- دقیقه 4
- 3316
- 6 نظر
به قلم میلاد اسدی
18 اردیبهشت 1397
سشوار صنعتی در واقع ابزاری است که توانایی تولید یک جریان هوایی با سرعت های متفاوت و دمایی معمولا مابین 100 تا 600 درجه سانتیگراد را دارد. این ابزار جایگزین امنی برای اموری میباشد که در گذشته گرمای مورد نیاز را به وسیله شعله مستقیم تامین میکردند.
نحوه کارکرد دستگاه بسیار شبیه به سشوار خانگی میباشد به این ترتیب که گرمای تولید شده توسط المنت برقی به وسیله یک دمنده از طریق نازل دستگاه به بیرون دمیده میشود ولی با این تفاوت که قابلیت تولید دماهای بسیار بالاتر و هم چنین جریان هوای بیشتری نسبت به نمونه خانگی خود را دارد. در واقع سشوارهای صنعتی از شدت باد بیشتر و نیز حرارت بالاتری نسبت به سشوارهای معمولی برخوردارند.
معمولا یک سشوار صنعتی مجهز به مکانیزمی است که توانایی کنترل میزان باد و گرمای تولید شده را دارد.
این ابزار صنعتی از دو قسمت تشکیل شده است. اولین بخش آن المنت است که کار آن تولید هوای گرم بوده و قسمت دوم موتور سشوار صنعتی است که در انتقال هوای گرم تولید شده توسط المنت کارایی دارد.
سشوار صنعتی به عنوان ابزاری با چندین مورد استفاده بین صنایع متفاوت بکار گرفته میشود.
بیشتر بخوانید: سشوار صنعتی 1102 رونیکس؛ نهایت کیفیت در حرارت و گرما
زمینه های استفاده از سشوار صنعتی:
• برای جدا کردن لایه رنگ قدیمی از سطوح به منظور تعویض رنگ، من جمله رنگ اتومبیل
• خشک کردن سریعتر سطوح رنگ شده
• جدا کردن چسب های قدیمی و کهنه و یا خشک کردن چسب های جدید استفاده شده
• جوشکاری پلاستیک و خم کاری و حالت دهی لوله های پی وی سی
• در صنایع الکترونیک برای جدا کردن روکش سیم یا فعال کردن وارنیش
• چسباندن و یا جدا کردن برچسب به، یا از سطوح مختلف.
نکات قابل توجه در انتخاب یک سشوار صنعتی مناسب سشوار صنعتی
توان تولیدی
نکته مهم در انتخاب دستگاه میزان جریان باد تولیدی و دمای تولیدی دستگاه بوده که باید با توجه به نیاز کاری، توان تولیدی را مدنظر داشت.میزان جریان باد تولیدی دستگاه بر حسب لیتر بر دقیقه بوده و دمای تولیدی نیز بر حسب سانتیگراد در جدول مشخصات دستگاه درج شده است.نمونه های جدیدتر این دستگاه قابلیت تولید دماهای متفاوت و جریان باد متفاوت را داشته بدین صورت که قابلیت تولید چند جریان باد مشخص و چند دمای مشخص را به صورت ترکیبی دارند.
نازل
نکته مهم دیگر، استفاده از نازل های متفاوت به منظور کنترل جریان باد خروجی از دستگاه برای انجام امور متفاوت میباشد.نمونه های جدید این دستگاه با پک حاوی نازل های متفاوت و متعدد ارائه میگردند.
قطع کن گرما و جنس المنت
قطع کن گرما در صورت بالاتر رفتن دما از میزان تنظیم شده یا دمای حداکثر تولیدی ،جریان برق دستگاه را برای حفظ ایمنی و یا ثابت نگه داشتن دمای مورد نیاز قطع میکند.
همچنین جنس المنت برقی در طول عمر و بازدهی آن تاثیر مستقیم دارد.نسل های جدید سشوار برقی دارای المنت های سرامیکی با روکش فلزی تمام استیل میباشند.المنت به نقل از سایت المنت سازی:
“المنت یک رشته سیم نیمه هادی همراه با مقاومت است که خاصیت داغ شوندگی و تحمل جریان الکتریکی بالا را دارا هستند ، به طور نمونه اگر جریان الکتریکی زیادی در یک سیم نازک ساده به شکل المنت برقرار شود ( اتصال کوتاه ) سیم در عرض چند صدم ثانیه ذوب می شود اما المنت ها این خاصیت را ندارند و جریان های بسیار زیادی را می توانند تحمل کنند ، جنس اصلی المنت ها از جنس نیکروم یا نیکل – کروم است و دارای توان ها یا قدرت های متفاوتی می باشند که انواع آن را در بازار با قیمت بسیار ارزان می توان یافت نمود بیشترین کاربرد المنت ها در بخاری های برقی و آبگرمکن های برقی و سماور برقی و اتو بخار و همچنین چای ساز ها می باشد که کاربردهای فراوان این قطعه قابل نوشتن نیست ، از المنت های کوچک در سشوارها نیز برای افزایش حرارات باد سشوار استفاده می شود .
المنت گرمایی یک سیم دارای مقاومت الکتریکی است که به دور یک استوانهٔ عایق نارسانا از جنس سرامیک یا خاک نسوز پیچیده شدهاست و گذشتن جریان برق از آن گرما تولید میکند. این مقاومتها از جنس کُرُم و نیکل (نیکروم) یا ترکیبات الوکروم ساخته میشوند و با توانهای مختلف در بازار موجودند.
کاربرد المنت در صنعت
از سیم المنت به تنهایی نمیتوان به صورت مستقیم ستفاده کرد زیرا هم اتصال الکتریکی یعنی احتمال برق گرفتگی وجود دارد هم انتقال دما به صورت کند انجام میگیرد که این باعث شکستگی سیم المنت میشود .
سیم المنت ها را با توجه به نوع استفاده درون روکش های عایق شده قرار میدهند که این روکش ها هم انقال دهی دما را بهتر میکنند هم احتمال برق گرفتگی و اتصال الکتریکی را به صفر میرسانند . ما در زیر چند مثال در این مورد میزنیم .
المنت میله ای : روکش کردن سیم در این مورد :ابتدا سیم المنت را به شکل فنر به ابعاد مورد نظر در میاوریم سر و ته سیم المنت را به یک عدد میله رسانا وصل میکنیم فنر داخل لوله مورد نظر قرار میدیم بعد خاک نسوز داخل آن میریزیم و از سرامیکی برای سر و ته آن استفاده میکنیم”
بیشتر بخوانید: انواع نازل سشوار صنعتی
به نقل از راندنو می توان گفت:
“سشوار صنعتی یا تفنگ حرارتی همانند سشوارهای معمولی عمل می کند. وظیفه این دستگاه، تبدیل انرژی الکتریکی به باد گرم است. میزان درجه حرارت و باد تولیدشده توسط سشوار صنعتی، چندین برابر سشوارهای معمولی است. این سشوارها از نظر طراحی و کاربرد همانند مدل های خانگی هستند و تنها تفاوت آن ها در میزان تولید بسیار زیاد باد گرم است. میزان خروجی این محصولات در مقایسه با نسخه های خانگی بسیار بیشتر است و از این رو در کارهای صنعتی از آن ها استفاده می شود.”
نکات ایمنی در استفاده از سشوار صنعتی
• از آنجایی که این دستگاه توان بالایی از برق را استفاده میکند پیشنهاد میگردد از کابل متناسب و قوی استفاده شود.
• قسمت ورودی هوا به دستگاه را همواره تمیز نگاه داشته و نپوشانید چون باعث بالا رفتن دما و آتش سوزی احتمالی دستگاه میشود.
• همچنین به دلیل تولید دمای بالا، از این وسیله در کنار مواد اشتعال پذیر استفاده نشود و نیز به دلیل وجود قطعات برقی و المنت از رسیدن رطوبت به دستگاه جدا خودداری شود.
• با توجه به اینکه در هنگام استفاده از سشوار صنعتی دمای سرامیک المنت بالا می رود، این بخش به شدت شکننده و حساس خواهد شد و ممکن است با کوچکترین ضربه آسیب ببیند. بنابراین نباید ضربه ای به این ابزار وارد شود.
• برای افزایش طول عمر سشوار صنعتی بهتر است پس از هر چند دقیقه استفاده، مدتی را نیز به آن استراحت دهید.
• هر دو مکنده این دستگاه را تمیز نگه دارید تا هوا را بهتر به درون سشوار بکشند.
سلام
با سشوار میشه لوله پروفیل رو بهم چسبوند؟
همراه گرامی سلام. از سشوار صنعتی میتوانید برای خمکاری و حالتدهی لولههای PVC استفاده کنید. برای جوش لوله، باید از اتولوله استفاده کنید.
سشوار های صنعتی نازل های مختلفی دارن درسته؟ اگر امکانش هست درباره تنوع و مدل های مختلف این نازل ها و همینطور کاربردشون برای کارهای مختلف یه سری مثال بزنین برامون
سلام همراه گرامی؛
بله، سشوارهای صنعتی نازلهای مختلفی دارند. برای مثال میتوان به نازل محافظ شیشه و نازل دمماهی جهت محافظت از شیشهها در زمان رنگزدایی از چارچوب و قاب؛ نازل متمرکزکننده برای رنگزدایی از درزها، لبهها، کنارهها، شکاف و گچبری، سرستونها؛ لبهچسبانی نوارهای PVC و ملامینه در صنعت چوب و MDF اشاره کرد.
برای اطلاعات بیشتر مورد انواع سشوارهای صنعتی رونیکس به لینک زیر مراجعه کنید.
https://www.ronix.ir/power-tools/heat-gun/
من میدونم که از سشوار صنعتی برای خشک کردن رنگ یا دودی کردن شیشه استفاده میشه ولی دیگه نمی دونم که چه کاربرد های دیگه ای داره اگه ممکنه یه سری از کاربرد های تخصصی تر این سشوار صنتعی رو برامون نام ببرید
سلام همراه گرامی؛
از سشوار صنعتی میتوان برای جداکردن لایه رنگ قدیمی از سطوح به منظور تعویض رنگ، من جمله رنگ اتومبیل، خشک کردن سریعتر سطوح رنگ شده، جدا کردن چسب های قدیمی و کهنه و یا خشککردن چسبهای جدید استفاده شده، جوشکاری پلاستیک و خم کاری و حالتدهی لولههای پی وی سی، در صنایع الکترونیک برای جداکردن روکش سیم یا فعال کردن وارنیش، چسباندن و یا جداکردن برچسب از سطوح مختلف استفاده کرد.