فوت‌ و فن‌های زیرسازی مبل

فوت و فن‌های زیرسازی مبل
  • دقیقه 5
  • 316
  • 0

به قلم سمانه محمدزاده

6 آبان 1403

این مقاله با همکاری شرکت رونیکس و آچاره، جهت آگاه‌سازی متخصصان و تعمیرکاران در مورد نکات ریز و فوت ‌وفن‌ های زیرسازی مبل نگارش و تنظیم شده است.

زیرسازی مبل یک مرحله کلیدی از مبل‌سازی و تعمیرات مبل است که بر راحتی و دوام مبل تاثیر زیادی دارد. اگر می‌خواهید در حرفه‌ خود قدمی جلوتر بردارید و مبلی باکیفیت و بی‌نقص بسازید، شناخت نکات و فوت‌ و فن‌های مبل‌سازی به شما کمک زیادی می‌کند. در این مقاله از مجله‌ رونیکس، فوت ‌و فن‌های زیرسازی مبل را از دیدگاه متخصص آچاره بررسی می‌کنیم.

رونیکس را بخوانید.

آماده‌سازی فریم مبل

بعد از برش و پرداخت چوب، قطعات مبل را با میخ‌کوب و چسب به هم وصل کنید. توصیه می‌شود از میخ‌کوب مناسب با نوع چوب، طرح و پارچه‌ مبل استفاده کنید. استفاده از میخ‌کوب نامناسب می‌تواند باعث ترک‌خوردن چوب مبل شود. در مرحله‌ بعد باید بررسی شود که اتصالات محکم و ایمن هستند. اکنون فریم مبل آماده‌ رویه‌کوبی است. یکی از اصلی‌ترین فرآیندهای مبل‌سازی، رویه‌کوبی است که شامل تعویض کلاف، فوم مبل، پارچه و فنرها می‌شود.

زیرسازی مبل

بیشتر بخوانید: تاریخچه صنعت مبلمان در ایران

رویه‌کوبی و زیرسازی مبل

زیرسازی یک بخش مهم و اساسی در فرم‌دهی و راحتی مبلمان محسوب می‌شود. بدون زیرسازی درست، مبل دوام خود را از دست می‌دهد و ممکن است یکی از موارد زیر اتفاق بیفتد:

  • نقص ظاهری مانند برآمدگی و فرورفتگی
  • صداهای آزاردهنده هنگام نشستن
  • کاهش راحتی و دوام
  • هزینه‌های اضافی برای تعمیر

بنابراین برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی، حتما نکاتی را که در ادامه توضیح می‌دهیم، رعایت کنید.

نکات زیرسازی مبل

نکات مهم برای زیرسازی مبل

راحتی و دوام مبل به متریال مورد استفاده در زیرسازی مبل بستگی دارد. در زیرسازی مبل، فنرکاری و اسفنج‌کاری دو مرحله‌ ضروری برای استحکام و کیفیت مبل هستند. در این دو مرحله متریال مختلفی استفاده می‌شود.

فنرکاری در زیرسازی مبل

حتما دیده‌اید که بخش نشیمن یا کف مبل در اکثر مواقع دچار فرورفتگی می‌شود. بنابراین باید به این بخش توجه ویژه‌ای داشت. فنرکاری همان‌طور که از نامش پیدا است، در صنعت مبلمان به فرآیند نصب فنرها در ساختار مبل اشاره دارد. فنر حکم یک پشتیبان برای کف مبل است و وزن بدن را روی مبل توزیع می‌کند. از انواع فنرهای مبل می‌توان به فنر لول، پاکتی و زیگزاگی اشاره کرد که متداول‌ترین فنری که در مبل‌سازی استفاده می‌شود، فنر زیگزاگی است. همچنین برای مبل‌های استیل از فنر لول استفاده می‌شود. نوع و ضخامت مفتول فنر در کیفیت مبلمان تاثیر بسزایی دارد.

نکات فنرکاری مبل

اسفنج‌کاری در زیرسازی مبل

از دیگر مراحل زیرسازی در مبلمان، نصب اسفنج است. اسفنج از مهم‌ترین متریال در ساخت مبلمان است. اسفنج‌های مختلفی در ساخت مبل استفاده می‌شود. هر اسفنج کیفیت و دوام متفاوتی دارد؛ اسفنج‌های بی‌کیفیت عمر مبل را بسیار کوتاه می‌کنند. برای مبل‌های راحتی و کاناپه از اسفنج‌های نرم و برای مبل‌های رسمی از اسفنج محکم‌تر استفاده می‌کنند. به طور معمول، برای کف مبل از اسفنج‌های ۳۰ کیلویی به بالا استفاده می‌شود. اسفنج‌ها دو مشخصه‌ اصلی دارند که شامل موارد زیر است:

  • دانسیته یا چگالی اسفنج: دانسیته در واقع به نسبت جرم به حجم اشاره دارد. هرچه عدد دانسیته پایین‌تر باشد، اسفنج نرم‌تر و هرچه بالاتر باشد، محکم‌تر است.
  • برگشت‌پذیری یا حالت فنریت: فنریت به توانایی بازگشت اسفنج هنگامی که فشرده شده است، گفته می‌شود. نوع مواد مورد استفاده در اسفنج در میزان فنریت آن تاثیر بسزایی دارد.
نکات اسفنج کاری

مراحل زیرسازی مبل

برای زیرسازی مبل، رعایت نکات و فوت ‌و فن‌ها باعث بالا رفتن کیفیت کار شما می‌شود. در ادامه، مراحل زیرسازی مبل را بررسی می‌کنیم.

اتصال قطعه‌های چوب مبل

برای اتصال قطعات چوب مبل علاوه بر میخ‌کوب، از چسب هم استفاده کنید. این کار باعث می‌شود اتصالات مبل محکم‌ و بادوام‌تر شود.

نحوه ساخت مبل

قدم بعدی، تسمه‌کشی

تسمه‌ها نوارهایی از جنس پارچه یا لاستیک هستند که در قسمت نشیمن مبل بافته می‌شوند. این تسمه‌ها در واقع به عنوان پایه‌ای برای قرارگیری فنر یا اسفنج هستند. در این مرحله، تسمه‌ها را با منگنه به اسکلت مبل وصل می‌کنیم. برای اطمینان از اتصالات، از چسب چوب نیز استفاده می‌کنیم.

تسمه کشی مبل

فنرکاری برای افزایش دوام مبل

همان‌طور که گفتیم، فنرکاری یکی از تکنیک‌های مبل‌سازی است که باعث دوام مبل می‌شود. در واقع فنر وزن را به صورت متعادل در کل کف مبل توزیع می‌کند. برای مبل‌های استیل نیز از فنر لول استفاده می‌کنیم.

نحوه فنرکاری مبل

قدم آخر، اسفنج‌کاری

اسفنج‌کاری یکی از مهم‌ترین مراحل زیرسازی مبل است. راحتی مبل به اسفنج به‌کاربرده‌شده بستگی دارد. بعد از تسمه‌کشی و فنرکاری، نوبت به اسفنج‌کاری می‌رسد. سطح تسمه‌ها را با استفاده از پیستوله، چسب‌کاری می‌کنیم. استفاده از پیستوله چسب‌پاش باعث پخش یکنواخت چسب بر روی کل تسمه‌ها می‌شود.

نحوه اسفنج‌کاری مبل

همچنین قبل از چسب زدن، مطمئن شوید سطح روغنی و کثیف نیست. در غیر این صورت ممکن است اسفنج به خوبی چسبیده نشود. در آخر اسفنج را در حالت عدسی روی تسمه‌کشی‌ها قرار می‌دهیم.

انواع اسفنج مبل

بیشتر بخوانید: شناخت سبک‌های امروزی مبلمان

سخن آخر

در این مقاله از مجله‌ رونیکس، نکات و فوت ‌و فن‌های زیرسازی مبل را از دیدگاه متخصص شرکت آچاره توضیح دادیم. امیدواریم این مطلب برایتان مفید و کاربردی باشد.

شما می‌توانید با تماشای ویدئوی «فوت‌ و فن‌های زیرسازی مبل» که با همکاری شرکت آچاره تهیه و تنظیم شده است، مراحل این کار را به صورت تصویری دنبال کنید.

اگر نظر و پیشنهادی دارید، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.