آموزش سرویس پکیج در منزل

صفر تا صد آموزش سرویس پکیج | توضیح قدم به قدم آموزش سرویس پکیج در منزل

به قلم مهدی امیربیگی

9 آبان 1402

تفاوتی ندارد از چه مدل یا کدام برند استفاده می‌کنید؛ در هر صورت برای افزایش بازدهی پیکیج باید سرویس سالیانه را جدی بگیرید تا مجبور نباشید که در فصل سرما با مشکلات گرمایشی ساختمان مواجه شوید.

در این نوشتار از مجله رونیکس هر آنچه را درباره سرویس پکیج نیاز دارید در اختیارتان قرار می‌دهیم تا از بابت سرویس و تعمیر پکیج خود نکته‌ای نگفته و ندانسته باقی نماند. 

رونیکس را بخوانید!

سرویس پکیج چند نوع دارد

به دو روش می‌توان پکیج را مورد بررسی قرار داد؛ سرویس کامل و سرویس دوره‌ای. در سرویس کامل باید تمام قطعات بررسی شده تا مشکل احتمالی رفع شود؛ اما برای سرویس دوره‌ای که دو بار در سال، یک بار قبل از شروع فصل سرما و یک بار بعد از پایان آن انجام می‌گیرد، تمام اجزا پکیج به صورت جز به جز بررسی می‌شود.

سرویس پکیج دیواری شامل موارد زیر است:

  • رسوب‌زدایی
  • کنترل فشار آب
  • کنترل عملکرد دو مدار گرمایشی و بهداشتی
  • آزادسازی محور پمپ سیرکولاسیون
  • تنظیم شیرگاز
  • تنظیم حرارت
  • بررسی عملکرد دودکش یا فن پکیج
  • هواگیری پکیج و رادیاتور
تصویری از سرویس پکیج دیواری در منزل
سرویس پکیج دیواری در منزل

بیشتر بخوانید: مراحل راه اندازی شوفاژ

قبل از سرویس پکیج دیواری به چه نکاتی باید توجه کنید

قبل از شروع سرویس دوره‌ای یا کامل پکیج دیواری باید به موارد ایمنی توجه ویژه‌ای داشته باشید؛ رعایت این نکات کلیدی الزامی است: 

  1. برق پکیج را قطع کنید. این مهمترین کاری است که پیش از شروع باید انجام دهید؛ زیرا در حین انجام کار امکان برق‌گرفتگی وجود دارد.
  2. قدم بعدی قطع جریان گاز است تا گاز هنگام بازکردن قطعات به بیرون نشت پیدا نکند.
  3. آب داخل پکیج را تخلیه کنید. با این کار فشار آب داخل دستگاه به صفر می‌رسد. برای این کار شیر آب داغ حمام و … را به همراه شیر پرکن باز کنید. با این کار فشار آب مدار اولیه صفر می‌شود.
تصویری از تعمیر و نگهداری پکیج در منزل
تعمیر و نگهداری پکیج در منزل

پکیچ را چه زمانی سرویس کنیم

بهتر است سرویس پکیج را هر چند ماه یک‌بار انجام دهید. اما برای پکیج‌هایی که به تازگی خریداری شده‌اند، بهترین زمان سرویس هر شش ماه یک‌بار است تا در صورت بروز هرگونه مشکلی در قطعات آن را عیب‌یابی و تعمیر کرد. این برنامه زمان‌بندی برای پکیج‌هایی که مدتی از کارکرد آن ها می‌‌گذرد، سرویس سالیانه است تا دستگاه کامل مورد بررسی و عیب یابی قرار گیرد. 

بیشتر بخوانید:آموزش کامل نصب کباب پز گازی به ساده ترین روش

پیشنهاد می‌کنیم برای این که سیستم گرمایشی عملکرد مناسبی در فصل زمستان داشته باشد، پیش از شروع فصل سرما آن را سرویس کنید. همچنین به نوشته سایت آذرصبا:

“تامین آب گرم مناسب برای مصارف روزانه و همچنین دمای متعادل و گرمای مطبوع در فصل‌های سرد از ویژگی‌های مهم هر خانه‌ای است. امروزه پکیج‌های دیواری به یکی از محبوب‌ترین و پر کاربردترین وسایل گرمایشی منازل تبدیل شده‌اند. مزیت‌های استفاده از این دستگاه نسبت به سیستم شوفاژ و موتورخانه فراوان است.

مستقل بودن دستگاه پکیج برای هر واحد مسکونی و امکان دسترسی راحت و سریع به آن، تنظیم دلخواه دمای آب مصرفی و رادیاتور، اشغال فضای کمتر، کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری، مصرف بهینه سوخته و بازدهی بالا از جمله این مزیت‌ها است.

بیشتر بخوانید:طریقه نصب رول بولت سقفی در 5 مرحله

اما نکته بسیار مهم این است که باید در حفظ و نگهداری این وسیله بکوشیم تا خسارات و هزینه‌های جانبی برای سرویس و تعمیر آن در حد امکان کاهش پیدا کند. یکی از خطراتی که این دستگاه گرمایشی را تهدید می‌کند، رسوب املاح آب در قطعات و لوله‌های آن است که به دلیل سختی آب مصرفی شهری اتفاق می‌افتد.

با رسوب‌زدایی و سرویس پکیج به طور سالیانه می‌توانید طول عمر وسیله گرمایشی خانه خود را افزایش دهید و هزینه‌های تعمیر پکیج را به حداقل برسانید.”

بیشتر بخوانید: نحوه بستن لوله زیر ظرفشویی

گام به گام تا سرویس کامل پکیج

سرویس دوره‌ای و سالانه پکیج باعث افزایش طول عمر و عملکرد بهتر این دستگاه می‌شود. در نتیجه برای سرویس اصولی دستگاه پکیج خود مراحل زیر را به دقت انجام دهید.

تصویری از سرویس پکیج در منزل
سرویس پکیج در منزل
  1. بعد از قطع گاز، برق و آب دستگاه پوسته پکیج را باز کنید. مخزن آب و لوله هایی که مسیر جریان آب است توجه کنید. در صورت ایجاد رسوب حتما عملیات رسوب‌زدایی را انجام دهید. بهتر است رسوب‌زدایی را انجام دهید تا پکیج شما عملکرد بهتری داشته باشد. برای این کار کافی است قسمتی را که آب برای گرم‌شدن از آن مسیر عبور می‌کند، از پکیج خارج کنید و ماده شوینده را از ورودی آب دستگاه به درون آن بریزید. حالا اجازه دهید که به مدت کوتاهی ماده شوینده داخل آن باقی بماند. سپس ماده شوینده را خارج کنید تا رسوب‌های هم خارج شوند. در نهایت بهتر است که مسیر را با آب و مواد شوینده کامل بشویید.
  2. منبع انبساط از مهم‌ترین قسمت‌های پکیج است و اگر باد به اندازه کافی نباشد، دستگاه زودتر خراب می‌شود. برای اینکه بتوانید فشار باد را چک کنید حتما یک گیج روی والف منبع انبساط دستگاه نصب و درجه باد را چک کنید. این درجه باید بین 7/0 الی 1 بار باشد. فراموش نکنید زمانی باید فشار باد منبع را اندازه‌گیری کنید که هیچ آبی داخل مدار نباشد؛ در غیر این صورت فشاری که نشان داده می‌شود، فشار آب داخل مدار است.
  3. تمیزکردن مبدل اصلی یا اولیه دستگاه مرحله بعدی است. پیچ‌های محفظه احتراق را باز کنید تا فین‌های آن قابل مشاهده باشد. برای بهتر تمیزکردن باید روی برنر، روزنامه قرار دهید و مبدل اصلی را به وسیله فرچه تمیز کنید. دقت کنید که نباید در هر بار سرویس، مبدل‌ها را اسیدشویی کنید. اسیدشویی پکیج موجب کاهش طول عمر آن می‌شود. لایه‌های مبدل عموما از جنس مس ساخته می‌شوند و هربار اسیدشویی آن موجب خورده و سوراخ‌شدن آن می‌شود.
  4. در این مرحله از سرویس پکیج بهتر است برد دستگاه را بررسی کنید تا خاک نگرفته باشد. گرد و خاک‌ می‌تواند باعث اختلال در عملکرد پکیج شود. برای تمیزکردن برد پکیج می‌توان از دمنده‌ها یا سشوار استفاده کرد. این کار را باید با دقت زیادی انجام دهید. برد پکیج بسیار حساس است و در صورت اشتباه امکان آسیب‌دیدن آن خواهد بود.
  5. وقت آن رسیده است که دودکش پکیج را بررسی کنید و مطمئن شوید که مسیر آن باز باشد، مسدودبودن مسیر دودکش باعث می‌شود تا گاز CO2 به محیط برگردد و همین اتفاق خطر مرگ را به همراه خواهد داشت. ساده‌ترین روش برای بررسی بازبودن مسیر دود این است که سنگ کوچکی را داخل دودکش بیندازید. اگر سنگ بدون مزاحمت مسیر را طی کرد، نشانه بازبودن مسیر است، ولی چنانچه صدایی شنیدید، یعنی مسیر دچار گرفتگی شده است.
  6. از مهم‌ترین مراحل سرویس پکیج، تمیزکردن مشعل است. آسان‌ترین روش برای تمیزکردن مشعل پکیج استفاده از یک دمنده یا جارو برقی است. با این وسیله می‌توان گرد و خاکی که منافذ را مسدود کرده است را برطرف کرد.
  7. برای تمیزکردن فن دستگاه و اطمینان از سلامت آن، چند راه وجود دارد. در اولین روش، فن را به طور کامل باز کنید و آن را با آب به خوبی تمیز کنید. راه مناسب دیگری که پیشنهاد می‌شود، استفاده از یک اسپری  WD-40 است. به کمک این اسپری منطقه فن را به طور کامل پاک کنید. توجه کنید چون این اسپری چرب است، اگر آن را داخل بلبرینگ‌ها و شفت فن هم اسپری می‌کنید، این بخش‌ها روان‌تر می‌شوند.
    اگر فن سیستم گرمایشی پکیج نیاز به روغن‌کاری داشت، تنها باید از روغن یاتاقان کولر یا روغن چرخ خیاطی استفاده کنید. توجه کنید که این روغن را باید داخل بلبرینگ‌ها تزریق کنید و به طور همزمان پره فن را بچرخانید تا به خوبی فرایند روان‌سازی انجام شود. در ادامه این کار با استفاده از اسپری، داخل لوله ونتوری را به خوبی تمیز کنید.
  8. برای سرویس پکیج توجه کنید که ابتدا پمپ را باز کنید. برای این کار نیاز به آچار آلن دارید. بعد از بازکردن پمپ پره‌های روتور، آن را به خوبی تمیز کنید. سپس برای روان‌تر کارکردن قطعه، کمی مایع ظرفشویی را داخل شفت بریزید و روتور را به آرامی بچرخانید. برای بستن پمپ هم واشر آن را در جای خود قرار دهید و پیچ‌ها را به شکل ضربدری سفت کنید. این کار باعث می‌شود پمپ دچار لقی نشود.
  9. به یاد داشته باشید که برای تمیزکردن جرقه‌زن باید چندین بار سنباده را بر روی الکترود و جرقه‌زن بکشید و سپس با دستمال مرطوب آن را به خوبی تمیز و پاک کنید. برای تمیزکردن جرقه‌زن کارهای دیگری هم باید انجام داد: 
    * از سالم‌بودن چینی دور الکترود یون و جرقه‌زن مطمئن شوید.
    * فاصله‌ای که باید بین سر جرقه‌زن و برنر وجود داشته باشد را به درستی تنظیم کنید.
    * از اتصال الکترود یون و جرقه‌زن به کابل خود مطمئن شوید و بررسی کنید تا به جایی از بدنه متصل نباشد.
  10. حالا زمان آن است تا شیر پرکن دستگاه را باز کنید و فشار آن را چک کنید. صبر کنید فشار داخل مدار به 1 الی 5/1 بار برسد. زمانی که دستگاه به فشار مطلوب رسید، همه اتصالات را بررسی کنید تا جایی نشتی نداشته باشد. در صورتی که با کمترین میزان نشتی مواجه شدید، باید دوباره فشار مدار را به صفر برگردانید و مجددا اتصالات را چک و محکم کنید تا نشتی برطرف شود.
  11. اکنون باید شیر گاز را باز کنید و به کمک مخلوط آب، مایع ظرفشویی و یک ابر، همه اتصالات گاز را بررسی کنید. بهترین شیوه برای اطمینان از عدم نشتی دستگاه استفاده از همین ترکیب است.
  12. دستگاه را روشن کنید و پکیج را روی حداکثر گرمای شوفاژ تنظیم کنید.
  13. بعد از انجام تنظیمات و اقدامات لازم برای سرویس دستگاه پیکیج نوبت مهم‌ترین کار است. برای هواگیری پکیج باید آب ورودی را باز کنید. بعد از اینکه این آب به شوفاژ راه پیدا کرد، باید دریچه خروجی آخرین شوفاژ را باز کنید و بگذارید که مقداری از آب تخلیه شود. وقتی که هوای پکیج خارج شد، دریچه خروجی را ببندید. در این مرحله اگر شعله پکیج نیاز به تنظیم داشت، آن را تنظیم کنید.

بیشتر بخوانید:انواع اینورتر جوشکاری رونیکس

تصویری از آموزش قدم به قدم سرویس پکیج
آموزش قدم به قدم سرویس پکیج

بیشتر بخوانید:آموزش تعمیر اینورتر جوشکاری + ویدئو

سخن آخر

در این نوشتار از مجله رونیکس مراحل مختلف سرویس پکیج را مرور کردیم. بهتر است قبل از رسیدن موج سرما، سرویس پکیج را انجام دهید. بهترین راه برای انجام سرویس سالانه و دوره‌ای کمک‌گرفتن از فرد متخصص است. اگر دستگاه شما شامل گارانتی می‌شود، پیشنهاد می‌کنیم تا از شرکت سازنده و نمایندگی‌های آن استفاده کنید؛ اما اگر خودتان قصد کردید این کار را انجام دهید، لازم است ابزار کاملی داشته باشید.

رونیکس به عنوان برندی با تفکر جهانی که ابزاری مطابق با استانداردهای جهانی می‌سازد، در این مسیر کنار شما است.

4 پاسخ به “آموزش سرویس پکیج در منزل”

  1. هادی حسن‌زاده گفت:

    سلام وقت بخیر مبدل ثانویه پکیج بعد چند بار جرمگیری باید عوض بشه؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. یک مبدل ثانویه باکیفیت، بعد از بارها رسوب‌زدایی صحیح، همچنان می‌تواند کارایی خود را حفظ کند.

  2. حسین علوی گفت:

    مولفه ها و مهارت های کلیدی سرویس پکیج در منزل چگونه برای ارائه تعمیرات و نگهداری کارآمد و قابل اعتماد هستند؟

  3. بهروز افخمی گفت:

    ممکن هست که اطلاعاتی درباره ارور های پکیج هم ارائه کنید؟ برا مثال ارور E01

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.