میخ کش چیست| معرفی انواع میخ کش + مقایسه میخ کش و چکش

میخ کش چیست
  • دقیقه 5
  • 250
  • 0

به قلم یاسمن اسدی

19 خرداد 1403

در صنعت ساخت و ساز و همچنین در کارهای خانگی، ابزارهای متفاوتی استفاده می‌شوند. یکی از این ابزارهای پرکاربرد، میخ کش است. با گذشت زمان و تکامل فناوری، انواع مختلفی از میخ کش‌ها طراحی و تولید شده‌اند که با توجه به ویژگی‌های مختلف خود، برای کاربردهای مختلفی مناسب هستند و انتخاب درست آن‌ها باعث سهولت بیشتر در انجام کارها می‌شود.

در این مقاله علاوه بر معرفی انواع مختلف میخ کش، به مقایسه با چکش و پاسخ به سوالات متداول مرتبط با این ابزار می‌پردازیم.

رونیکس را بخوانید!

میخ کش چیست؟

در پاسخ به این سوال که میخ کش چیست، باید گفت این وسیله یکی از ابزارهای بسیار مهم و اساسی در صنعت ساخت و ساز و همچنین در حوزه کارهای دستی است که برای برداشتن میخ‌ها از داخل دیوار یا سطوح مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد میخ کش

بعد از پاسخ به این سوال که میخ کش چیست، به بررسی کاربرد آن می‌پردازیم. این وسیله، ابزاری پرکاربرد در نجاری و تمام مشاغلی است که با میخ سروکار دارند. از این ابزار برای جدا کردن میخ‌های کج، زنگ زده یا معیوب از چوب یا دیوار استفاده می‌شود.

طراحی انواع ‌میخ کش ‌به ‌گونه‌ای ‌است ‌که ‌در ‌هنگام ‌جدا کردن ‌میخ، ‌به ‌سطح ‌چوب یا دیوار ‌آسیبی وارد نمی‌کند. ‌

مقایسه میخ کش و چکش

میخ کش چکشی رونیکس

میخ کش و چکش دو ابزار مختلف هستند که هر کدام کاربردها و ویژگی‌های خاص خود را دارند. همانطور که گفتیم، کاربرد میخ کش، درآوردن میخ‌ها از سطوح مختلف است.

از سوی دیگر، چکش ابزاری است که برای ضربه زدن به اشیاء و اتصال قطعات از طریق یک میله مانند میخ استفاده می‌شود. این ابزار ساختار ساده‌تری دارد که شامل یک سر سنگین (معمولاً فلزی یا چوبی) و یک دسته است.

در نتیجه، اگر به ابزاری برای بیرون کشیدن میخ نیاز دارید، میخ کش انتخاب مناسب‌تر است. اما اگر به ابزاری برای کوبیدن میخ نیاز دارید، باید از چکش استفاده کنید.

در برخی موارد، ممکن است به هر دو ابزار نیاز داشته باشید. به عنوان مثال، در نجاری، برای ساخت یک قاب چوبی، ابتدا باید میخ‌ها را با چکش کوبید و سپس در صورت نیاز، برای جدا کردن قطعات چوبی از میخ کش استفاده کرد.

انواع میخ کش

انواع مختلفی از میخ کش وجود دارند که هرکدام برای کاربردهای خاص طراحی شده‌اند.

از میخ کش‌های دستی با ساختار ساده تا میخ کش‌های بادی با توانایی بالا و کارایی حرفه‌ای، موجود هستند.

هرکدام از این ابزارها، ویژگی‌ها و مزایای منحصربه‌فردی دارند که بسته به نیازمندی‌های کاربر انتخاب می‌شوند.

از این رو، درک و آشنایی با انواع مختلف میخ‌کش اهمیت بسیاری در انتخاب صحیح ابزار مناسب برای هر کار دارد.

1. چکش میخ کش:

چکش میخ کش از انواع میخ کش

چکش میخ کش، که معمولاً به عنوان چکش دوشاخه نیز شناخته می‌شود، یکی از انواع میخ کش و ابزارهای پرکاربرد در بازار ابزارآلات دستی است. این نوع از چکش‌ها، علاوه بر توانایی کوبیدن میخ یا هر وسیله دیگر، قادر به خارج کردن میخ از دیوار نیز هستند.

این نوع ابزار شبیه به چکش معمولی است، اما به جای سر صاف، دارای یک سر چنگالی یا V شکل است که برای گیر کردن به سر میخ و بیرون کشیدن آن از چوب استفاده می‌شود.

همچنین این میخ کش وزن زیادی ندارد و به راحتی قابل حمل است. اما به خاطر ابعاد خود نمی‌تواند به راحتی به میخ‌های موجود در فضاهای کوچک دسترسی داشته باشد. 

چکش دوشاخ RH-4726 رونیکس، برای کوبیدن یا خارج کردن میخ از قطعات چوبی و بتنی استفاده می‌شود. دسته این ابزار از جنس فایبرگلاس با روکش پلاستیکی از جنس پلی‌پروپیلن ساخته شده است که از تعریق دست‌های شما جلوگیری می‌کند.

2. میخ کش قدیمی:

میخ کش قدیمی از انواع میخ کش

میخ کش‌های سنتی، به عنوان یکی از انواع میخ کش و قدیمی‌ترین ابزارهای جداسازی میخ شناخته می‌شوند. فک‌های قدرتمند این ابزار، سر میخ را محکم گرفته و با به کارگیری اهرم، آن را از سطوح مختلف بیرون می‌کشد.

دسته کشویی میخ کش‌های سنتی، امکان جداسازی میخ‌های بزرگ و کوچک را با حداقل آسیب به سطح فراهم می‌کند. یکی از نقاط ضعف این وسیله، جثه بزرگ آن است که حمل و نقل آن را دشوار می‌کند.

3. انبر میخ کش:

انبر میخ کش از انواع میخ کش

در مواردی که میخ‌ها به طور کامل در جسم فرو رفته‌اند و به وسیله میخ کش معمولی نمی‌توان آن‌ها را بیرون کشید، استفاده از گاز انبر یا انبر میخ کش یک گزینه موثر است.

این ابزار به‌ویژه برای فضاهای بسته و کوچک که امکان استفاده از میخ کش چکشی وجود ندارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین، با استفاده از انبر میخ کش، در هنگام بیرون کشیدن میخ، آسیب کمتری به چوب وارد می‌شود.

4. اهرم میخ کش:

میخ کش اهرمی، یکی از انواع میخ کش است که برای بیرون کشیدن میخ‌های بزرگ و ضخیم از سطوح سخت به کار می‌رود.

اهرم میخ کش دارای یک دسته بلند و یک سر خمیده است که دو گیره دارد. یک طرف آن با شفت ابزار تراز می‌شود و دیگری با زاویه 90 درجه در انتها تنظیم می‌شود.

 بر خلاف گاز انبر، این ابزار معمولاً به چوبی که میخ در آن فرو رفته، آسیب می‌رساند. به همین دلیل، این ابزار برای بیرون کشیدن میخ از سطوحی که زیبایی آن اهمیت ندارد، مناسب‌تر است.

اهرم میخ کش از انواع میخ کش

5. میخ کش بادی:

این ابزار با استفاده از نیروی هوای فشرده، میخ را از جسم بیرون می‌کشد. برای استفاده از آن، تنها باید دماغه دستگاه میخ کش را روی میخ بگذارید و ماشه را فشار دهید تا میخ از سمت دیگر به بیرون پرتاب شود.

این وسیله در مواقعی که می‌خواهید تعداد زیادی میخ را از تخته‌های چوبی بیرون بکشید، به شما در صرفه‌جویی زمان و انرژی کمک می‌کند.

کاربرد میخ کش بادی

نکات مهم در هنگام استفاده از میخ کش

  • هنگام استفاده از میخ کش، به اندازه‌ کافی دقت و حوصله داشته باشید تا از آسیب و خرابی به سطح جلوگیری کنید.
  • فشار شدید و ناگهانی ممکن است باعث آسیب به محیط یا ابزار شود؛ بنابراین فشار را به صورت متداول وارد کنید.
  • برای جلوگیری از آسیب به چوب، از میخ کش مناسب با ضخامت میخ استفاده کنید.
  • همچنین، به‌منظور حفاظت از خود، از ابزارهای محافظتی مانند عینک و دستکش استفاده کنید.

میخ‌کش، ابزار رهایی از میخ‌های سرکش!

میخ کش ابزاری ضروری برای نجاران یا هر کسی است که با چوب کار می‌کند. با انتخاب میخ کش مناسب و استفاده صحیح از آن، می‌توانید به راحتی میخ‌ها را از چوب یا دیوار بیرون کشیده و از آنها مجددا استفاده کنید.

سوالات متداول

میخ کش چیست و چگونه کار می‌کند؟
این ابزار برای بیرون کشیدن میخ‌هایی که به هر دلیلی، مانند کج شدن و زنگ زدن باید از چوب یا دیوار جدا شوند، به کار می‌رود.
تفاوت میخ کش و چکش چیست؟
چکش ابزاری است که برای کوبیدن میخ به سطوح مختلف استفاده می‌شود. در حالی که میخ کش برای جدا کردن میخ از سطوح استفاده می‌شود.
آیا استفاده از میخ کش خطرناک است؟
استفاده از میخ کش می‌تواند در صورت عدم رعایت ایمنی موجب آسیب‌های جدی شود. برای ایمنی، همیشه از وسایل حفاظتی مانند عینک و دستکش استفاده کنید و از ابزار به درستی استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.