- دقیقه 4
- 40266
- 2 نظر
به قلم فرناز اصلاح
20 آبان 1403
این مقاله با همکاری شرکت رونیکس و آچاره، جهت آگاهسازی متخصصان و تعمیرکاران در مورد نکات مهم یا فوت و فنهای لولهکشی پمپ آب نگارش و تنظیم شده است.
از پمپ آب برای حل مشکل کاهش فشار آب در مناطق پرتراکم شهری استفاده میشود. به همین دلیل، این روزها انواع پمپ آب خانگی در ساختمانهای مسکونی و آپارتمانها بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. مخازن تحت فشار پمپ آب نیز در کنار پمپ آب، برای تثبیت فشار کاربرد دارند؛ اما حین لولهکشی پمپ آب باید به چه نکاتی توجه کرد؟ شارژ باد منبع تحت فشار را چگونه بادی انجام داد؟
در این نوشتار از مجله رونیکس، فوت و فنهای لولهکشی پمپ آب و نحوه شارژ باد منبع تحت فشاررا از زبان متخصص شرکت آچاره بیان میکنیم.
رونیکس را بخوانید.
چرا همه مخازن تحت فشار پمپ آب، با فشار ثابت و مشخصی شارژ نمیشوند؟
مخازن تحت فشار، برای ذخیره آب در فشار معین مورد استفاده قرار میگیرند. این مخازن، با تثبیت فشار، موجب کاهش استهلاک پمپ آب میشوند.
بیشتر بخوانید: مدلهای پمپ آب رونیکس در یک نگاه
تمام مخازن تحت فشار پمپ آب، با فشار ثابتی شارژ نمیشوند. بلکه لازم است برای شارژکردن آنها، براساس مشخصات درجشده روی لیبل مخزن دستگاه، میزان فشار باد را تنظیم کرد.
این موضوع دو دلیل دارد:
1- ضخامت ورقه مورد استفاده در ساخت هر نوع دستگاه متفاوت است.
2-سایز تیوب منابع تحت فشار مختلف، متفاوت است.
نکته مهم برای شارژ مخازن تحت فشار این است که باید شارژ باد آنها را در فواصل منظم زمانی (حدود دو تا سه ماه یکبار) انجام شود. برای این کار، میتوانید از مینی کمپرسور باد رونیکس، با مشخصات متناسب با مخازن تحت فشار استفاده کنید. میزان فشار مینی کمپرسور را در محدوده مورد نظر تنظیم کرده و سپس برای شارژ باد مخزن اقدام کنید.
کافی است میزان فشار و فواصل زمانی شارژ باد را از روی لیبل درجشده در مخزن مطالعه کرده و سپس دست به کار شوید.
اگر مخزن تحت فشار به موقع شارژ نشود، چه اتفاقی میافتد؟
در صورتی که شارژ گاز مخزن تحت فشار را به موقع انجام ندهید، به مرور زمان، موجب پارگی تیوب داخل مخزن میشود. اولین آسیب واردۀ حاصل از پارگی تیوب مخزن، به این شکل خود را نشان میدهد که باعث میشود داخل مخزن دچار زنگزدگی شود. در نتیجه، طول عمر مخزن تحت فشار کاهش مییابد.
همچنین، وقتی مخزن تحت فشار، شارژ کافی نداشته باشد، پمپ آب در فواصل زمانی کوتاهتری روشن میشود که نهایتاً استهلاک و خرابی زودهنگام پمپ آب را به دنبال دارد.
بیشتر بخوانید: فوت و فنها و نکات شارژ گاز کولر ماشین
چرا فشار آب بعد از لولهکشی اتویی افت میکند؟
برای اتصال انواع لوله پلاستیکی باید از دستگاه جوش لوله سبز یا اتو لوله استفاده کرد. هنگام لولهکشی اتویی لازم است به نکات مهمی توجه کنید. در غیر این صورت، پس از لولهکشی شاهد افت فشار خواهید بود.
بیشتر بخوانید: مدلهای دستگاه جوش لوله سبز رونیکس در یک نگاه
افت فشار آب بعد از لولهکشی اتویی، عمدتاً به دو دلیل اتفاق میافتد:
1-انتخاب لوله با سایز نادرست برای مکش پمپ
2-اتصال جوشی نادرست بین لوله و سایر اتصالات
راهکار توصیهشده برای جلوگیری از افت فشار این است که همیشه برای جلوگیری از افت فشار آب هنگام مکش، لوله اتویی را نسبت به لوله فلزی، یک سایز بزرگتر انتخاب کنید. لازم است برای هر سایز لوله، دمای مشخصی را در اتو لوله تنظیم کنید.
برای مثال، اگر سایز لوله انتخابی شما 25 است، باید دمای دستگاه اتو لوله را در محدوده 250-200 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. در مورد لولههای سایز 32، دمای انتخابی دستگاه باید حدود 250 درجه سانتیگراد باشد. لولههای سایز 40 نیز به دمای 300-250 درجه سانتیگراد برای جوشکاری با اتولوله نیاز دارند.
همچنین، محل اتصال لولهها را بررسی کنید تا درست جوشکاری شده باشند.
بیشتر بخوانید: فوت و فنهای برشکاری و جوشکاری لوله سیاه
سخن آخر
در این مقاله از مجله رونیکس به چند مورد از مهمترین نکات برشکاری و جوشکاری از دیدگاه متخصص شرکت آچاره پرداختیم. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید باشد.
میتوانید با تماشای ویدئوی «فوت و فنهای برشکاری و جوشکاری» که با همکاری شرکت آچاره تهیه و تنظیم شده است، مراحل این کار را به صورت تصویری دنبال کنید.
سوالات متداول
چرا توصیه میشود در مسیر لولهکشی پمپ آب، از خمی و زانویی زیاد استفاده نشود؟
افزایش تعداد زانویی و خمی، موجب افت فشار، کاهش دبی و هد پمپ میشود.
نصب پمپ آب بدون مخزن چه مشکلاتی را ایجاد میکند؟
این کار توصیه نمیشود؛ چراکه کاهش فشار آب در ساختمانهای مجاور را به دنبال دارد.
دستگاه جوش لوله سبز رونیکس را از کجا بخریم؟
برای خرید اتو لوله و تمام محصولات رونیکس میتوانید به ابزارفروشیهای سراسر کشور یا سایتهای اینترنتی معتبر ابزارفروشی مراجعه کنید.
تشکر فر اوان از توضیحات وراهنمایی دقیق شما.زنده باشید .
عالی متشکرم