معرفی ابزارهای چندکاره برای تعمیر و ساخت مبلمان خانگی

معرفی ابزارهای چندکاره برای تعمیر و ساخت مبلمان خانگی
  • دقیقه 11
  • 177
  • 0

به قلم سعید داودی

22 فروردین 1404

برای ساخت و ساز مبل یا تعمیر آن به مجموعه‌ای از ابزار دستی و برقی نیاز خواهید داشت. خرید و نگهداری این ابزارها برای کارگاه‌های بزرگ منطقی است؛ اما اگر می‌خواهید این کار را در خانه یا یک کارگاه کوچک انجام دهید، بهتر است به سراغ ابزارهای چندکاره بروید.

برای مثال، دریل- پیچ‌گوشتی‌ها یک نمونه از ابزارهای چندکاره هستند که برای هر چیزی به کارتان می‌آید؛ حتی اگر این کار ارتباطی با مبل‌سازی نداشته باشد. اگر در جستجوی بهترین ابزار مبل ‌سازی هستید، در این مقاله دقیقاً درباره‌ همین موضوع صحبت می‌کنیم.

رونیکس را بخوانید.

معرفی ابزارهای همه فن حریف برای مبل‌سازی

مراحل کلی ساخت مبل شامل کلاف‌سازی و برش‌کاری (ساخت اسکلت مبل)، رنگ‌کاری و پرداخت اولیه، رویه‌کوبی و فوم‌گذاری (پیچ‌کاری و اتصال قطعات تشک به اسکلت)، خیاطی و نصب پارچه (دوخت پارچه‌های رویه مبل و آستری و آماده‌سازی برای نصب)، مونتاژ نهایی (سنباده‌زنی، درزگیری، نصب پایه‌ها، دسته‌ها، دکمه‌ دوزی و…) می‌شود.
برای اینکه با حداقل ابزار ممکن بتوانید تمامی این کارها را در خانه انجام دهید؛ یا وسایل چوبی مختلف را تعمیر کنید، نیاز به ابزارهای چندکاره نجاری خواهید داشت. از جمله مهم‌ترین ابزارهای مبل‌سازی و تعمیر آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

برای آشنایی کامل‌تر با مراحل ساخت مبل، پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ «مراحل ساخت مبل به زبان ساده؛ از طراحی تا تولید» را بخوانید.

1.دستگاه منگنه کوب، ضروری برای تعویض روکش مبل (برقی یا بادی)

در کارگاه‌های مبل‌سازی برای اتصال قطعات چوب یا پارچه به همدیگر از دستگاه‌های منگنه‌ کوب بادی استفاده می‌شود؛ زیرا این دستگاه‌ها قدرت بیشتری دارند. اگر دستگاه کمپرسور باد داشته باشید، خیلی راحت می‌توانید از یک منگنه کوب بادی استفاده کنید؛ منگنه کوب‌های بادی سبک‌تر هستند و راحت‌تر می‌توان آن‌ها را جابه‌جا کرد. در ضمن، سرعت عملکرد بالاتری داشته و امکان استفاده مداوم و سریع را دارد.

منگنه کوب بادی رونیکس RA-8016

منگنه کوب بادی RA-8016 رونیکس

اگر در جستجوی ابزار چندکاره خانگی هستید، سراغ منگنه کوب‌های برقی هم فراموش نکنید. راه‌اندازی این دستگاه‌ها با همان برق خانگی است و نیازی به یک دستگاه کمپرسور اضافه ندارید. عدم نیاز به تجهیزات اضافه، هزینه پایین برق مصرفی، قدرت خوب و عدم نیاز به نگهداری خاص از ویژگی‌های مثبت منگنه کوب‌های برقی است.

2.دریل پیچ بند – برای باز و بسته کردن اتصالات مبل (برقی یا شارژی)

وقتی صحبت از ابزارهای چندکاره می‌شود، اولین مثالی که به ذهن می‌آید، دریل‌ – پیچ‌گوشتی‌های شارژی یا برقی هستند. اگر برای کارهای خانگی و تعمیرات مبلمان به دنبال دریل هستید، بهتر است مدل‌های شارژی را خریداری کنید. برای مثال دریل پیچ گوشتی 8905K پیشنهاد خوبی برای خرید است. با استفاده از این دریل می‌توانید تمام پیچ‌کاری‌های اتصالات و سوراخ‌کاری‌های آن‌ها را انجام دهید.

دریل پیچ گوشتی 8905K رونیکس

البته در کارگاه‌های بزرگ می‌توانید سراغ دریل – پیچ‌گوشتی‌های برقی هم بروید.

3.اره عمودبر یا اره افقی‌بر – برای برش قطعات چوبی

بخشی از کارهای تعمیر مبلمان یا ساخت آن مربوط به انجام برش قطعات چوبی است. در کارگاه‌های مبلمان از انواع اره‌های برقی مثل اره عمودبر، فارسی‌بر، گردبر و… استفاده می‌شود؛ اما قاعدتاً برای تعمیر مبلمان‌های خانگی نیازی نیست که همه این ابزارها را خریداری کنید. به جای آن می‌توانید سراغ یک اره عمودبر یا افقی‌‌بر بروید. حق انتخاب با خود شما است.
اره‌های افقی‌بر دارای یک تیغه هستند که قطعات چوب را با حرکت‌های رفت و برگشتی برش می‌زند. این اره‌ها را در صنایع نجاری به‌عنوان اره همه‌کاره هم می‌شناسند؛ زیرا برای برش چوب، فلز، پلاستیک و… می‌توان از آن استفاده کرد؛ به‌علاوه اره‌های افقی‌بر قدرت مانور بالایی هم دارند و امکان انجام برش‌های مختلف را برایتان فراهم می‌کنند.

اره‌های عمودبر یا اره چکشی هم در صنایع مبلمان‌سازی و تعمیرات مبل کارایی بالایی دارد. با استفاده از یک اره عمودبر می‌توانید انواع برش‌های زاویه‌ای، طرح‌های منحنی‌‌شکل و… را در قطعات چوبی ایجاد کنید.
با این حال نیاز نیست هر دو نوع این اره‌ها را خریداری کنید؛ باتوجه به اینکه هدف ما خرید ابزار چندکاره برای تعمیر و ساخت مبل بود، بهتر است فقط به خرید یک مدل از این اره‌ها اکتفا کنید.

4.سنباده برقی – برای صاف و آماده‌سازی سطح چوبی

برای انجام کارهایی مثل صاف کردن و آماده‌سازی سطوح چوبی نیاز به یک سمباده خواهید داشت. برای این کار می‌توانید از انواع دستگاه‌های سنباده‌زنی، سوهان‌ها، رنده‌های دستی، رنده‌های برقی و… استفاده کنید؛ یا اینکه با خرید یک سنباده‌زن برقی همه این‌ کارها را انجام دهید. بهترین انتخاب برای این کارها خرید یک سنباده لرزان برقی است. از این دستگاه‌ می‌توانید برای انواع کارهای مختلف مثل صاف کردن و پرداخت سطح چوب بهره ببرید. سنباده‌های لرزان برقی با حرکت دورانی و اوربیتالی صفحه سنباده، عملیات صاف‌کردن و پرداخت چوب را با کیفیت بالایی انجام می‌دهند.

سنباده زن برقی اوربیتال رونیکس

5.چسب نجاری و گیره نجاری – برای ترمیم شکستگی‌ها

برای تعمیر مبلمان یا سایر وسایل چوبی در خانه به چسب چوب و گیره نجاری هم نیاز خواهید داشت؛ خصوصاً اگر بخواهید شکستگی‌های جزئی را ترمیم کنید. برای مثال شکستگی پایه‌های مبل و صندلی یک اتفاق شایع است؛ که با خرید چسب و گیره نجاری می‌توانید با کمترین وسایل آن‌ها را تعمیر کنید.
نکته مهم اینکه گیره‌های نجاری در مدل‌های مختلفی تولید می‌شوند؛ برای مثال گیره‌های F شکل برای نگه‌داشتن قطعات در کنار هم کاربرد دارند و به‌عنوان گیره‌های همه کاره هم از آن‌ها یاد می‌شود. البته گیره‌های موازی نیز می‌توانند به کارتان بیایند. این گیره‌ها برای اعمال فشار یکسان در هنگام چسب‌کاری کاربرد دارند.
اگر در جستجوی ابزار مبل‌سازی چندکاره هستید، می‌توانید به مدل‌های پیچ دستی رونیکس نگاهی بیندازید.

6.کمپرسور باد – برای تمیزکاری و استفاده با ابزارهای بادی

اگر یک کمپرسور باد داشته باشید، می‌توانید از دستگاه‌های بادی (پنوماتیکی) استفاده کنید. برای مثال می‌توانید سراغ خرید دریل بادی، پیستوله بادی، منگنه کوب و میخ کوب بادی و سنباده لرزان پنوماتیکی بروید.
مزیت دستگاه‌های بادی عدم نیازشان به برق مستقیم و سبکی و راحتی جابه‌جایی آن‌ها در محیط کارگاه است. به همین دلیل هم اغلب کارگاه‌های مبل‌سازی ترجیح می‌دهند از انواع وسایل پنوماتیکی استفاده کنند؛ اما برای تعمیر مبل در خانه شاید خرید یک کمپرسور باد خیلی منطقی نباشد.

البته کمپرسورها ابزارهای پرکاربردی هستند؛ مثلاً می‌توان از آن‌ها برای تمیزکاری محیط‌های مختلف، رنگ‌آمیزی وسایل، خشک کردن چسب، رنگ و… نیز استفاده کرد. به همین دلیل شاید داشتن آن در خانه هم چندان فکر بدی نباشد.

چرا ابزارهای چندکاره بهترین انتخاب برای تعمیر و ساخت مبلمان هستند؟

مبلمان خانه جزء وسایل گران‌قیمت محسوب می‌شود. خرید یک دست مبل ساده در حال حاضر، حداقل 40 تا 80 میلیون تومان هزینه دارد. به همین خاطر نگهداری و تعمیر آن کاملاً منطقی است. حتی با خرید چند ابزار ساده می‌توانید خودتان هم مبل‌ها، صندلی‌ها، میزها و سایر وسایل چوبی منزل را تعمیر کنید. در ادامه به معرفی این ابزارها خواهیم پرداخت.

دلیل اینکه کارگاه‌های مبل‌سازی و کسانی که برای تعمیرات خانگی سراغ خرید ابزار چندکاره می‌روند، به مزیت‌های مختلف این دستگاه‌ها برمی‌گردد. از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش هزینه‌ها: خرید ابزارهای همه‌کاره هزینه‌ خیلی کمتری از خرید چند دستگاه با کارایی مشابه دارد. اگر در جستجوی بهترین ابزارهای مبل‌سازی در خانه هستید، بهتر است سراغ دستگاه‌های چندکاره بروید. انتخاب این ابزارها برای کارگاه‌های کوچک هم گزینه مطلوبی است؛ مخصوصاً که اغلب کارگاه‌های مبل‌سازی با مشکل نقدینگی و تامین بودجه روبه‌رو هستند.
  • صرفه‌جویی در فضا و نظم محیطی: اگر بخواهید برای هر کار یک ابزار بخرید، باید به فکر فضای نگهداری آن هم باشید. به همین دلیل است که کارگاه‌های نجاری کوچک هم خرید ابزار مبل‌سازی چندکاره را ترجیح می‌دهند. برای تعمیرات خانگی هم این صرفه‌جویی در فضای نگهداری وسایل و ابزارها اهمیت زیادی دارد.
  • سهولت در استفاده: معمولاً کار با ابزارهای چندکاره خیلی سخت نیست و حتی افراد مبتدی هم می‌توانند خیلی راحت از این ابزارها استفاده کنند. نکته دیگر اینکه دستگاه‌های چندکاره اغلب دارای سیستم‌های کنترلی پیشرفته‌ای هم هستند تا از صدمه دیدن افراد نیمه‌حرفه‌ای در هنگام استفاده جلوگیری کنند.
  • مناسب برای تعمیرات خانگی و کاربردهای گسترده: ابزارهای چندکاره برای کارها و تعمیرات خانگی انتخاب‌های ایده‌آلی محسوب می‌شوند و کاربردهای گسترده‌ای دارند. مثلاً از یک دریل شارژی می‌توانید برای انواع سوراخ ‌کاری‌ها استفاده کنید؛ همچنین از همین دریل شارژی می‌توانید برای بستن پیچ‌ها نیز کمک بگیرید.
  • تنوع مدل‌ها: دستگاه‌های چندکاره در مدل‌های مختلفی تولید می‌شوند. این ویژگی به خریدار فرصت می‌دهد تا متناسب با نیاز خودش دست به انتخاب بزند.

کاربرد ابزارهای چندکاره در تعمیر مبل در منزل

تا اینجا به معرفی انواع ابزارهای چندکاره برای مبل‌سازی و تعمیرات آن پرداختیم. اگر می‌خواهید با کاربرد این ابزارها آشنا شوید، ادامه متن را از دست ندهید.

1.برش و اصلاح قطعات چوبی

برش و اصلاح قطعات چوبی بخش مهمی از فرایند مبل‌سازی و تعمیرات مبل و صندلی‌ها در منزل است. برای این دست کارها به یک اره افقی‌بر همه‌کاره یا عمودبر نیاز خواهید داشت.همچنین، فرز همه‌کاره شارژی براش‌لس ۸۶۵۹ رونیکس، انتخابی هوشمندانه برای تعمیر مبلمان است.

اره عمودبر 4111 رونیکس

2.تعویض روکش و فوم مبل

خیلی وقت‌ها مشکل مبلمآن‌های خانگی خرابی روکش‌ها یا فرورفتگی فوم مبل است. خوشبختانه با داشتن یک سری ابزار ساده مثل منگنه کوب برقی، چکش، کاتر، چسب و دریل – پیچ‌گوشتی می‌توانید خودتان روکش و فوم مبل‌ها را تعویض کنید. برای آشنایی بیشتر با مراحل تعمیر فرورفتگی مبل‌ها مقاله «چگونه فرورفتگی مبل را تعمیر کنیم؟» را در ادامه بخوانید.

3.سنباده‌زنی و صاف کردن سطوح چوبی

وقتی سراغ برش و اصلاح قطعات چوبی می‌روید؛ یا قصد تعویض پایه‌ها، دسته‌ها و… را دارید؛ یا حتی می‌خواهید روکش و فوم مبل‌ها را تعویض کنید، نیاز به سنباده‌زنی هم پیدا می‌کنید. در این صورت می‌توانید از یک سنباده‌ برقی لرزان کمک بگیرید. سنباده‌های لرزان بادقت بالایی می‌توانند سطوح مدنظرتان را صاف کرده و صیقل دهند.

4.پیچ‌کاری و نصب قطعات جدید

اگر بخواهید برای نصب قطعات جدید مثل پایه، دسته یا برخی از اتصالات از پیچ استفاده کنید، نیاز به یک پیچ‌گوشتی شارژی هم پیدا خواهید کرد. پیچ‌گوشتی‌های شارژی امکان اتصال انواع سری‌ها را دارند؛ در ضمن مزیت دیگر پیچ‌گوشتی‌های شارژی این است که می‌توانید از آن‌ها برای سوراخ‌کاری قطعات هم کمک بگیرید.

5.برش و تنظیم فوم داخلی مبل

برای تعمیر فرورفتگی داخلی مبل‌ها خیلی وقت‌ها از بخاردهی یا مواد پرکننده استفاده می‌شود؛ اما مطمئن‌ترین روش برای تعمیر این مشکل تعویض کامل فوم‌های داخلی مبل است. البته در مبلمان‌هایی که فنر دارند، گاهی باید سراغ تقویت فنرهای مبل هم بروید.

برای انجام این کارها معمولاً به یک سری از ابزارهای دستی نجاری نیاز خواهید داشت. برای مثال، جهت برش و تنظیم فوم می‌توانید از یک کاتر معمولی هم استفاده کنید. البته که قبل از برش فوم نیاز است روکش‌های مبل را جدا کرده و حتی در صورت احتیاج آن‌ها را نیز تعویض کنید. به همین خاطر به ابزارهای دیگری مثل میخ ‌کوب یا منگنه کوب، وسایل سوراخ‌کاری و… نیز نیاز خواهید داشت.

6.حذف چسب و رنگ‌های قدیمی

برای بازسازی مبل‌های قدیمی گاهی لازم است لایه‌های رنگی آن را بتراشید و حتی مواد چسبی مابین روکش‌ها و قطعات مبل را پاک کنید. معمولاً این رنگ و چسب‌ها با محلول‌های شیمیایی مثل تینر تا حد خوبی پاک می‌شوند؛ اما برای رنگ‌ کردن مجدد باید سطوح مبل به طور کامل پاک شود.
مسلماً پاک کردن آن همه رنگ و چسب با سنباده‌های دستی شدنی نیست. اینجاست که برای حذف کامل آن‌ها باید سراغ استفاده از یک سنباده لرزان برقی بروید. همچنین می‌توانید از دستگاه‌های فرز یا سشوار صنعتی هم برای این کار کمک بگیرید.

سشوار صنعتی رونیکس

7.درزگیری و تعمیر ترک‌های چوبی

برای اینکه عمل درزگیری و تعمیر ترک‌های مبلمان را انجام دهید، باید سطوح آن را تمیز کنید و آماده‌سازی‌های اولیه را انجام دهید. اینجاست که دسترسی به یک فرز نجاری (یا حتی فرز انگشتی و مینیاتوری) کارتان را راه می‌اندازد. همچنین برای صاف کردن سطوح چوبی می‌توانید از سنباده لرزان هم کمک بگیرید. سنباده‌های برقی هم برای صاف کردن سطح‌های وسیع و هم برای سطوح باریک کاربرد دارند.
پس از طی کردن مقدمات اولیه هم نوبت به پر کردن درزهای ریز با چسب چوب یا فیلر چوب (بتونه چوب) می‌رسد. بهتر است برای اینکه کیفیت کارتان بالاتر برود، از گیره‌های F شکل یا موازی برای محکم نگه داشتن قطعات هم استفاده کنید.

مقایسه ابزارهای چندکاره برقی و شارژی برای تعمیر مبلمان

اغلب ابزارهای مبل‌سازی چندکاره در دو نوع شارژی و برقی تولید می‌شوند. برای مثال دریل، اره افقی‌بر، اره عمودبر، انواع فرزها و سنباده‌ها، دستگاه‌های پولیش و… به‌صورت شارژی نیز در دسترس هستند. معمولاً ابزارهای شارژی در ابعاد کوچک‌تر و قابل حمل‌تری ساخته می‌شوند. این ویژگی‌ها باعث شده تا کاربرد ابزارهای شارژی افزایش یابد؛ خصوصاً اگر دسترسی به برق برایتان کمتر امکان‌پذیر باشد.
این دستگاه‌های شارژی بیشتر در کارگاه‌های کوچک یا تعمیر مبل در منزل کاربرد دارند. اغلب کارگاه‌های مبل‌سازی یا از ابزارهای برقی استفاده می‌کنند، یا اینکه ترجیح می‌دهند سراغ ابزارهای بادی بروند؛ زیرا قدرت و توان این دستگاه‌ها بیشتر است و از نظر کارایی هم سریع‌تر عمل می‌کنند.
برای اینکه راحت‌تر بتوانید ابزارهای چندکاره شارژی و برقی را مقایسه کنید، توجه‌تان را به جدول زیر جلب می‌کنیم:

معایب ابزار چندکاره شارژیمزایای ابزار چندکاره شارژیمعایب ابزار چندکاره برقیمزایای ابزار چندکاره برقی
قدرت پایین‌تر نسبت به مدل‌های برقیآزادی‌های عملکردی و انعطاف‌پذیری بالاترمحدودیت‌های جابه‌جاییقدرت و توان بالاتر و پایدارتر
محدودیت عملکردی در صورت اتمام شارژ باتریعدم نیاز به برق و ایمنی بیشتردست‌وپاگیر بودن کابل‌های برق و کاهش آزادی‌های عملکردیعدم نیاز به شارژ مجدد
هزینه خرید بالاتر در مقایسه با ابزارهای مشابه برقیمناسب برای کارهای خانگی، کارگاهی و نیمه‌صنعتینیاز همیشگی برای دسترسی به برقمناسب برای کارهای سنگین و حرفه‌ای
بالارفتن وزن به خاطر باتری و متعلقات (در بعضی از مدل‌ها)امکان استفاده در فضاهای محدودقیمت مقرون‌به‌صرفه در مقایسه با ابزارهای مشابه شارژی

سخن آخر

برای ساخت مبلمان یا تعمیر آن نیازی نیست حتماً به ابزار مبل‌سازی حرفه‌ای دسترسی داشته باشید. با خرید چند دستگاه همه‌کاره می‌توانید تا حد خوبی کارهای تعمیراتی مبلمان را انجام دهید؛ یا حتی به سراغ راه‌اندازی یک کارگاه مبل‌سازی کوچک بروید. در این مقاله به معرفی انواع ابزارهای چندکاره برای مبل‌سازی پرداختیم. اگر سوال دیگری دارید، در کامنت‌ها پاسخگوی شما هستیم.

سوالات متداول

می‌توان با ابزار چندکاره مبلمان آسیب دیده را مثل روز اول تعمیر کنیم؟
با داشتن چند ابزار همه‌کاره مثل دریل – پیچ‌گوشتی شارژی، سنباده برقی و دستگاه منگنه کوب می‌توانید انواع مبلمان آسیب‌ دیده را خودتان تعمیر کنید. البته کیفیت تعمیر مبل‌ها بستگی به دقت کار خودتان دارد. اگر مهارت و تجربه خوبی در این زمینه داشته باشید، می‌توان تک تک اجزای مبل‌های قدیمی را تعمیر کرد.
چگونه ابزارهای چندکاره زمان و هزینه تعمیر مبل در منزل را کاهش می‌دهند؟
از مزیت‌های ابزارهای چندکاره می‌توان به تنوع کارکردها، سهولت استفاده و کاهش نیاز به خرید وسایل دیگر اشاره کرد. همین عدم نیاز به خرید وسایل جدید باعث می‌شود تا هزینه‌هایتان به شکل چشمگیری کاهش یابد. نکته دیگر اینکه وسایل چندکاره سطح ایمنی بالاتری هم دارند و نیازشان به نگهداری و مراقبت نیز کمتر است. به همین دلیل برای تعمیر مبل در منزل بهتر است سراغ این دست ابزارها بروید. حتی کارگاه‌های مبل‌سازی هم خیلی وقت‌ها خرید ابزارهای چندکاره را ترجیح می‌دهند.
علاوه بر ابزار چندکاره چه وسایلی برای مبل‌سازی نیاز دارید؟
از جمله ابزارهایی که برای مبل‌سازی به آن‌ها نیاز خواهید داشت می‌توان به انواع ابزارهای دستی (مثل چکش، انبر، اره ‌دستی یا کمان‌ اره، مغار، سوهان، پیچ‌گوشتی و…)، ابزارآلات اندازه‌گیری، یراق آلات و متعلقات، انواع پیچ و مهره، انواع چسب (چسب چوب، چسب حرارتی، چسب PVC و…)، پیستوله و ابزار رنگ‌‌پاشی و… اشاره کرد.
آیا می‌توان مبل‌های آسیب‌ دیده را در خانه تعمیر کرد؟
بله. با داشتن یک سری ابزار اولیه مثل دریل – پیچ‌گوشتی، منگنه کوب، اره و… می‌توانید خودتان در خانه مبل‌های آسیب دیده را تعمیر کنید.
ابزار چندکاره برقی بهتر است یا شارژی؟
اگر به انعطاف‌پذیری بالا و قابلیت حمل نیاز دارید، بهتر است سراغ خرید ابزارآلات چندکاره شارژی بروید. مزیت دیگر دستگاه‌های شارژی عدم نیازشان به جریان برق برای راه‌اندازی است. از این دستگاه‌ها بیشتر برای انجام کارهای سبک استفاده می‌شود.
اما اگر به دنبال ابزارهای پرقدرتی هستید که بتوانید به‌صورت مداوم از آن‌ها استفاده کنید، لازم است سراغ ابزارهای برقی بروید. معمولاً در کارگاه‌ها از ابزارهای برقی یا حتی بادی استفاده می‌شود.
آیا می‌توان بدون تجربه قبلی مبل را با ابزارهای چندکاره بازسازی کرد؟
اگر تجربه قبلی برای تعمیر مبلمان ندارید، بهتر است کار را با تعمیر وسایل ساده‌تر شروع کنید. همچنین می‌توانید در مجله رونیکس با انواع آموزش‌های تعمیرات مبلمان آشنا شوید. در یوتیوب و پلتفرم‌های دیگر هم ویدئوهای آموزشی مختلفی وجود دارد که می‌تواند تا حد زیادی کارتان را راه بیندازد. دسترسی به ابزارهای چندکاره نیز به مسیر پیشرفتتان کمک می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.