- دقیقه 11
- 8414
- 4 نظر
به قلم سمیرا عسگری
4 مرداد 1400
امروزه در کمتر منزلی یکی از انواع ابزارآلات برقی یافت نمیشود. ابزارآلات برقی سرعت روند فعالیت را افزایش داده و به کاربران برای صرف جویی در زمان و هزینهها کمک میکنند. یکی از انواع ابزارآلات برقی که کاربرد بسیاری داشته و در عموم منازل، کارگاهها، کارخانهها و… مورد استفاده قرار میگیرند، دریلها هستند.
در این میان دریلهای رونیکس جزء دسته ابزارآلات برقی با کیفیت مطلوبی هستند که این ویژگی پس از بهره گیری از طراحی منحصربفرد متخصصان این برند، مرهون استفاده از قطعات دریل رونیکس است.
دریلها با توانهای گوناگون، در ابعاد مختلف و متناسب با حجم کارهای مختلف تولید میشوند که کیفیت هر یک از پارامترهای آنان با قطعات بکار رفته در ساختارشان ارتباط مستقیم دارد. هر چه کیفیت قطعه بیشتر بوده و از مواد اولیه با کیفیتتری با طراحی مهندسی شده، ساخته شده باشد بالطبع ابزار قدرت بیشتری داشته و طول عمر مفید بیشتری نیز خواهد داشت.
قطعات دریل رونیکس مجموعهای از قطعات پرمصرف و پر فروش این برند هستند که از بهترین متریالهای موجود تهیه شده و علاوه بر تبدیل دریلهای رونیکس به یکی از نمونههای خوب بازار، برای تعمیر سایر ابزارآلات برقی مشابه نیز مورد استفاده قرار گرفته و به سادگی جایگزین قطعات مصرفی میشوند.
ساختمان دریل
دریل های رونیکس از کنار هم قرار گرفتن یک مجموعه از قطعات مکانیکی و قطعات الکتریکی تشکیل شده اند که در ادامه به معرفی کاربرد هر یک از این قطعات خواهیم پرداخت.
قطعات مکانیکی دریل
قاب
برای آشنایی با قطعات دریل اولین موردی که قصد داریم به شما معرفی کنیم قاب یا بدنه دریل است. قاب ها عموماً از پلاستیک های صنعتی مخصوص و مقاوم و در عین حال سبک ساخته می شوند. کلیه قطعات دریل رونیکس در مجموعه قاب قرار گرفته و تنها قسمت شفت انتهایی گیربکس از قاب خارج میشود تا به سه نظام و مته متصل بشود. تمام طراحی های ظاهری اعم از برندینگ و رنگ محصول بر روی قاب انجام شده و هویت ظاهری محصول و برند آن را تشکیل میدهند.
سه نظام
سه نظام یکی از مهمترین قطعات دریل رونیکس است که خود از قطعات فولادی متحرک تشکیل شده و وظیفه اصلی آن تثبیت موقعیت مته های معمولی یا مته های فولادی برای ایجاد سوراخ در بدنه مصنوعات چوبی ، فلزی و یا سیمانی است.
سه نظام ها به دو دسته سه نظام های آچاری و اتوماتیک تقسیم میشوند که تفاوت اصلی آنها در استفاده و عدم استفاده از آچار برای اتصال مته است. برای اتصال مته به سه نظام های آچاری نیاز به آچار خواهید داشت در حالی که برای استفاده از سه نظام های اتوماتیک نیازی به آچار نیست.
میزان قطر متهای که میتوان به سهنظام وصل کرد، عامل بسیار تعیینکنندهای در انتخاب این قطعه است اما فکهای یک سه نظام مهمترین بخش این قطعه هستند که باید از کیفیت و طول عمر بالا و مقاومتی حداکثری در برابر خوردگی برخوردار باشند.
علاوه بر این سهنظامهای رونیکس در قسمت فک خود دارای طراحی کاملا مهندسی شده و استاندارد هستند که فاقد هرگونه لقی بوده و از انحراف مته جلوگیری میکنند.
میله عمق سنج را به نقل از نفتاب بخوانید:
عمق سوراخ های ایجاد شده توسط دریل، برای بهتر انجام شدن کار، با اهمیت است. میله یا تراز عمق سنج یک میله مدرج است و اندازهگیری عمق سوراخها با این میله انجام میشود. با این قطعه از دریل، میتوان فهمید تا چه عمقی نیاز به سوراخ کردن است.
بیشتر بخوانید: معرفی انواع کارواش رونیکس
مجموعه گیربکس
مورد دیگری که در لیست آشنایی با اجزای دریل قرار میگیرد گیربکس است. این مجموعه از تعدادی چرخ دنده تشکیل شده است که وظیفه اصلی آن کاهش سرعت زیاد موتور یونیورسال و افزایش قدرت گشتاور در سه نظام است.
به عبارتی دیگر در موتور یونیورسال سرعت بسیار زیاد (معمولاً بین ۲۰ الى ۲۷ هزار دور در دقیقه) است و بدیهی است این سرعت با قدرت اندکی که داراست عملا نمی تواند در سوراخکاری مورد استفاده قرار گیرد.
مجموعا گیربکس این سرعت را تا حدود ۱۵۰۰ دور در دقیقه کاهش داده و قدرت گشتاور را در سه نظام و مته افزایش می دهد. در محصولات رونیکس گیربکس هایی با دنده ها و شفت های سخت کاری شده و مکانیزم ترکمتر دقیق استفاده می شود.
قطعات الکتریکی دریل
بالاتر به معرفی اجزا و قطعات دریل پرداختیم. حال در این قسمت میخواهیم به بررسی اجزای تشکیلدهنده دریل که در دسته الکتریکی قرار میگیرند بپردازیم. ادامه مقاله را از دست ندهید.
کلید اصلی
یکی از قطعات دریل رونیکس کلید است. این کلید دارای دو حالت قطع و وصل میباشد که البته با وارد نمودن فشار بر کلید به حالت وصل در آمده و با رها نمودن کلید مجددا به حالت قطع باز میگردد. میتوان گفت در دریل ها همواره از شستی فشاری استفاده می شود و بر حسب اشتباهی رایج و مرسوم، آن را کلید مینامند.
کلیدهای ضدغبار رونیکس از مواد اولیه مرغوب و استاندارد تولید شده و از تحمل جریانی بالایی برخوردار هستند. به علاوه مسی بودن جنس قطعه پلاتین این کلیدها موجب افزایش طول عمر مفید قطعه و افزایش کیفیت عملکرد آنها شده است.
موتور یونیورسال
اصلی ترین جزء مدار الکتریکی دریل و سایر وسایل برقی صنعتی را موتور آن ها تشکیل می دهد. موتور مهم ترین قطعه از قطعات انواع دریل رونیکس است. این موتور عمدتا از نوع یونیورسال است زیرا از یک سو دارای وزن کم و از سوی دیگر دارای سرعت بسیار زیاد است و همچنین دارای عمر مفید نسبتاً مطلوبی نیز میباشد.
با اتصال برق به وسایل برقی و عبور جریان الکتریکی از بالشتک های موتور یونیورسال و آرمیچر، دو میدان مغناطیسی در تقابل با یکدیگر شکل می گیرد که در نهایت به چرخش آرمیچر منجر میشود. در حال چرخش با درگیر شدن قسمت انتهایی آرمیچر با مجموعه گیربکس، چرخ دنده ها به چرخش در میآیند و سرعت زیاد آن به سرعت کم اما با قدرت گشتاور زیاد تبدیل میشود. گیربکس نیز سه نظام و در نهایت مته را به چرخش در می آورد.
بیشتر بخوانید: بررسی کارواش رونیکس 130 بار
آرمیچر
آرمیچر یکی از اجزای اصلی تشکیلدهنده موتور و از مهم ترین قطعات دریل رونیکس است که خود از اجزایی نظیر هسته آرمیچر، سیم پیچ آرمیچر، کلکتور، محور، پروانه خنککننده و… تشکیل میشود.
همانطور که توضیح داده شد چرخش آرمیچر در نهایت به چرخش مته میانجامد و متاسفانه این قطعه همواره در معرض آسیب است و در اکثر موارد جرقه زنی شدید موتور دریل و یا سایر وسایل برقی صنعتی از بروز عیب در آرمیچر شکل میگیرد.
بروز عیب در آرمیچر، شدت جرقه ها در زیر زغال ها را افزایش داده و موتور را سريعاً بطور بسیار جدی و شدید گرم میکند. به موازات افزایش دما در موتور ، قدرت دستگاه شدیدا کاهش یافته و زیر فشار فعالیت متوقف می شود. آرمیچرهای رونیکس از مجموعه قطعات دریل رونیکس اما در جهت دستیابی به توان واقعی و حداکثر قدرت، دارای سیم پیچ مسی با بالاترین درجه خلوص مس هستند.
به علاوه این قطعه یدکی دارای شفت فولادی با استحکام مکانیکی بالا بوده و بر روی سیمپیچ، زیر هسته فلزی و دور گلویی آن به طور کامل لاکگیری شده تا از ورود آسیب به آرمیچر جلوگیری شود.
به نقل از سایت مگنت دریل درباره آشنایی با قطعات دریل رونیکس میتوان گفت:
“چرا خرید دریل رونیکس پرطرفدار است؟
دریل رونیکس یکی از برندهای بین المللی بوده که مالکیت ایرانی دارد. این برند سهم مهمی در بازار فروش ابزارآلات در ایران به دست آورده است. کیفیت بسیار خوب، قیمت مناسب و خدمات پس از فروش از جمله دلایلی است که این برند را در بازار رقابت این گروه از ابزارآلات برجسته کرده است.
تولیدکنندگان محصولات این برند کشورهای مختلفی چون فرانسه، آلمان، تایوان، ترکیه، چین و استرالیا هستند. در واقع، در برندهای بین المللی تولید هر بخش از محصولات به بهترین تولیدکنندگان ابزارآلات در کشورهای مختلف ارجاع داده میشود. به عبارت دیگر، با توجه به تخصص تولیدکنندگان هر کشور، تولید دستهای از محصولات به آنها سپرده میشود. به عنوان مثال، دسته ابزارآلات برش و سوراخکاری چون دریل، ساخت کشور فرانسه و آلمان است. از دلایل دیگر محبوبیت خرید دریل رونیکس، ارائه قیمتهای مناسب آن است. دریل رونیکس با ارائه قیمتهای پایین و کیفیت و کارایی بالا توانسته است یک رقیب جدی برای سایر برندهای ابزارآلات باشد. گارانتی ۱۲ ماهه ابزارآلات رونیکس و خدمات پس از فروش این برند، از دیگر نقاط قوت آن به شمار میآید. تمامی این ویژگیها باعث شده تا رونیکس با جلب رضایت مشتریان بتواند به عنوان برندی ماندگار مطرح شود.”
انواع دریل
تا این بخش از مقاله باید آشنایی کاملی با ساختار دریلها پیدا کرده باشید. دریلها انواع مختلفی دارند که هرکدام از آنها برای فضاها و مکانهای خاصی استفاده میشوند. این ابزارها بسته به نیروی تولیدشده از موتور، در سه دسته برقی، شارژی و پنوماتیکی قرار میگیرند؛ اما از لحاظ کاربرد میتوان دریلها را به انواع مختلفی تقسیم کرد. در ادامه مقاله به بررسی انواع دریل و کاربرد آنها خواهیم پرداخت. همراه ما باشید.
دریل معمولی
متداولترین نوع دریلی که احتمالاً اکثر شما با آن کار کردهاید، دریل معمولی یا درایور است. این دریل بسته به تنظیماتی که دارد، حالت کار آن تغییر میکند. اما از نظر عملکرد تنها میتواند در خلاف جهت عقربههای ساعت یا در جهت عقربههای ساعت بچرخد. برخی از دریلهای معمولی دارای کلاچ هستند که به کمک آن میتوانید قدرت دستگاهها را به طور مکانیکی کم و زیاد کنید. این حالت هنگام باز و بسته کردن پیچها، یا سوراخکردن مواد شکننده بسیار کارآمد است.
در بازار هزاران نوع دریل معمولی وجود دارد که هرکدام از آنها برای سوراخکردن مواردی مثل چوب، پلاستیک یا فلز به کار گرفته میشوند. قدرت دریلی را که میخواهید خریداری کنید باید از طریق اندازه سوراخی که در حال حفاری آن هستید مشخص کنید. در دفترچه راهنمای محصول میتوان مشخصات دریل و این را که میتوان از آن برای سوراخکردن چه موادی استفاده کرد، مشاهده کرد. به طور کلی، دریلهای معمولی برای سوراخکردن چوب، پلاستیک، فلز و انواع دیگر مواد کاربرد دارند.
دریل نمونهبردار
این نوع دریل را میتوان جزء قدرتمندترین ابزار بازار دانست. دریل نمونهبردار، یک موتور بزرگ دارد که اکثر اوقات به یک قاب وصل میشود. به دنبال این موضوع هنگام انجام فرایند حفاری ثابت میماند و تکان نمیخورد. شکل این دریلها استوانهای است. نحوه عملکرد دریل نمونهبردار به این شکل است که به جای سوراخکردن، اطراف هسته را میسایند تا بیرون بیاید. پس برای کار با این ابزار تنها کاری که باید انجام دهید این است که مته را بچرخانید.
اکثر دریلهای نمونهبردار تنها حفاری به سمت پایین را انجام میدهند. اما برخی مدلهای خاص آنها نیز وجود دارد که میتوان آنها را با دست نگه داشت و حفاری را به شکل افق انجام داد. از این مدل بیشتر برای حفاری سوراخهای بزرگ موانع سخت مثل بتن استفاده میکنند.
دریل ضربهای / دریل گیربکسی
دریل گیربکسی شبیه به دریل معمولی است؛ با این تفاوت که از مکانیزم چرخشی و چکشی در آن استفاده میشود و چندسرعته است. کاربرد این نوع دریل معمولاً علاوهبر باز و بسته کردن پیچها و سوراخ کردن چوب و مصالح با تراکم کم و متوسط، شامل سوراخکاری چکشی بتن نیز میشود که بیشتر در ساختمانها استفاده میشوند.
بعضی از دریلهای ضربهای با باتری کار میکنند (شارژی هستند)؛ اما در بازار نمونههایی پنوماتیک و برقی آن نیز وجود دارند. این نوع دریل برای سوراخکردن گزینه مناسبی نیست و اگر به سوراخکاری تمیز و دقیق نیاز دارید، بهتر است از یک دریل معمولی استفاده کنید.
دریل بتن کن
این نوع دریل را شاید با نام بتنکن بشناسید که شکل آن بسیار شبیه به یک چکش تخریب است؛ اما کاربرد متفاوتی دارد. دریل بتنکن دارای مکانیزم سوراخکاری و چکشی است که باعث میشود بسیار قویتر و سریعتر از دریل چکشی کار کند. در نتیجه، این دریل شامل دو حالت چکشکاری و سوراخکاری است که کاربرد زیادی برای انجام کارهای صنعتی و حتی خانگی مختلف دارد.
مدلهای این دریل، دارای گزینه چرخش هستند که بیشتر برای سوراخ کردن فلز یا چوب از این حالت استفاده میشود. به طور کلی، عملکرد سوراخکردن با چرخش و ضربه، در موقعیتهایی استفاده میشود که سطح بسیار سفت باشد و بخواهید آن را تخریب کنید. دریل بتنکن با عملکرد چرخشی، برای سوراخکردن مواد سخت مثل آجر، آسفالت، بتن یا سنگ به کار گرفته میشود.
دریل دسته دی شکل
همانطور که از نام این دریل پیدا است، دسته آن شکل خاصی دارد. از این نوع دریل برای پروژههای مختلفی که به گشتاور بالا نیاز دارند، استفاده میشوند. این ابزار که در دسته دریلها قرار میگیرد، کمتر برای سوراخکردن مواد استفاده میشود و بیشتر برای مخلوط کردن مایعات غلیظ کاربرد دارد. این نوع دریل شکل و اندازه متفاوتی دارد و با دسته D شکلی که دارد به راحتی از بین دیگر دریلها قابل شناسایی است.
دریل سرکج
دریل سرکج تقریباً شبیه به دریل دسته D است؛ با این تفاوت که سر آن در زاویه مناسبی نسبت به ماشه خود قرار میگیرد. قسمت پشتی سر این ابزار برخلاف دیگر دریلهای برقی، از خط ماشه خود بالاتر نمیرود. در نتیجه طراحی کوچکتری دارد و باعث میشود در فضاهای کوچک بدون مشکلی بتوانید از آن استفاده کنید. این نوع دریل پنوماتیک است.
دریل زمین کن
این دریل همانطور که از نامش پیدا است، از آن برای کندن زمین استفاده میشود. نام دیگر آن دریل چاله کن است که ابزار بسیار قدرتمندی بوده و از هوا یا گاز برای تامین انرژی موتور و انجام کار خود استفاده میکند. دریل زمینکن ابعاد بسیار بزرگی دارد و در زمان کمتری نسبت به بیل، زمین را میشکند و از خاک عبور میکند. از این دریلها معمولاً برای ایجاد سوراخهای بزرگ در زمین یا حتی در یخ استفاده میکنند.
این دستگاهها با سرعت بسیار بالا سوراخهای بسیار تمیز و دقیقی را به وجود میآورند. از کاربردهای دریل زمینکن باید به تنظیم تابلوهای راهنمایی مانند علائم توقف اشاره کنیم. جالب است بدانید میتوانید از این دریل برای حفر چاله در یخهای ضخیم برای ماهیگیری نیز استفاده کنید. البته برای زمستانهای برخی شهرهای سردسیر کاربرد دارد.
دریل چکشی
این دریل بسیار شبیه به دریلهای معمولی و استاندارد است؛ با این تفاوت که به آن مکانیزم چکشی نیز اضافه شده است. این حالت باعث شده تا بتوانید دریل را به بیرون و به داخل فشار دهید، در نهایت میتوانید با چرخاندن مته، از قابلیت چکش زدن آن نیز استفاده کنید. با استفاده از این ابزار میتوانید بین سوراخ کاری همراه با چکش یا تنها سوراخ کاری یک گزینه را انتخاب کنید.
دریل چکشی بسیار کاربردی است و در بسیاری از پروژههای بزرگ استفاده میشود. از کاربردهای رایج آن باید به سوراخ کردن و راندن پلاستیک، فلز، چوب و بتن اشاره کنیم. لازم است بدانید این دریل یک ابزار همهکاره است و کمک زیادی به شما میکند، اما اگر از آن برای کارهای اشتباهی استفاده کنید، به راحتی شکسته میشود.
دریل ستونی
دریل ستونی یکی از انواع دریل است که سر آن روی پایهای عمودی قرار میگیرد و در امتداد آن حرکت میکند. کارکرد آن به این صورت است که معمولاً روی یک میز کار نصب میشود. البته مدلهای رومیزی زیادی نیز از آن تولید شده که در بازار وجود دارند. درایو این محصول به شکل عمودی روی یک سکو قرار گرفته است که میتوانید بسته به نیازی که دارید، دریل را در اندازه مناسب تنظیم کنید.
در رابطه با کار این دریل لازم است بدانید میتوانید آن را به اره برقی و دیگر ابزارها نیز اضافه کنید. با استفاده از این دریل نهتنها میتوانید سوراخهای دلخواه خود را ایجاد کنید، بلکه میتوان سوراخهایی را که قبلاً ساختهاید بزرگتر کنید. دریلهای ستونی قدرت بسیار بالایی دارند و بیشتر توسط افراد متخصص استفاده میشوند.
دریل فرزکاری
این نوع دریل نیز شبیه به دستگاههای معمولی است و تنها وزن سبکتری دارد. دریل فرزکاری که از طریق یک تسمه کار میکند، با عملکرد عمودی و افقی میزکار، با یک دریل پرسی ترکیب میشود. ماشینهای فرزکاری معمولاً استفاده صنعتی دارند، اما مدلهای کوچکتر آنها میتوانند برای استفاده خانگی و کارگاهی نیز گزینه مناسبی باشند. نحوه کار این دریل به گونهای است که به جای ایجاد سوراخ، از آن برای خارج کردن موادی استفاده میکنند که در سوراخ حفاریشده وجود دارد. اگر توجه کنید در مشاغل ساختمانی و کارگاهی استفاده از این دریل را مشاهده میکنید.
دریل بازوی رادیال
از دریل بازوی رادیال میتوانید برای کاربردهای مختلفی مثل ایجاد سوراخ در یک خط افقی بدون نیاز به حرکت دریل یا قطعه استفاده کنید. یعنی نیازی نیست برای سوراخ کردن موارد مختلف، دریل را حرکت دهید. این نوع ابزار قدرت بسیار بالایی دارد؛ به نحوی که میتوانید از آن برای سوراخ کردن آهن نیز کمک بگیرید. اما توصیه میکنیم برای انجام این کار به سراغ دستگاههای قدرتمند بروید.
دریل دو سر
این دستگاه یک دریل تقریباً جدید است که با ترکیبی از دریل ضربهای و دریل شارژی ساخته شده است. لازم است بدانید این دریل میتواند به عنوان یک محرک ضربهای نیز عمل کند و برای شما درست مثل یک دریل شارژی باشد. ابعاد دریل دو سر کوچک است که این موضوع باعث شده افرادی که فضای کافی برای استفاده از دریلهای بزرگ را ندارند، دریل دو سر خریداری کنند. این ابزار معمولاً با نام سوئیچ درایور معروف است که امروزه جایگزین اکثر دریلهای ضربهای شده و محبوبیت زیادی به دست آورده است.
سخن آخر
دریلها با توجه به انواعی که دارند کاربرد آنها نیز مختلف است. به دنبال این کاربرد اجزا و قطعاتی که در آنها به کار رفته نیز فرق میکند. اما مواردی که بالاتر نام بردیم از رایجترین قطعاتی بودند که در انواع دریل وجود دارند و باعث عملکرد هرچه بهتر آنها میشوند. در این مقاله شما را با اصلیترین قطعات دریل و انواع این دستگاه آشنا کردیم.
آیا محصولی از رونیکس وجود دارد که در آرمیچر آن بجای مس از سایر عناصر و آلیاژها نظیر آلومینیوم استفاده شده باشد؟؟؟؟
اگر چنین محصولی وجود دارد، دلیل استفاده از آلیاژی بغیر از مس رو توضیح دهید؟؟؟ که آیا بخاطر پایین آمدن قیمت نهایی است؟؟
یا مزایای دیگری دارد؟
امکان تعویض سه نظام در دریل های برقی وجود دارد ؟
باسلام وخسته نباشید. من دریل رونیکس مدل 2240خریدم اما متأسفانه آرمیچرش سوخته. تو دیجی کالا آرمیچر مدل های دیگه هست اما مدل 2240نیست.آیااز آرمیچر مدل های دیگه میشه استفاده کرد یافقط باید مدل خودش باشه؟
همراه گرامی سلام. جهت استعلام موجودی قطعه با واحد امور مشتریان رونیکس و شماره تلفن 0216497 داخلی 1 تماس حاصل کنید.