- دقیقه 6
- 505
- 0
به قلم بیتا حموله
11 شهریور 1403
این مقاله با همکاری گروه مبلمان دانشگاه تهران و مجله رونیکس و به کوشش بیتا حموله، دانشجوی كارشناسی مهندسی صنايع مبلمان دانشگاه تهران تالیف شده است.
امروزه با افزایش جمعیت و کوچکشدن فضای خانهها، استفاده بهینه از فضای اتاق یکی از نکات مهم در هنگام طراحی دکوراسیون است که باید رعایت شود. این موضوع باعث میشود که نیاز به مبلمان چند منظوره بیشتر از پیش احساس شود. با این مبلمانها نه تنها میتوان به درستی از فضا استفاده کرد، بلکه با افزودن کاربریهای مختلف به مبلمان میتوان از آنها راحتتر استفاده کرد. این مبلمانها با ترکیب چندین عملکرد در یک قطعه مبلمان، نیاز به خرید چندین دست مبلمان جداگانه را کاهش میدهد. در این مقاله از مجله رونیکس با مبلمانهای چند منظوره آشنا خواهیم شد.
رونیکس را بخوانید.
انواع مبلمان چند منظوره
مبلمان چند منظوره به نوعی از مبلمان اطلاق میشود که قابلیت انجام چندین کارکرد مختلف را دارد. موقع طراحی دکوراسیون به این موضوع توجه کنید که این نوع مبلمان برای فضاهای کوچک بسیار مناسب است؛ چون بهینهسازی فضا و افزایش کارایی را فراهم میکند. در ادامه به انواع و مزایای این مبلمانها اشاره خواهیم کرد.
۱- مبلهای تخت خواب شو: این نوع مبلمانها میتوانند به تخت خواب تبدیل شوند و این موضوع باعث میشود تا فضای کمتری را در منزل بگیرند. با توجه به این که امروزه سبک زندگی افراد تغییر کرده است و با توجه به افزایش جمعیت و کوچکشدن منازل، این مبلمانها مناسب خانههایی است که فضای کافی را برای چندین دست مبلمان و یا مبلمانهای بسیار بزرگ ندارند.
۲- میزهای قابل تنظیم: این مبلها دارای میزهایی هستند که ارتفاع آنها قابل تنظیم است و میتوانند به عنوان میز ناهارخوری و یا میز کار استفاده شوند.
۳- مبلهای قفسهدار برای جایگذاری اشیا: مبلها یا میزهایی که دارای قفسه هایی هستند که میتوان اشیا را در آنها جایگذاری کرد؛ مثلاً میتوانند فضایی داشته باشند که کتابها را در آن قرار داد و یا اشیای دکوری و یا گلدان را در آنها جایگذاری کرد.
بیشتر بخوانید:فواید طراحی ارگونومیک مبلمان
۴- مبلمانهای تاشو: مبلمانی هستند که میتوان به راحتی آنها را جمع کرد تا فضای کمتری را اِشغال کنند؛ مانند میزها و یا صندلیهای تاشو و یا مبلمانهایی که به راحتی اتصال آنها از هم جدا میشود و تبدیل به چند مبل مختلف می شود.
مزایای مبلمان چند منظوره
در این بخش به چند مورد از مهمترین مزایای مبلمان چند منظوره میپردازیم:
۱- استفاده مناسب از فضا: این مبلمانها این امکان را میدهند که از فضای موجود به بهترین شکل و حداقل استفاده را داشت.
۲- عملکرد چندگانه: با داشتن تنها یک قطعه مبلمان که دارای چندین کارکرد مختلف است، دیگر به خرید مبلمانهای متعدد نیاز نیست.
۳- کاهش هزینه: با خرید این نوع مبلمانها میتوان در هزینه خرید مبلمان صرفهجویی و از هزینههای اضافه جلوگیری کرد.
فناوری در مبلمان چند منظوره
فناوری در مبلمانهای چند منظوره میتواند نقش بسیار مهمی را ایفا کرده و به بهبود عملکرد کارایی و راحتی این نوع مبلمانها کمک کند. در ادامه به برخی از جنبههای جایگاه فناوری در مبلمان چند منظوره اشاره خواهیم کرد.
۱- فناوری طراحی هوشمند مبلمان چند منظوره: استفاده از نرمافزارهای طراحی پیشرفته به طراحان این امکان را میدهد که مبلمانی با قابلیتهای چندگانه و با طراحی مناسب ایجاد کنند. در مجموع، چشمانداز هوشمندسازی صنعت مبلمان، افق دید گستردهتری را برای تولیدکنندگان و کاربران فراهم میکند.
۲- استفاده از مواد نوین در مبلمان چند منظوره: فناوریهای مدرن و جدید در تولید مواد مانند فومهای هوشمند، چوبهای مقاوم و سبکوزن باعث افزایش توان و کارایی مبلمان چند منظوره خواهد شد.
۳- مکانیزمهای حرکتی: استفاده از مکانیزمهای برقی و مکانیکی برای تبدیل مبلمان به نوع دیگر مبل مثلاً تبدیل مبل به تخت خواب باعث راحتی بیشتر و استفاده راحتتر برای افراد میشود.
۴- قابلیت اتصال به شبکه: مبلمانهای چند منظوره و هوشمند میتوانند دارای اینترنت اشیا بوده؛ به شبکههای اینترنت متصل شوند و امکاناتی مانند کنترل نور دما و سیستمهای صوتی را نیز فراهم کنند.
۵- قابلیت شخصیسازی: با استفاده از نرمافزارها و اپلیکیشنها کاربران میتوانند مبلمانهای چندمنظوره را بر اساس سلیقه و نیازهای خود سفارشی کنند.
اتصالات جدا شونده مبلمان چند منظوره
اتصالات جداشونده به اتصالاتی اطلاق میشود که به راحتی امکان جداکردن و مونتاژ مجدد قطعات مبلمان را فراهم میکند. این نوع اتصالات در مبلمانهای چند منظوره، مدولار و مبلهای قابل حمل کاربرد زیادی دارد. برخی از انواع اتصالات رایج جداشونده عبارت هستند از:
۱- اتصالات چوبی (دندانهدار): این نوع اتصالات شامل دندانههایی است که در دو قطعه چوب قرار میگیرند و با چرخش محکم میشوند.
۲- کلیپسها و قفلها: این اتصالات به راحتی باز و بسته میشوند و معمولاً در مبلمانهای مدولار استفاده میشوند.
۳- زنجیرها و قلابها: برای اتصال قطعاتی که نیاز به انعطاف پذیری دارند، میتوان از این اتصالات استفاده کرد.
۴- چسبهای مخصوص: در برخی موارد از چسبهای مخصوص برای اتصالات استفاده میشود که ممکن است این اتصال هنگام جداسازی به دلیل تمدید و استفاده دوباره از چسب چندان مناسب نباشد.
مدلهای منگنه کوب دستی رونیکس در یک نگاه
یراقهای مکانیزمدار
یراق مکانیزمدار به مجموعهای از اتصالات و یراقآلاتی اطلاق میشود که برای عملکرد بهتر و تسهیل در استفاده از مبلمان و سایر وسایل طراحی شدهاند. این یراقآلات به طور خاص برای ایجاد حرکات خاص، تنظیم ارتفاع، باز و بسته کردن دربها و کشوها یا تغییر شکل مبلمان به کار گرفته میشود. برخی از انواع یراقهای مکانیزمدار عبارت است از:
۱- یراق مکانیزمدار تاشو: این نوع یراق به مبلمان اجازه میدهد که به صورت تاشو یا جمعشونده عمل کند؛ مانند میز، مبل و تخت خوابهای تاشو.
۲- یراق مکانیزمدار کشویی: برای کشوها و درب کشویی طراحی شدهاند تا حرکت راحتتر را فراهم کند.
۳- یراق مکانیزمدار جکدار: این نوع یراق به مبلمان امکان میدهد که به صورت اتوماتیک یا نیمهاتوماتیک باز یا بسته شود.
۴- یراق مکانیزمدار تنظیم ارتفاع: این یراقها به افراد اجازه میدهد که ارتفاع مبلمان را به اندازه دلخواه تنظیم کنند.
۵- یراق مکانیزمدار خلبانی: این یراق این امکان را میدهد تا زاویه شیب را در مبلمان تغییر داد و به راحتی دسته و پشتی مبل را برای تغییر اندازه مبلمان، جابهجا کرد.
سخن آخر
مبلمان چند منظوره یک راه حل کاربردی برای افرادی است که به دنبال کارایی و زیبایی در فضاهای محدود هستند. این نوع مبلمانها نه تنها به بهینهسازی فضا و کاهش هزینههای اضافی کمک میکنند، بلکه میتوانند باعث افزایش کارایی در محیط زندگی و یا محیط کار شوند. همچنین افزودن فناوریهای هوشمند به این نوع از مبلمانها باعث تجربه کاربری بهتر و استفاده از امکانات جدید، متنوع و راحتی بیشتر برای افراد خواهد بود. در مجموع، با شناخت سبکهای امروزی مبلمان میتوانید انتخاب هوشمندانهتری داشته باشید.
در این مقاله از مجله رونیکس، به بررسی تاثیر فناوری در مبلمان چند منظوره پرداختیم. میتوانید سوالات و پیشنهادات خود را با ما در همین صفحه به اشتراک بگذارید.