0 تا 100 راهنمای خرید لباس کار باغبانی + انواع لباس باغبانی

راهنمای خرید لباس کار باغبانی
  • دقیقه 6
  • 910
  • 0

به قلم یاسمین ثریا

30 شهریور 1403

اگر شما کشاورز هستید یا باغبان حتماً باید بدانید که اهمیت پوشیدن لباس باغبانی چیست. آیا در هر فصلی می‎توان یک دست لباس باغبانی را پوشید یا باید بسته به شرایط جوی یا نوع کار باغبانی، لباس مخصوصی را به تن کرد؟ از طرفی لوازم جانبی محافظت از بدن هنگام باغبانی را هم باید بشناسید. با این اوصاف در مجله رونیکس همراه ما باشید تا راهنمای خرید لباس کار باغبانی را برای‌تان شرح دهیم. این نکات کمک می‌کنند که برای خرید چنین لباسی، پول‌تان هدر نرود و بتوانید بر اساس نیاز و نوع‌ کارتان، یک لباس مناسب و عمری تهیه کنید.

رونیکس را بخوانید.

اهمیت پوشیدن لباس کار باغبانی

اولین نکته‌ای که باید در مقاله راهنمای خرید لباس باغبانی حرفه ای به آن اشاره کنیم، اهمیت پوشیدن آن است. برخی افراد تصور می‌کنند که پوشیدن لباس باغبانی، فقط برای زمان‌هایی است که می‌خواهند با قسمت‌های تیز گیاه، تماس داشته باشند یا آفتاب به پوست‌شان نخورد. در حالی‌که پوشیدن لباس کار باغبانی، فواید دیگری هم دارد؛ از جمله:

بیشتر بخوانید:انواع ابزار هرس کاری

محافظت در برابر خطرات فیزیکی

در حین باغبانی، مشکلات زیادی ممکن است برای فرد به وجود بیاید که به صورت فیزیکی به بدن او آسیب برساند. مثلاً:

  • سوراخ شدن پوست با تیغ درختان و گل‌ها
  • سایش پوست با چوب درختان 
  • آسیب دیدن سر زانوها و آرنج
  • پیشگیری از ضربات ناگهانی حین کار

در راهنمای کامل خرید لباس کار باغبانی، به تمام جزئیات کاربردی شما کشاورزان و باغبانان اشاره کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: انواع اره باغبانی چیست؟ 

راهنمای کامل خرید لباس کار باغبانی

محافظت در برابر خطرات شیمیایی

هنگام کارهای باغبانی ممکن است بخواهید برخی مواد اسیدی، سمی یا انواع کودها را استفاده کنید و هر کدام این مواد برای پوست شما آسیب‌زا باشد.

بیشتر بخوانید: بهترین برندهای ابزار باغبانی چه هستند؟ 

محافظت در برابر آسیب‌های زیستی

اشعه یو وی خورشید می‌توانید در صورت تابش مستمر به پوست، سبب سرطان پوست و حتی مو شود. بنابراین باید حتماً راهنمای خرید لباس کار باغبانی و سایر تجهیزات محافظتی مانند ماسک، دستکش و کلاه را به دقت بخوانید. همچنین لباس باغبانی از گزش حشرات و ایجاد حساسیت پوستی و تنفسی توسط گرده‌های گل‌ها و درختان پیشگیری می‌کند. اگر راهنمای خرید لباس باغبانی حرفه‌ای را به دقت بررسی کنید، از این آسیب‌ها در امان هستید.

راهنمای خرید لباس باغبانی یکسره

ویژگی‌های مهم لباس باغبانی

علاوه بر ضد نفوذ بودن لباس باغبانی نسبت به رطوبت، اشعه یو وی و همچنین نداشتن درز، برخی عوامل باید در طراحی و دوخت لباس کار، در نظر گرفته شده باشند:

  • پارچه رطوبت‌گیر: در حین باغبانی، بدن عرق می‌کند و باید یک لایه جاذب رطوبت در بخش داخلی لباس باغبانی وجود داشته باشد.
  • رنگ دید در شب پارچه: گاهی باغبانی در ساعات سحر و غروب یا شب انجام می‌شود؛ شبرنگ بودن پارچه کمک می‌کند که خودروها و موتورسیکلت‌ها با بازتاب نور از بخش‌های شبرنگ لباس باغبانی با باغبان یا کشاورز، تصادف نکنند.
  • پارچه‌های ضد میکروبی: برخی الیاف پارچه کمک می‌کنند که انواع میکروب‌ها به راحتی روی بافت پارچه لباس باغبانی رشد نکنند و هر گونه بو و رشد قارچ ایجاد نشود.

بیشتر بخوانید: آب‌پاش باغبانی چه انواعی دارند؟ 

ویژگی‌های یک لباس کار باغبانی خوب

در بازار کشور ما انواع لباس باغبانی وجود دارند که هنگام خرید باید ببینید تمام عوامل مهم برای حفاظت از بدن را دارا هستند. همچنین پوشیدن این لباس و امکانات آن راحت است؟ این ویژگی‌ها عبارت‌اند از:

  • دوام بالا: پارچه لباس باغبانی باید دوام بالایی داشته باشد و نسبت به سایش و پارگی مقاوم باشد. 
  • محافظت: لباس باغبانی باید طوری طراحی شده باشد که راه عبور مخاطرات فیزیکی، شیمیایی و زیستی را ببندد.
  • راحتی: باغبان یا کشاورز باید در لباس کار خود راحت باشد و بتواند به راحتی دست و پاهای خود را حرکت بدهد. همچنین پوست باغبان باید در این پارچه به خوبی نفس بکشد.
  • لایه‌بندی مناسب: براساس نوع کار و شرایط جوی، باید لباس باغبانی مناسب خریداری شود که برای هر شرایطی یک لایه مناسب حفاظتی داشته باشد. می‌توانید به انواع تجهیزات ایمنی رونیکس نگاه بیندازید.
راهنمای خرید لباس باغبانی حرفه ای

انواع لباس باغبانی

در بازار ایران معمولاً لباس‌های باغبانی به دو صورت هستند:

  1. بلوز و شلوار باغبانی
  2. سرهمی یک تکه

انواع لباس باغبانی بر اساس نحوه بسته شدن

بسته به این‌که شما چه مدلی یا نوعی از لباس باغبانی را انتخاب کرده باشید ممکن است، لباس کاری را بخرید که:

  • چسبی باشد.
  • زیپ داشته باشد.
  • با دکمه باز و بسته شود.
  • سرهمی باشد.

راهنمای خرید لباس باغبانی یکسره نیز مانند سایر انواع است. فقط باید به درز بین دو پا دقت کنید.

سایز لباس باغبانی

معمولاً لباس‌های باغبانی با سایزهای 32 تا 62 سایزبندی نمی‌شوند. بلکه برای تعریف سایز از مبنای کوچک (Small)، متوسط (Medium)، بزرگ (Large) یا خیلی بزرگ (XLarge) استفاده می‎شود. شاید هم تولیدکننده مبنای شماره‌ای 1، 2، 3 یا 4 را برای سایز لباس باغبانی تعریف کرده باشد.

خرید لباس کار باغبانی

تفاوت لباس باغبانی زنانه و مردانه

عموما لباس کار مردانه و زنانه، تفاوت عمده‌ای ندارند؛ شاید در رنگ و عرض سرشانه برای دو جنس مذکر و مونث تفاوتی در طراحی باشد. با این حال بیشتر برندها فقط سایز بندی دارند و برای زن و مرد تفاوتی در طراحی قائل نشده‌اند.

بیشتر بخوانید:8 مورد از بهترین برندهای قیچی باغبانی

تفاوت لباس باغبانی تابستانه و زمستانه

معمولا لباس‌های باغبانی موجود در کشور ما، لایه پشم شیشه یا عایق حرارتی برای فصول سرد سال ندارند. بنابراین در روزهای سرد سال باید زیر آن لباس باغبانی عادی یک بلوز یا شلوار کرک‌دار بپوشید. با این حال برخی برندهای خارجی انواع لباس باغبانی برای فصل زمستان یا تابستان هم تولید می‌کنند.

بیشتر بخوانید:بهترین مارک سمپاش دستی کدام است؟

تعداد جیب لباس باغبانی

معمولاً در لباس‌های باغبانی جیب‌های کارگو و پاکتی روی شلوار، جلو یا پشت لباس هستند تا باغبان یا کشاورز بتواند لوازم و ابزار همراه خود را در آنها بگذارد.

راهنمای خرید لباس جیبدار باغبانی

سخن آخر

در این مقاله توضیح دادیم چطور یک لباس باغبانی خوب را از فروشگاه‌های داخل کشور تهیه کنید. چنین لباسی هم باید راحت باشد هم بدن را از انواع آلودگی‌ها یا مخاطرات حفظ کند. در فروشگاه رونیکس می‌توانید به جز لباس کار باغبانی، دیگر انواع لباس کار را برای همکاران یا عزیزان خود بیابید.

سؤالات متداول

چرا لباس باغبانی درزبندی ندارد؟
درزهای لباس‌های معمولی  سبب می‌شوند انواع مخاطرات فیزیکی و شیمیایی به داخل لباس نشت کنند. به همین دلیل لباس باغبانی درزی ندارد.

به جز لباس باغبانی برای حفاظت از بدن چه چیزهایی را باید بخریم؟
برای محافظت کامل باید کلاه، چکمه یا کفش،  عینک، دستکش و ماسک باغبانی را هم تهیه کنید.

لباس باغبانی را باید چند وقت یکبار شست؟
نباید تصور کنید که لباس کار شما کثیف نمی‌شود. بسته به این‌که داخل و خارج لباس چقدر کثیف شده باشد، باید هر روز یا هفته‌ای 2-3 بار لباس خود را بشویید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.