- دقیقه 6
- 6026
- 10 نظر
به قلم حمیدرضا رامخو
27 فروردین 1395
هنگامی که برای عملیات تخریب، لازم است از دستگاه تخریب استفاده شود، باید بدانیم که چگونه میتوان بهترین چکش تخریب را انتخاب کرد. این انتخاب باید با نوع کاری که قرار است انجام دهیم متناسب باشد. مثلا ممکن است هدف تخریب یک پیادهرو باشد و یا چکش تخریب را برای از بین بردن و شکستن یک دیوار آجری نیاز داشته باشیم . به طور حتم در هر یک از این موارد قدرت مشخصی برای تخریب مورد نیاز است. در این صورت استفاده از دستگاه تخریب با قدرتی خیلی بالاتر یا پایین تر از حد لازم هیچ یک مناسب نبوده و در هر دو حالت مشکلاتی پیش خواهد آمد.برای تشخص قدرت چکش تخریب باید به واحد قدرت تخریب که بر حسب ژول بیان می شود توجه کرد. بنابراین اگر به دنبال بهترین چکش تخریب هستید که برای نوع کار و شغل شما مناسب باشد لازم است درک درستی از این موضوع داشته باشید که واحد قدرت تخریب که بر حسب ژول بیان میشود معرف چیست؟
چکش تخریب چیست؟
چکش تخریب دستگاهی قدرتمند است که از آن برای ساختمانسازی استفاده میشود. کاربرد اصلی این دستگاه برای تخریب انواع بتن، سازه، بلوکه، سطوح مختلف و دیوارهای کاشیکاری شده است. این دستگاه به حدی قدرتمند است که از آن برای تخریب و کندن آسفالت و سنگهای سخت نیز استفاده میشود.
چکش تخریب به شکل وارد کردن ضربات محکم عمل میکند. به همین دلیل است که در صنعت معدن نیز از آن برای حفاری استفاده میکنند. تخریب ساختمانها به دلیل اینکه در جوار سایر بناها قرار دارند و اگر غیراصولی انجام شود، به آنها آسیب وارد میکند و باید با تجهیزات مدرن انجام شود. چکش تخریب از آن دسته تجهیزاتی است که تخریب ساختمان را سرعت میبخشد.
این دستگاه با وجود قابلیت ضربه زدن ممتد با کمک موتور الکتریکی (یا کمپرسور بادی) میتواند تخریب ساختمان را به شکل بهتری انجام دهد.
اجزای چکش تخریب
طبق راهنمای انتخاب بهترین چکش تخریب ابتدا باید اجزای این دستگاه را بشناسید تا بتوانید بهترین محصول بازار را خریداری کنید. این دستگاه که همچون یک چکش قدرتمند عمل میکند و میتواند سطوح سخت و بتنی را تخریب کند، از چند قطعه تشکیل شده است که عبارتند از:
- سر چکش تخریب: این قطعه در بالاترین قسمت دستگاه قرار دارد و از آن برای ضربهزدن به سطوح استفاده میشود. به همین دلیل باید از آلیاژهای مقاوم همچون فولاد تهیه شود.
- دسته چکش تخریب: این قسمت از دستگاه برای نگهداشتن آن در زمان کار استفاده میشود. در بهترین چکش تخریب دستههای ارگونومیک به کار میرود تا برای کارهای طولانی مدت خسته نشوید.
- قلم: یکی دیگر از مهمترین اجزای چکش تخریب است که از آن برای تخریب و شکستن استفاده میکنند. ناگفته نماند که قدرت این دستگاه تا حد زیادی به توانایی قلم بستگی دارد. به همین دلیل زمان خرید بهترین چکش تخریب باید به آلیاژ به کار رفته در تیغه دقت داشته باشید.
- گریپ چکش تخریب: برای اینکه بتوانید چکش را به شکل ثابت در دست نگه دارید، یک قسمت دیگر برای آن در نظر گرفته شده است که گریپ نام دارد.
- تاج چکش: از این قسمت وقتی بخواهید سنگ یا بتن را خرد کنید، استفاده میشود. در واقع در مواقعی که سطوح سنگی است و تیغه قادر به شکستن آن نیست، تاج چکش کاربرد بیشتری دارد تا به دستگاه نیز آسیب وارد نشود.
- موتور قدرتمند با گشتاور بالا و گیربکس صنعتی: این قسمت در حکم قلب ابزار عمل میکند.
- اجزای داخلی مکانیزم ضربه: شامل شاتون، پیستون، سیلندر و ضربهزن که موجب عملکرد دستگاه هنگام تخریب مصالح مختلف میشود.
راهنمای کامل انتخاب چکش تخریب
در صورتی که شغل شما به گونهای است که معمولا قرار است سطوح بسیار سخت را تخریب کنید، قطعا نیاز به یک چکش تخریب با قدرت کافی برای شکستن و تخریب مواد خواهید داشت. در اکثر موارد قدرت چکشهای تخریب با وزن آنها سنجیده میشود. چرا که وزن چکش ارتباط مستقیمی با میزان انرژی هر یک از ضربات چکش دارد. که . میدانیم که واحد اندازهگیری انرژی ژول است.
با توجه به توضیحات بالا، هر قدر واحد قدرت یک چکش تخریب بر حسب ژول عدد بزرگتری باشد، مفهومش این است که هر ضربه این چکش انرژی بیشتری در مقایسه با ضربات یک چکش با عدد ژول پایینتر تولید خواهد کرد. مثلا یک چکش شش کیلوگرمی قدرتی در حدورد 15 ژول دارد در حالی که یک چکش 30 کیلوگرمی تقریبا دارای 65 ژول قدرت است. مشاهده میکنید همانطور که این دو نمونه اختلاف وزن زیادی دارند، ضربات آنها نیز قدرت بسیار متفاوتی دارد. توجه داشته باشید که برای تخریب یک محل مشخص اگر عملیات را با استفاده از چکش سبکتر انجام دهید، در مقایسه با حالتی که از چکش سنگینتر و با قدرت بیشتر استفاده شود، مدت زمان بیشتری لازم است ضربه وارد کنید که قطعا تنش و خستگی بیشتری به کاربر وارد خواهد شد.
در ادامه با بیان چند مثال سعی میکنیم مطلب را بهصورت کاربردیتر توضیح دهیم:
بیشتر بخوانید:ابزارآلات نجاری مدرن
چکش تخریب حدود 6 کیلوگرمی:
این چکشها کاملا کوچک هستند و اغلب در مواردی نظیر حذف کاشیهای دیوار در حمام و آشپزخانه استفاده می شود. کاملا واضح است که قدرتی معادل حدود 15 ژول برای شکستن موادی مثل بتن مناسب نیست. اما می توان آن را برای فشرده کردن بخش های کوچک بتن استفاده کرد.
چکش تخریب حدود 11 کیلوگرمی:
چنین وزنهایی از چکش تخریب نیز اغلب در حمامها و برای شکستن لایه بتنی یا برای بلند کردن کاشی های کف استفاده می شوند. از قدرت 27 ژول، می توان برای شکستن بتن سبک (نازک)، سنگها و همچنین بعضی از آجر ها استفاده کرد.
چکش تخریب حدود 15 کیلوگرمی:
قدرت این دستگاههای تخریب برای مواردی نظیر شکستن پایههای بتنی تقریبا 100 میلی متر ضخامت است.
چکش تخریب حدود 30 کیلوگرمی:
قدرت تخریب این چکشها در حدود 63 ژول بوده و برای شکستن بتنهای ضخیمتر از 100 میلی متر و یا سنگهایی مانند گرانیت و یا زمینهای خیلی سخت مثل جادهها مناسب است.
بیشتر بخوانید: چکش تخریب 2802 رونیکس؛ نهایت کیفیت در ساخت ابزار
عوامل موثر در انتخاب چکش تخریب
عوامل بسیاری هستند که در انتخاب و خرید چکش تخریب تاثیر دارند که در زیر به آن ها اشاره خواهیم کرد:
نوع کاربری:
برای اینکه هم در وقت و هم در هزینه خود صرفه جویی کنید، می بایست ابزاری متناسب با نیاز خود انتخاب نمایید. به عنوان مثال در صورتی که جهت تخریب دیوارهای بتنی به چکش تخریب نیاز دارید، نباید این ابزار را با انرژی ضربه کم تهیه نمایید. چرا که در این صورت فشار زیادی به دستگاه وارد شده و آسیب خواهد دید.
سرعت:
از دیگر فاکتورهای مهم بعد از توان، سرعت دستگاه است. این فاکتور سرعت حرکت سری چکش تخریب را نشان می دهد. واحد آن BPM به معنای تعداد ضربات دستگاه در هر دقیقه می باشد.
راهنمای انتخاب چکش تخریب براساس قدرت
برای این که در هنگام کار با دستگاه مشکلی به وجود نیاید، باید توان آن متناسب با کاربردی که در نظر دارید، باشد. موتور مهمترین قطعه در چکش تخریب است که میزان قدرت دستگاه را مشخص میکند.
نوع مته:
برای انجام عملیات مختلف از مته های متفاوتی استفاده می شود. بنابراین در هنگام خرید مدلی را انتخاب کنید که متناسب با کاربرد مدنظر شما باشد.در انتها انواع چکش تخریب به نقل از سایت ايسنا عبارتند از:
“برقی:
در چکش های تخریب برقی ، این ابزار با متصل شدن به برق کار می کند، این نمونه توان و قدرت بالایی دارد ولی از معایب آن میتوان گفت، در مکان های که دسترسی به برق نباشد نمیتوان از آن استفاده کرد البته در این مواقع موتور برق راه چاره است.
بادی:
این نمونه از چکش تخریب با هوای فشرده که به سمت چکش پمپ میشود کار تخریب را انجام میدهد، این هوای فشرده توسط مخزنهایی که متصل به دستگاه است، تامین میشود.
هیدرولیکی:
این مدل از چکشهای تخریب وزنه سنگین و سایز بزرگتری دارند که بر روی بیل های مکانیکی و لودرها سوار میشوند و کار تخریب را انجام میدهند، این ابزارها توان و قدرت بالایی در تخریب سطوح و سازه سخت دارند.”
بیشتر بخوانید: 0 تا 100 آموزش کار با دریل چکشی + 5 نکته آموزشی
سخن آخر
آشنایی با چکش تخریب برای خرید بهتر ضرورت دارد. در اینجا ضمن معرفی قطعات این دستگاه، انواع آن را نیز معرفی کردیم. طبق راهنمای کامل انتخاب چکش تخریب باید زمان خرید این دستگاه به قدرت، سرعت، نوع مته، اندازه و نوع سوخت آن دقت داشته باشید.
سلام . دستگاه تخریب رو میشه با موتور برق روشن کرد؟
همراه گرامی، سلام. اگر از موتور برق با توان متناسب با دستگاه تخریب خود استفاده کنید، میتوانید آن را روشن کنید.
سلام
چقدر عالی توضیح دادید اگر در مورد هر کدام از برندها هم توضیح دهید و معایب و محاسن هر کدام رو هم بفرمایین بسیار عالیتر بود
همراه گرامی با سلام و تشکر از ارسال کامنت؛ پیشنهاد شما را در مطالب بعدی لحاظ میکنیم.
سلام برای ستون چه نوع دستگاهی مناسب است ؟
چکش تخریب یا بتن کن ؟ و چه مدل از دستگاهی که بهتر است پیشنهاد میدهید ؟
اگر چکش تخریب در نزدیکی موتور ب شدت جرقه بزند نشان از چه مشکلی هستش ؟
همراه گرامی سلام. شما باید دستگاه را هر چه سریعتر برای بررسی سلامت قطعات داخلی به نمایندگی یا مرکز تعمیرات معتبر ارسال کنید.
برای استفاده از چکش تخریب نیاز به آموزش خاصی هست؟
چه برندی از چکشهای تخریب برای کارهای سنگینتر مناسبتره؟
توضیحات درباره اهمیت انتخاب چکش مناسب با توجه به نوع کار و نیاز به ژول درست خیلی کاربردی بود