چرا از دریل شارژی چکشی استفاده کنیم؟

دریل شارژی چکشی

به قلم پریسا سلیمانی

4 دی 1400

مقدمه

اگر از کاربرانی هستید که در حرفه خود به دریلی برای سوراخ کردن مواد بسیار سخت نیاز دارید، یک دریل ساده ممکن است از پس انجام کار برنیاید و باعث شود انجام کار از کیفیت لازم برخوردار نباشد. سطوحی همانند بتن، کاشی و سنگ به نیروی بیشتری جهت سوراخ کاری نیاز دارند که حتی قدرتمندترین دریل های معمولی نیز فاقد آن نیرو هستند. انجام این کارها نیاز به استفاده از دریل چکشی را دارد که می تواند حتی سخت ترین مواد را نیز سوراخ کند. دریل های چکشی در دو نوع برقی و شارژی وجود دارند. امروزه اما دریل شارژی چکشی به دلیل عدم نیاز به برق مستقیم مورد توجه بسیاری از کاربران قرار گرفته است.

دریل شارژی چکشی می تواند دو کار را به طور همزمان انجام دهد؛ اول این که مته را می چرخاند و دوم این که نیرویی به صورت ضربه ای به مته وارد می کند. در واقع در حالی که مته به سمت جلو پیشروی می کند، ضرباتی به پشت مته وارد می شود تا نیرو به نوک مته منتقل شود. این نیرو به مته کمک می کند تا سطوح بتن، سنگ یا آجر را خرد کند و عملیات سوراخ کاری روی سطوح مختلف صورت گیرد. برای آشنایی بیشتر با دریل شارژی چکشی و مزایای آن تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.


بیشتر بخوانید:روش صحیح آب بندی موتورسیکلت

مکانیزم ضربه ای در دریل شارژی چکشی

حالت چکشی در این نوع دریل ها در واقع به وسیله یک مکانیزم جالب اتفاق می افتد. درون دریل شارژی چکشی دو صفحه قرار دارد که بر روی آن دندانه هایی طراحی شده است. زمانی که شما دریل را از حالت معمولی بر روی حالت چکشی قرار می دهید، دندانه های قرار گرفته شده در هر صفحه بر روی دندانه های مقابل خود شروع به لغزیدن می کند و باعث ایجاد حرکت رفت و برگشتی می شود.

checked انجام این عملیات در سرعت بالا قدرت زیادی را به وجود می آورد و ضرباتی قدرتمند به مته وارد می کند. با ورود ضربات متوالی به مته، قدرت نفوذ افزایش می‌یابد و سوراخ کاری سطوح به راحتی و با سرعت بیشتری انجام می‌شود.

ترکمتر دریل شارژی چکشی
تصویر ترکمتر دریل شارژی چکشی از نزدیک

 

چرا دریل شارژی چکشی بخریم؟


دریل های شارژی چکشی دو مزیت اساسی دارند:

  • قادر به سوراخ کاری در سطوح سخت
  • فاقد سیم و محدودیت های موجود در دریل های سیمی یا برقی

با توجه به دو مزیت بالا می توان از یک دریل شارژی چکشی هم در مصارف خانگی نظیر سوراخ کاری سطوح چوبی و هم مصارف حرفه ای مانند سوراخ کاری بتن استفاده کرد. دریل های شارژی چکشی به دلیل نداشتن سیم و برخورداری از ابعاد کوچک قابلیت دسترسی به فضاهای تنگ را برای کاربران امکان پذیر می کنند. همچنین به دلیل این که نیروی خود را از باتری تامین می کنند، می توان از آن ها در مکان هایی که دسترسی به برق مستقیم دشوار است، استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: صفر تا صد نصب اسکلت فلزی جوشی و پیچ و مهره

BPM چیست؟

BPM واحد اندازه گیری مکانیزم چکشی است که تعداد ضربه در دقیقه را تعیین می کند. BPM مخفف کلمات Beats Per Minute می باشد. با فشار دکمه پاور و تنظیم دستگاه بر روی حالت چکشی، مته شروع به حرکت و چرخیدن کرده و ضربه های متوالی همزمان با چرخش مته در پشت سه نظام ایجاد می شود. زمانی که بر روی بدنه دریل تعداد ضربه با 25500bpm نوشته می شود یعنی دریل شارژی چکشی می تواند در یک دقیقه 25500 ضربه به سطح مورد نظر وارد کند.

idea (2) در صورتی که دریل شارژی چکشی دو سرعته باشد، طبیعتا دو BMP خواهد داشت. این مقدار از 1000 تا 30000 ضربه در دقیقه می‌تواند باشد.

استفاده از دریل چکشی شارژی در چه مواردی مناسب است؟

همانطور که گفته شد دریل شارژی چکشی یکی از انواع دریل هاست که علاوه بر قابلیت سوراخ کاری می تواند با حرکت ضربه ای خود قدرت و نیروی بیشتری را به سطوح وارد کند. این ویژگی باعث شده تا از دریل چکشی برای ایجاد سوراخ در سطوح سخت و مصالح ساختمانی که دریل های معمولی قادر به انجام آن ها نیستند، استفاده کرد.

بیشتر بخوانید:دریل ستونی چیست؟

استفاده از دریل شارژی چکشی در سطوح بتنی

همانطور که می دانید بتن از محکم ترین و سخت ترین سطوح تخریب است که سوراخ کاری و تخریب آن کار بسیار پرچالشی خواهد بود. اگر چه برخی از افراد بر این باورند که هر نوع سوراخ کاری با یک دریل معمولی و پرقدرت امکان پذیر خواهد بود، اما برای ایجاد سوراخ در بتن استفاده از دریل معمولی انتخاب درستی نخواهد بود و نتیجه خوبی در پی نخواهد داشت.

با انجام این کار مته آسیب خواهد دید و یا در سطح قطعه کار گیر خواهد کرد. همچنین ممکن است موتور بیش از حد داغ شده و منفجر شود. برای سوراخ کاری و تخریب دیوارهای بتنی استفاده از دریل شارژی چکشی انتخاب مناسبی است و انجام آن به راحتی صورت می‌گیرد.

استفاده از دریل شارژی چکشی در سطوح بتنی
تصویر مدلینگ دریل شارژی چکشی در حال سوراخ کاری بتن

استفاده از دریل شارژی چکشی در سطوح آجری

از دیگر مواردی که دریل شارژی چکشی می تواند کار را برایتان آسوده کند، استفاده از آن در ایجاد سوراخ در آجر است. انجام این کار با انتخاب مته مناسب و قرارگیری درست آن در سه نظام دریل شارژی چکشی در چند دقیقه  انجام خواهد شد. به این نکته توجه داشته باشید که قصد سوراخ کاری در آجر را دارید و یا ملات اطراف آن را. چرا که آجر نسبت به ملات سخت تر است و به مته محکم تری احتیاج دارد.

بیشتر بخوانید: بررسی دلایل ضربه ‌نزدن دریل چکشی

استفاده از دریل شارژی چکشی در سطوح فلزی

از دیگر کاربردهای دریل شارژی چکشی استفاده از آن جهت ایجاد سوراخ در فلز است. البته توصیه می شود برای انجام این کار از حالت ضربه ای دریل استفاده نشود؛ چرا که باعث لیز خوردن مته از روی فلز خواهد شد. بنابراین با قرار دادن دریل خود بر روی حالت عادی و انتخاب مته مناسب می توانید به ایجاد سوراخ روی فلز اقدام نمایید.

استفاده از دریل شارژی چکشی در سرامیک

برای جدا کردن سطوح سرامیکی از کف زمین می توانید از دریل شارژی چکشی استفاده نمایید. انجام این کار آسان نخواهد بود و ممکن است سرامیک آسیب ببیند. پس بهتر است برای سوراخ کاری سرامیک از حالت معمولی دریل چکشی و برای از جا در آوردن سرامیک، از حالت چکشی دریل شارژی خود استفاده نمایید.

استفاده از دریل شارژی چکشی در سنگ

از بهترین کاربردهای دریل چکشی می توان به سوراخ کردن سنگ اشاره کرد. سوراخ کاری سطوح سنگی از موارد سخت است که یک دریل چکشی با قابلیت بالایی که دارد، از پس انجام آن بر خواهد آمد. توجه داشته باشید که برای دریل کردن سنگ مرمر و گرانیت از دریل چکشی استفاده نکنید؛ چراکه باعث ترک خوردن آن‌ها خواهد شد. همچنین دریل برقی چکشی نسبت به مدل شارژی گزینه مناسب تری برای سوراخ کاری سنگ می باشد.

قسمت های مختلف یک دریل شارژی چکشی

قسمت های مختلف یک دریل شارژی چکشی
تصویر یک دریل شارژی چکشی به همراه نام اجزای آن بر روی تصویر
  • باتری
  • موتور
  • کلید روشن و خاموش
  • دکمه چپ گرد و راستگرد
  • کلید تغییر سرعت
  • ترکمتر
  • سه نظام اتوماتیک
  • چراغ ال ای دی
  • دسته جانبی

دریل های شارژی چکشی نسبت به دریل های معمولی قیمت بالاتری دارند، زیرا از قطعات متحرک بیشتری برخوردار می باشند و به همین جهت باید استحکام بیشتری نیز داشته باشند. وزن و اندازه دریل های چکشی نیز عواملی هستند که باید در نظر گرفته شوند. این نوع دریل ها معمولاً سنگین تر و بزرگتر از دریل های معمولی هستند و اکثر آن ها دارای یک دسته جانبی می باشند که به کنترل بهتر دستگاه کمک می کند.

بیشتر بخوانید: 0 تا 100 آموزش کار با دریل چکشی + 5 نکته آموزشی

warning اگر قصد دارید سوراخ کاری کوچکی را روی سطوح نرم تر مانند چوب انجام دهید یک دریل معمولی ممکن است ایده آل باشد. اما برای سطوح سخت‌تر لازم است دریل شارژی‌تان از نوع چکشی باشد، در غیر این صورت باعث شکستن مته و آسیب به قطعه کار خواهد شد.


نمونه ای از بهترین دریل های شارژی چکشی

بهترین دریل شارژی چکشی جهت سوراخ کاری بتن در درجه اول باید بتواند هر دو کار چرخش و ایجاد ضربه را باهم انجام دهد. بنابراین در ادامه سه نوع از بهترین دریل های شارژی چکشی را به شما معرفی می کنیم.

امکانات دریل شارژی چکشی CRAFTSMAN V20

  • موتور UWO  280
  • گیربکس 2 سرعته
  • سه نظام 2/1 اینچ برای بهتر گرفتن مته
  • باتری 20 ولتی لیتیوم یون
  • شارژ سریع
امکانات دریل شارژی چکشی CRAFTSMAN V20
تصویر دریل شارژی CRAFTSMAN V20

امکانات دریل شارژی چکشی ماکیتا مدل XPH07Z

  • موتور براشلس با حداکثر گشتاور 1090 اینچ پوند
  • گیربکس دو سرعته
  • سه نظام تمام فلزی
  • نشانگر میزان باتری
  • ایجاد کمترین صدا

امکانات دریل شارژی چکشی رونیکس مدل 8900K

  • موتور براشلس و ضدآب
  • حداکثر گشتاور 45 نیوتن متری
  • گیربکس دو سرعته
  • چراغ نشانگر میزان شارژ باتری
  • عملکرد سه حالته: سوراخکاری، سوراخکاری چکشی و پیچ گوشتی شارژی

به نقل از سایت بیک نیک درباره دریل شارژی چکشی می‌توان گفت:

“دریل های چکشی

از این دریل شارژی چکشی برای ایجاد سوراخ در سنگ ، آجر و بتن استفاده می شود. این نوع دستگاه ها معمولاً توانایی استفاده از انواع مته ها را دارد که امکان حفاری در سطوح مختلف را فراهم می کند.

دریل های چکشی معمولاً سنگین ترند و اغلب توسط متخصصان در پروژه های بزرگتر استفاده می شوند. این نوع دریل ها معمولاً در عملیات سنگ تراشی استفاده می شود.”

 

سؤالات متداول

1- دریل شارژی چکشی چیست؟

دریل شارژی چکشی قابلیت ایجاد سوراخ در سطوح مختلف را دارد و با حرکت ضربه ای خود قدرت بیشتری در انجام این کار ایجاد می کند.

2- اجزای اصلی یک دریل شارژی چکشی چیست؟

موتور، باتری، سه نظام، کلید روشن و خاموش، کلید تغییر سرعت، ترکمتر

BPM -3 چیست؟

تعداد ضربه ای که در هر دقیقه ایجاد می شود.

خوب است با اجزای تشکیل دهنده یک دریل شارژی به نقل از سایت داناشو نیز آشنا شوید:

یک دریل شامل چندین قطعه اساسی است ، از جمله :

  • کلید روشن و خاموش
  • کلید چپگرد و راستگرد که مخصوص برعکس کردن جهت چرخش دریل است
  • زغال دریل
  • موتور دریل
  • گیربکس
  • فن
  • بلبرینگها
  • سه نظام

و قطعات دیگری که بستگی به نوع دریلها بهشون اضافه میشه .”


جمع بندی

امروزه استفاده از دریل های شارژی افزایش یافته و به دلیل عدم نیاز به برق مسقیم مورد توجه بسیاری از کاربران قرار گرفته است. برخی از دریل های شارژی مجهز به مکانیزم ضربه ای می باشند که به آن ها دریل شارژی چکشی می گویند و جهت سوراخ کاری سطوح سخت مورد استفاده قرار می گیرند.

18 پاسخ به “چرا از دریل شارژی چکشی استفاده کنیم؟”

  1. سلیمان مسلمی گفت:

    سلام بنظرتون مزایا دریل شارژی به نسبت قیمت و کارکردش میصرفه؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی؛ انتخاب دریل شارژی و به طور کلی تمام ابزارآلات از یک برند شناخته‌شده و معتبر، در کنار انتخاب ابزار متناسب با نیازهای کاربری، باعث می‌شود ابزار شما دوام و طول عمر بالا و در عین حال عملکرد ایده‌آلی داشته باشد. در نتیجه، هزینه صرف‌شده اولیه جبران می‌شود. در نهایت سنجیدن مزایا و معایب خرید هر محصول و صرفه اقتصادی آن بر عهده خود شما است.

  2. جبار نامی گفت:

    خسته نباشید
    علت اینکه دریل شارژی زود شارژتموم می کنه چیست؟

  3. رضا یاسینی گفت:

    آیا استفاده مداوم از BMP بالا بر طول عمر دستگاه تاثیر می‌گذارد؟ ممنون می شوم اگر نکات نگهداری بهتر و افزایش طول عمر دریل را نیز شرح دهید.

  4. حسن جعفری گفت:

    سلام دوستان، امیدوارم حالتون خوب باشه. من یه باغچه کوچیک توی حیاط خونمون دارم و گاهی نیاز می‌شه کارهای تعمیراتی خودم انجام بدم. دوستی بهم گفت از دریل چکشی شارژی استفاده کن. وای که چه عالمی داره… خیلی راحت می‌تونی باهاش کار کنی باتریش هم که دیگه هیچی شارژ دیر تموم می‌شه و سریع شارژ می‌شه. کلاً از خریدم مطمئنم، ارزششو داشت.

  5. Mahyar amini گفت:

    سلام یه سوال داشتم چطور می‌تونم تعداد ضربه‌های دریل چکشی را تنظیم کنم؟ بعد اگه دریل دو سرعته باشه و دوتا bmp داشته باشه می شه سرعت هر کدام را جداگانه تنظیم و ذخیره کرد؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. بسته به نیاز خود می‌توانید دستگاه را در سرعت و نرخ ضربه مورد نظرتان تنظیم کنید.

  6. وکیلی گفت:

    آیا این دریل شارژی چکشی برای مصارف خانگی هم کاربرد داره؟ بیشتر برای چه مشاغلی و چه کارهایی استفاده از این دریل توصیه میشه؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. در کاربردهای خانگی، کارگاهی و صنعتی، سطوحی از قبیل بتن، کاشی و سنگ به نیروی زیادی سوراخ کاری نیاز دارند که قدرتمندترین دریل‌های معمولی نیز آن نیرو را تامین نمی‌کنند. دریل چکشی می‌تواند در دل سخت‌ترین مواد و مصالح نیز نفوذ کند.

  7. ریحانه خدارحمی گفت:

    ببخشید تو مشخصات بعضی از دریل شارژی چکشی هاتون نوشته بود موتور براشلس من نمی دونم این چه نوع موتوری هست اصلا ممکنه یکم این موتور رو معرفی کنین؟

  8. رامتین شجاعی گفت:

    آیا از این دریل های چکشی شارژی میشه برای سوراخ کردن دیوار های کچی هم استفاده کرد یا به خاطر ضربه ها ممکنه که گچ خورد بشه دیوار زخمی بشه؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. شما برای سوراخ‌کاری دیوار گچی می‌توانید دریل را در حالت سوراخکاری معمولی قرار دهید.

  9. نادر رضایی گفت:

    از دریل چکشی میشه برای سوراخ کردن سنگ یا سرامیک هم استفاده کرد یا ممکنه خراب بشه دریل

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. از دریل چکشی برای سوراخکاری چکشی سنگ، بتن، فلز، سیمان، جداکردن سرامیک و آجر استفاده می‌شود.

  10. حبیب گفت:

    دریل های شارژی چکشی هم دیمر دارن هستن؟ یعنی راه و وسیله ای برای تنظیم تعداد ضربه در دقیقه وجود داره دیگه؟ میشه ضربه هارو طوری کنترل کرد که تغییر سرعتش کنترل بشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.