آشنایی با انواع بکس بادی | هر مدل از بکس های بادی کجا کاربرد دارد؟

کار با بکس بادی رونیکس

به قلم منا رستمیان

27 تیر 1403

انواع بکس بادی با کاربرد متنوع در حوزه تعمیرات خانگی، کارگاهی و صنعتی تبدیل به یکی از ملزومات تکنسین‌ها شده است. آچار بکس بادی انرژی مورد نیاز خود برای باز‌کردن و بستن انواع پیچ‌و‌مهره را از هوای فشرده‌ای می‌گیرد که از طریق کمپرسور وارد دستگاه شده و توان بالایی برای آن فراهم می‌‌آورد.

با توجه به کارکردهای متنوع آچار بکس بادی که به آن آچار ضربه‌ای نیز گفته می‌شود، انتخاب مدل مناسب برای هر کارکرد چالشی پیش روی کاربر قرار می‌دهد. برخی از این مدل‌ها برای استفاده در صنایع سنگین و برخی دیگر برای مصارف نیمه‌صنعتی مناسب هستند.

 در این مقاله از مجله رونیکس بعد از معرفی انواع مختلف بکس بادی به کارکرد هر یک از این انواع خواهیم پرداخت تا بتوانید مناسب‌ترین مدل را برای کارگاه، خودرو یا صنعت خود انتخاب کنید.

رونیکس را بخوانید.

انواع بکس بادی

بکس بادی از اجزای مختلفی تشکیل شده که تنوع در هر یک از این اجزا، کارکردی متفاوت را برای این ابزار ایجاد می‌کند. موتور، بدنه، ابزارگیر، مکانیزم ضربه‌زن، ماشه و اگزوز بخش‌های مختلف انواع بکس بادی هستند. از لحاظ انواع مکانیزم ضربه، انواع آچار و ظاهر بکس بادی به چند مدل تقسیم می‌شود.

آشنایی با انواع بکس بادی

از میان مدل‌های متنوع بکس بادی رونیکس، بهترین مدل را برای خود انتخاب کنید.

انواع بکس بادی از لحاظ مکانیزم ضربه

مکانیزم ضربه‌زن باعث ایجاد تقسیم‌بندی در بکس بادی می‌شود. هر یک از انواع مکانیزم ضربه‌زن کارکردهای خاص خود را داشته و نیازهای متنوعی را پوشش می‌دهند.

  • مکانیزم ضربه‌زن چکشی: دو‌چکشی و تک‌چکشی، دو‌چکشی نوسانی و تک چکشی نوسانی
  • مکانیزم ضربه‌زن پین‌کلاچ
  • مکانیزم ضربه‌زن پین‌چکش

مکانیزم ضربه‌زن چکشی

در این مکانیزم گشتاور از طریق ضربات چکش ایجاد می‌شود. انتقال انرژی از کمپرسور هوا به چکش‌ها آن‌ها را به حرکت در آوره و گشتاور لازم برای دستگاه را تأمین می‌کند.  دو مدل تک‌چکشی و دو‌چکشی از انواع مکانیزم ضربه‌زن چکشی به شمار می‌روند که هریک کارایی منحصر به‌فردی دارند.

مکانیزم ضربه‌زن دو‌چکشی

مکانیزم ضربه‌زن دو‌چکشی قدرتی یکنواخت و گشتاوری بالا تولید می‌کند و به‌همین ‌دلیل برای مصارف صنعتی و سنگین مناسب است. در این مکانیزم از دو چکش برای ایجاد گشتاور استفاده شده که سرعت ابزار را افزایش می‌دهند.

  بکس بادی رونیکس مدل ۲۳۰۲ از این مکانیزم ضربه‌زن برای باز‌کردن و بستن انواع پیچ بهره گرفته است.

بکس بادی 2302

مکانیزم ضربه‌زن تک‌چکشی

ضربه‌زن تک چکشی در مقایسه با دو چکشی کارایی کمتری دارد. در این مکانیزم تنها از یک چکش استفاده شده و به‌همین دلیل در مصارف سبک و خانگی بیشتر از سایر حوزه‌ها کارایی دارد.

مکانیزم ضربه‌زن دو‌چکشی و تک‌چکشی نوسانی

در مکانیزم ضربه‌زن دو‌چکشی و تک‌چکشی نوسانی، برای باز‌کردن و بستن پیچ‌و‌مهره از ضربات متوالی یک یا دو چکش، گشتاور مضاعفی ایجاد می‌شود که سرعت بالاتری نسبت به سایر انواع مکانیزم چکشی برای بکس بادی ایجاد می‌کند.

مکانیزم ضربه‌زن پین‌کلاچ

در مکانیزم پین‌کلاچ بعد از انتقال انرژی به پین‌های دستگاه، این پین‌ها به شفت ضربه وارد می‌کنند و از این طریق نیروی مورد نیاز گشتاور تأمین می‌شود. این مکانیزم که سرعت ضربه‌ای زیادی دارد، در تعمیرات خودروی سنگین، صنایع ساختمانی و مصارف صنعتی در مقیاس بزرگ کارایی مناسبی از خود نشان می‌دهد.

بکس بادی 2301

مکانیزم ضربه‌زن پین‌چکش

در مکانیزم پین‌چکش، بعد از به حرکت‌درآمدن پین‌ها، ضربات متوالی چکش متصل به آنها، گشتاور مورد نیاز برای باز کردن و بستن پیچ‌ها را فراهم می‌کند. این مکانیزم با طراحی ساده و کارکرد منحصر به‌فرد، در صنایع سنگین عملکرد خوبی از خود نشان می‌دهد.

انواع بکس بادی از لحاظ اندازه درایو

اندازه درایوهای مختلف در بکس بادی کارایی‌های مختلفی برای این ابزار به‌دنبال دارد. اندازه درایو در کاربردهای صنعتی و نیمه‌صنعتی با این مقیاس در کاربردهای کارگاهی و خانگی متفاوت خواهد بود.

  • آچار بکس بادی با درایو 1/2 اینچ
  • آچار بکس بادی با درایو 3/4 اینچ
  • آچار بکس بادی با درایو 3/8 اینچ

آچار بکس بادی با درایو 1/2 اینچ

رایج‌ترین اندازه درایو برای آچار بکس بادی 1/2 اینچ است که برای مصارف متنوعی مناسب است. این آچارها با گشتاور ۱۰۰ تا ۸۰۰ نیوتن‌متر در اقدامات طولانی‌مدت و سنگین مناسب عمل کرده و در زمان کوتاهی انواع پیچ‌و‌مهره را باز می‌کنند.

آچار بکس بادی با درایو 3/4 اینچ

بکس بادی 3/4 اینچی مصارف صنعتی و کارخانه‌ای را پوشش داده و گشتاوری از ۲۰۰ تا ۱۸۰۰ نیوتن‌متر را ایجاد می‌کند. یکی از بهترین انواع این آچار بکس بادی رونیکس مدل RA-1211 است که در خط تولید کارخانه و تعمیر ماشین‌ سنگین بهترین عملکرد را دارد.

بکس بادی RA-1211 رونیکس

آچار بکس بادی با درایو 3/8 اینچ

گشتاور کمتر از ۲۰۰ نیوتن‌متر در بکس بادی با درایو 3/8 اینچ باعث می‌شود که برای مصارف خانگی، تعمیرات خودروی شخصی و امور نیمه‌صنعتی مناسب باشد. این اندازه درایو در بکس بادی تفنگی دقت مناسبی به کاربر ارائه می‌دهد.

انواع بکس بادی از لحاظ ظاهری

ظاهر بکس بادی نیز در تقسیم آن به اشکال مختلف اثرگذار است. نحوه طراحی ابزار و متریال بدنه آن در مدل‌های مختلف متفاوت است. دوام، ایمنی و کارکرد دستگاه نیز به شکل ظاهری آن وابسته است.

انواع بکس بادی از لحاظ ظاهری عبارتند از:

  • آچار بکس بادی بدنه فلزی
  • آچار بکس بادی بدنه کامپوزیت
  • آچار بکس بادی مستقیم
  • آچار بکس بادی پروانه‌ای
  • آچار بکس بادی تفنگی
  • آچار بکس بادی چپقی
  • آچار بکس بادی صلیبی

آشنایی با کاربرد انواع بکس بادی

هر یک از انواع آچار بکس بادی برای کاربردی مناسب‌تر است. اگر به‌دنبال انواعی از بکس بادی هستید که در تعمیرات نیمه‌سنگین و روزمره به کار شما آید، بهتر است از انواع سبک‌تر که گشتاور بالاتری دارند استفاده کنید و برای تعمیرات سنگین به مدل‌های با توان بالا نیاز خواهید داشت.

آچار بکس بادی بدنه فلزی

بکس بادی بدنه فلزی مناسب استفاده در صنایع سنگین است. این ابزار گشتاور بالایی دارد و استحکام زیادی از خود نشان می‌دهد. تعمیر ماشین‌های صنعتی و تعمیرات ساختمانی سنگین از مهم‌ترین کاربردهای آچار بکس بادی بدنه فلزی است.

آچار بکس بادی بدنه کامپوزیت

بدنه کامپوزیت آچار بکس بادی آن را در برابر ضربات مقاوم کرده و در عین‌حال باعث کمتر‌بودن وزن این ابزار می‌شود. در تعمیرات خودرو، س سبک و روزمره این آچار کاربرد مناسبی از خود نشان می‌دهد.

بکس بادی 2401

آچار بکس بادی مستقیم

این نوع از بکس بادی به گونه‌ای طراحی شده است که دسترسی آسان و مستقیمی به پیچ‌و‌مهره در فضاهای تنگ و محدود فراهم کند. تعمیرات کارگاهی و مکانیکی روزمره به کمک این ابزار ساده و سریع پیش خواهد رفت.

آچار بکس بادی پروانه‌ای

بهترین کاربرد این نوع از آچار در صنایع سنگین و در عملیات ساختمانی بزرگی است که گشتاور و توان بالا از بکس بادی انتظار می‌رود. در کارهایی که نیاز به سرعت بالای بکس بادی دارید، می‌توانید بهترین استفاده را از بکس بادی پروانه‌ای داشته باشید.

آچار بکس بادی تفنگی

این مدل از انواع بکس بادی به شکل تفنگ طراحی شده و با فشار ماشه انرژی لازم برای باز‌کردن و بستن انواع پیچ‌ به آسانی تآمین می‌شود. این ابزار به کاربر امکان کنترلی دقیق روی کار را می‌دهد و گشتاور بالایی دارد که استفاده از آن را برای صنایع ساختمانی و تولیدی مناسب می‌سازد.

آچار بکس بادی چپقی

محور چرخش عمودی در این بکس بادی باعث می‌شود که در فضاهای محدود که دسترسی به آن‌ها دشوار است، عملکرد مناسبی از خود نشان دهند. این طراحی ویژه کارکردهایی در تعمیرات ماشین سنگین و صنایع خودروسازی برای بکس بادی چپقی ایجاد می‌کند.

آچار بکس بادی صلیبی

مدل صلیبی آچار بکس بادی با طراحی منحصر به‌فرد و متقاطع گشتاور بالایی ایجاد می‌کند که کارایی آن را افزایش می‌دهد. از از این مدل در مقیاس‌های سنگین و صنعتی نظیر خودروسازی، صنایع تولیدی و ساختمانی استفاده‌های زیادی می‌شود.

چیدمان بکس‌های بادی رونیکس

سخن آخر

انتخاب مدل مناسب آچار بکس بادی نخستین گام برای بهره‌مندی از مزایای این ابزار کاربردی است. برای صرفه‌جویی در زمان و هزینه، قبل از خرید در مورد انواع بکس بادی که برای کارکرد مورد نظر شما مناسب هستند، تحقیق کرده و بعد از مقایسه انتخاب کنید.

بعد از انتخاب بهترین بکس بادی برای خود، می‌توانید مدت‌زمانی طولانی از این ابزار استفاده کرده و از مزایای آن بهره‌مند شوید. برای ما از تجربه خود در انتخاب بکس بادی بگویید. شما کدام مدل بکس بادی را برای خود مناسب‌تر می‌دانید؟

سوالات متداول

انواع بکس بادی از لحاظ اندازه درایو کدامند؟
بکس بادی در اندازه‌ درایو 1/2 اینچی و 3/4 اینچی و 3/8 اینچی در بازار موجود است.
بهترین بکس بادی چه ویژگی‌هایی دارد؟
وزن کم، گشتاور و توان بالا و ارگونومی مناسب از مهم‌ترین ویژگی‌های بکس بادی هستند.
کدام انواع بکس بادی برای تعمیر ماشین سنگین مناسب است؟
بکس بادی با مکانیزم ضربه دوچکشی مناسب استفاده برای تعمیر ماشین سنگین است.

3 پاسخ به “آشنایی با انواع بکس بادی | هر مدل از بکس های بادی کجا کاربرد دارد؟”

  1. نقوی گفت:

    سلام ببخشید این بکس ها امکان این که سری های مختلف مثل سری پیچ ستاره ای و سری آلن هم بخوره براشون فراهمه یا همه مدل های آچار بکس صرفا برای همین منظور ساخته میشن

    • رونیکس گفت:

      سلام همراه گرامی؛
      بله، آچارهای بکس امکان استفاده از سری‌های مختلف مانند سری‌های پیچ ستاره‌ای و سری‌های آلن را نیز دارند.

  2. کیوان بینام گفت:

    امکانش هست که یه مقایسه کامل بین انواع بکس داشته باشید یعنی هم بکس بادی هم بکس شارژی هم بکس برقی رو بررسی کنین برامون مزایا و معایت و کاربرد های خاص هر کدوم رو معرفی کنید که ما می خوایم تصمیم بگیریم بتونیم بهتر تصمیم بگیریم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.