همه چیز درباره دستگاه جوش اینورتر و ویژگی های آن

دستگاه جوش اینورتر رونیکس

به قلم سپیده صادقی

11 اردیبهشت 1401

جوشکاری رایج ترین روش اتصال دائمی قطعات فلزی است که با ذوب کردن قطعات فلزی با حرارت بالا، می‌توانیم یک اتصال دائمی ایجاد کنیم. از جوشکاری به دلیل استحکام آن برای اتصال تیرهای ساختمان‌سازی، پل‌ها، صنایع مختلف مانند راه‌آهن، کشتی‌سازی، اتوموبیل‌سازی و بسیاری موارد گوناگون دیگر استفاده می شود.

در ادامه این مقاله با همه چیز در مورد اینورتر، از جمله کاربرد دستگاه جوش اینورتر آشنا می‌شوید.

بهترین ابزار برای انجام جوشکاری سریع و راحت چیست؟  دستگاه های جوش امروزی بسیار تغییر کرده اند و برخی از مدل ها می توانند حتی آنچه را که فکر می کنید غیرممکن است، جوش دهند.

این ابزار در گذشته علاوه بر سنگین بودن و تولید صدای بلند، فقط یک نوع الکترود را جوش می دادند.  در حال حاضر، اینورترها دارای عملکردهای ویژه ای هستند که باعث محبوبیت آنها شده است و به بهترین دستگاه های جوش در حال حاضر در بازار تبدیل شده اند.

اینورتر چیست؟

واژه “اینورتر” در لغت به معنای “مبدل” است. این دستگاه که با نام‌های “درایو”، “کنترل کننده دور موتور” و “دریایو فرکانس متغیر” نیز شناخته می‌شود، در واقع یک دستگاه الکترونیک قدرت است. وظیفه اصلی اینورتر، تبدیل جریان مستقیم (DC) به جریان متناوب (AC) است.

بیشتر بخوانید:کاربرد دیمر در ابزارالات چیست؟

اینورترها چگونه کار می‌کنند؟

س از آشنایی با این موضوع که اینورتر چیست، نحوه کارکرد آن‌ را بررسی خواهیم کرد.
اینورترها با فرکانس بالا، جریان متناوب شهری را به جریان مستقیم تبدیل میکنند. یکی از ویژگی های برجسته اینورترها این است که به شما این امکان را میدهند تا فرکانس و سطح ولتاژ را توسط تقویت کننده ها (قطعۀ الکترومغناطیسی یا الکترونیکی که جریان الکتریکی را تقویت می‌کند) به سطح دلخواه و مورد نیاز تغییر دهید.

همانطور که قبل‌تر اشاره کردیم، دستگاه های جوش در گذشته بسیار سنگین و پرمصرف بودند اما با استفاده از تکنولوژی IGBT (Insulated Gate Bipolar Transistor) که عامل افزایش فرکانس است، وزن و سایز دستگاه جوش و همچنین مصرف انرژی را کاهش داده است.

بیشتر بخوانید: شگفتی سازی مازیار زارع در ملوان؛ مردی که نمی‌شود دوستش نداشت

دستگاه های اینورتر رونیکس

کاربرد دستگاه جوش اینورتر

کاربرد دستگاه جوش اینورتر بسیار متنوع است و در صنایع مختلف از جمله آسانسور، خم و برش، پمپ‌های صنعتی و ساختمانی، اکسترود، جوشکاری، نوار نقاله، پنل‌های خورشیدی، منابع برق اضطراری، سیستم‌های آب رسانی، پارکینگ‌های طبقاتی و جرثقیل‌های سقفی و تاور کرین‌های سنگین به کار می‌رود.

اینورتر RH-4603 رونیکس، ابزاری پرقدرت و سبک

کاربرد دستگاه جوش اینورتر پلاس رونیکس، مجهز به سیستم Arc Force  و Hot Start، جوشکاری را به امری راحت تبدیل کرده است. علاوه‌ بر آن با دارا بودن سیستم خنک کننده این امکان را به شما می‌دهد تا بدون وقفه، جوشکاری کنید و به کار خود، سرعت ببخشید. دستگاه اینورتر مدل RH-4603 رونیکس (Ronix) یکی از جدیدترین دستگاه‌ های جوشکاری در حال حاظر در بازار است. این دستگاه جوش دارای جریان خروجی 180 آمپر واقعی است که به کاربران امکان استفاده از نمایشگر دیجیتال و انتخاب جریان مناسب، با توجه به نوع الکترود را می‌دهد.

دستگاه جوش اینورتر رونیکس مدل  RH-4603
دستگاه جوش اینورتر رونیکس مدل  RH-4603

جوشکاری ممکن است شغل بسیار خطرناکی به نظر نرسد، اما بر اساس داده‌های سازمان ایمنی و بهداشت شغلی(OSHA)  بسیاری از جوش‌کارها، هر ساله در معرض خطر آسیب‌های شیمیایی و فیزیکی جوشکاری هستند. آسیب‌های تنفسی ناشی از استنشاق دود سمی، مشکلات بینایی و شنوایی، آسیب‌های پوستی به دلیل قرارگیری در معرض ماوراء بنفش و سوختگی از آسیب های رایج در جوشکاری است.

نکات ایمنی جوشکاری

با در نظر گرفتن نکات زیر هنگام جوشکاری، می‌توان از این آسیب های احتمالی، جلوگیری کرد.

  • مطمئن شوید که دستگاه به درستی نصب شده است.
  • هرگز بدون تهویه مناسب، جوشکاری نکنید.
  • با لباس، کفش و دستکش ضد حریق کار کنید.
  • به هیچ وجه بدون محافظ چشم، جوشکاری نکنید.
  • کیت کمک‌ های اولیه در دسترس داشته باشید.

بیشتر بخوانید : چرخه عملکرد دستگاه جوش اینورتر چیست؟

مشکلات رایج جوشکاری+ راه حل آن‌ها

در جدول زیر، مشکلات رایجی که هنگام کار با دستگاه های اینورتر وجود دارد با راه حل، برای شما قرار داده شده است.

مشکلات رایجعلت مشکلرفع مشکل
با روشن کردن دستگاه، صفحه نمایشگر قدرت LED روشن نمی‌شود و فن دستگاه کار نمی‌کند.عدم اتصال به منبع انرژیمطمئن شوید که دستگاه در حالت ON است.
سیم اتصال جرقه می‌زنددرست چفت نشدن کانکتور با دستگاهمحکم کردن کانکتور دستگاه
داغ شدن بیش از حد نگهدارنده الکترودبالا بودن جریان انتخاب شده برای الکترود و یا محکم بسته نشدن اتصالات دستگاهالکترود با قطر بیشتر انتخاب شود و دوباره اتصالات دستگاه محکم بسته شود

همچنین به نقل از سایت آلیاژ جوش پارسه یکی از مشکلات مهم دیگر :

“ترک در جوشکاری

سه نوع ترک وجود دارد:

ترک داغ

زمانی اتفاق می‌افتد که فشار روی حوضچه جوش خیلی زیاد باشد یا به اجبار خیلی سریع سرد شود.

ترک سرد

مواد غیرقابل انعطاف، فشار پسماندها (ناشی از ارتعاش یا خم شدن مداوم) و هیدروژن قابل انتشار در داخل فلز، همگی می‌توانند ترک‌های سرد ایجاد کنند.

ترک دهانه

زمانی اتفاق می‌افتد که انتهای یک جوش به درستی پر نشده باشد که در این صورت یک نقطه ضعیف شکل می‌گیرد و می‌تواند ترک بخورد.

گاهی اوقات، ترک فوراً ایجاد نمی‌شود، و تا روزها، ماه‌ها یا سال‌ها بعد، فلز شروع به ترکیدن می‌کند یا ترک ایجاد شده، بزرگ‌تر می‌شود. مشکل ترک خوردگی در جوش اینست که شما نمی‌توانید به سادگی به آن برگردید و پرش کنید: بلکه باید آن قسمت از جوش یا کل جوش را بردارید و دوباره از اول شروع کنید. اگر بتوانید از همان اول از ایجاد ترک جلوگیری کنید، در زمان و تلاش‌تان صرفه جویی می‌شود”

بیشتر بخوانید: آرک فورس چیست و چه کاربردی در دستگاه جوش اینورتر دارد؟

ویژگی های بارز دستگاه جوش اینورتر
ویژگی های بارز دستگاه جوش اینورتر

شش ویژگی های متمایز کننده اینورتر

سبک، کم حجم و قابل حمل

این مهم ترین و چشمگیرترین مزیت دستگاه جوش اینورتر نسبت به دستگاه های ترانسفورماتور های معمولی است.  به عنوان مثال، یک اینورتر با وزن کمتر از 5 کیلوگرم، کوچکتر از یک چمدان و با قابلیت اینکه به راحتی روی شانه شما آویزان می شود و قابل جا به جایی است، می تواند ظرفیت خروجی قابل مقایسه با یک دستگاه ترانسفورماتور 50 کیلوگرمی داشته باشد.

قدرت بالا، جرقه کم‌تر

 در دستگاه های جوش اینورتر، به دلیل افزایش قابل توجه ذخیره انرژی هسته مغناطیسی، انرژی خروجی حدود 80-90٪ است در حالی که این عدد در دستگاه های جوش معمولی  به حدود 50٪ می‌رسد. دلیل این اختلاف در انرژی خروجی، مقاومت بیشتر ترانسفورماتورهای معمولی است که سبب از دست دادن مقدار قابل توجهی از توان به دلیل اتلاف گرما است.

  فاقد آلودگی صوتی

 با استفاده از تکنولوژی به‌روز در دنیای ابزار، اینورترها فاقد آلودگی صوتی هستند درحالیکه دستگاه های جوش در گذشته با تولید صدای زیاد، موجب عدم تمرکز فرد جوشکار می‌شدند.

همه چیز در مورد دستگاه جوش اینورتر

مجهز به سیستم هوشمند انتخاب جریان مناسب الکترود

دستگاه های جوش اینورتر مجهز به سیستم قطع کن محافظتی و سیستم هوشمند انتخاب جریان مناسب الکترود بوده و خاصیت ضد چسبندگی (anti stick) به جهت سهولت کار با الکترودهای جوش مختلف دارد.

جوش زنجیره‌‌ای بدون قطع و وصل

یکی از مزیت های دستگاه جوش اینورتر، جوش زنجیره ای بدون قطع و وصل است. این ویژگی نه تنها به کار شما سرعت میبخشد بلکه باعث افزایش طول عمر دستگاه شما نیز می‌شود.

مجهز به سیستم Arc force یا تنظیم قوس الکتریکی

در مقایسه با دستگاه جوش های معمولی، اینورترها کنترل قوس الکتریکی بهتری را ارائه می دهند.  یک قوس پایدار و قابل کنترل برای جوشکاری با کیفیت ضروری است. اینورترها به دلیل دارا بودن ولتاژ مدار باز بالاتر، می‌توانند به راحتی، قوس الکتریکی را حفظ کنند.

سوالات متداول
1. آیا دستگاه های جوش اینورتر برق کمتری مصرف می‌کنند؟
بله، به دلیل افزایش پایداری قوس الکتریکی، مصرف انرژی دستگاه های جوش اینورتر کمتر است.

2.کدام مدل دستگاه جوش بهتر است؟ AC یا DC ؟
دستگاه جوش DC خروجی جوش نرم‌تر، پاشش کمتر و قوس پایدارتری دارد. در اکثر موارد، پیوند قوی تری نسبت به جوشکاری AC ارائه می دهد.  

به نقل از سایت وینر درباره دستگاه جوش اینورتر و ویژگی های آن می‌توان گفت:

“انواع دستگاه جوش اینورتر

  • دستگاه جوش برق
  • دستگاه جوش CO2
  • دستگاه جوش CO2 دبل پالس
  • دستگاه جوش آرگون
  • دستگاه جوش آرگون AC/DC
  • دستگاه جوش آرگون پالسی”

جمع‌بندی

در این مقاله همه چیز در مورد اینورتر را بررسی کردیم. با انتخاب و خرید ابزار درست، همیشه می‌توان هم در مصرف انرژی و هم در وقت خود، صرفه‌جویی کرد. دستگاه های جوش اینورتر با ویژگی های متمایزکننده ای که دارند میتوانند بهترین همراه برای جوش‌کار ها باشند. دستگاه جوش اینورتر رونیکس با جریان خروجی 180 آمپر و وزن سبکی که دارد یکی از بهترین گزینه ها برای جوشکاری سریع و راحت است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دستگاه های جوش رونیکس میتوانید به سایت و مجله رونیکس سر بزنید.

سوالات متداول

آیا دستگاه های جوش اینورتر برق کمتری مصرف می‌کنند؟
بله، به دلیل افزایش پایداری قوس الکتریکی، مصرف انرژی دستگاه های جوش اینورتر کمتر است.
کدام مدل دستگاه جوش بهتر است؟ AC  یا DC ؟
دستگاه جوش  DC خروجی جوش نرم‌تر، پاشش کمتر و قوس پایدارتری دارد. در اکثر موارد، پیوند قوی تری نسبت به جوشکاری AC ارائه می دهد.

13 پاسخ به “همه چیز درباره دستگاه جوش اینورتر و ویژگی های آن”

  1. عذیری گفت:

    سلام جالب بود ممنون از ارائه موضوع.
    یک اینورتر 250 آمگر به چه موتور برقی نیاز دارد.

  2. مسعود گفت:

    دستگاه جوش اینورتر مصرف بالایی داره؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی، مصرف انرژی اینورترهای جوشکاری به خاطر افزایش پایداری قوس الکتریکی کم است.

  3. شهرام کاشانی گفت:

    جوش اینورتوری بهتره یا جوش co2؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی، این دو روش با همدیگر متفاوت بوده و کاربردهای خاص خود را دارند. بنابراین با همدیگر قابل مقایسه نیستند.

  4. Behnam گفت:

    سلام خسته نباشید ممکنه انواع الکترود جوش کاری رو هم معرفی کنید و کاربرد هر کدوم رو توضیح بدین

  5. کاظم گفت:

    سلام من این مشکلو داشتم که نگهدارنده الکترود خیلی داغ می شد و وسظ کار باید صبر می کردم تا یکم دماش بیاد پایین بعد باهاش کار کنم دوباره با این نکته ای که تو اون جدوله تو این مقاله گفتین رفتم یکم با اینورتر ور رفتم تنظیمات جریانشو اوکی کردم وحل شد دمتون گرم خیلی کاربردی بود توضیحاتتون

  6. هادی گفت:

    دستگاه خوبیه ولی صدای فن بالایی داره

  7. پندار گفت:

    تو سال جدید قیمت یه سری از ابزار بالا تر رفته و من دارم فکر میکنم که اشتباه کردم که پارسال نخریدم الان که فکر میکنم اینورتر میتونست کارمو راحت تر کنه یه طرح فروش تخفیفی ای چیزی نمیذارین؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. شما می‌توانید با واحد امور مشتریان و شماره تلفن 0216497 تماس بگیرید.

  8. ناشناس گفت:

    سلام چرا هنگام جوشکاری امپر ان خودبه خود تغییر میکند

    • رونیکس گفت:

      سلام همراه گرامی؛
      نوسانات برق یکی از رایج‌ترین دلایل تغییر خود به خود آمپر جوشکاری است. از دیگر دلایل این مشکل می‌توان به خرابی قطعات داخلی دستگاه جوش، افزایش دمای دستگاه و افزایش دمای دستگاه اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.