راهنمای ساخت پارتیشن چوبی

راهنمای ساخت پارتیشن چوبی

به قلم آیدین طلایی

23 مرداد 1402

پارتیشن به معنای جداسازی است. با توجه به کوچک‌شدن روز‌به‌روز خانه‌ها، استفاده از پارتیشن برای ایجادکردن یک فضای مجزا ضروری است. پارتیشن حتی در خانه‌های بسیار بزرگی که اتاق‌های آن به‌درستی از هم تفکیک نشده‌اند هم بسیار به کار می‌آید.

علاوه‌براین، پارتیشن‌‌ها می‌توانند برای زیباترشدن دکوراسیون در طراحی داخلی خانه یا محل کار استفاده شوند. پارتیشن‌ها به‌صورت تک‌جداره و دوجداره، از جنس‌های مختلفی ساخته می‌شوند: پارتیشن چوبی، پارتیشن ام دی اف، پارتیشن شیشه‌ای، پارتیشن آهنی و حتی پارتیشن با وسایل دور ریختنی!

شاید ساخت یک پارتیشن چوبی سخت به نظر برسد؛ اما در این نوشتار رونیکس، قصد داریم ساخت پارتیشن چوبی در خانه را به شما آموزش ‌دهیم. اگر جزء افراد خلاق و با ذوقی هستید که دوست دارند وسایل خانه‌شان را با دست خود بسازند، این مقاله را از دست ندهید.

رونیکس را بخوانید!

آموزش ساخت و نصب پارتیشن

پارتیشن‌ها را به اشکال مختلفی تولید می‌کنند. برای ساخت هرکدام از آن‌ها تنها به ابزار مناسب نیاز دارید. در این نوشتار قصد داریم پارتیشنی 180 سانتی‌متری با پنل‌های مربعی شکل بسازیم. در ادامه به آموزش گام به گام ساخت این پارتیشن می‌پردازیم.

برای آشنایی با اره برقی رونیکس، کلیک کنید. 

لوازم مورد نیاز برای ساخت پارتیشن چوبی

قبل از ساخت پارتیشن چوبی، تمام لوازم و ابزارهای مورد نیاز خود را آماده کنید تا فرآیند ساخت، ساده‌تر و سریع‌تر انجام شود. برای این پروژه به مواد، لوازم و ابزارهای زیر نیاز دارید:

  • دریل پیچ گوشتی شارژی 8900 رونیکس
  • دریل پیچ گوشتی شارژی 8620 رونیکس
  • اره گردبر شارژی 8609 رونیکس
  • اره فارسی بر 5401 رونیکس
  • سنباده لرزان 6401 رونیکس
  • ورق سنباده شماره 120
  • چسب چوب
  • روغن گیاهی
  • لولای 5 سانتی‌متری (6 عدد)
  • پیچ
  • تخته سه‌لایه 6 میلی‌متری
  • الوار

برش قطعات چوب

روی تخته سه‌لایه 6 میلی‌متری طرح مربع‌‌های داخل پنل را به ضلع 25.5 سانتی‌متر می‌کشیم. سپس قطعات چوب را به‌کمک اره گردبر برش می‌دهیم. برای این کار از اره گردبر شارژی 8609 رونیکس استفاده می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: آموزش ساخت قاب عکس چوبی

برش تخته سه لا با اره گرد بر شارژی 8609 رونیکس
برش تخته سه لا با اره گرد بر شارژی 8609 رونیکس

سنباده‌زنی قطعات چوب

حالا به کمک ورق سنباده شماره 120 قطعات چوب را سنباده می‌زنیم تا کاملا صاف و صیقلی شوند.

رنگ‌زدن قطعات چوب

قطعات مربع‌شکل پارتیشن را به سلیقه خود دلخواه رنگ می‌زنیم. در این پروژه، از روغن گیاهی برای جلوه‌دادن به کار استفاده کرده‌ایم. پس از رنگ‌زدن اجازه می‌دهیم تا این قطعات کاملا خشک شوند.

رنگ کردن قطعات مربعی شکل چوب
رنگ کردن قطعات مربعی شکل چوب

برش قطعات چوب برای ساخت دیواره‌های پارتیشن

در مدت‌زمان خشک‌شدن رنگ قطعات مربعی شکل، به سراغ الوار به ابعاد 2×1 متر می‌رویم تا بتوانیم دیواره پارتیشن را بسازیم.

همان‌طور که می‌دانید، پارتیشن‌ها دیواره‌های زیادی دارند که به هم متصل شده‌اند. معمولا هر پارتیشن بین سه تا هفت دیواره دارد که به کمک لولا به یکدیگر وصل شده است. بسته به نیاز می‌توانیم دیواره‌های بیشتری را بسازیم و به یکدیگر وصل کنیم. ما در این پروژه از سه دیواره استفاده کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: آموزش ساخت درب چوبی در 10 گام ساده

برای ساخت هر دیواره‌ پارتیشن، به دو قطعه 185.5 سانتی‌متری برای تیرک عمودی، 7 قطعه 81 سانتی‌متری برای طبقات و 12 قطعه 25.5 سانتی‌متری برای دیواره‌های عمودی پنل نیاز داریم. برش قطعات را به کمک اره فارسی بر رونیکس مدل 5401 انجام می‌دهیم.

برش الوار با اره فارسی بر 5401 رونیکس
برش الوار با اره فارسی بر 5401 رونیکس

اتصال قطعات جهت ساخت طبقات دیواره‌های پارتیشن

سپس دو تیرک 185.5 سانتی‌متری را به صورت عمودی و موازی یکدیگر قرار دهید. حالا هفت قطعه 81 سانتی‌متری را به صورت افقی قرار دهید. ابتدا دو سر این قطعات را با چسب چوب به تیرک‌های عمودی متصل کنید. سپس یک فاصله 25 سانتی‌متری بین هرکدام از این قطعات قرار دهید و قطعه دیگری را به تیرک‌های چوبی متصل کنید.

بیشتر بخوانید:دریل کاری روی دیوار آجری

اتصال طبقات به دیواره های اصلی با چسب چوب
اتصال طبقات به دیواره های اصلی با چسب چوب

سپس برای محکم‌کردن قطعات به یکدیگر به کمک دریل شارژی، ابتدا آن‌ها را سوراخ و بعد به کمک پیچ‌گوشتی شارژی، پیچ‌کاری کنید تا کاملا در جای خود محکم شوند. برای این کار از دریل پیچ گوشتی 8620 رونیکس استفاده می‌کنیم.

سوراخکاری چوب با دریل شارژی 8620 رونیکس
سوراخکاری چوب با دریل شارژی 8620 رونیکس

بیشتر بخوانید:«پیچ گوشتی شارژی رونیکس»

اتصال دیواره‌های عمودی پنل

حالا به سراغ قطعات 25.5 سانتی‌متری بروید و دیواره‌ عمودی پنل‌ها را بسازید. دقیقا مثل مرحله قبل، ابتدا با چسب چوب آن‌ها را به هم متصل و بعد به کمک دریل پیچ‌گوشتی شارژی 8900 رونیکس آن‌ها را به هم پیچ‌کاری و محکم کنید. بعد به سراغ نصب دیواره پنل‌های دیگر بروید. این کار را به نحوی انجام دهید که در هر طبقه، سه مربع به ضلع 25.5 سانتی‌متر ایجاد شود. این کار را برای تمام طبقات انجام دهید تا در هر دیواره پارتیشن هجده پنل ساخته شود.

پیچکاری دیواره‌های عمودی پنل با دریل پیچ‌گوشتی شارژی 8900 رونیکس
پیچکاری دیواره‌های عمودی پنل با دریل پیچ‌گوشتی شارژی 8900 رونیکس

سنباده‌زنی پارتیشن

حالا قطعات به هم متصل شده را با سنباده لرزان رونیکس مدل 6401 سنباده بزنید تا سطح کاملا صاف و صیقل را به شما بدهد.

سنباده زنی پارتیشن با سنباده لرزان 6401 رونیکس
سنباده زنی پارتیشن با سنباده لرزان 6401 رونیکس

نصب قطعات چوبی مربعی‌شکل به پارتیشن

قطعات چوبی مربعی‌شکلی را که در ابتدای کار رنگ کرده بودیم، به صورت یکی در میان با چسب چوب به پارتیشن نصب کنید تا ظاهری شبکه‌ای به خود بگیرد. هرچند می‌توانید هر ظاهری که دلخواه شما است را به پارتیشن بدهید.

به همین صورت، تمام مراحل قبل را برای ساخت دیواره چوبی انجام می‌دهیم تا دیواره بعدی هم ساخته شود.

بیشتر بخوانید:بررسی کامل اصول نگهداری از کولرگازی | ۱۱ نکته مهم برای نگهداری کولرگازی

اتصال دیواره‌های پارتیشن

حالا نوبت به نصب لولاها به دیواره‌ها است. یک لولا در قسمت بالایی دیواره، یک لولا در وسط و لولای دیگر را در پایین دیواره قرار می‌دهیم. سپس به کمک دریل پیچ گوشتی شارژی 8900 رونیکس، دیواره‌ها را سوراخ می‌کنیم تا بتوانیم لولاها را به دیواره پارتیشن پیچ‌کاری کنیم. البته قبل از پیچ کاری مطمئن شوید که دیواره‌ها کاملا در یک راستا با یکدیگر قرار گرفته‌اند.

اتصال لولا به دیواره‌های پارتیشن با دریل پیچ‌گوشتی شارژی 8900 رونیکس
اتصال لولا به دیواره‌های پارتیشن با دریل پیچ‌گوشتی شارژی 8900 رونیکس

بیشتر بخوانید:
«ساخت شلف چوبی»
«ساخت یکی از زیباترین انواع جاعودی؛ جاعودی آبشاری»

در انتها بهتر است اطلاعاتی مفید از پارتیشن به نقل از سایت شارین ارک برای شما بازگو کنیم:

“کاربرد پارتیشن چیست ؟

استفاده از پارتیشن های داخلی، یک راه کار عملی برای تقسیم بندی فضاهای چندگانه بزرگ تر به فضاهای اختصاصی کوچکتر و قابل انعطاف است. بدین صورت که در خانه هایی با پلان باز و یکپارچه، بدون استفاده از دیوارهای بتنی و آجری که شامل هزینه بالایی در اجرا بوده و محدودیت چیدمان و عدم انعطاف پذیری در فضای زندگی را ایجاد می کنند، می توان دو یا چند فضای جداگانه را در یک فضای بزرگ ایجاد کرد تا علاوه بر افزایش کارکرد فضا، زیبایی ظاهری را نیز به آن اضافه کرد.

از جمله کاربرد های پارتیشن ها جداسازی ورودی منزل از اتاق نشیمن ، جداسازی حال پذیرایی ، جداسازی آشپزخانه از اتاق نشیمن و همچنین جداسازی اتاق های بزرگ می باشد. به وسیله پارتیشن می توانید حد فاصل بین محیط های مورد نظر را به خوبی و با صرف کم ترین هزینه برقرار کنید و یک دکوراسیون شیک و خاص برای منزلتان ترتیب دهید.

پارتیشن ها با توجه به کاربرد و عملکردی  که دارند می توانند به عنوان یکی از کارآمدترین ابزار یک خانه محسوب شوند. پارتیشن در ابعاد مختلف از قبیل بلند یا متوسط، باریک یا ضخیم، سبک یا سنگین، وجود دارند که به طرز شگفت انگیزی یک مدرنیته ی خاصی به فضای داخلی محیط می بخشد.

بیشتر بخوانید:آموزش تعمیر جک پارکینگ + عیب یابی

پارتیشن چیست ؟

پارتیشن (patition) کلمه ای لاتین است و بعد از ورود به فرهنگ فارسی تغییری نکرده است و همه با همین نام آن را می شناسند. در پاسخ به سوال پارتیشن چیست می توان گفت: پارتیشن به معنای قسمت بندی و جداسازی است. با استفاده از پارتیشن بندی می توان از فضای مورد نظر، استفاده بهینه نمود. مثلا فضاهای بزرگ را می توان به چند قسمت تقسیم بندی کرد و عملکردی متفاوت در هر بخش انجام داد. از این المان در انواع مکان های اداری، مسکونی و غیر مسکونی می توان استفاده نمود و با تفکیک فضا چندین فضای کاربری طراحی و ایجاد کرد.”

به نقل از سایت آبادیس درباره راهنمای ساخت پارتیشن چوبی می‌توان گفت:

“تفاوت پارتیشن ام دی اف با دیگر انواع پارتیشن‌ها

پارتیشن ام دی اف ( MDF ) تفاوت‌هایی با دیگر انواع پارتیشن‌ها دارد که انتخاب پارتیشن MDF یا دیگر انواع پارتیشن‌ها به نیازها و محیط مورد استفاده شما بستگی دارد . این تفاوت‌ها شامل موارد زیر می‌شوند :

هزینه : پارتیشن‌های MDF معمولاً ارزان‌تر از بسیاری از مواد دیگری که برای پارتیشن‌سازی استفاده می‌شوند ، مثل چوب یا فلز هستند.

جنس مصنوعی : پارتیشن MDF از تخته فیبرچوب با چگالی ( MDF ) ساخته می‌شود که یک جنس مصنوعی است . در مقابل ، پارتیشن‌های دیگر ممکن است از چوب ، فلز ، یا سایر مواد استفاده کنند .

پوشش و تزیین MDF قابلیت پوشش و تزیین با روکش‌های مختلف را داراست . این به شما اجازه می‌دهد تا ظاهر پارتیشن‌ها را به دلخواه تغییر دهید ، مانند رنگ ، تکسچر یا روکش چوبی مصنوعی .

قابلیت سفارشی‌سازی : پارتیشن‌های MDF به راحتی قابلیت سفارشی‌سازی دارند . شما می‌توانید ابعاد ، طراحی‌ها و جزئیات دیگر را برای تناسب با محیط مورد نظر خود انتخاب کنید .

مقاومت به رطوبت : MDF به مقدار بیشتری به رطوبت حساس است نسبت به بعضی از پارتیشن‌های دیگر . بنابراین ، استفاده از MDF در مکان‌های با رطوبت بالا نظیر حمام‌ها معمولاً توصیه نمی‌شود .”

سخن آخر

فضاهای خانگی و اداری در متراژهای مختلف با کمک پارتیشن، به چند قسمت تقسیم می‌شوند. به این ترتیب، می‌توانید با صرف هزینه‌ای به نسبت محدود، از فضای موجود بهترین استفاده را داشته باشید.

به تازگی علاقه به انجام پروژه‌های فنی در بین کاربران خانگی بیشتر شده است. افراد زیادی هستند که دوست دارند وسایل خانه‌شان را مطابق با سلیقه خودشان بسازند؛ ساخت پارتیشن نیز از این قضیه مستثنی نیست.

در این مقاله، ساخت پارتیشن چوبی را به صورت اصولی به شما آموزش دادیم؛ وسیله‌ای دکوری و جذاب برای شناخت هرچه زیباتر کردن خانه و محل کار شما. برای مطالعه نوشتارهای مشابه، به مجله رونیکس مراجعه کنید.

3 پاسخ به “راهنمای ساخت پارتیشن چوبی”

  1. فرفر گفت:

    کارتون درسته مثل همیشه عاالی

  2. علی امیدواری گفت:

    میشه با بامبو هم پارتیشن ساخت؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.