بررسی انواع و بهترین تیلر های کشاورزی بازار ابزار ایران

بررسی انواع و بهترین تیلر های کشاورزی بازار ابزار ایران

به قلم آیدین طلایی

28 فروردین 1402

تیلر کشاورزی چیست و چه کاربردی دارد؟ مزایا و معایب استفاده از آن چیست؟ چه انواعی دارد؟ در هنگام خرید تیلر باید به چه نکاتی توجه کرد؟ بهترین تیلرهای موجود در بازار ابزار ایران کدام است؟

در این نوشتار رونیکس قصد داریم تا به تمامی این سوالات پاسخ دهیم.

رونیکس را بخوانید.

تیلر کشاورزی چیست و چه کاربردی دارد؟

بهتر است پیش از توضیح درباره تیلر، به تایلینگ یا خاکورزی زمین‌های کشاورزی بپردازیم. به مخلوط کردن خاک، شکستن کلوخ‌ها و بیرون آوردن علف‌های هرز از زمین که باعث بالا رفتن کیفیت خاک قبل از شروع کاشت می‌شود، تایلینگ یا خاکورزی می‌گویند.

خاکورزی به دو صورت انجام می‌شود:

  • خاکورزی اولیه: در این مرحله ابزار کشاورزی به عمق بیشتری از خاک نسبت به حالت ثانویه فرو می‌رود. با این کار کلوخ‌های بزرگتر به سطح خاک می‌آیند و شکسته می‌شوند. این کار توسط تیلر انجام می‌شود.
  • خاکورزی ثانویه: در این مرحله ابزاری مثل کلوخ شکن به عمق کمتری از خاک فرو می‌روند. تمرکز این تکنیک بر‌ روی سطح بالایی خاک است. کلوخ شکن با شکستن توده‌های کوچک‌تر خاک و فراهم کردن سطحی یکنواخت، زمین را برای کاشت بذر آماده می‌کند. برای مناطق کوچکی که امکان استفاده از کلوخ شکن وجود ندارد، می‌توان از تیلر هم استفاده کرد.

تیلر در حقیقت یک تراکتور کوچک است. این دستگاه همه کارهای تراکتور را در ابعاد کوچکتر انجام می‌دهد. تیلرها بیشتر در زمین‌های باتلاقی و شالیزارها استفاده می‌شود و می‌تواند در شخم زدن، از بین بردن علوفه هرز، ایجاد نهر، سمپاشی، مرزکشی، صاف کردن زمین و حتی حمل بار در ابعاد کوچک به کار گرفته شود.

شاید فکر کنید به این دلیل که این ابزار شبیه به تراکتور است، شاید بهتر باشد از تراکتور برای انجام این کارها استفاده کرد. اما از آنجایی‌که اکثر مزارع و باغ‌ها ابعاد کوچکی دارند، تراکتورها قادر به حرکت در آنجا نیستند. علاوه بر این خرید تراکتور برای این ابعاد مقرون به صرفه نیست. در این زمین‌ها بهتر است از تیلر استفاده شود. چون هم ابعاد کوچک‌تری دارد و هم قیمت مناسب‌تر. علاوه بر این به دلیل سبک‌تر بودن تیلر نسبت به تراکتور، فشار کمتری را در زمان حرکت به خاک وارد کرده و خاک را کمتر فشرده می‌کنند.

اجزای تیلر کشاورزی
اجزای تیلر کشاورزی

مزایا و معایب استفاده از تیلر چیست؟

مانند هر وسیله دیگری تیلر هم دارای مزایا و معایبی است که در تصویر پایین آمده است.

مزایا:

  • ساختار خاک بهبود پیدا کرده و رطوبت آن حفظ می‌شود
  • تهویه خاک به خوبی انجام می‌شود و نفوذپذیری آن افزایش می‌یابد
  • رشد علف‌های هرز و آفات به حداقل می‌رسد

معایب:

  • ممکن است سنگ‌ها و علف‌های هرز در تیغه‌ها گیر کند
  • به دلیل اینکه تیغه‌های کوچکی دارد، برای کشت منطقه به مدت زمان بیشتری نیاز است.
  • برای نتیجه بهتر خاک، باید آن را به آرامی حرکت داد
  • بیشتر مستعد خرابی است
مزایا و معایب استفاده از تیلر کشاورزی
مزایا و معایب استفاده از تیلر کشاورزی

مقاله «همه چیز درباره‌ی ابزارآلات باغبانی» اطلاعات کاملی را در خصوص سایر ابزارآلات باغبانی به شما می‌دهد.

انواع تیلر کشاورزی چیست؟

تیلرها را می‌توان بر اساس نوع موتور به دو نوع دیزلی و بنزینی تقسیم کرد.

  • تیلر دیزلی: معمولا موتورهای دیزلی قدرت بالاتری نسبت به دیگر موتورها دارند. از این تیلرها برای فعالیت‌های سنگین استفاده می‌شود. 
  • تیلر بنزینی: تیلرهای بنزینی برای کارهای سبک مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تیلرها برای کار نیاز به بنزین دارند.
تیلرهای بنزینی و دیزلی
تیلرهای بنزینی و دیزلی

در زمان انتخاب تیلر کشاورزی باید به چه نکاتی توجه کرد؟

مانند هر دستگاه دیگری، در هنگام خرید تیلرهای کشاورزی به بعضی نکات توجه کنید. این دستگاه قیمت و هزینه تعمیر بالایی دارد. پس بهتر است بسته به نوع کاربری موردنیاز، بهترین دستگاه را خریداری کنید. 

  • مساحت زمین: مساحت زمین ارتباط مستقیمی با انتخاب تیلر دارد. بهتر است برای زمین‌های زیر 5 هزار متر مربع از تیلرهای 7 اسب بخاری بنزینی و برای زمین‌های بالای 5 هزار متر مربع از تیلرهای دیزلی استفاده کنید.
  • کاربرد دستگاه تیلر: همانطور که گفتیم از تیلرهای بنزینی و دستی برای کارهای سبک و از تیلرهای دیزلی برای کارهای سنگین استافده می‌شود. بهتر است قبل از خرید دیزل به طور دقیق فعالیت خود را مشخص کنید.  
  • قدرت و توان: معمولا قدرت تیلر ارتباط مستقیمی با ابعاد آن دارد. مشخصا بهتر است برای زمین‌های بزرگ از تیلرهای بزرگ با توان بالا استفاده کنید. البته کنترل این نوع تیلرها ممکن است برای کاربر کمی سخت باشد. 
  • سوخت دستگاه: به سوخت دستگاه توجه کنید و بسته به نیازتان تیلر بنزینی یا دیزلی را خریداری کنید. هزینه بنزین از گازوئیل بیشتر، اما نگهداری آن آسان‌تر است.
  • سیستم انتقال نیرو: انتقال نیرو در تیلرها به دو صورت کوپل مستقیم و تسمه‌ای انجام می‌شود. قدرت تیلرهای تسمه‌ای پایین‌تر از تیلرهای کوپل مستقیم است. معمولا برای زمین‌های سفت از تیلرهای کوپل مستقیم استفاده می‌شود.
کاربری تیلر کشاورزی
تیلر کشاورزی

بهترین تیلرهای کشاورزی موجود در بازار ابزار ایران کدام‌اند؟

به دلیل کاربرد زیادی که تیلرها دارند، شرکت‌های زیادی دست به تولید این محصول زده‌اند. از برندهای مطرح خارجی تا برندهای داخلی. به دلیل تعداد زیاد این شرکت‌ها قصد داریم به بعضی از بهترین تیلرهای موجود در بازار ابزار ایران بپردازیم.

تیلر هیوندای مدل Speedy-G7

شاید فکر کنید این ابزار هیوندای ساخت کره جنوبی باشد، اما تیلر Speedy G7 هیوندای ساخت کشور چین و تحت لیسانس این شرکت است. این دستگاه دارای موتوری با توان 7 اسب بخار است و در دسته تیلرهای تسمه‌ای و بنزینی قرار می‌گیرد. این تیلر مناسب برای زمین‌ها و باغ‌های کوچک کشاورزی است. ویژگی‌های این دستگاه را می‌توانید در تصویر زیر مشاهده کنید:

ویژگی‌ تیلر کشاورزی هیوندای مدل Speedy-G7
Speedy-G7 ویژگی‌ تیلر کشاورزی هیوندای مدل

تیلر کاما مدل KDT910C

کاربران لوازم چینی، اسم برند کاما را شنیده‌اند. تیلر مدل KDT910C کاما با موتوور 4 زمانه خود توانایی ایجاد قدرتی معادل 9 اسب بخار را دارد. این تیلر دیزلی دارای گیربکس کوپل مستقیم است تا زمین‌های کشاورزی سفت را شخم بزند.

ویژگی‌ تیلر کشاورزی کاما مدل KDT910C
KDT910C ویژگی‌ تیلر کشاورزی کاما مدل

تیلر ویما مدل WM 1200 BE

شرکت ویما، یکی از بزرگترین شرکت‌های تولید ابزار و ماشین‌آلات کشاورزی، ساختمانی و صنعتی در کشور چین است.

دستگاه تیلر ویما مدل WM 1200 BE در مساحت‌های کوتاه هم به راحتی می‌تواند حرکت کند. همچنین این دستگاه علاوه بر خاک ورزی مناطق مسطح، برای مناطق بزرگ و زمین‌های شیب دار مناسب است. دلیل اصلی این امر هم گیربکس کوپل مستقیم آن است.

موتور این دستگاه دیزلی و دارای توان 12 اسب بخار است. از دیگر ویژگی‌های این تیلر ویما می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ویژگی تیلر کشاورزی ویما مدل WM 1200 BE
WM 1200 BE ویژگی تیلر کشاورزی ویما مدل

بیشتر بخوانید:
«راهنمای جامع خرید حاشیه زن‌های رونیکس»
«اره باغبانی و نحوه کار با آن»

سخن آخر

ما در رونیکس قصد داریم تا شما را با جهان ابزار آشنا کنیم. چرا که باور داریم ابزار دنیا را برای ما زیباتر می‌کنند. به همین دلیل، در این نوشتار رونیکس به یکی از مهم‌ترین ابزار در عملیات خاکورزی یعنی تیلرها و کاربردهای آن پرداختیم و پس از ذکر انواع آن، به بهترین تیلرهای موجود در بازار ابزار ایران پرداختیم. آیا تا به حال تجربه استفاده از این ابزار را داشته‌اید؟ به نظر شما چه چیزی یک تیلر را نسبت به دیگری متمایز می‌کند؟

نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول:

تیلر با کلوخ شکن چه تفاوتی دارد؟
کلوخ شکن‌ها در حقیقت نوعی تیلر هستند. با این تفاوت که از تیلر برای خاکورزی یا تایلینگ اولیه استفاده می‌شود تا به عمق خاک رفته و کلوخه را به سطح خاک بیاورد. کاربرد کلوخ شکن در خاکورزی ثانویه است و کلوخی که توسط تیلر به سطح خاک آمده را می‌شکند و زمین را برای کاشت آماده می‌کند.

23 پاسخ به “بررسی انواع و بهترین تیلر های کشاورزی بازار ابزار ایران”

  1. علی گفت:

    تیلرها یک عیب بزرگ دارن اونهم اینه که سیستم ترمز ندارن این بزرگترین عیب دستگاهه

  2. علي گفت:

    سلام
    ممنون از توضیحات شما
    اگر قیمت‌ها را هم می گفتید خوب بود

  3. یاورمحمدی گفت:

    تیلری که کیفیت بالای استقامتی داشته ودیر مستهلک شود وبه راحتی چندمنظوره عملیاتی شود علف زنی شخم علف هرز وسم پاشی وپمپ اب در اینج های کوچک قابل تغیر باشد

  4. ناشناس گفت:

    سلام لطفاً طریقه بستن تیغه تبار را با شکل نمایش و توضیح دهید کمال تشکر

  5. ناشناس گفت:

    سلام ممنون از لطفتون کاش تولید تیلرهمه کاره رو هم داشته باشید پدر کنار توضیحات قیمت رو لحاظ می‌کردید

  6. محمد گفت:

    بهترین برند تیلر ویما است دست سازندگان آن درد نکند چندین سال است دو دستگاه ویما ده. اسب وپنج اسب دارم در بدترین زمینهای سنگی و. رسی. سخت. استفاده میکنم صدای کم روان راحت واقعا دست مهندسین این وسیله درد نکند باغدار ملایری

    • ناشناس گفت:

      عزیز ویما ۱۲اسب هم‌استفاده کردید؟
      پس چطور همه میگن برند کاما خوبع ؟

  7. ناشناس گفت:

    باسلام بهتر بود برای اینکه اعتماد در خریدار ایجاد شود قیمت حداقلی وحداکثری را برای محصولات قید می‌کردید وامامسئله بعد تیلری که کاربر بتواند آسان و بدون زحمت ونیروی زیاد بتواند از آن کار کند و خودش بتواند روی دستگاه بنشیند

    • رونیکس گفت:

      سلام همراه گرامی. هدف این سایت اطلاع‌رسانی است و نه بررسی قیمت. از طرف دیگر قیمت‌ها در بازه‌های زمانی مختلف متغیر هستند. در خصوص سهولت استفاده از تیلر، این موضوع به عوامل مختلفی مانند تکنولوژی مورد استفاده در ساخت تیلر، شرکت سازنده، طراحی ارگونومیک این ماشین، نوع نیاز شما و… بستگی دارد.

  8. شهاب شریف زاده گفت:

    عرض سلام و خسته نباشید،توضیحات کامل و خوبی بود،فقط اگه شرایط خرید راهم قید می فرمودین، بنظرمن بهتربود،دیگراینکه نوع صندلی دار هم هستش،درخاتمه اگه قیمت تقریبی راهم بفرمائیدخیلی خوب میشه.سپاس ازبذل توجه تون.

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی ضمن عرض سلام و تشکر از ارسال کامنت شما؛ رونیکس در حال حاضر تولیدکننده تیلر کشاورزی نیست.

  9. منوچهر مسلّمی عقیلی گفت:

    ضمن عرض ارادت وتشکر بابت مطالب منتشر شده
    خواستم تقاضاکنم درصورت امکان کلیپهای کوتاهی ازتوانائی این وسیله همراه بادنباله بندهاشون روارسال کرده واگرمقدورباشدباذکرتاریخ قیمت حدودی رواعلام شود💐💐💐🙏🏾🙏🏾🙏🏾

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی، ضمن سلام و عرض ادب؛ رونیکس تولیدکننده تیلرهای کشاورزی نیست و این مقاله صرفاً جهت آشنایی مخاطبان با این دستگاه نگارش و تالیف شده است.

  10. ناشناس گفت:

    کاما بهتر یا دلتا دشت کسی اطلاع داره مدل ۱۰ اسب بخاراش؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی، ضمن عرض سلام و تشکر از ارسال کامنت؛ هدف ما از ارائه و تدوین مطالب صرفاً آگاهی‌سازی جامعه مخاطب است و طبعاً برندها و مدل‌های خاصی را برای خرید توصیه نمی‌کنیم؛ چراکه این انتخاب، بر عهده شما است.

  11. رسول محمدی گفت:

    سلام برا درو کردن گندم و جو توی زمین شیب دار چیزی دارید؟؟

  12. مهدی گفت:

    نظرتون درباره تیلر ۷ اسب دیانا چیه؟
    ممنوناز لطف شما

  13. حمید گفت:

    بنظرم تیلر بی سی اس با تمام ادوات حتی دروگر گندم هم داره . مدل ۴۵۷ بهترین نوعشه ولی حدود دویست تومن با ادوات قیمتشه .

  14. ناشناس گفت:

    سلام ،اسماعیل رحمتی از کوهدشت ،نمایندگی تیلر در همه شهر ها و خدمات پس از فروش نیست ،و گارانتی معتبر ندارن

  15. محمود گفت:

    سلام به نظرمن قیمت تیلرها بالاست.اگرهرکسی بتونه خودش جمع کنه بهترین تیلرا تا۲۵تومن میتونه تموم کنه.مگه قیمت موتورتیلربا موتور هندا چقدرفرق میکنه الان شما میتونید یه موتورهندای ۱۰ میلیونیم بخرید.خواهشن اگرمجبوربه خریدتیلرنیستید نخرید قیمتشون افتضاهه.باید ماشین زیرپاتا بفروشی یه تیلرچهارچرخ آشغالی بگیری.آقایون اگه پولشا دارید هرسال بدید اسبارکنند ولی به تیلرپول ندید

  16. Sadegh,,, گفت:

    باعرض سلام به همه ی عزیزان که درساخت تمام ابزارها که از 0 تا 100 زحمت کشیده اید خسته نباشید عرض میکنم، ، ، به امید روزهای پیروزی برای ساخت عبر ماشین های سنگین صنعتی و کشاورزی و دامپروری ووو غیر،،، درپایان فضا پیما آخرین آفرین به همه تان .
    Ronix

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.