انواع جارو شارژی؛ انتخاب مناسب برای خودرو و خانه

انواع جارو شارژی؛ انتخاب مناسب برای خودرو و خانه
  • دقیقه 11
  • 147
  • 0

به قلم سعید داودی

3 اردیبهشت 1404

جاروهای شارژی دارای یک باتری داخلی از نوع لیتیوم‌یونی هستند و عدم نیاز به کابل برای روشن‌کردن، انعطاف‌پذیری بالایی به جاروهای شارژی می‌دهد. به نحوی که از آن‌ها می‌توانید برای تمیزکردن خودرو، محیط‌های آپارتمانی، کارگاه‌های کوچک و خانه‌های امروزی استفاده کنید. در این مقاله قصد داریم بیشتر با انواع جارو شارژی و کاربردهای آن آشنا شویم. همچنین یک راهنمای خرید را نیز برایتان تدارک دیده‌ایم.

رونیکس را بخوانید.

انواع جارو شارژی را بشناسید: از مدل‌های دستی تا چندکاره

جاروهای شارژی در مدل‌های مختلفی ساخته می‌شوند. یک دسته‌بندی معمول برای این دستگاه‌ها، براساس کاربردشان است. بر این اساس می‌توان جاروهای شارژی را در 3 دسته‌ زیر قرار داد.

1.جارو شارژی دستی؛ جمع و جور، سبک و ایده‌آل برای خودرو

یکی از پرکاربردترین انواع جارو شارژی مدل‌های دستی آن است. این دستگاه‌ها ابعاد کوچکی دارند و جابه‌جایی آن‌ها بسیار راحت‌ است. از جارو شارژی دستی بیشتر برای تمیزکردن داخل خودرو یا غبارزدایی از سطوح خشک و محیط‌های کارگاهی کوچک استفاده می‌شود. اگر هر بار برای تمیزکردن داخل خودرو باید به کارواش مراجعه کنید، خرید یک جارو شارژی دستی می‌تواند تصمیمی بسیار منطقی باشد.

برای مثال اگر پس از چند روز سفر می‌خواهید داخل خودرو را تمیز کنید، یک جارو شارژی خودرو حسابی به کارتان می‌آید. کاربرد دیگر این جاروهای دستی هم برای تمیزکردن محیط‌های کارگاهی کوچک است. مثلاً اگر یک کارگاه خیاطی دارید، می‌توانید به کمک یک جاروی شارژی گردوغبار دستگاه‌ها را بگیرید؛ یا اطراف خودتان را از وجود خرده پارچه‌های مزاحم پاک کنید.

با توجه به کارایی بالا و سری‌های قابل تعویض، جاروهای دستی می‌توانند هر نوع کثیفی از جمله خرده‌های غذا، گرد‌وغبار و موی حیوانات را از بین ببرند و در عین حال فضای زیادی از ماشین شما را اشغال نمی‌کنند.
از ویژگی‌های شاخص جارو شارژی‌های دستی می‌توان به وزن پایین، طراحی ارگونومیک و جمع‌وجور، فیلتر قابل شست‌وشو و موتور قدرتمندش اشاره کرد.

بهترین جارو دستی بازار

    2.جارو شارژی ایستاده یا عصایی؛ مناسب برای خانه‌های امروزی

    اغلب خریداران وقتی اسم جارو شارژی وسط می‌آید، فقط تصویر جاروهای خودرو در ذهنشان نقش می‌بندد؛ اما این جاروها در مدل‌های مختلفی تولید شده‌اند. اگر در جستجوی یک جارو شارژی خانگی هستید، می‌توانید سراغ مدل‌های ایستاده یا عصایی بروید. انواع جارو شارژی خانگی قدرت مکندگی بالایی دارند؛ همچنین اغلب آن‌ها به‌صورت هوشمند طراحی می‌شوند. به نحوی که قدرت مکش آن‌ها روی سطوح مختلف متفاوت بوده و به شکل هوشمند تنظیم می‌گردد.

    حمل جارو شارژی‌های میله‌ای خیلی آسان است. عدم نیاز آن‌ها به کابل هم باعث افزایش انعطاف‌پذیری آن‌ها شده است. خیلی از کاربران برای تمیزکردن محیط‌های آپارتمانی خرید یک جارو شارژی عصایی را به جارو برقی‌های معمولی ترجیح می‌دهند.

    البته توجه کنید که این مدل‌ها برای تمیزکاری فضاهای کوچک و مدرن کاربرد دارند؛ ظرفیت مخزن جاروهای شارژی محدود است و نمی‌توان با آن‌ها خانه‌های ویلایی قدیمی را جارو کرد.
    برای مقایسه‌ دقیق‌تر جارو برقی‌های خانگی و جاروهای شارژی توصیه می‌کنیم مقاله‌ «مقایسه جارو برقی و جارو شارژی» را در ادامه بخوانید.

    3.مدل‌های دو کاره یا ترکیبی؛ همه فن حریف برای خانه و خودرو

    به جز دو مدلی که نام بردیم، انواع جارو شارژی‌ با طراحی‌های دیگری هم ساخته می‌شوند. برای مثال جاروشارژی 15 لیتری رونیکس مدل 8640 یکی از دستگاه‌های متفاوت بازار است. این جارو شارژی به شکل یک باکس مکعب‌ مستطیل طراحی شده است؛ برای حمل راحت‌تر هم کارشناسان طراحی رونیکس از چهار چرخ ساده کمک گرفته‌اند. این شکل از طراحی باعث شده تا کارایی مدل 8640 رونیکس به شکل ویژه‌‌ای بیشتر شود و حتی بتوان آن را یک جارو شارژی همه فن حریف خواند.

    خیلی از خریداران ایرانی انتخاب جارو برقی‌های بشکه‌ای را به مدل‌های دیگر ترجیح می‌دهند؛ جالب است بدانید که جاروهای شارژی هم در مدل‌های بشکه‌ای تولید می‌شوند. برای مثال جارو شارژی مدل 8641 رونیکس در حقیقت یک جارو برقی شارژی بشکه‌ای است.

    برندهای دیگر هم ایده‌ها و خلاقیت‌های زیادی در تولید انواع جارو شارژی دارند. مثلا برند بوش یک جارو شارژی عصایی و دستی تولید کرده است (مدل BCH3P210) که می‌توان از آن برای تمیزکردن محیط‌های آپارتمانی یا داخل خودرو استفاده کرد. همچنین می‌توانیم به جارو شارژی 2 در 1 بکو (مدل VRT51225VB) هم اشاره کنیم که کاربردهای متنوعی دارد.

    بهترین جارو شارژی خودرو باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

    هدف اصلی بخش ابتدایی مقاله آشنایی با انواع جارو شارژی‌ها بود. در ادامه قصد داریم به‌صورت دقیق‌تری بهترین جاروهای شارژی خودرویی و خانگی را معرفی کنیم. برای شروع اجازه دهید به سراغ مدل‌های خودرویی برویم. اگر در جستجوی یک جارو شارژی برای خودرو هستید، ویژگی‌های زیر را در نظر بگیرید.

    • در نظر گرفتن کاربرد

    اگر فقط می‌خواهید داخل خودرو را تمیز کنید، نیاز نیست سراغ جارو برقی پرقدرت و خاصی بروید. جارو برقی‌های خودرویی ظاهر کوچک و سبکی دارند و دقیقاً برای همین منظور طراحی شده‌اند؛ اما اگر به جز تمیزکاری خودرو کاربردهای دیگری را نیز در نظر دارید، هنگام انتخاب باید حواستان به این مسئله هم باشد. برای مثال خیلی از خریداران ترجیح می‌دهند سراغ مدل‌های 2 کاره یا همه‌کاره بروند. به این شکل می‌توانند علاوه بر تمیزکردن خودرو، از آن‌ها برای جاروکردن آپارتمان، مبل‌ها و محیط‌های کوچک هم استفاده کنند.

    • قدرت موتور یا ظرفیت مکش

    توان مکش جاروهای شارژی براساس قدرت موتور آن‌ها سنجیده می‌شوند. معمولاً جاروهای خودرو توان بالایی ندارند. البته این موضوع در مورد جارو برقی‌های 2 کاره صادق نیست. چون این مدل‌ها برای کاربردهای متفاوتی طراحی شده‌اند. در نتیجه منطقی است که توان مکش‌ آن‌ها نیز بیشتر باشد.

    • نوع و ظرفیت باتری

    معمولاً در تولید انواع جارو شارژی از باتری‌های لیتیوم‌یونی یا نیکل هیدرید استفاده می‌شود. این باتری‌ها ایمن‌تر هستند؛ سریع‌تر شارژ می‌شوند؛ وزن بالایی ندارند و استفاده‌ مداوم از آن‌ها نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند. به همین دلیل انتخاب‌های مطمئنی هستند.
    نکته بعدی بحث ظرفیت باتری‌ها است. جارو شارژی خودرو نیاز به باتری قدرتمندی ندارند؛ اما ظرفیت باتری جاروهای چندکاره باید بیشتر از این‌ها باشد.

    • جابه‌جایی آسان و انعطاف‌پذیری بالا

    وقتی می‌خواهید از یک جارو برقی برای تمیزکردن خودرو استفاده کنید، منطقی است که انعطاف‌پذیری و جابه‌جایی راحت برایتان ملاک مهمی باشد. مثلاً جارو شارژی‌های دستی انتخاب‌های خوبی برای تمیزکاری خودرو هستند. زیرا وزن کمی دارند؛ خیلی راحت می‌توان آن‌ها را جابه‌جا کرد و به لطف طراحی ارگونومیک توانایی بالایی در جاروکردن نقاط کور و فضاهای بسته دارند.

    خرید جارو دستی شارژی
    • سیستم فیلتر جارو شارژی

    جاروهای برقی به لطف قدرت مکشی که دارند، زباله‌ها و گردوغبار محیط را به داخل دستگاه می‌کشند؛ اما پس از مکیده‌شدن ذرات گردوغبار یا زباله‌ها چه اتفاقی می‌افتد؟ اینجاست که سیستم فیلتر جاروبرقی این ذرات را از جریان هوا جدا می‌کنند؛ سپس آن‌ها را به داخل مخزن یا همان کیسه‌ جاروبرقی انتقال می‌دهند. هرچقدر توان سیستم فیلتر جارو شارژی بیشتر باشد، راحت‌تر می‌تواند ذرات گردوغبار را جدا کند.

    نکته دیگر اینکه بهتر است سراغ خرید جاروهایی بروید که فیلترهای قابل شست‌وشو داشته باشند. این ویژگی با حرف W (washable به معنای قابل شست‌وشو) روی فیلترها مشخص شده است. پس از هر بار استفاده از جاروی شارژی بهتر است فیلتر آن را شسته و خشک کنید.
    اگر فیلتر دستگاه قابلیت شست‌وشو ندارد، باید پس از استفاده آن را درآورده و تکان دهید. به این شکل گرفتگی‌های فیلتر باز می‌شود.

    • بودجه خرید

    جارو برقی‌های خودرو در مدل‌های مختلف و با قیمت‌های متفاوتی تولید می‌شوند. مسلماً قیمت و بودجه خرید هم در انتخاب مدل‌ مناسب عامل مهمی است که باید به آن دقت کنید.

    معرفی چند مدل پرفروش مخصوص خودرو

    با در نظر گرفتن نکات گفته شده می‌توانید بهترین جارو شارژی خودرو را برای خرید انتخاب کنید. در جدول زیر لیستی از چند مدل پرفروش بازار را برایتان تهیه کرده‌ایم. اگر در جستجوی مدل‌های برتر بازار هستید، می‌توانید از این لیست هم کمک بگیرید.

    وزنحداکثر زمان کار مداومظرفیت باتریتواننام مدل
    1,8 کیلوگرم18 دقیقه1300 میلی آمپر75 واتجارو برقی رونیکس مدل 1203
    0,9 کیلوگرم20 دقیقه2500 میلی آمپر138 واتجارو شارژی شیائومی Deerma VC811 Handheld
    1,2 کیلو گرم12 دقیقهجاروشارژی بوش مدل BHN14N
    1,5 کیلوگرم15 دقیقه100 واتجاروشارژی هاردستون مدل RV1706

    جارو شارژی برای خانه چه مدلی مناسب شماست؟

    از جارو شارژی‌ها برای تمیزکردن خانه هم می‌توان استفاده کرد؛ اما توجه کنید که جارو شارژی خانگی تفاوت‌های زیادی با مدل‌های خودرویی دارد. اغلب جارو شارژی‌های مناسب خانه به شکل ایستاده یا همان عصایی طراحی می‌شوند؛ البته در بازار می‌توانید مدل‌های باکسی و بشکه‌ای را نیز پیدا کنید.

    بهترین برند جارو شارژی ۱۴۰۳| از تولیدات ایرانی تا جهانی

    برای انتخاب عاقلانه‌تر از بین انواع جارو شارژی خانگی باید حواستان به ملاک‌های زیر باشد:

    1.لیست کاربردها
    قبل از خرید جارو شارژی برای خانه لیست کاربردها و انتظاراتتان را مشخص کنید. از جاروی شارژی می‌توانید برای تمیزکاری سریع و روزمره، تمیزکردن نقاط غیرقابل دسترسی (مثل زیر مبل، بالای پرده‌ها، گوشه‌ دیوارها، سقف‌های کاذب و…)، تمیزکردن مبلمان و تخت، جمع‌آوری موی حیوانات و… استفاده کنید. این مدل‌ها به‌خصوص برای کسانی که بچه یا حیوان خانگی دارند خیلی کاربردی است.

    2.میزان شارژدهی
    جاروهای شارژی خانگی باید عمر باتری و میزان شارژدهی بالاتری نسبت به مدل‌های دستی داشته باشند. حداقل زمان شارژدهی بین 20 دقیقه تا 40 دقیقه است. همچنین بهتر است باتری دستگاه از نوع لیتیوم یونی باشد که وزن کمتری دارد و سریع‌تر هم شارژ می‌شود.

    3.قدرت مکش
    قدرت مکش در جاروهای خانگی فاکتور مهمی است؛ خصوصاً اگر می‌خواهید از آنها برای تمیزکردن موی حیوانات یا نقاط غیرقابل دسترسی استفاده کنید. قدرت مکش هرچقدر بالاتر باشد، بهتر است. برای مثال قدرت مکش مدل‌هایی مثل رونیکس، بوش و هاردستون بالاتر از دیگر مدل‌های بازار است.

    4.وزن و شکل طراحی
    طراحی جاروهای شارژی مناسب خانه به شکل‌های متفاوتی انجام می‌شود. متداول‌ترین مدل‌های موجود به شکل عصایی یا ایستاده هستند؛ اما مدل‌های بشکه‌ای، مکعب مستطیلی و… را نیز در بازار می‌توانید پیدا کنید. مزیت جاروهای شارژی امکان جابه‌جایی ساده‌تر و راحت‌تر آن‌ها است. پس اگر این فاکتور در طراحی جارو برقی رعایت شده باشد، آن را به انتخاب بهتری تبدیل می‌کند.

    5.در نظر گرفتن نوع کف خانه
    اگر کف خانه‌ شما سرامیک یا پارکت باشد، خیلی راحت‌تر می‌توانید از یک جاروی شارژی برای تمیزکاری استفاده کنید؛ اما انتخاب مدل مناسب برای خانه‌هایی با کف موکت یا فرش سخت‌تر است. در این صورت سراغ مدل‌هایی بروید که برس‌های چرخشی دارند و بهتر می‌توانند فرش و موکت را تمیز کنند.

    6.میزان سروصدای تولیدی
    اگر میزان صدای تولیدی برایتان اهمیت دارد، سراغ مدل‌هایی بروید که سروصدای آن‌ها کمتر است. برای مثال اگر در خانه کودک دارید، خرید جارو شارژی‌های کم صدا انتخاب بهتری برای شما است.


    7.جارو شارژی مناسب آپارتمان‌های کوچک
    در آپارتمان‌های کوچک که کف سرامیکی یا پارکتی دارند، می‌توانید از یک جاروی شارژی برای تمیزکاری کل خانه کمک بگیرید. البته به شرطی که یک جارو شارژی مناسب خریداری کرده باشید. از جمله فاکتورهای مهم برای انتخاب جاروی مناسب برای محیط‌های آپارتمانی می‌توان به میزان سروصدا، ظرفیت باتری، قدرت موتور و میزان مکش دستگاه اشاره کرد. برای مثال جاروی شارژی رونیکس مدل 8640 انتخاب مناسبی برای محیط‌های آپارتمانی است.

    وزن این دستگاه فقط 4,27 کیلوگرم بوده و به لطف چرخ‌های اضافه شده می‌توان آن را خیلی راحت جابه‌جا کرد. از دیگر ویژگی‌های این مدل می‌توان به شلنگ پلاستیکی، فیلتر HEPA قابل شستشو، فیلتر اسفنجی، برس مثلثی، سری گوشه‌گیر، توان 150 وات و فشار مکش بیش از 10 کیلوپاسکال اشاره کرد.

    معرفی جارو شارژی‌های سری ۸۶ رونیکس: همه‌فن‌حریف برای تمیزکاری خانه، خودرو و کارگاه

    8.جارو شارژی قدرتمند برای خانه‌های پر رفت‌وآمد
    اگر در یک خانه‌ پر رفت‌وآمد زندگی می‌کنید و قصد استفاده از جاروهای شارژی را دارید، باید سراغ مدل‌های خاص و پرقدرت بازار بروید. برای مثال مدل 8641 رونیکس انتخاب مناسبی برای شماست. این جاروی شارژی شباهت زیادی به مدل‌های بشکه‌ای دارد و از یک موتور قدرتمند 150 واتی بهره می‌برد. همچنین مخزن آن هم 20 لیتری بوده و دقیقاً متناسب با خانه‌های بزرگ و شلوغ طراحی شده است.

    وزن این دستگاه هم 4,69 کیلوگرم است؛ که البته برای جابه‌جایی راحت‌تر از چهار چرخ بهره می‌برد. شلنگ پلاستیکی، لوله تلسکوپی ضد زنگ، فیلتر HEPA قابل شستشو، فیلتر اسفنجی، سری جمع‌آوری خشک و تر، سری گرد و نازل شکاف دار از دیگر متعلقات این دستگاه است.

    چگونه جارو شارژی را به‌درستی شارژ کنیم؟ نکاتی برای افزایش عمر باتری

    یکی از فاکتورهای مهم در نگهداری و محافظت از جاروهای شارژی این است که به‌درستی آن‌ها را شارژ کنید. برای این کار توصیه می‌کنیم حواستان به نکات زیر باشد:

    • اگر برای اولین‌بار است که می‌خواهید دستگاهتان را شارژ کنید، ابتدا سراغ دفترچه‌ راهنما بروید و دستورالعمل‌های آن را با دقت بخوانید.
    • بهتر است پس از هر بار استفاده‌، جاروی خودتان را مجدداً شارژ کنید؛ به نحوی که برای استفاده‌ بعدی آماده باشد. نکته‌ دیگر اینکه خالی شدن کامل باتری به آن آسیب می‌زند. پس اگر شارژ دستگاه زیر 20 تا 15 درصد است، سراغ شارژ مجدد آن بروید.
    • همین‌طور که گوشی‌های هوشمند نباید بیش از اندازه در شارژ بمانند، این مسئله برای جاروهای شارژی هم صدق می‌کند. برای افزایش عمر باتری دستگاه، بلافاصله پس از پر شدن باتری آن را از شارژ بکشید. البته برخی از دستگاه‌ها ممکن است دارای قطع‌کن خودکار جریان برق باشند.
    • محیطی که دستگاه را به شارژ می‌زنید، باید خشک و خنک باشد؛ دستگاه را زیر نور آفتاب یا محیط‌های مرطوب قرار ندهید. همچنین محل شارژ شدن دستگاه بهتر است دور از دسترس کودکان یا حیوانات خانگی باشد.
    • اگرچه در حالت عادی بهتر است شارژ دستگاه کاملاً خالی نشود، اما جهت کالیبره شدن باتری بهتر است ماهانه یک‌بار اجازه دهید شارژ دستگاه به طور کامل مصرف شود و سپس آن را شارژ کنید. این کار عمر باتری را افزایش می‌دهد.

    همچنین توصیه می‌کنیم مقاله‌ی «دلایل شارژ نشدن جارو شارژی» را نیز در ادامه بخوانید

    5 اشتباه رایج در استفاده از جارو شارژی که عمر دستگاه را کم می‌کند

    اگر نمی‌خواهید عمر دستگاهتان خیلی زود تمام شود، حواستان به 5 اشتباه رایج زیر باشد:

    1) خالی شدن کامل شارژ باتری: بالاتر هم اشاره کردیم که استفاده‌ مداوم از دستگاه تا خالی‌شدن کامل باتری به آن آسیب می‌زند و عمر باتری جارو را کم می‌کند.
    2) استفاده مداوم در حالت مکش بالا یا توربو: اگر جارو برقی شما امکان تنظیم کردن دور موتور را دارد، بهتر است آن را به طور مداوم روی حالت مکش بالا یا همان توربو قرار ندهید. این کار به موتور دستگاه فشار وارد می‌کند.
    3) خالی نکردن به‌موقع مخزن: وقتی مخزن جاروی شارژی پر می‌شود، به موتور دستگاه فشار بیشتری وارد می‌کند. به همین دلیل بهتر است پس از هربار استفاده مخزن دستگاه را خالی کنید.
    4) تمیز نکردن دوره‌ای فیلترها: معمولاً در دفترچه‌ راهنمای جاروهای شارژی یک زمان‌بندی مشخص برای تمیز کردن فیلترها نیز ذکر شده است. اگر به‌صورت دوره‌ای فیلترها را تمیز نکنید، به‌مرور آن‌ها دچار گرفتگی می‌شوند. نتیجه‌ این مشکل افزایش فشار روی موتور دستگاه است.
    5) مکش آب و مایعات: خیلی از جاروهای شارژی برای جمع‌آوری مایعات طراحی نشده‌اند. اگر امکان مکش آب و مایعات برایتان اهمیت زیادی دارد، در هنگام خرید مطمئن شوید که مدل مناسبی را انتخاب کرده‌اید. در غیر این صورت ممکن است به موتور یا قطعات الکتریکی دستگاه صدمه بزنید.

    سخن آخر

    جاروهای شارژی کاربردهای متعددی دارند. برای مثال اگر حیوان خانگی نگهداری می‌کنید یا ترجیح می‌دهید خودتان داخل خودرو را تمیز کنید، یک جاروی شارژی حسابی به کارتان می‌آید. در این مقاله درباره‌ی انواع جارو شارژی‌ و راهنمای خرید آن‌ها صحبت کردیم. اگر سوال دیگری داشتید، در کامنت‌ها پاسخگوی شما هستیم.

    سوالات متداول

    فرق جارو شارژی آب و خاک با مدل‌های معمولی چیست؟
    برخی از مدل‌های جارو شارژی امکان جمع‌آوری همزمان آب و خاک را دارند؛ اما این ویژگی در خیلی از مدل‌ها موجود نیست. اگر از مدلی که امکان جمع‌آوری مایعات را ندارد برای این کار استفاده کنید، احتمال سوختن موتور یا سایر قطعات الکتریکی آن وجود دارد.
    آیا جارو شارژی باید همیشه به برق وصل باشد یا فقط هنگام نیاز؟
    خیر. مزیت جاروهای شارژی این است که نیازی نیست تا حتماً به جریان برق وصل باشند. این دستگاه‌ها را پس از خالی شدن باتری داخلی‌شان باید به برق بزنید تا مجدداً شارژ شوند. سپس می‌توانید از آنها استفاده کنید.
    مدت زمان شارژ اولیه جارو شارژی چقدر است؟
    در برخی از مدل‌های جارو شارژی از کاربر خواسته می‌شود که هنگام راه‌اندازی اولیه حداقل 6 تا 8 ساعت دستگاه را به شارژ بزنند. اگر در دفترچه راهنمای دستگاه شما هم این نکته ذکر شده است، حتماً انجامش دهید. در غیر این صورت نیازی نیست نگران چیزی باشید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مقالات مرتبط

    عضویت در خبرنامه :

    برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.