- دقیقه 7
- 547
- 4 نظر
به قلم فاطمه صبا
3 مهر 1403
داشتن ماشین این روزها تبدیل به یکی از ضروریات زندگی شده است. در کنار تمامی مزیتهایی که ماشینداشتن میتواند برای ما داشته باشد، خرابیهای خودرو نیز دردسرهای زیادی را برای ما میتوانند به وجود بیاورند. بسیاری از این مشکلات به حدی ساده هستند که حتی خودتان هم میتوانید آنها را رفع و رجوع کنید. در ادامه این مطلب سعی کردهایم تا 7 مورد از مشکلات رایج خودرو را بررسی کرده و شما را نسبت به آنها کاملاً آگاه سازیم.
رونیکس را بخوانید.
بررسی مشکلات رایج خودرو
در اینجا میخواهیم 7 نمونه از مشکلات رایج ماشین را بررسی کرده و شما را نیز با این مشکلات آشنا کنیم.
1.مشکل مربوط به باتری و سیستم برق خودرو
باتری اتومبیل میتواند نیروی الکتریکی لازم برای ماشین را فراهم کند. طبیعتا زمانی که این نیرو وجود نداشته باشد، اتومبیل نیز حرکت نخواهد کرد. مشکلاتی که در خصوص باتری رخ میدهد، گاهی اوقات ارتباط مستقیم با خود باتری ندارد؛ بلکه قطعات متصل به باتری میتوانند دچار مشکل شوند. دینام، شمعها، وایرها، سیمکشیهای برق و همچنین اتصالات باتری هم میتوانند دردسرهای مخصوص به خود را داشته باشند.
البته خالیشدن باتری، قطع جریان برق، خرابی باتری و همچنین شارژنشدن باتری میتوانند از جمله رایجترین ایرادات خودرو در ارتباط با باتری باشد.
2.مشکل مربوط به سیستم ترمز
یکی دیگر از مشکلات رایج ماشین میتواند مربوط به سیستم ترمز باشد. سیستم ترمز ایمنی خودرو و سرنشینان را تأمین میکند. سائیدگی لنتها، کمشدن یا تمامشدن روغن ترمز، پارگی یا سوراخشدن شلنگ ترمز، خرابی دیسک و صفحه و… از جمله موارد مهمی هستند که در این خصوص وجود دارند. شنیدهشدن صداهای غیر عادی از ترمز، کاهش عملکرد ترمز به شکل ویژه و دائمی، سائیدگی صفحههای ترمز و همچنین لغزیدگی خودرو در زمان ترمزکردن از جمله مهمترین مسائل و مشکلاتی است که میتواند در این زمینه بروز پیدا کند.
بیشتر بخوانید:مهمترین نکات ایمنی حمل و نقل برای رانندهها
3. مشکلات مربوط به روغن خودرو
خودروها نیاز به چند نوع روغن مختلف دارند تا بتوانند در بخشهای مختلف عملکرد خوبی داشته باشند. به همین خاطر نیز بروز مشکل در خصوص هر کدام از این روغنها میتواند دردسرهای مخصوص به خودش را داشته باشد. روغنریزی، افزایش مصرف سوخت، افزایش دود خودرو، سفتشدن فرمان در فرمانهای هیدرولیک، شنیدهشدن صداهای عجیب و غریب از داخل موتور و… همگی میتوانند نشانهای از مشکلات مربوط به روغن موتور، روغن گیربکس، روغن ترمز و همچنین روغن هیدرولیک باشند.
4. بروز مشکل در گیربکس ماشین
گیربکس یا جعبه دنده بخش بعدی از خودرو است که بسیاری از مواقع میتواند مشکلات جدی پیدا کند. معمولاً خرابی دندهها، لرزش، وجود صدا، در رفتن دنده در زمان حرکت، جا نرفتن دنده و… همگی از جمله مشکلات مهمی هستند که گیربکس را درگیر میکنند. البته شنیدهشدن صدای زوزه مانند از جعبه دنده در دور موتور بالا نیز یکی دیگر از مواردی است که خرابی گیربکس را نشان میدهد.
بیشتر بخوانید:بررسی 7 علت لرزش ماشین هنگام گاز دادن + راه حل لرزش ماشین هنگام گاز دادن
5. ایراد در سیستم خنککننده ماشین
سیستم خنککننده موتور یکی از بخشهای بسیار مهم در عملکرد مناسب موتور خودرو است. اگر نسبت به آن بیتوجه باشید و این سیستم عملکرد درستی نداشته باشد، حتی امکان سوختن واشر سرسیلندر را نیز خواهید داشت. گاهی اوقات یاتاقانزدن موتور خودرو نیز میتواند در پی همین مشکل سیستم خنککننده باشد.
گرمشدن بیش از اندازه موتور خودرو که معمولاً میتواند به خاطر خرابی ترموستات، پارگی یا ترکیدگی لولههای خنککننده و… باشد، یکی دیگر از مشکلات رایجی است که پیش میآید.
نشت پیداکردن آب سیستم خنککننده قطعاً به دلیل خرابی لولهها یا اتصالات بین لولهها است.
مشکلات مربوط به فن خودرو نیز وجود دارد که میتواند آب را خنک نکند و یا میتواند با چرخش کندی که دارد، سبب بروز مجموعهای از مسائل دیگر در موتور شود.
بیشتر بخوانید: 11 مورد از نکات نگهداری خودرو در تابستان که بهتر است از امسال رعایت کنید
6. مشکل در جلوبندی و سیستم تعلیق خودرو
مورد بعدی در خرابیهای خودرو مربوط به سیستم تعلیق خودرو است. لرزشهای خودرو در زمان رانندگی، کشیدهشدن فرمان به یک سمت جاده در جادههای صاف و بدون شیب، صداهای غیر عادی، لرزشهای شدید در سرعتهای خاص و مواردی از این قبیل میتوانند همگی مربوط به مشکلات سیستم تعلیق باشند.
خرابی جلوبندی خودرو، لاستیکها، هندلینگ ماشین و… نیز میتوانند از جمله مشکلات رایج ماشین به حساب بیایند. این مشکلات به شکلی هستند که میتوانند حتی در سرعتهای بالا نیز دردسرآفرین شوند. معمولاً کم یا زیادبودن باد لاستیکها، خرابی بلبرینگهای چرخ، شکستگی ماهک، شکستگی پولس و… همگی از جمله مواردی هستند که در نهایت میتوانند جلوبندی خودروها را دچار مشکل کنند.
7. مشکلات مربوط به چراغهای خودرو
چراغهای خودرو یکی از بخشهای مشکلساز و دردسرسازی هستند که میتوانند دچار مشکل شوند. این مسأله یا مربوط به سیستم برق خودرو میشود و یا میتواند مربوط به خود لامپها باشد. البته گاهی اوقات مشکلات لامپها که جزء رایجترین خرابیهای خودرو هستند، میتوانند مربوط به خرابی دسته راهنما و یا کلیدهای مربوط به لامپها باشند.
بیشتر بخوانید:زمان مناسب تعویض صفحه کلاچ | نشانه های خرابی صفحه کلاچ کدام است؟
روشهای رفع ایرادات خودرو
مشکلات رایج خودرو را تا اینجا بررسی کردیم. معمولاً روشهایی که برای حل مشکلات رایج خودرو وجود دارند، میتوانند بسیار کمککننده باشند. موارد و روشهایی که برای رفع ایرادات خودرو میتوانند یاریرسان باشند را در اینجا بررسی خواهیم کرد.
- چککردن باتری و اتصالات باتری را جدی بگیرید. حتماً تاریخ انقضای باتری را بررسی کنید.
- شمع و وایرهای خودرو را حتما هر ۱۰ هزار کیلومتر، چک کنید و درصورت نیاز آن را تعویض کنید.
- گیربکس میتواند به سرعت دچار خرابی شود. عوضکردن دنده به شکل نامناسب و یا درستنگرفتن کلاچ در هر بار دنده عوضکردن از جمله موارد مهمی است که باید در نظر بگیرید. گیربکس خودروهای مختلف میتوانند بنا به دلایل متفاوتی خراب شوند. کمشدن روغن گیربکس، میتواند دردسرآفرین شود. به همین دلیل در فاصله زمانیهای مشخص گیربکس خودروی خود را چک کنید.
- چککردن میزان آب رادیاتور، تستکردن نشتی شلنگها و… نیز یکی دیگر از روشهای ساده برای جلوگیری از خرابیهای مرتبط با سیستم خنککننده خودرو است.
- در صورتی که در زمان رانندگی صداهای عجیبی از جلوبندی خودرو احساس میکنید، پیشنهاد میکنیم برای جلوگیری از جدیتر شدن آن، به جلوبندیسازیها و تعمیرگاههای مرتبط مراجعه کنید.
- همواره لاستیکهای ماشین خود را چک کنید و در صورت کمکردن آن را باد بزنید. کمبودن باد لاستیک میتواند به جلوبندی آسیب وارد کند. اگر باد لاستیک به صورت مکرر کم میشد، به یک آپاراتی مراجعه کنید تا مشکل رفع یا در صورت نیاز لاستیکها تعویض شود.
انواع مختلف آچارها برای رفع مشکلات خودرو را بشناسید.
به نقل از سایت همراه مکانیک در مورد مشکلات رایج خودرو میتوان گفت:
“اگر احساس کردید خودرو ایرادی پیدا کرده است، آن را نادیده نگیرید! رسیدگی بهموقع بسیار مهم است؛ زیرا یک مسئله جزئی ممکن است با سهلانگاری و پشتگوشانداختن به مشکلی بزرگ تبدیل شود. توجهنکردن به ایرادات خودرو، دو موضوع مهم را در پی دارد که یکی متحمل هزینههای زیاد شدن و دیگری، بهخطرافتادن امنیت است.میتوان گفت نگهداری مداوم از اتومبیل، بهترین راه برای کاهش هزینهها و محافظت از سرنشینان در هنگام رانندگی است. در این بین، یک بخش مهم از فرآیند مراقبت از اتومبیل، شناخت شایع ترین ایرادات خودروها است. درحقیقت، اگر بتوانید شایع ترین ایرادات خودروها را بشناسید، همیشه یک گام جلو هستید.”
سخن آخر
شناخت مشکلات رایج خودرو و همچنین حل مشکلات رایج خودرو از اهمیت ویژهای برخوردار است. به همین خاطر نیز باید بدانید که معمولاً این مشکلات را چگونه ارزیابی کرده و به چه شکلی میتوانید مشکلات را به خوبی حل کنید. برای بهتر حل شدن مشکلات خودرو میتوانید از قطعات یدکی اصل و همچنین ابزارها و وسایل مورد نیاز اصل همچون آچار فرانسه، آچار آلن و… استفاده کنید که در روند تعمیر خودرو نیز دچار مشکل نشوید. رونیکس بهترین ابزارهای موجود در این زمینه را ساخته و روانه بازار میکند. برای اطلاع از محصولات مناسب میتوانید به وبسایت ما مراجعه کنید. همچنین پیشنهاد میکنیم ویدیوی زیر را از دست ندهید.
سوالات متداول
1.شمع ماشین را باید هرچند وقت یکبار بررسی کرد؟
پیشنهاد میکنیم شمع و وایرهای خودرو را حتما هر ۱۰ هزار کیلومتر، چک کنید و درصورت نیاز آن را تعویض کنید.
2.کمبودن باد لاستیک چه اشکالی را در خودرو ایجاد میکند؟
کمبودن باد لاستیک بهمرور میتواند به جلوبندی خودرو آسیب وارد کند. اگر باد لاستیک به صورت مکرر کم میشد، به یک آپاراتی مراجعه کنید تا مشکل رفع یا در صورت نیاز لاستیکها تعویض شود.
3. رایجترین ایرادات باتری خودرو چیست؟
خالیشدن باتری، قطع جریان برق، خرابی باتری و همچنین شارژنشدن باتری از جمله رایجترین ایرادات در ارتباط با باتری خودرو است.
خیلی ممنون ازراهنماییتان خیلی برنامه خوبی اطت
ببخشید من فکر میکنم باطری ماشینم یه مشکلی داره یعنی یه وقتایی استارت نمی خوره مخصوصا زمان هایی که یه مدت طولانی ماشین رو روشن نمی کنم و تکون نمیدم الان چطوری میتونم مطمئن شم که مشکل از باتری ماشینه نه از جای دیگه؟
سلام همراه گرامی؛
شایعترین دلیل استارت نخوردن ماشین ناشی از ضعیف یا خالی شدن و یا ایراد در باتری خودرو است. اما دلایلی دیگری نیز وجود دارد. بنابراین بهتر است به یک تعمیرکار حرفهای مراجعه کنید
مرسی که اینطور مشکلات رو معرفی کنین می دونم یه نفر اگه مکانیک نباشه و تجربه کافی نداشته باشه نمیتونه همه مشکلات ماشینش رو فیکس کنه خودش ولی خب این جور مشکلات که حالا ساده تر هستن رو وقتی شما یاد می دین بهمون ما می تونیم خودمون در صورت خرابی حلش کنیم یا اگه نتونیم لااقل متوجه میشیم مشکل از کجاشه که بتونیم بهتر برای مکانیک توضیح بدیم