ویژگی های یک دریل شارژی حرفه ای

دریل شارژی حرفه ای

به قلم مهسا تاران

4 دی 1400

با توجه به نوع کاربرد و عملکرد، تمامی دریل های شارژی موجود در بازار به دو دسته اصلی دریل شارژی معمولی یا خانگی و دریل شارژی حرفه ای تقسیم می شوند. دریل شارژی حرفه ای دقیقا نقطه مقابل دریل های معمولی و خانگی است. در واقع هر قدر که دریل های معمولی و خانگی، ساده و دارای توان و سرعت کمتری هستند، دریل های شارژی حرفه ای سرعت و توان بیشتری داشته و عموما از باتری هایی با ولتاژ و ظرفیت بیشتر بهره می برند.

دریل های شارژی همان طور که از نامشان پیدا است، دریل هایی بدون سیم هستند که با استفاده از نیروی باتری فعالیت می کنند و برای استفاده از آن ها نیاز به منبع مستقیم برق وجود ندارد. جا به جایی این نوع دریل ها به آسانی صورت گرفته و امکان استفاده از آن ها در تمامی محیط ها وجود دارد. همین ویژگی ها دریل های شارژی را به ابزارآلاتی محبوب و کاربردی در میان کاربران صنایع مختلف و حتی کاربران خانگی تبدیل کرده اند.

در ادامه این مطلب ویژگی های یک دریل شارژی حرفه ای را بیان کرده و تفاوت این نوع دریل شارژی با انواع خانگی و معمولی را برخواهیم شمرد.

بیشتر بخوانید: ویژگی های دریل شارژی چیست؟

 نوع موتور و میزان سرعت

سرعت یک دریل شارژی حرفه ای بالطبع از یک دریل شارژی خانگی بیشتر بوده و در نتیجه از موتور قدرتمندتری نیز برخوردار است. امروزه موتور دریل های شارژی حرفه ای عموما از نوع موتورهای براشلس یا بدون ذغال است که استهلاک بسیار کمتری داشته، دیرتر داغ می شود و عمر مفید طولانی تری نیز دارد. برندهایی همچون بوش، ماکیتا و رونیکس در ساخت دریل های شارژی جدید خود از این نوع موتورها استفاده می کنند و به همین دلیل شاهد تولید ابزارآلات مقاوم تری از سوی این برند ها هستیم.

نوع موتور و میزان سرعت
تصویر کاربر در حال کار با دریل شارژی بر روی چوب

warning هنگام خرید یک دریل شارژی حرفه ای توجه داشته باشید که اگر دریل را برای سوراخکاری یا پیچ کاری بر سطوح متراکم تهیه می کنید به میزان سرعت و نوع موتور دستگاه دقت کنید. سرعت یک دریل شارژی حرفه ای باید از صفر تا 2000 دور در دقیقه یا بیش از این باشد تا از پس سوراخکاری سطوحی همچون مصالح ساختمانی بربیاید.

برخورداری از قابلیت سوراخکاری چکشی

یکی از مهم ترین ویژگی های یک دریل شارژی حرفه ای برخورداری از قابلیت سوراخکاری ضربه ای یا چکشی است. این ویژگی به مته این امکان را می دهد که از هر سطحی عبور کند و قطر و عمق سوراخکاری را به بیشترین حد ممکن برساند.

واژه دریل شارژی چکشی با اصطلاح (Cordless Impact Drill) که بر بدنه محصول یا بر روی بسته بندی دستگاه نوشته می شود قابل تشخیص بوده و تعداد ضربه در دقیقه نیز بر سطح بسته بندی یا در دفترچه راهنمای محصول نوشته می شود که به شما برای انتخاب دریلی با شدت ضربه متناسب با سطح کارتان کمک خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: سه نظام دریل و مراحل تعویض آن

سوراخکاری چکشی
برخورداری از قابلیت سوراخکاری چکشی

قابلیت تنظیم میزان سرعت و گشتاور

این ویژگی یکی از حائز اهمیت ترین مواردی است که هنگام خرید یک دریل شارژی حرفه ای باید به آن توجه شود. بر بدنه این نوع دریل ها که عموما از سرعت بالا و گشتاور بیشتری بهره می برند، عموما کلیدها و ترکمتر یا گشتاور سنجی تعبیه شده است که حین کار به کاربر اجازه می دهد سرعت و گشتاور را در میزان دلخواه خود تنظیم کرده و ثابت نگه دارد.

سرعت یک دریل شارژی حرفه ای یا به وسیله یک دیمر تنظیم دقیق سرعت و یا به وسیله یک کلید دو حالته بر روی گیربکس برای تعیین کمترین و بیشترین بازه سرعت تنظیم می شود و ترکمتر تعبیه شده در قسمت بالای سه نظام نیز گشتاور دریل را بین 18 تا 21 حالت تنظیم می کند تا از ورود آسیب ناشی از فشار بیش از حد به سطح کار یا خود دستگاه جلوگیری شود.تفاوت گشتاور و قدرت موتور با نوشته سایت بیمه دات کام به این صورت است:

“توان موتور بر حسب اسب بخار و گشتاور بر حسب نیوتن متر سنجیده می‌شود. وقتی از اسب بخار صحبت می‌کنند، منظور قدرت یا توانی است که توسط موتور تولید می‌شود، مردم عادی با اسب بخار بیشتر آشنا هستند اما کارشناسان حرفه‌ای خودرو به میزان گشتاور ماشین بیشتر دقت می‌کنند. گشتاور در موتور خودرو چیست؟ به صورت کلی گشتاور عامل حرکت چرخ‌های ماشین است اما اسب بخار نشانگر میزان کار انجام شده است.””

بیشتر بخوانید: انواع دریل شارژی رونیکس

قابلیت تنظیم میزان سرعت و گشتاور
تصویر نشان دهنده سرعت و گشتاور دریل

نوع سه نظام

سه نظام در دریل های شارژی عموما از نوع اتوماتيك بوده و در دو نوع پلاستيكي و فلزي ساخته مي شود كه در نوع فلزي كمي به وزن و قيمت دستگاه اضافه مي شود ولي در عوض این مدل دریل استحكام و دوام بيشتري خواهد داشت.

ولتاژ و ظرفیت باتری

مقدار ولتاژ و ظرفیت باتری نیز از دیگر پارامترهای مهم هنگام انتخاب یک دریل شارژی حرفه ای است. هر چه ولتاژ باتری یک دریل شارژی بیشتر باشد قدرت دستگاه افزایش یافته و توان بیشتری نیز خواهد داشت.

به نقل از سایت کارمانیا درباره ویژگی های یک دریل شارژی حرفه ای می‌توان گفت:

“ویژگی های اصلی دریل شارژی حرفه ای

دریل شارژی حرفه‌ای دقیقاً نقطه مقابل دریل‌های معمولی و خانگی است. در حالی که دریل‌های معمولی و خانگی، ساده و دارای توان و سرعت کمتری هستند، دریل‌های شارژی حرفه‌ای سرعت و توان بیشتری دارند و عموماً از باتری‌هایی با ولتاژ و ظرفیت بیشتر بهره می‌برند.

دریل‌های شارژی به عنوان ابزارهای بدون سیم، با استفاده از نیروی باتری اجرا می‌شوند و نیازی به منبع مستقیم برق ندارند. این ویژگی باعث جابجایی آسان این نوع دریل‌ها می‌شود و امکان استفاده از آن‌ها در تمامی محیط‌ها وجود دارد. این ویژگی‌ها باعث محبوبیت و کاربرد وسیع دریل‌های شارژی در میان کاربران صنایع مختلف و حتی کاربران خانگی شده است.

دریل شارژی حرفه‌ای، به دلیل توان، سرعت و عملکرد بالاتر، به ویژه در کاربردهای صنعتی یا حرفه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ابزارها اغلب با قابلیت‌ها و ویژگی‌های پیشرفته‌تری همراه هستند که به کاربران حرفه‌ای امکان انجام کارهای پیچیده و متنوع را می‌دهد. از جمله ویژگی‌هایی که در دریل شارژی حرفه‌ای یافت می‌شود، می‌توان به توان بالا، کیفیت ساخت بالا، مقاومت در برابر سایش و عمر باتری طولانی اشاره کرد.”

ولتاژ و ظرفیت باتری
تصویر باتری و میزان ظرفیت آن

idea (2) همچنین برای فعال سازی یک دریل شارژی حرفه ای غالبا از باتری هایی با ظرفیت 18 و 20 و بالاتر استفاده می شود که بالتبع ماندگاری بیشتری داشته و دیرتر نیاز به شارژ مجدد پیدا می کنند.


سؤالات متداول

1- اصلی ترین تفاوت میان دریل های خانگی و حرفه ای در چیست؟

اصلی ترین تفاوت این دو نوع دریل شارژی در نوع موتور، میزان سرعت و گشتاور محصول و میزان ولتاژ و ظرفیت باتری آن ها است.

2- آیا گشتاور و سرعت دریل با یکدیگر رابطه مستقیم دارند؟

خیر. گشتاور و سرعت با یکدیگر رابطه عکس داشته و برای استفاده از بیشترین حد گشتاور ابزار باید سرعت در کمترین حالت خود قرار بگیرد.

3- ترکمتر دریل شارژی در چند حالت قابل تنظیم است؟

ترکمتر ها عموما بین 18 تا 21 حالت قابل تنظیم هستند اما گاها دیده می شود که برای دریل های شارژی از 3+21 حالت برای بیان ظرفیت ترکمتر استفاده می شود که عدد 3 به معنی حالت های سوراخکاری، سوراخکاری چکشی و قفل سه نظام است که هر سه روی ترکمتر نمایش داده شده و از این طریق قابل تنظیم هستند.


جمع بندی

علاوه بر تمامی موارد اشاره شده، تجهیز با لامپ LED جهت روشن کردن محل سوراخکاری، برخورداری از چراغ نشانگر میزان شارژ باتری، استفاده از باتری هایی با قابلیت فست شارژ و داشتن بدنه ای ارگونومیک و خوش دست نیز از ویژگی های یک دریل شارژی حرفه ای هستند که وجودشان یک دریل عادی و خانگی را از یک دریل حرفه ای متمایز می کند و امکان تشخیص این دو از یکدیگر را به کاربر می دهد.

2 پاسخ به “ویژگی های یک دریل شارژی حرفه ای”

  1. حسین حسینی گفت:

    سلام
    قربان اگه دریل نیمسوز بشه امکان تعمیرش هست؟یا باید جدیدشو بخرم؟واحد تعمیرات داره شرکتتون؟

    • رونیکس گفت:

      همراه عزیز سلام. رونیکس دارای 193 نمایندگی خدمات پس از فروش در سراسر کشور است. همچنین می‌توانید با شماره تلفن 0216497 تماس بگیرید. کارشناسان ما شما را راهنمایی می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.