شستن فرش با فرش شوی خانگی؛ سریع‌تر، راحت‌تر و بدون زحمت

شستن فرش با فرش شوی خانگی؛ سریع‌تر، راحت‌تر و بدون زحمت
  • دقیقه 9
  • 7967
  • 0

به قلم کوثر شاهوردی

9 فروردین 1404

در گذشته شستن فرش‌ها کاری سخت و زمان‌بر بود که موجب خستگی و کمر درد نیز می‌شد؛ اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی، شستن فرش با فرش شوی خانگی، انجام کار را برای همه راحت‌تر کرده است. اگر قصد آشنایی بیشتر با این روش نوین را دارید، در این مطلب با ما همراه باشید.

رونیکس را بخوانید.

بهترین روش شستن فرش در خانه

شستن فرش با فرش شوی خانگی، به دلیل صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌ها و تمیزی عمیق و حرفه‌ای، ایده‌ای مناسب و هوشمندانه است. با استفاده از فرش شوی خانگی، نیازی به صرف ساعت‌ها برای شستن و خشک‌کردن نبوده و شما به راحتی با دستگاه فرش‌شوی می‌توانید آلودگی‌ها را از فرش یا موکت مورد نظر پاک کنید. علاوه بر این، استفاده مداوم از قالیشویی، به فرش آسیب زده و هزینه بیشتری نیز برای شما دارد.

مزایا و معایب شستن فرش با فرش شوی خانگی

یکی از چالش‌های خانه‌داری، شستن و خشک‌کردن فرش‌ها است. با پیشرفت تکنولوژی، فرش‌شوی‌های خانگی وارد بازار شده و به‌عنوان راهکاری مدرن و به صرفه معرفی شدند. اما شستن فرش با این دستگاه‌ها چه مزایا و معایبی دارد؟

مزایای شستن فرش با فرش شوی خانگی

مواردی مانند صرفه‌جویی در زمان و انرژی، کاهش هزینه، نظافت عمیق و خشک‌شدن سریع، از مهم‌ترین مزایای استفاده از فرش شوی خانگی هستند و در این بخش، این موارد را بیشتر بررسی می‌کنیم.

  • صرفه‌جویی در زمان و انرژی: یکی از دلایل شستن فرش با فرش شوی خانگی، صرفه جویی در زمان و انرژی است. این دستگاه در کمترین زمان فرش را شسته و به شما تحویل می‌دهد.
  • کاهش هزینه‌: با استفاده از این دستگاه، دیگر نیازی به استفاده مداوم از قالی‌شویی نداشته و با کمترین هزینه فرش‌های خود را مثل روز اول تحویل می‌گیرید.
  • نظافت عمیق: مکش قوی فرش شوی خانگی، آلودگی و گرد و غبار را از عمق الیاف فرش بیرون کشیده و نظافت آن را به درستی انجام می‌دهد.
  • سرعت در خشک‌کردن: فرش شوی خانگی به دلیل قابلیت مکش قوی آب، زمان خشک‌شدن فرش را به حداقل می‌رساند.
شستن فرش با فرش شوی

معایب شستن فرش با فرش شوی خانگی

استفاده از دستگاه فرش شوی خانگی، علاوه‌بر مزایایی که گفته شد، معایبی نیز دارد که در این بخش آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

  • هزینه‌ اولیه بالا: معمولا فرش‌شوی‌های خانگی هزینه اولیه بالایی دارند؛ ولی در بلندمدت، با استفاده از آن‌ها، از هزینه‌های قالی‌شویی کاسته می‌شود.
  • نیاز به فضا برای نگهداری: فرش شوی‌های خانگی معمولا بزرگ بوده و برای نگهداری آن به فضای مناسبی نیاز دارند.
  • محدودیت در شستشو: بعضی از فرش‌ها الیاف حساس یا بسیار ضخیمی داشته و برای شستشو نیاز به روش‌های خاصی دارند.
  • نیاز به نگهداری و تمیزکاری: شما باید پس از هر بار استفاده، مخزن آب و فیلترهای دستگاه را تمیز کنید تا عملکرد آن در گذر زمان کاهش نیابد.

شستن فرش با روش دستی یا فرش‌شوی خانگی؟

در شستن فرش‌ها، روش‌هایی مانند شستشوی دستی در خانه، ارسال فرش به قالی‌شویی و یا استفاده از فرش‌شوی خانگی کاربرد دارند. در روش دستی، نیروی انسانی با مواد شوینده و آب، فرش را شسته که زمان‌بر و پرمصرف است. روش دستی نیاز به فضای زیادی برای خشک شدن داشته و ممکن است آلودگی‌های عمیق از بین نرود. کمک‌کرفتن از قالی‌شویی راه حل خوبی است؛ اما به این نکته هم توجه کنید که باید چند روز صبر کنید تا قالی‌شویی فرشتان را بشوید و تحویل دهد. در این مدت، خانه‌تان بدون فرش می‌ماند.

پاک کردن لکه فرش

در مقابل، استفاده از فرش شوی‌های خانگی، عمقی و در کمترین زمان انجام می‌شود. به‌علاوه، در مصرف آب و انرژی نیز صرفه‌جویی شده و خشک‌شدن نیز سریع‌تر انجام خواهد شد. این دستگاه آلودگی‌ها را از عمق الیاف بیرون کشیده و فرایند شستشو را راحت می‌کند. البته که هزینه اولیه خرید دستگاه بالا بوده و نیاز به فضا برای نگهداری دارد؛ اما در دراز مدت موجب صرفه‌جویی در هزینه و زمان خواهد شد.

می‌توان به جای فرش شوی خانگی از کارواش خانگی استفاده کرد؟

شاید در نگاه اول، استفاده از کارواش خانگی به جای شستن فرش با فرش‌شوی خانگی، ایده خوبی به نظر برسد؛ اما چندان توصیه نمی‌شود. کارواش خانگی به دلیل فشار آب بالا، آلودگی‌ها را از سطح فرش پاک می‌کند؛ اما ممکن است به بافت فرش آسیب زده و موجب تغییر شکل آن شود.

به‌علاوه، برخلاف فرش‌شوی خانگی که آب اضافی را مکش می‌کند، کارواش فقط آب را روی فرش می‌پاشد که همین امر، زمان خشک‌شدن را طولانی‌تر خواهد کرد. در مجموع، فرش‌شوی خانگی گزینه بهتر و ایمن‌تری برای شستشوی فرش و موکت است.

بهترین برند جارو شارژی| از تولیدات ایرانی تا جهانی

مهم‌ترین نکات قبل از شستن فرش با کارواش که باید بدانید!

در صورتی که قصد شستشوی فرش خود را با کارواش خانگی دارید، باید به چند نکته توجه کنید. در ابتدا از جنس فرش اطمینان حاصل کنید؛ زیرا برخی فرش‌ها در برابر فشار آب زیاد آسیب می‌بینند. به‌عبارتی، فشار آب باید مناسب باشد تا الیاف فرش آسیبی نبیند.
استفاده از شوینده مناسب نیز نکته قابل توجه است. در زمان استفاده باید آب را از فاصله مناسب و با زاویه کم روی فرش بگیرید و پس از شستشو فرش را در جایی قرار دهید که جریان هوا مناسب باشد.

آموزش گام به گام شستن فرش با فرش شوی خانگی

شستشوی فرش با فرش شوی خانگی می‌تواند یک تجربه راحت برای شما باشد. در ادامه مراحل شستن فرش با فرش‌شوی خانگی را شرح می‌دهیم.

  1. آماده‌سازی فرش
    در ابتدا آلودگی‌های سطحی را با جاروبرقی تمیز کرده و سپس قسمت‌های لکه‌دار را پیدا کنید.
  2. آماده‌سازی دستگاه فرش‌شو
    مخزن فرش‌شوی را با آب تمیز پر کرده و سپس شوینده مناسب را اضافه کنید تا رنگ و الیاف فرش آسیبی نبیند. سپس دستگاه را طبق دستورالعمل آن روشن کنید.
  3. شستشوی فرش
    فرش را با دستگاه به آرامی بشویید. برای این کار دستگاه را به طور افقی روی فرش حرکت دهید و فشار ملایمی نیز به فرش وارد کنید تا شوینده به عمق الیاف نفوذ کند. در صورتی که جنس فرش شما حساس است، از دستگاه در تنظیمات ضعیف‌تر استفاده کنید.
  4. مکش آب اضافی
    پس از اتمام شستشو، دستگاه را در جهت مخالف حرکت دهید تا آب و مواد شوینده اضافی از فرش مکیده شود.
  5. خشک کردن
    در نهایت، فرش را به یک فضای باز و مناسب ببرید تا خشک شود. برای افزایش سرعت خشک‌شدن فرش، می‌توانید از پنکه یا سیستم تهویه استفاده کنید.

چه شوینده‌ای برای شستشوی فرش با فرش شوی خانگی بهتر است؟

در صورت استفاده از فرش شوی خانگی، باید بهترین و مناسب‌ترین نوع شوینده را انتخاب کنید تا با عملکرد دستگاه هماهنگ بوده و از آسیب به فرش جلوگیری کند.

  • شوینده‌ مخصوص فرش‌شوی خانگی
    گروهی از شوینده‌ها به صورت تخصصی برای دستگاه فرش شوی تعبیه شده و به دلیل فرمولاسیون مخصوص خود، به شستشوی عمیق و حرفه‌ای فرش کمک می‌کنند.
  • مواد شوینده طبیعی (مثل سرکه و جوش شیرین)
    در صورتی که قصد استفاده از شوینده‌های طبیعی را دارید، می‌توانید از سرکه سفید و جوش شیرین استفاده کنید. این مخلوط، خاصیت ضد باکتریایی داشته و در رفع لکه‌ها موثر است.

بهترین مدل‌های فرش شوی خانگی برای شستن فرش کدام‌اند؟

در این بخش، بهترین مدل‌های فرش شوی خانگی موجود در بازار را به شما معرفی می‌کنیم.

1.مدل Rug Doctor Pet Portable Spot Cleaner

این دستگاه فرش‌شوی حرفه‌ای، بهترین روش را در رفع لکه‌ها و بوهای نامطبوع به کار می‌گیرد. مخازن بزرگ این دستگاه، 1,8 کیلوگرم محلول شوینده را در خود جای داده و میزان شارژ و تخلیه کمتری دارد. شلنگ کششی 1,2 متری، همچنین نازل Rug Doctor دارای موهای لاستیکی برای گرفتن موهای حیوانات خانگی نیز هست.

دستگاه فرش شوی Bissell

2.مدل Bissell Big Green Professional Carpet Cleaner

این مدل یکی از محصولات کاربرپسند برای شستن فرش است. مخازن آن 1,75 لیتری بوده و حمل آن بسیار آسان است. این دستگاه یک برس چرخان دارد که به آرامی محلول تمیز کننده را به داخل الیاف فرش وارد کرده و آلودگی‌ها را از عمق فرش بیرون می‌کشد.

3.فرش شوی 800 وات RP-0800 رونیکس

فرش شوی رونیکس با توان 800 وات، قدرت مکش بالایی برای نظافت سطوح فرش، موکت، مبل و … دارد. در این دستگاه اسپری آب با نفوذ بالایی بوده و موجب از بین بردن سخت ترین لکه‌ها می‌شود. به‌علاوه، این دستگاه کمترین میزان نویز را در هنگام شستشو تولید می‌کند.

فرش شوی 800 وات RP-0800 رونیکس، چرخ‌های بسیار نرم و ظریفی داشته و به راحتی نیز جابه‌جا می‌شود. مخزن آب آن 3 لیتری بوده و قابلیت استفاده چندباره نیز دارد.

فرش شوی و مبل شوی رونیکس

خانه‌ای همیشه تمیز با مبل‌شوی و فرش‌شوی رونیکس

بهترین روش برای خشک کردن فرش بعد از شستشو با فرش شوی خانگی

برای خشک‌کردن فرش پس از شستشو، روش‌های مختلفی وجود دارد که در ادامه به شرح آن‌ها می‌پردازیم.

  • استفاده از جریان هوا: در ابتدا فرش را در یک محیط با تهویه مناسب قرار دهید. در صورت وجود پنجره‌، آن را باز کنید تا هوا جریان داشته باشد. در صورت مناسب‌بودن هوا، فرش را در فضای باز روی سطح تمیز و شیب‌دار پهن کنید.
  • استفاده از پنکه: در صورت وجود پنکه، آن‌ را روشن کرده و در کنار فرش قرار دهید تا هوا به خوبی گردش یابد. علاوه بر پنکه می‌توانید از کولر گازی برای کاهش رطوبت نیز استفاده کنید.
  • بخاری یا هیتر: اگر در فصل‌های سرد اقدام به شستشوی فرش کردید، بخاری یا هیتر را در نزدیکی فرش قرار دهید تا سرعت خشک شدن بالا برود.
  • بالابردن فرش از سطح زمین: یکی از روش‌هایی که در افزایش سرعت خشک شدن فرش تاثیر دارد، بالابردن فرش از سطح زمین است. برای ایجاد فاصله می‌توانید از آجر یا چهارپایه کوچک نیز استفاده کنید.
  • استفاده از نور خورشید: نور غیر مستقیم خورشید نیز می‌تواند در خشک‌شدن فرش تاثیر بگذارد. البته توجه کنید تا نور مستقیم به فرش برخورد نکند؛ زیرا موجب رنگ پریدگی آن می‌شود.

بهترین فرش شوی خانگی: مدل‌ها و برندهای برتر برای خرید

چگونه از آسیب دیدن الیاف فرش هنگام شستشو با فرش شوی خانگی جلوگیری کنیم؟

برای شستن فرش با فرش شوی خانگی، باید نهایت دقت را داشته باشید تا الیاف فرش آسیب نبیند. حالا برای پیشگیری از این اتفاق چه اقداماتی باید انجام داد؟

  1. انتخاب شوینده مناسب
    از شوینده‌های مناسب برای شستشوی فرش استفاده کنید و توجه کنید تا بدون سفیدکننده و مواد شیمیایی قوی باشد. به‌علاوه، از شوینده طبق دستورالعمل استفاده کنید تا کف بیش از حد ایجاد نشود.
  2. تنظیم میزان رطوبت و آب‌گیری
    به اندازه کافی آب اضافه کنید تا رطوبت، موجب پوسیدگی و تغییر شکل آن نشود. در صورتی که دستگاه قابلیت تنظیم میزان آب را دارد، آن را روی حداقل مقدار ممکن تنظیم کنید. پس از شستشو نیز فرش را به‌طور کامل آبگیری کنید تا رطوبتی در فرش باقی نماند.
  3. شستشوی بیش از حد انجام ندهید
    شستن بیش از حد فرش‌ها به الیاف فرش آسیب زده و عمر آن را کم می‌کند. تا جای ممکن فقط قسمت‌های آلوده را تمیز کرده و از شستشوهای غیر ضروری بپرهیزید.
  4. جلوگیری از چروک‌‌شدن
    حین شستشو از مالش شدید فرش خودداری کرده و پس از شستشو نیز زمان کافی دهید تا به خوبی خشک شود.

نکات طلایی برای خشک کردن فرش بعد از شستشو با فرش شوی خانگی

برای خشک کردن فرش پس از شستشو، در ابتدا با دستگاه یا جاروبرقی آب و خاک، رطوبت اضافی را بگیرید. سپس فرش را در محیطی با جریان هوای مناسب قرار دهید. نور غیر مستقیم خورشید و بالا بردن فرش از سطح زمین، موجب افزایش سرعت خشک شدن آن می‌شود. از تا زدن یا جمع کردن فرش خودداری کنید و در صورت نیاز، از بخاری یا دستگاه رطوبت‌گیر برای خشک شدن سریع‌تر استفاده کنید.
در این مقاله از مجله رونیکس، درباره شستن فرش با فرش‌شوی خانگی صحبت کردیم. حالا شما برایمان بنویسید که تجربه استفاده از فرش شوی و مبل شوی خانگی را دارید؟ نظرات خود را در همین صفحه با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متدوال

آیا می‌توان هر نوع فرشی را با فرش شوی خانگی شست؟
خیر، هر نوع فرشی را نمی‌توان با این دستگاه شست. فرش‌های دستباف، پشمی، ابریشمی و برخی فرش‌های ظریف به آب و مواد شوینده حساس بوده و ممکن است تغییر رنگ داده یا بافت آن‌ها آسیب ببیند.
برای شستن فرش با فرش شوی خانگی، چه میزان فشار آب مناسب است؟
فشار آب باید متوسط و کنترل‌شده باشد. فشار زیاد به الیاف آسیب زده و فشار کم نیز تمیزکاری را ناقص می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.