- دقیقه 8
- 13870
- 34 نظر
به قلم پریسا سلیمانی
29 آبان 1400
اینورترهای جوشکاری به دلیل استفاده گسترده ای که دارند ممکن است در طول زمان دچار آسیب شوند. تعمیر اینورتر جوشکاری برخلاف نظر برخی از کاربران، ساده و آسان نخواهد بود و لازم است تا توسط افراد متخصص و تعمیرکاران حرفه ای صورت گیرد. در ادامه این مقاله با اینورتر جوشکاری و مشکلات متداول در عیب یابی و تعمیر آن آشنا خواهید شد.
اینورتر جوشکاری چیست؟
دستگاه های جوشکاری کاربرد فراوانی در تولید قطعات صنعتی و اتصال آن ها به یکدیگر دارند. پس از عملیات جوشکاری به وسیله دستگاه های جوش، اتصال دائمی بین آن ها ایجاد شده و دیگر امکان جدا کردن قطعات متصل شده به یکدیگر وجود نخواهد داشت.
دستگاه های جوش، انواع مختلفي دارند که باعث كاربرد و ويژگيهای متفاوت هر کدام از آن ها خواهد شد. در بین دستگاه های جوش، اینورتر جوشکاری در بازارهای صنعتی توجه کاربران بیشماری را به خود جلب کرده است. در واقع اینورترهای جوشکاری نسل جدید دستگاه های جوش هستند که بعضی از آن ها با جريان برق شهری يا AC و برخی ديگر با هر دو جريان برق شهری و متناوب (DC) كار می کنند.
فناوری و تکنولوژی متفاوت اینورترهای جوشکاری در فرآيند استفاده از برق در جهت ايجاد نيروی لازم جهت ذوب كردن الكترود، باعث شده تا نسبت به مدل های قدیمی اندازه ای کوچکتر داشته باشند و هزینه تولیدشان نیز کاهش یابد. همچنین این دستگاه مصرف برق کمتری دارد و از همین رو در اکثر فعالیت های جوشکاری جهت انجام عملیات جوشکاری به صرفه و با کیفیت بالا از این دستگاه استفاده می شود.
بیشتر بخوانید: عوامل موثر در قیمت اینورتر جوشکاری
از دیگر مزایای استفاده از اینورترهای جوشکاری این است که هزینه تولید آن ها نسبت به نمونه های دستگاه جوش قدیمی به دلیل فناوری به کار رفته در آن ها، بسیار پایین تر بوده و همچنین دارای قدرت و کیفیت جوش بهتر و مستحکم تری هستند، به علاوه امکان استفاده از انواع الکترودها در آن ها وجود دارد.
این قابلیت ها و ویژگی های مثبتی که دستگاه های جوش اینورتر دارند باعث شده تا در سال های اخیر جوشکاران گرایش زیادی به خرید و استفاده از این نوع دستگاه های جوش داشته باشند.
حال این که این دستگاه ها همانند سایر ابزارآلات ممکن است آسیب ببینند و نیاز به تعمیر پیدا کنند. برای رفع ایراد این ابزار برقی نیاز است تا توسط افراد متخصص مورد عیب یابی قرار بگیرد.
عیب یابی و تعمیر اینورتر جوشکاری
عیب یابی و تعمیر اینورتر جوشکاری با توجه به برخورداری از سیستم های الکترونیکی کار ساده ای نیست. در این نوع از دستگاه جوش به دلیل استفاده از قطعات متعدد جهت به دست آوردن جریان جوش در سیستم، عیب یابی کمی دشوارتر از سایر ابزارهای برقی خواهد بود. در واقع می توان گفت دشواری کار تعمیر انواع اینورتر جوشکاری عیب یابی آن است و بیشترین زمان را در اختیار می گیرد.
گاهی اوقات افراد برای عیب یابی و تعمیر اینورتر جوشکاری دستگاه خود را به افرادی می سپارند که در تعمیر اینورتر جوشکاری به صورت تخصصی تجربه ای ندارند.
از تجهیزات مورد نیاز در عیب یابی و تعمیر دستگاه های جوش اینورتر 1. علم زمینه کاری عیب یابی دستگاه و 2 . تجهیزات کارگاهی الکترونیکی همچون مولتی متر، اسکپ و … است.
مراحل تعمیر اینورتر جوشکاری
در هنگام بروز هر مشکل برای دستگاه خود می توانید با به همراه داشتن کارت گارانتی به نزدیک ترین مراکز خدمات پس از فروش آن مراجعه نمایید و ایراد دستگاه خود را توضیح دهید تا در تعمیر بهتر آن کمک کرده باشید. سپس دستگاه شما مورد بررسی قرار گرفته و هزینه تعمیر آن اعلام می گردد. در صورت تایید تعمیر اینورتر جوشکاری، تعمیرکار قطعات خراب آن را از مدار خارج کرده و قطعات جدید و فابریک را بر روی دستگاه نصب می کند. توجه داشته باشید که در هنگام تحویل دستگاه ابتدا آن را تست کنید و سپس تحویل بگیرید.
پس اگر اینورتر جوشکاری تان با مشکل مواجه شد، خودتان هیچ اقدامی را بابت تعمیر آن انجام ندهید. اما در اینجا مواردی را ذکر خواهیم کرد تا با مشکلات متداول در عیب یابی و تعمیر اینورتر جوشکاری آشنا شوید.
مشکلات متداول در عیب یابی و تعمیر اینورتر جوشکاری
- روشن شدن چراغ زرد یا چراغ oc اینورتر جوشکاری
روشن شدن این چراغ نشان دهنده مشکلات مختلفی می تواند باشد که عمده ترین دلیل آن بالا رفتن بیش از حد حرارت قطعات داخلی سیستم تقویت اینورتر و به وجود آمدن اتصالی در درون دستگاه می باشد.
این چراغ که همان چراغ چک دستگاه است، ممکن است در اثر بالا رفتن حرارت داخلی بر اثر انجام کارهای سنگین تر ظرفیت کاری روشن شود و ادامه دادن فعالیت کاری با آن می تواند باعث آسیب جدی دستگاه شود. علاوه بر این بالا رفتن دما و حرارت می تواند بر اثر عواملی چون بروز مشکل در سیستم تهویه، خاک گرفتگی قطعات و مشکل در فن هم باشد.
دلیل دیگر روشن شدن چراغ چک دستگاه وجود اتصالی است که در این صورت حتما آن را به مراکز تخصصی تحویل دهید و ادامه فعالیت را متوقف نمایید. در غیر این صورت چند برابر هزینه تعمیر اینورتر جوشکاری شما خواهد شد.
بیشتر بخوانید: آموزش نحوه کار با مینی اینورتر جوشکاری
- روشن نشدن اینورتر جوشکاری
در صورت روشن نشدن دستگاه دلایل متعددی وجود دارد. خرابی یا قطعی کابل و دو شاخه، عدم اتصال کلید دستگاه، خرابی قسمت پاور اصلی دستگاه، خرابی سیستم تغذیه و قسمت تقویت آمپر اینورتر جوشکاری از مشکلاتی است که ممکن است باعث روشن نشدن دستگاه شما شود.
قطعی کابل که به دلیل ضعیف بودن و یا کهنگی روکش کابل رخ می دهد با تعویض آن برطرف خواهد شد. کلید این دستگاه تقریبا هر سال نیاز به تعویض دارد و به دلیل این که جریان برق زیادی را از خود عبور می دهد به سرعت تحت تاثیر قرار می گیرد.
- جوش ندادن دستگاه جوش
یکی دیگر از مشکلاتی است که ممکن است در هنگام کار با آن مواجه شوید و نیاز به تعمیر اینورتر جوشکاری پیدا کنید. گاهی اوقات اینورترهای جوش به صورت طبیعی کار می کنند اما جوش نمی دهند. این مسئله بر خلاف تصور کاربران یک ایراد کوچک و جزئی نیست و معمولا به واسطه سیستم های حفاظتی از آسیب رسیدن بیش از حد به دستگاه جلوگیری می کند.
اما این مشکل می تواند به دلیل بروز نقص در قسمت تغذیه اصلی دستگاه، خرابی در قسمت تقویت جریان و تغییر فرکانس دستگاه جوش، خرابی برد کنترل، سوختگی محل اتصال تسمه های مسی خروج و … اتفاق افتد. برای رفع این مشکلات به تعمیرگاه های مخصوص به اینورتر جوشکاری مراجعه نمایید و خودتان هیچ اقدامی انجام ندهید.
- خاموش شدن دستگاه در حین کار
خاموش شدن دستگاه در هنگام کار از ایرادات متعددی است که بسیاری از کاربران با آن مواجه می شوند. علت بروز این مشکل افزایش مقاومت بار خروجی منیع تغذیه بایاسینگ و به وجود آمدن مشکل در سیستم راه انداز ابتدایی دستگاه جوش است.
- جوش ضعیف اینورتر جوشکاری
از مشکلات عمده این دستگاه، جوش ضعیف است که در گذر زمان اتفاق می افتد. این مشکل دلایل متعددی می تواند داشته باشد که برخی از آن را می توان برطرف کرد.
یکی از این دلایل خرابی ولوم آمپر دستگاه جوش است که معمولا با شکستگی ولوم در اثر ضربه همراه است. دومین دلیل بروز مشکل در قسمت کنترل ولوم است. گاهی اوقات دلیل خروجی ضعیف دستگاه به دلیل خود ولوم نیست و نیاز است قسمت کنترل آن تعمیر شود. این کار نیاز به فرد متخصص دارد و باید توسط آن بررسی شود.
کاربرد ولوم دوم یا ولوم جوش نفوذی ( arc force ) در دستگاه جوش اینورتر به نوشته سایت دستگاه جوش بدین صورت است که:
“ولوم دوم دستگاه جوش اینورتر که کلمه arc force زیر آن مشاهده میشود در دستگاه های مختلف نصب های متفاوتی دارد که در بعضی از آنها ولوم اصلا وصل نیست یا در بعضی اتصال نمایشی دارد و در بعضی دستگاه های دیگر به صورت سری با ولوم جریان کار میکند و مقداری باعث تغییر آمپر خروجی میشود کلمه به کار رفته در زیر آن به معنی قوس الکتریکی است که هرگز در این مسأله تأثیر گذار نیست همچنین برای نفوذ جوش هم کاری انجام نمیدهد و فقط جنبه تزئینی دارد و فقط دستگاه جوش را پر هزینه میکند.”
دلایل بروز ضعف جوش اینورترهای جوش کاری را می توان موارد زیر دانست.
- ضربه خوردن دستگاه و شل بودن مهره ولوم
- استهلاک در بخش برد کنترل
- بلندی بیش از حد مجاز کابل های جوش
- افت ولتاژ برق ورودی
سؤالات متداول
دلیل روشن نشدن اینورتر جوشکاری چیست؟
خرابی یا قطعی کابل و دو شاخه، عدم اتصال کلید دستگاه، خرابی قسمت پاور اصلی دستگاه، خرابی سیستم تغذیه و قسمت تقویت آمپر اینورتر جوشکاری ممکن است باعث روشن نشدن دستگاه شما شود.
دلیل خاموش شدن دستگاه اینورتر در هنگام کار چیست؟
افزایش مقاومت بار خروجی منبع تغذیه بایاسینگ و به وجود آمدن مشکل در سیستم راه انداز ابتدایی دستگاه جوش است.
علت جوش ضعیف در دستگاه جوش اینورتر چیست؟
خرابی ولوم آمپر دستگاه جوش و یا بروز مشکل در قسمت کنترل ولوم می باشد.
به نقل از سایت آموزشگاه آریاگستر درباره تعمیر اینورتر جوشکاری میتوان گفت:
“اینورتر جوشکاری چیست ؟
اینورترهای جوشکاری در اصل مبدل هایی هستند که وظیفه تغییر نوع جریان الکتریکی را دارند . در گذشته ماشین های جوشکاری یا در اصطلاح ترانسفور های جوشکاری نوعی سیم پیچ یا ترانسفورماتور بودن که وظیفه تولید جریان متغییر AC را داشتند تا براساس نوع فلز ، قطعه کار ، الکترود و صخامت یک جریان متناوب AC ایجاد تا با ایجاد قوس الکتریکی حوضچه مذاب ایجاد و عملیات جوشکاری روی دهد اما امروز مبدل های جریان AC به DC تحت عنوان اینورتر در بازار مورد استفاده قرار میگیرد که هم جریان با ثبات و مستقیمی را تولید و هم در مصرف برق دستگاههای جوشکاری تاثیر گذار است.”
جمع بندی
با توجه به موارد ذکر شده دانستید که مشکلات متعددی ممکن است در هنگام کار با این دستگاه وجود داشته باشد و بروز هر مشکل نیز می تواند دلایل متعددی را شامل شود. اما این موارد و مشکلات کاملا تخصصی می باشند و به هیچ عنوان نمی توانید خودتان آن را تعمیر کنید. بنابراین تعمیر اینورتر جوشکاری به دست تعمیرکاران متخصص باید صورت گیرد تا از آسیب بیشتر به دستگاه جلوگیری شود. در صورت عدم بی توجهی به بروز این مشکلات دستگاه چند برابر خسارت خواهد دید.
سلام وقت بخیر
دلیل گیر کردن دستگاه چیه؟وقتی میخام جوش بزنم انگار دستگاه میره زیر فشار
همراه گرامی سلام. این مشکل دلایل مختلفی دارد. ممکن است قوس الکتریکی یا جریان دستگاه را درست تنظیم نکرده باشید؛ کار را با الکترود سایز مناسب شروع نکرده باشید، یا زیاد از دستگاه کار بکشید و در فواصل زمانی منظم به آن استراحت ندهید. این موارد را بررسی کنید. اگر مشکل برطرف نشد، به مراکز خدمات پس از فروش یا تعمیرات دستگاه خود و یا به یک تعمیرگاه معتبر مراجعه کنید تا دستگاه عیبیابی و تعمیر شود.
سلام خسته نباشید همکار گرامی.
موقع جوشکاری دستگاه ضعیف جوش میده،
اینورتر ژاپنی دو ولوم هستش، وقتی ولوم رو رو 130 هم میزارم بازم ضعیف جوش میده.
ولوم دومی که عرض میکنید زینتی هست یکم قوص رو کم زیاد میکنه اما هیچ فرقی نداره،
قبلا کلید قطعکن داشت، کلید رو برداشتم یکم بهتر شد اما یه فیوض کنتر برق 25آمپر روش گذاشتم دستگاه جوشرو خیلی ظعیفش کرد، فیوضرو از رو دستگاه برداشتم.
بردم به تعمیرکاردادم، بهتر که نشد خدایی ضعیفترهم شد.
بزرگوار لطفا راهنمایی کنید🙏
همراه گرامی، ضمن عرض سلام و خسته نباشید؛ دستگاههای جوش اینورتر و تمام محصولات رونیکس با گارانتی معتبر رونیکس سرویس به بازار عرضه میشوند تا در صورت مشاهده هرگونه مشکل بتوانید از خدمات پس از فروش و گارانتی ان استفاده کنید. نکته مهم این است که شما نباید ساختار و تنظیمات دستگاه را دستکاری میکردید.
سلام
به احتمال زیاد دستگاه شما مدت زیادیه که کار میکنه
و دوتا پورت خروجی (شین) هاش
کثیف یا فرسوده شده
بهتره شما دستگاهو سرویس و نظافت کنی و اگر هم در قسمت خروجی سیاهی یا سوختگی وجود دارد به تعمیر کار مراجعه کنید
در ضمن ولوم دون دستگاه کارش زیاد یا کم کردن عمق جوش هست
سلام خسته نباشید
اینورتر من وقتی با موتور برق میخوام جوش بزنم همین که روشن شد خاموش میشه .ولی با برق خانگی مشکلی نداره و کار میکنه.البته قبلا اینطوری نبود تاز اینطوری شده
همراه گرامی سلام. احتمالاً دلیل این مورد، افزایش مقاومت بار خروجی منبع تغذیه بایاسینگ و ایجاد مشکل در سیستم راهانداز ابتدایی است. جهت عیبیابی دقیق، به مراکز خدمات پس از فروش و تعمیرات دستگاه خود مراجعه کنید.
سلام بزرگوار خواستم بدونم علت جوش ضعیف دستگاه جوش من از چی است درحین کار متوجه شدم دستگاه من اصلا زور نداره جوش دهد اگر امکانش هست کمکی کنید یابرای تعمیر دستگاه خدمت برسم هرجوری شما امر کنید من درخدمتم
همراه گرامی سلام. تعمیرکار مجرب باید دستگاه را عیبیابی کند. جهت اطلاع از نزدیکترین مرکز خدمات پس از فروش و تعمیرات به محل سکونت خود، با شماره تلفن 0216497 تماس حاصل کنید. کارشناسان شما را راهنمایی میکنند.
سلام عرض ادب
من یک اینورتر جوشکاری خریدم آمپر خروجی از نشانگر روی دستگاه خیلی کم تر است . الکترودهای سه را با آمپر بالای 200 ذوب میکند اگر کمتر بگذارید جوش سرد میدهد
.آیا قابل تعمیر هست؟
همراه گرامی ضمن عرض سلام و تبریک سال نو؛ برای آمپر بالای 200 باید از الکترود 5 استفاده کنید. در ضمن، پیشنهاد میکنیم دستگاه را به مراکز خدمات پس از فروش و تعمیرات آن ببرید تا کارشناسان مشکل را بررسی کنند.
عرض سلام دستگاه جوش رونیکس 200امپر خریدم وقتی از195رد میشه کنتر میپرسه فرقی ندارد کنتر25یا15باشه
همراه گرامی سلام. شما باید برق 15 آمپر را ارتقا دهید. همچنین، عواملی مانند سوختگی شدید ترانزیستورهای برد سوئیچ، اتصال کوتاهشدن رله به خاطر قطعشدن مکرر برق موقع کار و اتصالی در برد تغذیه بر اثر نوسان برق یا کار شدید از مهمترین عوامل فیوزپراندن اینورترهای جوشکاری هستند.
سلام دستگاه ۲۰۰ آمپر رونیگس خریدم هر جور جوش میزنم بصورت زنجیره ای در نمیاره همش کرم زده است دلیل این کار چیه هر چقدر هم تنظیم میکنم بی فایده است ممنون میشم راهنمای کنید تلفن تماس بنده ۰۹۱۲۱۴۶۸۳۰۴
همراه گرامی سلام. اگر دستگاه را درست و مطابق دفترچه راهنما تنظیم کردهاید، اما باز هم مشکل برطرف نشده، لطفاً جهت اطلاع از آدرس نزدیکترین مرکز نمایندگی خدمات پس از فروش/تعمیرات به محل سکونت خود، با شماره تلفن 0216497 تماس بگیرید. کارشناسان شما را راهنمایی میکنند.
سلام ،درجه دستگاه جوشم چند روز پیش در هر درجه ای تنظیم میکردم
امروز روشن کردم درجه از ۳۰ به بالا نمیومد، حتی ولوم رو آخر گذاشتم ولی بالا نمیومد،اما مشکل جوش زدن نداشتم ،خوب جوش میزد
ولی تو نمایشگرش از ۳۰ بالا نمیومد
ممنون میشم ،جوابمو بدید ،با تشکر
همراه گرامی سلام. احتمالاً سنسورهای نمایشگر دستگاه دچار قطعی شده و عدد درست را نشان نمیدهند. جهت اطمینان بیشتر، دستگاه را برای چکاب به مرکز خدمات پس از فروش و تعمیر بفرستید.
سلام من رونیکس 6404 خریدم در حین کار فیوز پرید و دستگاه جوش خاموش شد و هیچ چراغی هم روشن نمیشه رو دستگاه مشکل چی می تونه باشه <
سلام خسته نباشید بنده چند وقتیه که یک دستگاه ۲۵۰ آمپر خریداری کردم زمانی که باهاش کار میکنم زیاد چسبندگی الکترود داره آمپر دستگاه رو که میبرم بالا مشکل حل میشه ولی حين جوشکاری فن دستگاه زیاد بهش فشار میاد ،الکترود ۳ رو باید رو آمپر ۱۶۰ یا ۱۷۰ جوش بدم تا نچسبه پایین تر از این باشه جوش نمیریزه، میشه راهنماییم کنید که مشکل از کجاست ممنون .
همراه گرامی سلام. برای نچسبیدن الکترود به قطعه کار و حداکثر راندمان جوشکاری، باید قطر الکترود را با آمپراژ متناسب با آن انتخاب کنید. توصیه میکنیم جدول تنظیم آمپراژ و قطر الکترود در دفترچه راهنمای محصولات را مطالعه کنید.
سلام خسته نباشید ما یه چند وقته دستگاه جوش که میخوایم استفاده کنیم روشن که میکنیم دکمهvrdرو که میزنیم اصلا خوب جوش نمیده وقتی که این دکمه را خاموش میکنیم خوبه و قشنگ جوش کار رو درمیاره دلیلش چی میتونه باشه باتشکر
بادرودفراوان
علت بالاوپایین آمدن آمپر چه درحال جوش وچه درحال استراحت یعنی دستگاه روشنه ولی آمپربالا وپایین میادعلت چیست لطفا
سلام
درجه ولوم دیجیتال روی دستگاه کم و زیاد میشه مثلا روی حداکثر روی ۲۰۰ باید باشه ولی روی ۱۳۰ میمونه
با سلام و احترام، حدود ۵ ماه پیش یه دستگاه جوش رونیکس ۴۶۰۲ خریدم مجموعأ ۳ ساعت بیشتر باهاش کار نکردم یه روز که خواستم جوشکاری کنم دیدم دستگاه روشن میشه چراغش هم سبز بود ولی جوش نمیزد اصلأ از دستگاه جوش رونیکس انتظار نداشتم این اتفاق بیفته خیلی ناراحت شدم علت چی میتونه باشه از کابل هاش نبود چون با یه کابل دیگه هم امتحان کردم.
همراه گرامی سلام. لطفاً شماره تماس خود را کامنت کنید تا همکارانمان در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
09198869150
با سلام من یک دستگاه اینورتر رونیکس ۲۰۰ امپر خریداری کردم تازگی نمیدانم مشکل چیه که موقع جوشکاری میکنم خود ب خود ولوم دستگاه صفر میشه اگر تا چند دقیقه کارش نگیری درست میشه ولی اگر همونجا یک ضربه خیلی خیلی خیلی یواش روی دستگاه بزنی دوباره ولومش برمیگرده سرجایش مشکل از چیه ممنون میشم راهنمایی کنید که اگر مشکلی چیزی داره ببرم درستش کنم ممنون میشم
سلام همراه گرامی، لطفاً با واحد صدای مشتریان به شماره تماس 0216497 تماس بگیرید. با تشکر از کامنت شما.
دستگاه جوش رونیکس ۶۴۰۴ خریدم هنگام جوشکاری خاموش شد لطفا منو راهنمای کنید ۰۹۳۶۳۱۴۱۳۳۵
سلام همراه گرامی، همکاران ما در بخش خدمات پس از فروش در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
با تشکر از کامنت شما.
سلام.من یک دستگاه رونیکس ۲۰۰ خریدم بار اول زدم به برق وروشن کردم چراغ ledروسن شد فن کار کرد جوشکاری انجام شد باردوم که زدم به برف چراغ روشن میشه جوشکاری انجام میشه فن کار نمیکنه مشکل چیه
سلام همراه گرامی. با تشکر از کامنت شما. لطفاً با واحد صدای مشتریان به شماره تلفن 0216497 تماس بگیرید.
سلام دوست عزیز من یک دستگاه جوش تک برد 200ولت دارم در حین کار ضربه خورد ولی فیش کابل منفی وصل ب برد قطع شد بازم کار میکرد چند ماه دیگ استفاده نکردم روشن کردم جوش ضعیف زد خاموش کردم دیگ روشن نشد از راهنمای شما ممنون مبشم
همراه گرامی سلام. اگه اینورتر شما رونیکس است، برای اطلاع از آدرس نزدیکترین نمایندگی به محل سکونت خود، با شماره تلفن 0216497 تماس بگیرید تا همکارانمان شما را راهنمایی کنند. در غیر این صورت نیز میتوانید به نمایندگیهای معتبر برند اینورتر خود یا تعمیرگاههای تخصصی ابزار جوشکاری مراجعه کنید.