- دقیقه 6
- 1432
- 0
به قلم آیدین طلایی
31 اردیبهشت 1402
حاج محمد جواد رامخو، بنیانگذار و پدر معنوی خانواده بزرگ رونیکس، در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ آسمانی شد. مرحوم حاج محمدجواد رامخو تجسم اخلاق بود و مهربانی را زیست و یادگار او برای فرزندان و دوستانش، خوبی بود و بس. داغ این غم بزرگ، جانکاه بود، اما حضور و همراهی گرم ارگانها، سازمانها، صنف بزرگ ابزار کشور و سایر دوستان و آشنایان قوت قلب بزرگی بود برای خانواده بزرگ رونیکس.
شکوه حضور دوستداران پدر معنوی رونیکس در مراسمهای تشییع و خاکسپاری، سوم و یادبود، نشان از مهر و صفای وجود او داشت. خاندان رامخو و خانواده بزرگ رونیکس قدردان تمامی عزیزانی است که در مراسم وداع با این بزرگمرد حضور داشتند.
به رسم یادگار نگاهی میاندازیم به مراسم سوم و یادبود مرحوم حاج محمدجواد رامخو پدر معنوی خانواده رونیکس و دستاوردهایی که او در عمر پربرکت خود برجای گذاشت.
مراسم سوم حاج محمدجواد رامخو در مسجد نور
اولین مراسم ختم حاج محمدجواد رامخو در سومین روز درگذشت آن مرحوم، در تاریخ دوشنبه 1402/02/25 از ساعت 17:30 در مسجد نور خیابان فاطمی تهران برگزار شد. مراسم با تلاوت قرآن كريم آغاز شد. حاج محمدجواد رامخو، به عزاداریها و مداحیهای خطه آذربایجان علاقه بسیار زیادی داشتند. به همین دلیل به اهتمام جناب آقای رامین شیرپایی از فعالان صنف ابزار تبریز، در مراسم سوم و یادبود مرحوم رامخو از جناب آقای بهزاد حسنی اهری به عنوان يكي از مداحان برجسته آذری زبان دعوت شد تا دقایقی به ذكر مصيبت بپردازد.
سپس واعظ مجلس برای حاضران در جلسه سخنرانی كرد و از پدر معنوی رونیکس گفت؛ از اینکه چگونه با تربیت سه فرزند خود، محمدرضا، حمیدرضا و محسن، سنگ بنای بزرگترین برند بازار ابزار ایران را گذاشت؛ اینکه چگونه با آموختن اخلاقمداری و خوب خواستن برای دیگران، این مکتب را سرلوحه برند رونیکس قرار داد.
جمعیت بسیار زیادی از شهرهای دور و نزدیک برای عرض تسلیت و ادای احترام به پدر معنوی برند رونیکس آمده بودند. بیش از هزار نفر از مغازهداران، اتحادیه صنف بزرگ ابزار و یراق کشور، خانواده بزرگ رونیکس، بستگان، دوستان و آشنایان در این مراسم حضور داشتند. میزان حضور علاقهمندان حاج محمدجواد رامخو در حدی بود که خیابان منتهی به مسجد نور مسدود شده بود.
در این مراسم جهت همدردی با خانواده رامخو، تاج گلهای بسیار زیادی از طرف شرکتهای تولیدکننده ابزار و یراق، مغازهداران صنف ابزار، بانکها و سازمانهای مختلف، بستگان و آشنایان ارسال شده بود.
بیشتر بخوانید:
«وداع با پدر معنوی رونیکس، حاج محمدجواد رامخو»
مراسم یادبود پدر معنوی رونیکس، در دل بازار ابزار ایران
روز چهارشنبه 1402/02/27 به احترام صنف بزرگ ابزار و یراق کشور، مراسم یادبودی برای پدر معنوی رونیکس، در مسجد مجد حسن آباد برگزار شد. این مراسم که در دل بازار ابزار ایران برگزار شده بود، راس ساعت 10 صبح آغاز شد. قبل از ورود به مسجد، بوی گلها به مشاممان میرسید. با ورود به حیاط مسجد با نگاه به هر طرف، تاجهای گل ارسال شده از دوستان و آشنایان دیده میشد.
در مراسم یادبود هم به روال مراسم سوم حاج محمدجواد رامخو، قرآن تلاوت شد و مداحان و واعظ مراسم درخصوص حاج محمدجواد رامخو سخنرانی کردند؛ اما یکی از نکاتی که این مراسم را از مراسم روز سوم متمایز میکرد، حضور پرشور و بیشمار صنف بزرگ ابزار و یراق کشور در آن بود. در این مراسم، مسجد مجد بارها از جمعیت پر و خالی شد.
حاضران در این مراسم تنها از بازار ابزار تهران نبودند، بلکه از سراسر کشور، از اصفهان، شیراز، تبریز، مشهد و شهرهای دیگر، از تولیدکنندگان و فروشندگان ابزار و اتحادیههای صنف ابزار، همه و همه برای تسلیت به خانواده رامخو در این مراسم حضور پیدا کرده بودند.
بودن و نبودن پدر برای ما برکت بود
پس از برگزاری مراسم یادبود حاج محمدجواد رامخو در مسجد مجد، بزرگان و مغازهداران صنف ابزار کشور، طبق آداب و رسوم و فرهنگ صنف ابزار، برادران رامخو را تا ساختمان مرکزی رونیکس واقع در خیابان جامی مشایعت کردند و با ذکر صلوات و حمد و سورهای نثار روح پاک مرحوم محمدجواد رامخو، آنها را به محل کار خود باز گرداندند.
بزرگان صنف ابزار کشور، همه از بزرگی پدر معنوی رونیکس میگفتند. از اخلاقمداری و مهر و عطوفت و عمر با عزت او. از خوب خواستن او برای همه انسانها. از یادها و خاطرات شیرین و تلخ گذشته. از خاطراتی که در سفرهای کربلا و مکه با او داشتند و از تربیت سه فرزندی که در کنار هم یکی از بزرگترین برندهای بازار ابزار ایران را مدیریت میکنند.
در این مراسم محمدرضا رامخو، ضمن تشکر و قدردانی از تمامی افرادی که در این چند روز سخت یار و یاور خانواده رامخو بودند، گفت:
«در این چند روزی که از فوت پدر میگذرد، میخواستم از تجربیاتی که کسب کردم با شما صحبت کنم. بودن پدر برای ما برکت بود و نبود او هم باز برای ما برکت بود؛ چراکه او با رفتن خود، مسائل زیادی را به ما یاد داد. پدرها را باید کشف کرد. آنها از خود میگذرند تا فرزندان به سعادت و خوشبختی برسند. پدر خیلی دوست داشت که ما در هیئتهایی که شرکت میکند حضور داشته باشیم. پاتوق او مسجد آل یاسین بود. بارها به من میگفت که در عزاداریها، اعیاد و مراسمهای مذهبی حضور داشته باشم، اما من به دلیل درگیریها و مشکلات کار نمیتوانستم در این مراسمها حاضر باشم. خیلی کارها بود که میتوانستم انجام بدهم، اما انجام ندادم و خودم را بابت آنها نمیبخشم.»
«یک بار پدر در شرکت بود که آقای نوروزعلی برای دیدار به شرکت ما آمد. وقتی صحبت از کمک به خیریهها شد، پدر به من گفت از این به بعد هر مبلغی را که برای کمک به نیازمندان بود امضا کن. من به او میگفتم که برای هر چیزی بودجهبندی وجود دارد؛ اما او میگفت نگران نباش؛ خدا صد برابر آن را به تو برمیگرداند. به دستور پدر بود که ما تمام کارهای خیریه را انجام میدادیم. او هیچوقت راضی نبود که کسی در مورد این مساله بداند. امروز که دیگر بین ما نیست، من این حرف را میزنم.»
«مطلب آخری که میخواستم بگویم این است که ما در مراسم تشییع و ختم درس جدیدی یاد گرفتیم. وقتی مردم را دیدم که از راههای دور و نزدیک برای همدردی با ما آمدهاند، از آنها درس گذشت و مهربانی را آموختم. یاد گرفتم که ما نباید همیشه سختگیر باشیم و باید نسبت به مردم و بازار ابزار گذشت داشته باشیم. به حمیدرضا و محسن هم گفتم. یک جاهایی باید گذشت کنیم. این گذشت میشود آبروی ما.
میگویند آخر و عاقبت بخیری از اول عمر حساب میشود. تمام کارهایی که کردهای جمع میشود و آخر عمر آبرو و عزت تو و حتی چگونه مردنت آن را نشان میدهد. زمانیکه از دنیا بروی و مردم برای تو بیایند، آن زمان است که متوجه میشوی که چه چیزی کاشتهای. این سه نکته را در این سه چهار روز یاد گرفتم و میخواستم با شما در میان بگذارم. در آخر از تمامی عزیزانی که آمدند تشکر میکنم و دست یکایک آنها را میبوسم. امیدوارم که بتوانم لطفهای آنها را در شادیهایشان جبران کنم.»
بیشتر بخوانید:
«نگاهی به زندگی مرحوم حاج محمدجواد رامخو؛ یادگار دوست»
قدردان حضور پرمهرتان هستیم
خیل عظیم جمعیتی که در مراسم خاکسپاری، سوم و یادبود زندهنام حاج محمدجواد رامخو حضور داشتند، نشاندهنده بزرگمنشی و خوی نیک او بود. او خادم اهل بیت و مرد اخلاق بود. درست است که جسم خاکی خود را ترک کرد، اما نام و یاد او برای همیشه همراه ماست؛ چرا که از خود برای ما اخلاقمداری، توجه به دیگران، محبت و احترام به هر انسانی را به ارث گذاشت. مکتب او اخلاق بود و ما در رونیکس با آموختن راه و رسم او به یکدیگر، راهش را ادامه میدهیم.
گامهایی که برای بدرقه عزیز از دست رفتهمان برداشته شد و همراه ما گشت، قدر میدانیم و در خاطرهمان تا ابد حک شده است. ارزش این همراهی، به وسعت غم ما بود. از تمام دوستانی که از نقاط دور و نزدیک همراهمان شدند، متشکریم و آرزو داریم این حضور به یادماندنی را در روزهای شادی به وسعت لبخندشان جبران کنیم.
خاندان رامخو و خانواده بزرگ رونیکس به این همراهی افتخار میکند.