- دقیقه 6
- 599
- 0
به قلم فرناز اصلاح
2 فروردین 1403
سر و صدا، شلوغی، آلودگی و استرس به بخش جداییناپذیری از زندگی شهری تبدیل شدهاند. به همین دلیل، همه از هر فرصتی برای پناهبردن به دامان طبیعت استفاده میکنیم تا کمی آرامش بگیریم و قوایی تازه کنیم؛ اما فراموش نکنید که بین طبیعتگردی و سفر به قصد بازدید از اماکن تاریخی یا اقامت در هتلهای لوکس تفاوتهای زیادی وجود دارد.
اگر برای اولین بار قصد دارید طبیعتگردی را تجربه کنید، پیشنهاد میکنیم از مسیرهای کوتاه شروع کنید؛ چراکه مسیرهای سخت و طولانی ممکن است شما را دلزده کند. برای تجربه یک سفر دلچسب و آرامشبخش، رعایت نکات مهم طبیعت گردی بسیار حائز اهمیت است؛ بهخصوص که در ایام تعطیلات نوروز هستیم و فرصت بیشتری برای طبیعتگردی داریم. به بهانه نوروز و برای دانستن 11 نکته ضروری هنگام طبیعتگردی با ما همراه شوید.
رونیکس را بخوانید!
1. توان بدنی خود را بالا ببرید
پیادهروی در دل طبیعت ویژگی اصلی طبیعتگردی است. برای دیدن جاذبههای بکرتر، معمولاً باید مدتزمان بیشتری را پیادهروی کنید. در نتیجه، لازم است با انجام ورزشهای مختلف، آمادگی جسمانی خود را برای آغاز این سفر بالا ببرد.
2. گروهی سفر کنید
شاید اولین بار است که طبیعتگردی را تجربه میکنید؛ شاید هم در این زمینه باتجربه هستید. در هر صورت بهتر است که به صورت گروهی سفر کنید تا اگر مشکلی برایتان پیش آمد، تنها نباشید. بهعلاوه، سفر جمعی به کمکردن هزینهها نیز کمک میکند و ممکن است دوستان و همسفرهای فوقالعادهای را نیز در این سفر هیجانانگیز پیدا کنید.
3. استفاده از تجهیزات سفر، یکی از نکات ضروری طبیعت گردی
در سفر به طبیعت، برای جلوگیری از بروز مشکلات لازم است تا ابراز و وسایل مناسبی را به همراه داشته باشید. متناسب با نوع سفر و اعضای گروه به موتور برق یا ژنراتور، تعدادی چادر، زیرانداز و … هم نیاز پیدا میکنید.
مدلهای چراغ پیشانی رونیکس در یک نگاه
لوازم خورد و خوراک مانند لیوان، قاشق و چنگال، چراغ خوراکپزی و لوازم شخصی مانند مسواک، کرم ضد آفتاب، عینک، کلاه آفتابی، کیسه خواب، چراغ قوه، ژل ضد عفونیکننده دست، سوت، چاقوی جیبی، نورافکن، موبایل، پاوربانک و دفعکننده حشرات نیز به کارتان میآید.
4. سبک سفر کنید
هرچه سبکتر سفر کنید، راحتتر هستید؛ چراکه انرژی کمتری را برای حمل وسایل خود مصرف میکنید. ممکن است هنگام جمعکردن وسایل سفر احساس کنید که به لوازم زیادی نیاز دارید؛ اما به این نکته هم توجه کنید که قرار است در تمام طول مسیر پیادهروی، یک کوله سنگین هم روی کولتان سوار باشد. پس فقط به برداشتن لوازم ضروری اکتفا کنید.
5. کفش و لباس مناسب بپوشید
یکی از نکات کاربردی طبیعتگردی، انتخاب کفش مناسب است؛ چراکه پاهای شما نقش اصلی را در این سفر بازی میکنند و هر چقدر که راحتتر باشند و کمتر آسیب ببینند، سفر بهتری را تجربه میکنید. پس سعی کنید مناسبترین کفش طبیعتگردی را تهیه کنید تا بتوانید ساعتها بدون مشکل در مسیرهای ناهموار طبیعت قدم بردارید.
همچنین بهتر است به صورت لایهلایه لباس بپوشید تا در صورت تغییرات آبوهوایی بتوانید بهراحتی و در کمترین زمان یک لایه کم کنید یا روی لباس خود، باز هم یک لایه لباس بپوشید. لازم به ذکر است که ترجیحاً از پوشیدن لباسهای نخی خودداری کنید و لباسی از جنس الیاف مصنوعی بپوشید. برای حفاظت از پاهای خود نیز حتماً جوراب پشمی یا الیاف مصنوعی به پا داشته باشید.
بهترین لباس برای طبیعتگردی چه ویژگیهایی دارد
6. با محلیها معاشرت کنید
در سفرهای طبیعتگردی معمولاً از روستا یا ییلاقاتی عبور میکنید که در آنها، افرادی بومی مشغول کار و زندگی هستند. توصیه میکنیم قبل از سفر، در مورد زبان مردمی که قصد دارید به شهر یا روستایشان سفر کنید، مطالعه داشته باشید و با لهجه و گویش محلی آنها آشنا شوید. اگر هم در یک کشور خارجی طبیعتگردی میکنید، کلمات مهم و پرکاربرد مردم آن کشور مثل سلام، خداحافظ، متشکرم و… را یاد بگیرید و سعی کنید با افراد ارتباط برقرار کنید. در صورت امکان، هنگام برگشت از آنها خرید کنید تا به اقتصاد محلی کمک و از آنها حمایت کنید.
۷ غذای مناسب برای طبیعتگردی+دستور پخت
7. از مسیرهای پاکوب عبور کنید
مسیر پاکوب یعنی مسیری که طبیعتگردان از آن حرکت میکنند و نسبت به سایر قسمتها کاملاً مشخص است. در سفرهای طبیعتگردی دقت کنید که فقط از مسیرهای پاکوب حرکت کنید. این کار هم باعث میشود که همیشه در مسیر باشید و گم نشوید، هم مانع از آسیبدیدن پوشش گیاهی منطقه میشود.
8. آب کافی بنوشید
در سفرهای طبیعتگردی از نوشیدن آب غافل نشوید. حتماً آب کافی همراه خود داشته باشید و بهطور مداوم و کمکم از آن بنوشید؛ چراکه نوشیدن آب زیاد در فواصل زمانی طولانی ممکن است سیستم گوارشتان را به هم بریزد.
مراقب باشید هر آبی را ننوشید و حتماً به علائم هشداردهنده توجه کنید. اگر در جایی بودید که به آب آشامیدنی دسترسی نداشتید، میتوانید آبی که در دسترس دارید را با احتیاط بجوشانید و سپس بنوشید. پس بهتر است همیشه یک کتری کوچک همراه خود داشته باشید.
9. از جمع جدا نشوید
اگر با گروه سفر میکنید، حواستان باشد که از گروه جا نمانید و هرگز بدون خبر، از جمع جدا نشوید. با این کار نه تنها زمان را از دست میدهید، بلکه امکان گمشدن شما نیز وجود دارد و ممکن است برایتان اتفاق ناگواری بیفتد.
راهنمای خرید جی پی اس برای کوهنوردی و طبیعت گردی
10. کمکهای اولیه را بیاموزید
سفر به طبیعت در عین داشتن جذابیتهای فوقالعاده، خطرات خاص خود را نیز دارد. لیزخوردن، پرتشدن از بلندی، گزش حشرات، گرمازدگی و … تنها بخشی از مخاطراتی هستند که ممکن است با آنها دست و پنجه نرم کنید.
از آنجایی که ممکن است در طول سفر، خودتان یا همسفرتان آسیب ببینید، پس لازم است کمکهای اولیه را یاد بگیرید و وسایل مورد نیاز را همراه خود داشته باشید.
11 . مراقب طبیعت باشید
همیشه و بهخصوص در سفرهای طبیعتگردی مراقب طبیعت باشید. نه تنها باید از رهاکردن زبالههای خود در طبیعت اجتناب کنید، بلکه در حد امکان زبالههای روی زمین را هم جمع کنید. برای احترام به طبیعتی که از گردش و ماندن در آن لذت میبرید، سعی کنید آتش روشن نکنید و شاخه درختان را نشکنید و هرگز روی درختان یادگاری ننویسید!
به بهانه روز درختکاری؛ صفر تا ۱۰۰ آموزش کاشت نهال
سخن آخر
برای رفتن به هر نوع سفری، چه تفریحی باشد یا کاری و… باید نکات خاصی را رعایت کنید. سفرهای طبیعتگردی به دلیل ماهیت خاصشان چم و خمهای بیشتری دارند و مستلزم رعایت نکات دقیقتری هستند. در این مقاله از مجله رونیکس، نکات کاربردی طبیعتگردی را بیان کردیم. به نظر شما برای طبیعتگردی باید به چه نکات دیگری توجه کنیم؟ میتوانید نظرات و پیشنهادهایتان را با ما در همین صفحه به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
جعبه کمکهای اولیه برای طبیعتگردی شامل چیست؟
الکل، ژل سوختگی، بتادین، چسب زخم، کیت مارگزیدگی، قرصهای مسکن، ضد تهوع، دماسنج تب، قیچی، پنبه، گاز استریل، داروهای آنتی بیوتیک و … از مهمترین وسایل جعبه کمکهای اولیه برای طبیعتگردی هستند.
چراغ قوه و نورافکن رونیکس را از کجا بخریم؟
برای خرید تمام محصولات رونیکس میتوانید به ابزارفروشیهای معتبر سراسر کشور مراجعه کنید. همچنین میتوانید با شماره تلفن 0216497 تماس بگیرید و در خصوص محصول مورد نظر خود از کارشناسان ما راهنمایی بخواهید.