سشوار حرارتی چیست و چه کاربردهایی دارد

به قلم امید دبیری نژاد

11 آبان 1396

ممکن است پیش از این نام سشوار حرارتی، سشوار صنعتی یا تفنگ حرارتی را شنیده باشید. در واقع سشوار حرارتی ابزاری مانند سشوار مو است که توان بیشتری داردو در صنایع مختلف استفاده میشود. سشوار حرارتی دمایی بین 50 تا 600 درجه سانتیگراد تولید می نماید. برخی مدل های خاص با کاربردهای ویژه می توانند دمایی تا حدود 760 درجه سانتیگراد تولید کنند.

سشوارهای حرارتی معمولا شبیه به سشوار های معمولی هستند یک لوله گرم شونده و یک دسته در قسمت انتهایی برای قرار گرفتن راحت در دست، که آنها را شبیه به تفنگ می کند. در سشوار های حرارتی معمولا از المنت برقی معمولی یا سرامیکی  برای تولید حرارت استفاده می شود و یک نازل به انتقال هوای گرم کمک می کند و تمام این ها در یک محفظه مناسب قرار گرفته اند تا در حین کار به کاربر آسیبی وارد نشود؛ مکانیزمی برای روشن و خاموش کردن ابزار نیز در نظر گرفته شده است.

از سشوار حرارتی می توان در تعمیرات خانه استفاده نمود؛ جدا کردن لایه های رنگ قدیمی دیوار، بسته بندی یا باز کردن روکش های  مواد و حتی لحیم کاری  (در کنار ابزار مناسب)، برخی از کارهایی است که با سشوار حرارتی می توان انجام داد. از سشوارحرارتی برای جدا کردن چسب و استیکرها از روی سطوح ودر کاربری های تخصصی مثل صافکاری اتومبیل ،نوار کاری لبه  ام دی اف و لوله کشی،وارنیش کردن سیم ها و دودی کردن شیشه های اتومبیل ها و… نیز میتوان استفاده کرد،سشوار حرارتی معمولا وزن زیادی ندارد و بر اساس نوع برند و ویژگی های محصول با قیمتی بین 100 تا 500 هزار تومان در بازار قابل تهیه است.

شاید بزرگترین برتری سشوارهای صنعتی نسبت به سایر ابزار حرارت دهی بدون شعله بودن آن ها است. زمانی که در حال کار با دیگر ابزارهای حرارت دهی هستید ممکن است شعله آتش به سطح کار آسیب برساند و یا حتی موجب آتش سوزی شود؛ سشوار حرارتی اما بدون شعله و ایمن است و در مصارف خانگی و کاربردهای خاص صنعتی جایگزین بسیار مناسبی به نظر می رسد. دمای 600 درجه سانتیگراد برای بیشتر کارها به اندازه کافی گرم است و البته بعضی مدل ها قابلیت تنظیم شدت و دمای هوای گرم خروجی را دارند.

اگر بخواهید رنگ روی دیوار را جدا نمایید، یک سشوار حرارتی بسیار مفید خواهد بود. رنگ در اثر حرارت به شکل تاول روی سطح ور می آید و به راحتی با دست از سطح جدا می شود. برای جدا کردن بتونه همین روش قابل اجراست، با کمک حرارت سشوار حرارتی بتونه نرم می شود و به راحتی از سطح کار قابل جدا کردن است؛ در حالی که اگر این کار را با قلم و چکش انجام دهید احتمالا سطح کار آسیب خواهد دید.

از سشوار صنعتی برای چسباندن نوارهای جلا و ورقه های پلاستیکی بر روی لبه های قوس دار هم استفاده می شود؛ همچنین با کمک تفنگ های حرارتی میتوان کف پوش وینیلی آسیب دیده کف خانه را تعویض کرد بدون آنکه به کف پوش های مجاور آسیب وارد شود. سشوارهای صنعتی برای یخ زدایی هم کاربرد دارند، از برفک یخچال تا شیرآلات و لوله های یخ زده؛ همه را می توان با حرارت دهی مناسب آب کرد. برخی سشوارهای حرارتی به همراه متعلقاتی ارائه می شوند که امکان تمرکز و هدایت حرارت را برای کاربردهای مختلف فراهم می آورند.

در انتخاب سشوار حرارتی به توان و ولتاژ دستگاه توجه کنید؛ بهتر است تفنگ حرارتی قابلیت تنظیم میزان حرارت و شدت جریان هوا را داشته باشد تا در کاربردهای مختلف قابل استفاده باشد. سشوار حرارتی هم مانند هر دستگاه برقی دیگر است؛ به طول کابل دستگاه توجه کنید و البته یک کیف مناسب برای جا به جایی دستگاه داشته باشید که سشوار صنعتی را در برابر ضربه محافظت نماید.

یک پاسخ به “سشوار حرارتی چیست و چه کاربردهایی دارد”

  1. […] بیشتر بخوانید: سشوار حرارتی چیست و چه کاربردهایی دارد […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.