- دقیقه 3
- 2338
- 0
به قلم محمدجواد تاج الدین
20 خرداد 1402
الکترودهای جوشکاری بر اساس نوع پوشش، طرز ساخت، جنس مفتول، نوع روکش و ضخامت به انواع مختلفی تقسیم میشوند.
در این مقاله قرار است در رابطه با الکترود پنج صحبت کنیم. الکترود پنج، ضخیمترین نوع الکترود است که معمولا برای کارهای صنعتی و ساختمانسازی و اتصال اسکلتهای فلزی مورد استفاده قرار میگیرد.
اما شرایط استفاده از این الکترود چیست؟ این الکترود را باید به چه نوع دستگاه اینورتری متصل کرد؟ آیا دستگاههای جوشکاری خانگی و کمحجم قابلیت آب کردن این نوع الکترود را دارند؟
الکترود پنج را به چه دستگاه اینورتری متصل کنیم؟
دستگاه اینورتری که قرار است الکترود پنج را آب کند، باید 160 تا 250 آمپر، ظرفیت داشته باشد. البته به شرطی که آمپر دستگاه واقعی باشد و بتواند با حداکثر ظرفیت کار کند.
اگر دستگاه اینورتر ظرفیت لازم برای کار با الکترود پنج را نداشته باشد، علاوه بر این که عملیات جوشکاری ناموفق خواهد شد، دستگاه اینورتر نیز خسارت میبیند.
بیشتر بخوانید
انواع الکترود جوشکاری؛ جدول، مشخصات و کاربرد انواع سیم جوش
به همین خاطر برای کار با الکترود پنج، باید دستگاهی قدرتمند و با ظرفیت بالا انتخاب کنید. اینورترهای RH-4602 و RH-4604 رونیکس با ظرفیت 200 آمپر واقعی، قابلیت 20 دقیقه جوشکاری بیوقفه با الکترود پنج را دارا هستند.
اما چه ویژگی در اینورترهای رونیکس وجود دارد که باعث میشد کاربر بتواند الکترود پنج را به وسیله آنها آب کند؟ در ادامه به این سوال پاسخ میدهیم.
200 آمپر واقعی!
استادکاران جوشکاری میدانند که برای کار با الکترود پنج، حداقل 220 تا 250 آمپر ظرفیت نیاز داریم. اما اینورترهای رونیکس با 200 آمپر ظرفیت میتوانند الکترود پنج را آب کنند.
بیشتر بخوانید: چالش الکترود پنج برای اینورترهای جوشکاری رونیکس
دلیل این اتفاق تکنولوژی ساخت بهروز و استفاده از مواد اولیه باکیفیت است. در این دستگاهها، از خازنهای ظرفیت بالا در مدار رکتیفایر استفاده شده که با برق 220 ولت و فرکانس 50 هرتز کار میکنند. حداکثر توان ورودی اینورترها برابر با 9.5 کیلو ولت آمپر است و حداکثر جریان ورودی آن 43 آمپر. استفاده از سیمپیچ با درجه خلوص مس بالا، استفاده از کلیدهای باکیفیت و اتصالات مسی با درجهی خلوص بالا، بهرهگیری از تکنولوژی IGBT برای تضمین کیفیت جوشکاری و همچنین قابلیت تنظیم عمق جوش از دیگر ویژگیهایی است که این اینورترها را برای کار با الکترود پنج مناسب میکند.
توربوفنپلاس، تضمین کارایی بیشتر
دستگاه اینورتر دمای بسیار بالایی تولید میکند. به همین خاطر این ابزار باید توانایی خنکسازی متناسب با فعالیتشان داشته باشند. از طرف دیگر کار با الکترود پنج، تنش گرمایی بیشتری به دستگاه وارد میکند. اینورترهای رونیکس برای حل این معضل، از فناوری توربوفنپلاس بهره میبرند.
بیشتر بخوانید: معرفی روشهای تخصصی جوشکاری آلومینیوم با الکترود
اینورترهای مجهز به توربوفن پلاس قابلیت دو برابر هوادهی بیشتر نسبت به دیگر دستگاههای مشابه را دارند. این قابلیت تضمین کننده کارایی بیشتر و استهلاک کمتر دستگاه جوشکاری است.
انتخاب دستگاه اینورتر مناسب با الکترود پنج
معمولا حرفهایها سراغ الکترود پنج میروند چون کار با این الکترود در پروژههای بزرگ کاربرد دارد. استادکاران برای انتخاب دستگاه اینورتری متناسب با الکترود پنج، سختگیر هستند و سراغ اینورتری مطمئن میروند.
اینورترهای RH-4602 و RH-4604 رونیکس انتخاب حرفهایها است. این محصولات قدرتمند، توانایی 20 دقیقه جوشکاری بیوقفه با الکترود پنج را دارا هستند. برای اطلاعات بیشتر “اینورتر جوشکاری RH-4604 رونیکس، با تکنولوژی توربو فن پلاس” و “اینورتر RH-4602 رونیکس؛ نهایت کیفیت در جوشکاری“را بخوانید.