راهنمای استفاده صحیح از کمپرسور هوا

کمپرسور باد

به قلم ایرج زنده‌ئی زاده

19 اسفند 1396

کمپرسور باد دستگاهی است که امکان استفاده از ابزارآلات بادی را ممکن میسازد و البته دستگاه بسیار پر کاربردی است. کمپرسور باد دستگاه ساده ای نیز هست و راه اندازی آن پیچیدگی خاصی ندارد. شلنگ را متصل کرده، دستگاه را به برق وصل میکنید؛ حین کار از طریق گیج نصب شده روی دستگاه میتوان فشار باد خروجی را تحت کنترل داشت. با تعویض ابزار باید فشار خروجی کمپرسور باد را نیز متناسب با نیاز آن تنظیم نمایید و پس از استفاده شیر تخلیه را باز کنید.

بیشتر بخوانید: رونمایی از جدیدترین محصول رونیکس؛ کمپرسور باد بی‌صدای دو سیلندر RC-0613

راه اندازی کمپرسور باد

بررسی روغن

حتما پیش از روشن کردن دستگاه میزان روغن را بررسی کنید. بیشتر دستگاه ها به یک نشانگر میزان روغن مجهز هستند. در صورتی که دستگاه بدون روغن روشن شود موتور دستگاه قفل میکند یا به اصطلاح دستگاه گیرپاژ میکند. حداقل میزان روغن لازم برای کارکرد دستگاه روی نشانگر مشخص است. اگر روغن کمتر از میزان لازم بود درپوش محفظه روغن را باز نموده و به میزان لازم روغن اضافه نمایید.

اتصال شلنگ به مخزن

کمپرسور باد را روی یک سطح هموار و صاف قرار دهید. شیر رگلاتور دستگاه را پیدا کنید؛ این شیر معمولا کنار گیج فشار قرار دارد. شیر رگلاتور یک اتصال مسی رنگ گرد با یک سوراخ بزرگ در میانش است. انتهای شلنگ را به شیر متصل کنید؛ در بیشتر مدل ها با کمی فشار دو قطعه به یکدیگر متصل میشوند.

اتصال ابزار به کمپرسور باد

با یک دست سر آزاد شلنگ باد را در دست گرفته و با دست دیگر ابزار بادی را به کمک اتصال مخصوص به شلنگ متصل کنید. معمولا این اتصال مهره مانند است و با دست به راحتی سفت میشود. اگر قصد دارید از کمپرسور برای باد زدن یا تنظیم باد لاستیک استفاده کنید باید کوپلر شلنگ را به سوزن لاستیک فشار دهید.

اتصال کمپرسور باد به برق

پیش از اتصال کمپرسور باد به برق مطمئن شوید که دستگاه خاموش است. اگر مجبور بودید دستگاه را دور از پریز برق راه اندازی کنید؛ از کابل های افزایش طول برق و سه راهی استفاده نکنید و به جای این کار شلنگ را بلندتر کنید. میتوانید چند شلنگ را با کوپلینگ مناسب به یکدیگر متصل کنید.

برای آشنایی بیشتر با کمپرسور هوا مقاله راهنمای انتخاب کمپرسور هوا را بخوانید.

کار کردن با ابزار بادی

پوشش ایمنی

حین استفاده از ابزارآلات استفاده از پوشش های محافظ مثل عینک های محافظ چشم و کفش ایمنی را فراموش نکنید. برخی مدل های کمپرسور باد سر و صدای خیلی زیادی تولید میکنند. اگر به صورت دائم باید این صداها را تحمل کنید بهتر است یک گوشی محافظ هم تهیه نمایید.

تست دستگاه

شیر اطمینان دستگاه قطعه ای مسی رنگ است که معمولا نزدیک خروجی شلنگ قرار دارد. با احتیاط شیر را باز کنید. با آزاد کردن شیر باید صدای خروج هوا را بشنوید. این صدا اطمینان میدهد که کمپرسور باد به درستی کار میکند. قبل از روشن کردن دستگاه شیر اطمینان را به وضعیت اول برگردانید.

بیشتر بخوانید: آموزش تعمیر کمپرسور باد به زبان ساده + 8 نکته مهم

روشن کردن دستگاه

کمپرسور باد را روشن کنید و منتظر شوید تا مخزن هوا پر شود. کافیست کلید الکتریکی روی دستگاه را فشار دهید تا کمپرسور شروع به کار کند. به گیج بزرگتر روی مخزن توجه کنید. زمانی که سوزن از حرکت باز ایستاد نشانگر آن است که فشار هوای مخزن به حد لازم رسیده است.

تشخیص فشار مناسب ابزار

برای کار کردن با ابزار بادی باید بدانید چه میزان فشار هوا نیاز دارید. این اطلاعات معمولا روی ابزار نیز حک شده است یا با برچسب روی بدنه ابزار چسبیده است. اگر نتوانستید این اطلاعات را به دست بیاورید، به دفترچه راهنمای ابزار بادی مراجعه کنید و ببینید چه مقدار فشار هوا برای کارکرد مناسب نیاز دارد.

سعی کنید هوای خروجی شلنگ را چند بار پایین تر از حداکثر فشار کارکرد ابزار نگاه دارید؛ از طرفی هر ابزار در فشار خاصی کار میکند پس هر بار ابزار جدیدی به کمپرسور متصل میکنید باید فشار را نیز تنظیم نمایید.

بیشتر بخوانید: بالابر و جک‌ها در مکانیکی خودرو

تنظیم فشار

حال که میزان فشار لازم را میدانید باید فشار هوای خروجی را تنظیم نمایید. یک گیج کوچک میزان فشار شلنگ را نمایش میدهد و یک شیر رگلاتور برای تنظیم این فشار تعبیه شده است. شیر رگلاتور را پادساعتگرد بچرخانید تا فشار هوا کم شود و به میزان لازم برای کار با ابزار برسد.

کار با ابزار

تا زمانی که هوای فشرده درون شلنگ باشد، ابزار بادی به درستی کار خواهد کرد. زمانی که از ابزار استفاده میکنید فشار هوای درون مخزن کاهش میابد و به صورت خودکار مجددا پر میشود. اگر به طور ناگهانی ابزار از کار افتاد گیج فشار را بررسی کنید. این مشکل معمولا در کمپرسورهای کوچک که سرعت پر شدن مخزن در آنها زیاد نیست پیش میاید. کمی صبر کنید تا مخزن مجددا پر شود و دستگاه آماده کار شود.

برای آشنایی با کاربردهای مینی کمپرسور مقاله مینی کمپرسور چیست و چه کاربردی دارد؟ را بخوانید.

نگهداری کمپرسور باد

شیر تخلیه مخزن را باز کنید تا هوا و رطوبت مخزن خارج شود. این شیر معمولا زیر مخزن قرار دارد. شیر را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا فشار هوا تمام رطوبت جمع شده در مخزن را خارج نماید. شیر را دوباره ساعتگرد بچرخانید تا بسته شود و دیگر صدای جریان هوا را نشنوید. اگر نمیتوانید شیر را با دست باز و بسته کنید از یک انبردست کمک بگیرید. اگر میخواهید دستگاه کمپرسور باد سالم بماند هر چند وقت یکبار رطوبت مخزن را خارج نمایید.

اگر به طور پیوسته از دستگاه استفاده نمیکنید آن را از برق جدا کرد و شلنگ هوا را نیز باز نمایید. کمپرسور باد و شلنگ هوا را در محیط خشک و دمای مناسب نگهداری نمایید.

کمپرسور باد برای کارکرد بهینه به روغن تمیز و مناسب نیاز دارد. روغن باعث روانکاری قطعات داخلی دستگاه شده و عملکرد آن را تضمین مینماید. بهتر است حداقل یک مرتبه در سال روغن دستگاه را تعویض نموده و روغن تمیز جایگزین روغن قدیمی نمایید. برای تعویض روغن دستگاه به دفترچه راهنمای کمپرسور مراجعه کنید.

بهترین برندهای کمپرسور هوا به نقل از سایت هواپایا تامین:

“برندهای کمپرسور هوا که در بازار مطرح هستند برندهای اینگرسولرند،برند اطلس کوپکو،برند سامسونگ و کامپ ایر می توان اشاره کرد. برند های کمپرسور هوا به صورت برقی و گازوئیلی موجود هستند که اگر در محیطی به برق دسترسی نداشتید بهترین برند کمپرسور در این شرایط برند های نوع گازوئیلی هستند.”

16 پاسخ به “راهنمای استفاده صحیح از کمپرسور هوا”

  1. علی ابوالحسن زاده گفت:

    سلام
    ممنون از اطلاعات خوبتون ممنون میشم این سوالو هم جواب بدید
    چه نکاتی باید در ایمنی و استفاده از کمپرسور هوا مد نظر قرار داد؟

  2. سام گفت:

    آقا دستگاهی که من خریدم روی75PSIخاموش میشه !!!در صورتیکه باید روی ۹۰PSIخاموش بشه .چطوری میشه فشارش رو تنظیم کرد؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. روش صحیح استفاده از کمپرسور در این مقاله بیان شده است. اگر با وجود تنظیم درست دستگاه مشکلتان برطرف نمی‌شود، با شماره تلفن 0216497 تماس بگیرید. کارشناسان ما شما را راهنمایی می‌کنند.

  3. زواری گفت:

    سلام ممنون از توضیحات خوبتون
    چه روغنی باید برای پمپ باد رونیکس استفاده کنیم؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. کمپرسورهای باد سایلنت رونیکس نیازی به روغن‌کاری ندارند. سایر کمپرسورها نیز همراه با بطری روغن مخصوص دستگاه عرضه می‌شوند.

  4. سامان دهقان گفت:

    برای رنگ آمیزی با متراژ بالا میشه از کمپرسور برا پاشش رنگ کمک گرفت؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. اگر پیستوله بادی رنگپاش دارید باید از کمپرسور استفاده کنید.

  5. نادری گفت:

    سلام خسته نباشین اگر ممکنه انواع دستگاه های کمپرسور هوا رو هم معرفی کنید و بگید که هر کدوم به درد چه کارایی میخوره که ما بتونم بررسی کنیم ببینیم کدوم رو بخریم بیشتر به دردمون می خوره و راحت تر تصمیم گیری کنیم و یه دستگاه مناسب نیازمون تهیه کنیم

  6. پارسا گفت:

    ببخشید درسته که اگه به طرز صحیحی از این کمپرسور های باد استفاده کنیم بیشتر عمر میشه ولی خب بازم لازمه که ما با عیب یابی و روش های تعمیر مشکلاتی که ممکنه برای کمپرسور های هوا پیش بیاد آشنا باشیم که اگه به مشکلی خورد دستگاه بتونیم زودتر حل کنیم مشکل رو که خراب نشه دستگاهمون

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی ضمن عرض سلام و تشکر از ارسال کامنت، پیشنهاد شما را در مطالب بعدی لحاظ می‌کنیم.

  7. ایمان گفت:

    اگر قبل از اینکه دستگاه رو هوا گیری کنیم روشنش کنیم مشکلی برای دستگاه پیش میاد چون فکر نمیکنم نیازی به این کار باشه و خب یکی دوباری شده که قبل از اینکه فشار هوای دستگاه به مقدار مناسب برسه ازش استفاده کردم و خب ظاهرا که هنوز مشکلی برای دستگام پیش نیومده

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. لطفاً به دستورالعمل‌های استفاده از دستگاه توجه کنید تا بعداً دچار مشکل نشوید.

  8. بابایی گفت:

    صدای کار با بعضی از این کمپرسور های باد خیلی زیاده واقعا اونی که ما داریم رو اصلا وقتی روشنه نمیشه کنارش وایساد امکانش هست چنتا مدل از محافظ های گوش خوب رو معرفی کنین که صدا گیری بالایی داشته باشه؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. در مطالب بعدی پیشنهاد شما را در مورد معرفی محافظ گوش لحاظ می‌کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.