- دقیقه 6
- 2059
- 0
به قلم سمیرا عسگری
19 خرداد 1400
کارواش ها از جمله دستگاه هایی هستند که از آنها جهت شستشوی سطوح و محیط های مختلف استفاده می شود. این ابزار در دو نوع خانگی و صنعتی در بازار وجود دارد که با توجه به نیاز افراد توسط برندهای مختلفی نیز تولید شده است.
همانطور که در مقاله کارواش خانگی چیست؟ اشاره کردیم کارواش های خانگی دستگاه هایی هستند که برای تمیز کردن محیط های کوچک مانند قسمتهای مختلف ساختمان (نمای بیرونی، پینجره ها) و نیز تمیز کردن خودرو مورد استفاده قرار میگیرند.
حال ممکن است برای شما این سوال پیش آید که تفاوت کارواش خانگی و صنعتی در چیست و کدام یک برای شما مناسب تر است؟ اگر به دنبال جواب این سوال هستید با ما همراه باشید تا در ادامه این مقاله در رونیکس مگ شما را با تفاوت این دو نوع کارواش آشنا کنیم.
نوع موتور کارواش خانگی و صنعتی چیست؟
موتور کارواش خانگی از نوع کلکتوری و کارواش صنعتی مجهز به موتور القایی است.
تفاوت بدنه کارواش خانگی و صنعتی در چیست؟
بدنه مدل خانگی از جنس پلاستیک و مدل صنعتی از فلز است.
تفاوت کارواش خانگی و صنعتی
همانطور که اشاره شد کارواش خانگی مناسب تمیز کردن محیط های کوچک است. اما کارواش صنعتی همانطور که از نام آن نیز مشخص است، کاربردهای گستره تری دارد و جهت تمیز کردن و شستشوی محیط های وسیع تر مانند کارخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد. اما تفاوت کارواش خانگی و صنعتی تنها به همین مورد خلاصه نمی شود و در واقع تفاوت این دو مدل در قطعات به کار رفته در آن ها می باشد.
بیشتر بخوانید: کارواش نانو چیست و چه مزایایی نسبت به کارواش های دیگر دارد؟
موتور
از فاکتورهای مهم در انتخاب ابزارالات موتور آن هاست. از تفاوت های اصلی کارواش خانگی و صنعتی نیز در موتور این دو می باشد. موتور استفاده شده در کارواش خانگی از نوع کلکتوری است و می بایست در محیط هایی از آن استفاده شود که فشار زیادی به موتور دستگاه وارد نشود؛ چرا که در صورت استفاده نامناسب و بیش از حد، موتور به شدت داغ شده و دچار آسیب می شود.
موتور تعبیه شده در کارواش های صنعتی از نوع القایی بوده و امکان شستشو در طولانی مدت و به صورت مدوام را برای کاربر فراهم می کند. از دیگر موارد فرق این دو می توان به جنس قطعات به کار رفته در پمپ و موتور آن ها اشاره کرد. قطعات به کار رفته در کارواش های خانگی معمولا از سرسیلندرهای برنجی با کیفیت متوسط و یا آلومینیومی هستند که تا حدودی از کیفیت پایین تری برخوردارند. این در حالی است که کارواش های صنعتی مجهز به سرسیلندر برنجی با درجه کیفیت بالایی می باشند.
همچنین مواد به کار رفته در پیستون کارواش های خانگی و صنعتی نیز تفاوت هایی با یکدیگر دارند، به این صورت که در کارواش های صنعتی جنس پیستون از سرامیک است و در هنگام تماس با آب دچار سایش نخواهد شد. دلایل ذکر شده در تفاوت موتور کارواش های خانگی و صنعتی بیانگر این است که استفاده از کارواش صنعتی در کارهای حجیم و طولانی مدت مناسب است زیرا آسیبی به موتور القایی آن وارد نخواهد شد.
موتور کارواش خانگی از نوع کلکتوری و موتور کارواش صنعتی از نوع القایی است.
شلنگ
جنس شلنگ از دیگر تفاوت کارواش خانگی و صنعتی است. با وجود اینکه در هر دو نوع کارواش ها از شلنگ فشار قوی استفاده شده است اما جنس شلنگ ها در مدل صنعتی از بافت مستحکم فولاد بوده که قابلیت عبور جریان آب را با فشار بالا داشته و همچنین مقاومت زیادی در برابر شرایط مختلف دارند.
در حالی که جنس این شلنگ فشار قوی در کارواش خانگی لزوما از بافت فولادی نمی باشد. بافت فولادی در شلنگ کارواش صنعتی باعث شده تا در هنگام عبور وسایل نقلیه سنگین از روی آن دچار آسیب و قطع و وصل شدن آب نیز نشود.
وزن
مورد دیگری که می توان در تفاوت کارواش خانگی و صنعتی به آن اشاره کرد، وزن آن هاست که البته این مورد دور از انتظار نخواهد بود. کارواش های صنعتی از وزن بیشتری نسبت به کارواش های خانگی برخوردارند و حداقل وزنی برابر با 20 کیلوگرم دارند، در حالیکه کارواش های خانگی دارای وزنی سبک تر و حدود 5 کیلوگرم دارند. بنابراین حمل و نقل نوع خانگی کارواش ها بسیار راحت تر خواهد بود.
شاسی و بدنه
جنس بدنه یا شاسی تفاوت دیگر این دو نوع کارواش است. با توجه به این که کارواش صنعتی در محیط های صنعتی استفاده می شود لازم است دارای بدنه ای مقاوم تر باشد؛ بنابراین بدنه آن از فلز با مقاومت بالاست. اما جنس به کار رفته شده در کارواش های خانگی از پلاستیک است و به همین دلیل بدنه ضعیف تری نسبت به کارواش صنعتی دارد.
تنظیم فشار
گیج فشار یا فشارسنج از دیگر تفاوت کارواش خانگی و صنعتی است و کارواش های صنعتی برخلاف مدل خانگی مجهز به فشارسنج هستند و به همین دلیل امکان کنترل و کم و زیاد کردن قدرت فشار فراهم می شود. با بیشتر شدن قدرت فشار، دبی خروجی آب نیز افزایش می یابد.
بیشتر بخوانید: کارواش بخار خانگی چیست؟ | با مزایا و معایب این کارواش آشنا شوید
در واقع می توان گفت قدرت فشار خروجی در سر نازل های مدل خانگی کارواش ها واقعی نیست اما در کارواش صنعتی به دلیل داشتن گیج فشار می توان فشار دقیق را کنترل و تنظیم کرد.
به نقل از سایت آبادیزل درباره تفاوت کارواش خانگی و صنعتی میتوان گفت:
“فرق های کارواش خانگی و صنعتی
قطعات به کار رفته در سریلندر ها و پیستون های کارواش صنعتی، از برنج با کیفیت استفاده شده که دوام بیشتری نسبت به نوع خانگی دارد.
رینگ و پیستون های کارواش صنعتی هم از سرامیک بوده که در تماس با آب دچار سایش نمیشوند.
جنس کارواش های خانگی از آلمینیوم و برنج است.
قطعات به کار رفته در کارواش خانگی از کیفیت پایینتری برخودار است.
جنس شاسی های کارواش خانگی از نوع پلاستیک است که نسبت به نوع صنعتی ضعیف تر است.
جنس شاسی ها در نوع صنعتی فلزی است. که قدرت بیشتری نسبت به نوع خانگی دارد.
کارواش های صنعتی نسبت به نوع خانگی در محیط های تحت فشار بیشترین کاربرد را دارند.”
جمع بندی
اگر تا انتهای این مقاله با ما همراه بوده اید، مطمئنا پاسخ سوال خود را در رابطه با تفاوت کارواش خانگی و صنعتی دریافت کرده اید. این تفاوت ها باعث شده تا هریک از این کارواش ها برای کاربردهای متفاوتی استفاده شوند.
در واقع کارواش خانگی در مواردی مانند شستشوی درب و دیوار ساختمان، حیاط، دوچرخه، خودرو و … کاربرد دارد و کارواش صنعتی در صنایع مختلف نفت، پتروشیمی، ساختمانی، غذایی و … برای انجام کارهایی نظیر حذف لایه های نامطلوب، رسوب زدایی، رنگ بری، جرم بری و از بین بردن رنگ های پوسیده مورد استفاده قرار می گیرد. اکنون می توانید با توجه به نوع کاربری و میزان استفاده ای که از کارواش دارید، گزینه مورد نظر و متناسب با کار خود را انتخاب نمایید.