چگونه برگ ‌های پاییز را جمع آوری کنیم؟

جمع کردن برگهای پائیزی
  • دقیقه 6
  • 1545
  • 0

به قلم محمدجواد تاج الدین

2 بهمن 1401

بسیاری فصل پاییز را برای برگ‌های رنگارنگش دوست دارند. برگ‌هایی که ظاهری زیبا  به خیابان و باغ و باغچه می‌دهند. اما ماندن برگ‌ها روی زمین و پوسیدنشان مشکلات ریز و درشتی ایجاد می‌کند. به همین خاطر جمع کردن برگهای پائیزی به لیست کاری بسیاری از باغداران و آن‌هایی که حیاط و باغچه دارند؛ اضافه می‌شود.

برگ‌های پاییزی را می‌توان به دو صورت دستی و مکانیزه جمع‌آوری کرد. در این نوشته هر دو مورد را بررسی می‌کنیم.

رونیکس را بخوانید.

جمع آوری برگ در پاییز به روش دستی

جمع آوری برگ در پاییز به روش دستی و سنتی بیشتر مناسب حیاط و باغچه‌های کوچک است. این فرایند مسلما زمان بیشتری نسبت به جمع آوری برگ‌ها به روش مکانیزه می‌برد.

در این روش از ابزار ساده می‌توان استفاده کرد. ابزاری که قیمتی به مراتب پایین‌تر از دستگاه‌های مکانیزه دارند. از جمله چنگک که سنتی‌ترین ابزار جمع‌آوری برگ است.

بهتر است تمام برگ‌ها را به سمتی هدایت کرده و با استفاده از یک پارچه برزنتی یا پلاستیکی بزرگ، برگ‌ها را بسته‌بندی کنید.

چنگک
چنگک

جمع آوری برگ درختان در پاییز به روش مکانیزه

اگر تصمیم گرفته‌اید که برگ‌های باغ یا باغچه خود را به روش مکانیزه جمع‌آوری کنید؛ انتخاب‌های فراوانی دارید. در روش مکانیزه در وقت صرفه‌جویی می‌کنید و در آخر نیز نتیجه کار بهتر خواهد بود.

در ادامه به انواع ابزاری اشاره می‌کنیم که در جمع آوری برگ درختان در پاییز به کمک اپراتور می‌آیند.

بیشتر بخوانید:آموزش کار با دریل

ماشین چمن زنی با کیسه مخصوص

ماشین چمن زنی می‌تواند اولین انتخاب اپراتور باشد. باید به این نکته توجه کرد که این ماشین‌ها فقط برای کوتاه کردن چمن نیستند و قابلیت‌های دیگری از جمله جمع‌آوری برگ نیز دارند.

اگر ماشین چمن زنی شما دارای کیسه مخصوص جمع‌آوری نیست باید یک کیسه به آن متصل کرد. هنگام استفاده از ماشین چمن زنی برای جمع آوری برگ باید مراقب آسیب رساندن به گیاهان دیگر باشید.

دستگاه چمن زن
دستگاه چمن زن

دمنده‌ها و جمع آوری برگ در پاییز

از دیگر ابزاری که به کار جمع آوری برگ در پاییز می‌آید؛ دمنده‌ها یا بلوورها هستند. ابزاری که هم توانایی دمندگی دارند و هم توانایی مکش. اپراتور به نسبت روشی که انتخاب می‌کند؛ می‌تواند از دستگاه استفاده کند.

در بازار ابزار دمنده‌های فراوانی با برندهای متفاوت وجود دارد. اما یک دمنده خوب چه ویژگی‌هایی دارد و متعلق به کدام برند است؟

دمنده 8922 رونیکس؛ قدرت و کیفیت بی‌نظیر

دمنده شارژی مدل 8922 رونیکس با یک موتور قدرتمند و خستگی‌ناپذیر، توانایی تولید سرعتی معادل 15000 دور در دقیقه را دارا است. این ابزار شارژی کاربردی و خوش‌ساخت، دارای یک باتری 20 ولت لیتیومی است.

یک باتری مقاوم و بادوام با ظرفیت بالا که میان تمامی محصولات سری 89 مشترک است. به این معنی که تنها با داشتن یک باتری می ‌توانید تمام ابزارهای سری 89 را فعال کرده و مورد استفاده قرار دهید.
کیفیت ساخت بالا در کنار طراحی کاربرپسند و وزن کم از ویژگی‌های منحصربه‌فرد 8922 است. دسته این دستگاه هم دارای روکش لاستیکی با خاصیت ضدتعریق و ضدلغزش است تا ابزار به آسانی هرچه تمام‌تر در دستان شما قرار بگیرد.

دمنده 8922 رونیکس
دمنده 8922 رونیکس

از دیگر ویژگی‌های این دمنده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دارای موتور پرقدرت با قابلیت تولید سرعت هوایی بالغ بر 100.8 مایل بر ساعت
  • دارای قابلیت تنظیم بر دو سرعت متفاوت برای استفاده در کاربری ‌های متفاوت
  • دارای بدنه ارگونومیک، ‌وزن‌کم و کوچک برای بیشترین میزان کنترل و کمترین میزان لرزش در دست کاربر
  • دارای روکش لاستیکی انعطاف پذیر بر سطح دسته با خاصیت ضدتعریق و ضدلرزش برای استفاده هرچه آسان ‌تر
  • مناسب برای دمیدن گرد و غبار، برگ‌ها، یا برف بدون دردسر و به راحت‌ترین شکل ممکن

بیشتر بخوانید:انواع دریل

برگ‌های جمع شده را چکار کنیم؟

اگر خیال ندارید برگ‌هایی که جمع کردید بسوزانید؛ به شما پیشنهاد می‌کنیم آن‌ها را تبدیل به مالچ و یا کمپوست کنید. دو فرآورده‌ای که می‌تواند به خاکِ باغ و باغچه شما و همچنین سلامت گیاهان دیگر کمک کند.

 تولید مالچ


برای تولید مالچ باید برگ‌های جمع‌آوری شده را به وسیله دستگاه برگ جمع کن خرد کنید. می‌توانید برای غنی‌تر کردن آن، خرده‌های چمن نیز به آن اضافه کنید. باید توجه داشته باشید که برگ‌های آفت‌زده و سم‌پاشی شده نباید به مخلوط مالچ شما اضافه شوند. مالچ به دست آمده را در اواخر بهار یا اوایل پاییز به خاک باغچه اضافه کنید.همچنین در ادامه به نقل از سایت مدیوم با انواع مالچ طبیعی و مصنوعی آشنا میشویم:

“انواع مالچ طبیعی و مصنوعی

همان طور که گفتیم مالچ‌ها انواع طبیعی و مصنوعی دارند. استفاده از هر کدام از این مالچ‌ها می‌تواند مزایا و معایب خودش را داشته باشد. برای آنکه بتوانید یک مالچ مناسب را برای زمین کشاورزی خود انتخاب کنید باید کاربرد مالچ طبیعی و مصنوعی را بدانید و همچنین درباره انواع آن‌ها اطلاعاتی را بدانید که در ادامه‌ی این بند به شرح آن‌ها خواهیم پرداخت.

انواع مالچ طبیعی

تمام مالچ‌های طبیعی از برگ یا چوب گیاهان به وجود می‌آیند. این مالچ‌ها سلامت خاک را تا حد زیادی حفظ می‌کنند و از طرفی منابع مهم معدنی و آلی را در اختیار گیاه قرار می‌دهند تا بهتر رشد کنند. از انواع مالچ‌های طبیعی می‌توان به خاک اره که از چوب تراشیده شده به دست می‌آید، بقایای گیاهانی مانند علف‌های هرز شده و سایر گیاهان خشک شده، لاش برگ‌ها، پوست گیاهان، شاخسار و کاه و کلش اشاره کرد. مهم‌ترین کاربرد مالچ طبیعی حفظ منابع مورد نیاز گیاه کشت شده است.

انواع مالچ‌ مصنوعی

مالچ‌های مصنوعی انواعی از مالچ هستند که توسط انسان و دستگاه‌های صنعتی تولید می‌گردند. دوام این مالچ‌ها از انواع مالچ طبیعی بسیار بیشتر است. این پوشش‌ها از سلوفان ساخته می‌شوند که نوعی ماده پلاستیکی برپایه‌ی گیاهی است. از انواع مالچ‌های مصنوعی می‌توان به فویل‌های فلزی، خرده لاستیک‌ها، پلاستیک‌ها، انواع کاغذ، پشم شیشه و فیبرها اشاره کرد.”

 کمپوست

برای تولید کمپوست هم ابتدا باید برگ‌ها را خرد کنید. برگ‌های خرد شده را با چمن مخلوط کرده و تا ارتفاع 90 سانتی‌متری روی هم بریزید. مخلوط به دست آمده را مرطوب نگه دارید. سعی کنید هر چند روز یک بار مخلوط را به هم بزنید تا اکسیژن به کمپوست برسد.

تولید کمپوست
تولید کمپوست

بیشتر بخوانید:
«راهنمای خرید نور افکن دستی و چراغ کمپینگ»
«معرفی چند ابزار ارزان اما کاربردی»

جمع‌بندی

در این مقاله انواع دستگاه برگ جمع کن را شناختیم و راه‌های مختلف جمع کردن برگهای پاییزی را مرور کردیم. برگ‌هایی که علاوه بر زیبایی، در صورت تبدیل شدن به کود، می‌توانند سلامت باغ و باغچه شما را تضمین کنند.

سوالات متداول

1- آیا می‌توان هر برگی را تبدیل به مالچ یا کمپوست کرد؟
بله. البته بستگی دارد خاک باغ شما نیاز به چه نوع مکملی داشته باشد. به عنوان مثال اضافه کردن برگ سوزنی کاج موجب اسیدی شدن محصول نهایی می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.