7 غذای مناسب برای طبیعت‌گردی+دستور پخت

آشپزی در طبیعت
  • دقیقه 7
  • 14677
  • 0

به قلم فرناز اصلاح

16 خرداد 1402

یکی از لذت‌بخش‌ترین لحظات سفرهای طبیعت‌گردی، کنار آتش نشستن و غذاخوردن است. یک لحظه چشمانتان را ببنید و تصور کنید! منظره‌ای زیبا و چشم‌نواز، همسفری دوست‌داشتنی و همراه، گرسنگی شدید و غذایی لذیذ که آن را خودتان پخته‌اید. تمام این عوامل دست به دست هم می‌دهند تا تجربه‌ای فراموش‌نشدنی را خلق کنید.

واقعیت این است که لذت سفرهای طبیعت‌گردی در کنار آشپزی و خوردن غذایی دلچسب در طبیعت دوچندان می‌شود؛ اما به نظر شما چه نوع غذاهایی برای چنین سفرهایی مناسب هستند؟ وسایل آشپزی در طبیعت چه اهمیتی دارند؟ در این مقاله از مجله رونیکس، شما را با 7 غذای خوشمزه با دستور پخت ساده در طبیعت آشنا می‌کنیم. مهم‌ترین وسایل آشپزی در طبیعت را نیز معرفی می‌کنیم.

رونیکس را بخوانید!

وسایل آشپزی در طبیعت

ساج و استند سفری
ساج و استند سفری

برای آشپزی در طبیعت باید وسایل مناسب آن را داشته باشید. وسایل و تجهیزاتی با قابلیت حمل آسان که بتوانید به راحتی با آن‌ها کار کنید و تمیزکردن آن‌ها نیز آسان باشد. در این مقاله مهم‌ترین وسایل آشپزی در طبیعت را معرفی می‌کنیم. با ما همراه باشید!

ظروف آشپزی

ظروف آشپزی در طبیعت
ظروف آشپزی در طبیعت

ظروف آشپزی،از مهم‌ترین تجهیزات سفرهای طبیعت‌گردی است. احتمالا تجربه استفاده از ظروف آلومینیومی را دارید. این ظروف سبک‌وزن را به راحتی می‌توانید همه جا همراه خود ببرید. تنها مشکل این است که غذا به آن‌ها می‌چسبد و تمیزکردن آن‌ها مشکل است.

ظروف استیل مقاومت بالایی دارند؛ اما سنگین‌تر از ظروف آلومینیومی هستند و همچنان مشکل چسبیدن غذا در آن‌ها وجود دارد.

ظروف پلاستیکی، سبک‌وزن، ارزان‌قیمت و مقاوم به خراشیدگی هستند؛ اما غذای داخل آن‌ها در اثر حرارت بو می‌گیرد.

ظروف سیلیکونی کم‌حجم بوده و مقاومت بالایی نسبت به حرارت دارند؛ شست‌و‌شوی آن‌ها آسان است و سطحشان چسبنده نیست. به نظر می‌رسد این ظروف سازگار با طبیعت و تجزیه‌پذیر، بهترین انتخاب برای سفرهای طبیعت‌گردی است.

اجاق و سایر تجهیزات آشپزی در طبیعت‌

اجاق طبیعت‌گردی
اجاق طبیعت‌گردی

اجاق‌های طبیعت‌گردی گرما و حرارت مورد نیاز برای پخت غذا را با مصرف گاز، سوزاندن هیزم یا ذغال تامین می‌کنند. انواع ساج سفری و استند، منقل، بخاری هیزمی و … گزینه‌های مناسب شما برای آشپزی در طبیعت هستند.

حتما یادتان باشد که موقع بستن بار و بنه سفر، سایر وسایل ضروری آشپزی مانند ذغال، بادبزن، دستگیره، استارتر آتش، توری گریل، کبریت، سیخ کباب و … را نیز در صورت نیاز همراه خود ببرید. حتما یک کتری سبک داشته باشید تا لذت نوشیدن چای آتشی را هم تجربه کنید.

غذاهای ساده در طبیعت

غذای ساده در طبیعت
غذای ساده در طبیعت

برنامه کمپینگ و طبیعت‌گردی به این معنا است که قرار است مدتی را در دل طبیعت و به دور از خانه گرم و نرم خود سپری کنید. البته که چنین برنامه‌هایی با وجود تمام چالش‌هایی که دارند، تجربه خارق‌العاده و خاطراتی رویایی را برای شما رقم می‌زنند؛ اما یکی از جدی‌ترین مسائلی که باید فکری به حال آن کنید، پختن غذا است!

واقعیت این است که طبیعت خانه نیست و امکانات خانه را برای پخت و پز در اختیار ندارید. علاوه بر تهیه و تدارک تجهیزات مناسب آشپزی در طول سفر، باید آن دسته از مواد غذایی را انتخاب کنید که زود فاسد نشوند؛ سبک‌وزن بوده و حمل آن‌ها آسان باشد؛ کالری زیادی را تامین کنند و پخت آن‌ها نیز آسان باشد. در این بخش، 7 غذای ساده و دستور پخت آن‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

تخم مرغ، همراه همیشگی

تخم مرغ نیمرو
تخم مرغ نیمرو

تخم مرغ یکی از ساده‌ترین و لذیذترین غذاهایی است که می‌توانید درست کنید. حمل آن نیز با وجود جا تخم مرغی سفری آسان است. فقط حواستان باشد که تخم مرغ پخته را با خود به سفر نبرید؛ چرا که زود فاسد می‌شود.

با اجاق سفری و یک ماهی‌تابه کوچک، می‌توانید به آسانی یک نیمروی خوشمزه درست کنید. درست‌کردن تخم مرغ آب‌پز نیز ساده است. کافی است آن را درون ظرف آب، روی اجاق یا آتشی که درست‌کرده‌اید بگذارید و تنها چند دقیقه به آن زمان بدهید.

سیب‌زمینی را دست کم نگیرید!

سیب زمینی تنوری
سیب زمینی تنوری

سیب‌زمینی یکی از بهترین غذاهای مناسب طبیعت‌گردی است. کالری زیادی دارد؛ هضم آن آسان است؛ زود خراب نمی‌شود و روش‌های پخت ساده‌ای دارد.

برای درست‌کردن سیب‌زمینی کبابی، کافی است آن را با فویل بپوشانید؛ درون آتش قرار دهید و کمی صبر کنید. نتیجه فوق‌العاده است!

شاید در خانه سیب‌زمینی آب‌پز غذای چندان خوشمزه‌ای به نظرتان نرسد؛ اما در برنامه‌های طبیعت‌گردی، همین غذای به ظاهر ساده و معمولی، حکم غنیمتی کمیاب و لذیذ را برایتان پیدا می‌کند. کافی است یک‌بار امتحان کنید.

پوره سیب‌زمینی هم غذایی بسیار خوشمزه با روش پخت ساده‌ای است. ابتدا سیب‌زمینی را آب‌پز کنید. سپس آن را رنده کنید یا بکوبید و در ماهی‌تابه همراه با پیاز سرخ‌شده، نمک، فلفل، زردچوبه و کره تفت دهید. به همین سادگی!

املت خوشمزه و لذیذ

املت
املت

محال است طبیعت‌گرد باشید اما لذت پختن و خوردن املت در دل کوه و جنگل را تجربه نکرده باشید. پختن این غذای خوشمزه و پرانرژی بسیار ساده است. کمی پیاز خردشده را با روغن یا کره در تابه تفت دهید و سپس به آن گوجه فرنگی و فلفل دلمه خردشده، کمی نمک، فلفل، زردچوبه را اضافه کنید. کمی صبر کنید تا این مواد بپزند و به اصطلاح به خورد هم بروند. سپس با توجه به تعداد نفرات، چند عدد تخم‌مرغ اضافه کنید و صبر کنید تا بپزد.

کباب‌، انتخاب هر ایرانی!  

کباب کوبیده، جوجه کباب و ماهی کباب
کباب کوبیده، جوجه کباب و ماهی کباب

جوجه کباب، کباب کوبیده و ماهی کبابی، از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین غذاها برای هر ایرانی در برنامه‌های سفر و طبیعت‌گردی هستند. البته باید احتمال فاسدشدن گوشت، مرغ و ماهی را در طول سفر در نظر بگیرید و آن‌ها را در یخ‌دان یونولیتی با مقدار یخ کافی قرار دهید. 

برای درست‌کردن جوجه کباب کافی است که قطعات فیله، کتف و بال مرغ را که قبلا با پیاز و آبلیمو یا ماست طعم‌دار شده است، به سیخ بکشید و آن را روی اجاق، منقل یا آتشی که درست کرده‌اید بگذارید و باد بزنید. در مورد کباب کوبیده گوشت یا ماهی نیز به همین شکل عمل کنید. برای کباب‌کردن ماهی می‌توانید از توری کباب ماهی نیز استفاده کنید.

لوبیا، عدسی و آبگوشت

آبگوشت
آبگوشت

پختن این غذاها به تجهیزات و مهارت خاصی نیاز ندارد. کافی است صبر کنید تا غذای شما چند ساعت روی آتش بماند و خوب جا بیفتد.

برای پختن لوبیا و عدسی، ابتدا کمی پیاز و سیب‌زمینی خردشده را با زردچوبه تفت دهید. سپس لوبیا یا عدس خیس‌خورده را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا بپزد. در حین پخت، کمی رب گوجه و نمک به آن اضافه کنید.

پختن یک آبگوشت خوشمزه نیز کار ساده‌ای است. پیاز، گوجه فرنگی و سیب‌زمینی را خرد کنید. سپس مقداری گوشت آبگوشتی یخ‌زده و نخود لوبیای خیس‌خورده را که همراه خود آورده‌اید، با کمی ادویه به آن اضافه کنید. ظرف را پر از آب کنید و آن را روی آتش بگذارید. چند ساعت زمان بدهید تا خوب بپزد. در طول پخت، نمک، رب گوجه، کمی پودر لیمو عمانی و پودر دارچین یا چوب دارچین به آن اضافه کنید. اگر بتوانید با خود ظرف دیزی به همراه ببرید نتیجه فوق‌العاده می‌شود؛ اما از آنجایی‌که این ظرف‎‌ها معمولا سنگین هستند و جابه‌جایی آن‌ها مشکل است، یک قابلمه آلومینیومی یا استیل نیز کارتان را راه می‌اندازد.

مواد غذایی کنسروی

کنسرو مواد غذایی
کنسرو مواد غذایی

کنسرو لوبیا چیتی، تن ماهی، خوراک بادمجان و … نیز غذاهای لذیذی هستند که نیازی به پخت ندارند. حواستان باشد که شب قبل از سفر، آن‌ها را به مدت 20 دقیقه بجوشانید تا بعدا دچار مسمومیت سموم کنسروی نشوید.

نودل با پخت آسان و سریع

نودل
نودل

برای پخت نودل کافی است آن را در آب جوش بریزید و فقط 3 دقیقه زمان بدهید تا بپزد. می‌توانید بعد از پخت در کنار آن از تخم مرغ، تن ماهی یا مایه ماکارونی هم استفاده کنید.

بیشتر بخوانید:
چه وسایلی برای کوهنوردی در پاییز لازم است؟
راهنمای خرید نور افکن دستی و چراغ کمپینگ

سخن آخر

در این مقاله از مجله رونیکس تلاش کردیم تا شما را با انواع غذاهای ساده و خوشمزه برای طبیعت‌گردی و روش پخت آن‌ها آشنا کنیم. اگر شما هم در این زمینه تجربه‌ای دارید، نظرات و سوالات خود را با ما از طریق کامنت به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

ساج و استند سفری چیست؟
ساج صفحه فلزی کمی گودی است که به آن ووک نیز می گویند. ساج و استند برای پخت غذا در طبیعت به عنوان اجاق استفاده می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.