ کار میکند. همچنین، چراغ اضطراری میتواند سیار یا غیر سیار باشد؛ یعنی بعضی از مدلهای چراغ اضطراری را میتوانید روی سقف، دیوار و … نصب کنید. اما لامپ شارژی، نوعی چراغ سیار و قابل حمل است تا بتوانید آن را در نقاط مختلف جابهجا کنید.
کاربرد لوازم روشنایی اضطراری در محیطهای مختلف
قبل از انتخاب لوازم روشنایی ضروری باید کاربرد مورد نظرتان را مشخص کنید. چراغ شارژی مورد استفاده در خانه، محل کار، کمپینگ و … با توجه به نوع کاربرد آن، ویژگیهای متفاوتی دارد که در این بخش بیشتر بررسی میشود.
1.خانه
در خانه معمولاً موقع قطعی برق و خاموشی به چراغ شارژی یا لوازم روشنایی منزل نیاز پیدا میکنید. البته گاهی استفاده از چراغ شارژی مانند آباژور در خانه جنبه تزئینی پیدا میکند. بعضی از انواع چراغ مطالعه نیز شارژی هستند. اگر به دنبال چراغ شارژی خانگی برای قطعی برق هستید، مدلی را انتخاب کنید که شدت روشنایی کافی، باتری با ظرفیت بالا و مدتزمان شارژدهی زیادی داشته باشد تا بتوانید چندین ساعت با خیال راحت از آن استفاده کنید.
2.محل کار
در کارگاههایی مانند مکانیکی یا در تعمیرگاهها، داشتن نور متمرکز برای اینکه قطعه کار را واضح ببینید، ضروری است. همچنین، یک چراغ کار مگنتی قدرت مانور شما را برای انجام کار بیشتر میکند. لوازم روشنایی اضطراری، در شرکتها و هنگام قطع برق هم کاربرد دارند. اگر به دنبال یک چراغ شارژی حرفهای برای اداره و سازمانتان در زمان قطعی برق هستید، به نوع و ظرفیت باتری، مدتزمان کار، شدت نور و برد روشنایی آن توجه کنید.
3.سفر و کمپینگ
به همراه داشتن یک چراغ شارژی اضطرای باکیفیت و مناسب در سفر و کمپینگ ضروری است. این تجهیزات باید سبکوزن، قابل حمل و دارای شدت روشنایی بالا (معمولا بالای 1000 لومن) باشند. قابلیت تنظیم شدت و رنگ نور باعث میشود از این چراغها راحتتر استفاده کنید. در کنار این موارد، به عملکرد چراغ شارژی در هوای مهآلود، گردوغبار یا در شرایط بارانی نیز توجه کنید. وجود باتری قدرتمند با زمان شارژدهی بالا و برد روشنایی قوی نیز دامنه کاربرد این چراغهای روشنایی را بیشتر میکند.
قابلیتهایی مانند پاوربانک در این چراغها نیز باعث میشود تا بتوانید با کمک آنها بهراحتی موبایل، دوربین یا تبلت خود را شارژ کنید.
4.فضاهای کوچک
برای روشنکردن فضاهای کوچک و مسقف یا چادر کمپ، لازم نیست به دنبال ابزاری با شدت روشنایی بالا یا فاصله پرتاب نور زیاد باشید. چراغهای روشنایی با شدت روشنایی معمولی و برد قابل قبول نیز برای روشنکردن این فضاها مناسب هستند. قابلیت تنظیم شدت و زاویه نور در حالتهای مختلف، پایه مگنتی، باتری ظرفیت بالا و … این ابزارهای روشنایی را به چراغهای پرکاربردتری تبدیل میکند.
5.فضاهای بزرگ و باز
در فضاهای بزرگ و باز، درخشندگی و برد روشنایی چراغ شارژی اهمیت زیادی دارد. مهمترین ویژگیهای انواع چراغ اضطراری مورد استفاده در فضاهای بزرگ و باز عبارتند از:
- قابلیت تنظیم نور در رنگهای مختلف،
- قابلیت تنظیم شدت نور در حالتهای روشنایی کم، متوسط، زیاد و چشمکزن،
- پخش متمرکز یا گسترده نور،
- استاندارد IP قابل قبول در شرایط بارانی، مهآلود و پرگردوغبار،
- وزن سبک و ابعاد جمعوجور
- قابلیت استفاده به عنوان پاوربانک.
نکات مهم برای انتخاب و استفاده از انواع چراغ شارژی
در بخشهای بالا، نکات مهم برای انتخاب چراغ شارژی مناسب با هر موقعیت را با جزئیات بیان کردیم. هنگام خرید وسایل روشنایی اضطراری، علاوه بر انتخاب محصول از یک برند معتبر، لازم است به موارد زیر دقت کنید:
- توان (وات)
- شار روشنایی (لومن)
- دامنه روشنایی یا فاصله پرتاب نور (متر)
- منبع تغذیه (فندکی خودرو، باتری قلمی، نیمقلمی، لیتیوم یونی، لیتیوم پلیمری)
- مدتزمان شارژ باتری (ساعت)
- مدتزمان کار (ساعت)
- درجه حفاظت (IP)
- نوع LED (SMD LED, COB LED, GREE LED, RED LED)
- رنگ نور (سفید مهتابی، زرد، قرمز)
- دمای رنگ نور (کلوین)
- قابلیت تنظیم حالتهای مختلف روشنایی (نور ضعیف، قوی، چشمکزن و …)
- وزن (گرم)
- ابعاد (سانتیمتر/میلیمتر)
- قابلیت استفاده بهعنوان پاوربانک
- جنس بدنه (مقاوم به آب، مقاوم به ضربه و …)
- کاربرد در شرایط مختلف آبوهوایی (درجه حفاظت IP)
یادآوری میکنیم که نوع کاربرد ابزار روشنایی قابل حمل، بر انتخاب شما تاثیر میگذارد. یعنی نوع و مدل چراغ شارژی برای کمپینگ، پیادهروی، کوهنوردی، ماهیگیری، چراغ سیار خودرو، تجهیزات روشنایی خانگی و … متفاوت است.
اهمیت انتخاب لوازم روشنایی با مصرف انرژی پایین
انواع لوازم روشنایی با مصرف انرژی پایین مانند لامپهای LEDکارایی و دوام بالایی دارند. استفاده از این چراغها در مدتزمانی طولانی مقرون به صرفهتر است. انواع چراغهای شارژی با مصرف انرژی پایین، میتوانند ساعتها بدون نیاز به شارژ مجدد کار کنند و محیط اطراف شما را روشن نگه دارند. در مجموع، لوازم روشنایی با مصرف انرژی پایین، بهرهوری بیشتر انرژی و کاهش هزینهها بهترین انتخاب هستند.
در این مقاله از مجله رونیکس، انواع وسایل روشنایی اضطراری و چراغ مناسب قطعی برق را معرفی کردیم. به نظر شما جای کدام چراغ در لیست ما خالی است؟ ما از طریق کامنت در ارتباط باشید.
سوالات متداول
چه ابزاری برای شرایط کمنور در محل کار مناسب است؟
انواع چراغ کار گردنی، هدلامپ، چراغ کار ایستاده یا چراغهای رومیزی برای محل کار مناسب هستند. میتوانید با توجه به کاربرد مورد نظر خود محصولی را انتخاب کنید که بیشترین کارایی را برای شما داشته باشد.
کدام چراغ شارژی برای محیطهای کوچک مانند اتاق خواب مناسبتر است؟
چراغهای شارژی زیبا، کوچک و جمعوجور با قابلیت تنظیم نوع و شدت نور برای اتاق خواب مناسب هستند.
چه تفاوتی بین چراغهای فانوسی و لامپهای شارژی وجود دارد؟
مهمترین تفاوت چراغ فانوسی و سایر انواع لامپ شارژی، قابلیت پخش نور 360 درجه است. همچنین، این چراغها به شکل فانوسهای سنتی طراحی میشوند.